Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD1460 kłopoty z CDR

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz może coś więcej, o tym jak się zachowuje odtwarzacz i jak nagrywasz płyty CD-R, to nam pozwoli zdiagnozować problem. To raczej nie wina lasera, jak się kończy, to ma problemy nie tylko z CD-R...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Oryginały wczytuje szybko nagrywane długo myśli i pokazuje 0,lub przeczyta ale odtwarza z błędami jakies trzaski i nie da sie tego słuchać.Jest to trzeci odtwarzacz w systemie taki testowy z czystej ciekawości.Podoba mi sie wygląd i kultura pracy,dlatego jestem skłonny w niego troche zainwestować.

Powiedz czym i jak nagrywasz płyty CD-R?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Powiedz czym i jak nagrywasz płyty CD-R?

Obecnie nie nagrywam takich płyt ale mam ich ponad 200 kiedys wypalonych w nero,lub burrn.Na wszystkich cd chodziły bez problemu.Marantz ,Onkyo,Denon,Nad Cambridge,Akai,Pioneer i wiele innych.Owszem miałem podobny problem na Onkyo 6850.

Czy, nagrywając w nero, nagrywałeś jako Disc At Once, czy Track At Once?

Czy, nagrywając w nero, nagrywałeś jako Disc At Once, czy Track At Once?

Zabij mnie nie pamietam nie chce juz nagrywać płyt tylko słuchac tych co mam ,oraz oryginały ale mam jednak fajna kolekcje CDR

Spróbuj nagrać dwie płyty, jedną w DAO a drugą w TAO (opisz je wcześniej która jest która :) ) i podaj jaki wynik :)

Spróbuj nagrać dwie płyty, jedną w DAO a drugą w TAO (opisz je wcześniej która jest która :) ) i podaj jaki wynik :)

Nie chce juz nagrywac od nowa swojej płytoteki,dlatego szukam rozwiazania czy laser do wymiany czy tylko jakas kosmetyka.Mam obecnie Akai 55,Yamaha s-2700 wieloformatowa,Musicla Fidelity Elektra e60 i testuje który zostanie i bedzie grał z Sansui au-x701,puki nie dostane CD Sansui do kompletu.

Mialem taki sam problem w DCD-2560. Stare oryginaly chodzily, a swiezo nagranej CD-R bez zadnej ryski nie chcial. Przeczyscilem soczewke i wszystko bylo dobrze.

Dzięki może pomorze.

>>dariusz964

Jeśli nie chcesz pomocy, to po co zawracasz ludziom głowę? Zależy Ci na rozwiązaniu problemu? Jak tak, to nie pisz mi takich głodnych kawałków w stylu: Nie chce mi się.... nikt tego za Ciebie nie zrobi.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.