Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup wzmacniacza stereo 2000-3000

blackromek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić wzmacniacz stereo około 2000 - 3000tys Teraz posiadam onkyo tsr 518 cd onkyo 7355 kolumny klipsch synergy f2 ale to niestety nie to więc postanowiłem zbudować solidne stereo chcę zacząć od wzmacniacza po lekturze forum tego jak i innych wstępny wybór padł na nad c 356/355 od razu zaznaczam że po czasie [ około 2 miesięcy ] wymiana cd w przypadku zakupu wzmacniacza nad byłby to nad 565 na końcu kolumny . Mój wybór padł na nada z względu na słuchaną prze zemnie muzykę najostrzejsze odmiany metalu 90 % + rock , rock progresywny .Ale że jestem świeży

w temacie takiego sprzętu [ już raz dałem się namówić na kd onkyo] bardzo proszę o radę w doborze sprzętu .Zaznaczam że może być nowy jak i lepszy klasowo a używany . Z góry dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/89589-zakup-wzmacniacza-stereo-2000-3000/

Witam mam zamiar kupić wzmacniacz stereo około 2000 - 3000tys Teraz posiadam onkyo tsr 518 cd onkyo 7355 kolumny klipsch synergy f2 ale to niestety nie to więc postanowiłem zbudować solidne stereo chcę zacząć od wzmacniacza po lekturze forum tego jak i innych wstępny wybór padł na nad c 356/355 od razu zaznaczam że po czasie [ około 2 miesięcy ] wymiana cd w przypadku zakupu wzmacniacza nad byłby to nad 565 na końcu kolumny . Mój wybór padł na nada z względu na słuchaną prze zemnie muzykę najostrzejsze odmiany metalu 90 % + rock , rock progresywny .Ale że jestem świeży

w temacie takiego sprzętu [ już raz dałem się namówić na kd onkyo] bardzo proszę o radę w doborze sprzętu .Zaznaczam że może być nowy jak i lepszy klasowo a używany . Z góry dziękuje za pomoc

uscislajac, rzeczywiscie chcesz wydac na wzmacniacz az 2-3 mln, a jesli tak, to czy chodzi o pln?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Witaj,

w Twojej sytuacji wybór wzmacniacza NAD (najlepiej C356BEE) będzie zdecydowanie najlepszą opcją, chociaż koniecznie namawiam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wymiana KD i przejście do stereo to zdecydowanie dobre posunięcie.

Zamiast budować słaby sprzęt, ja na Twoim miejscu spróbował bym czegoś z wyższej klasy - nie nowy, ale jak nowy.

Spróbuj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub jeżeli lubisz zdecydowanie rozjaśnione, szybkie brzmienie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wyraźnie pisze że 2 - 3 tys. zł

czepialski jestem, ale jak ktos pisze, ze chce wydac 2000-3000 tyś. to dla mnie to jest rowne 2-3 mln. stad moje pytanie.

Wymiana KD i przejście do stereo to zdecydowanie dobre posunięcie.

Zamiast budować słaby sprzęt, ja na Twoim miejscu spróbował bym czegoś z wyższej klasy - nie nowy, ale jak nowy.

Spróbuj :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub jeżeli lubisz zdecydowanie rozjaśnione, szybkie brzmienie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I to właśnie mój dylemat nowy niby bezpieczniej czy używany ale zdecydowanie lepszy ale zawsze ryzyko kupna używanego .No i ciężko bardzo wybrać firmy znam ale żadnego nie słyszałem w częstochowie ciężko z odsłuchem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I to właśnie mój dylemat nowy niby bezpieczniej czy używany ale zdecydowanie lepszy ale zawsze ryzyko kupna używanego .No i ciężko bardzo wybrać firmy znam ale żadnego nie słyszałem w częstochowie ciężko z odsłuchem

osobiscie polecam uzywany sprzet. pisze o tym stale, w przypadku zakupow nowego sprzetu za taka kase, szalu niestety nie kupisz. szansa, ze sprzet bedzie uszkodzony - jest mala - tym bardziej, ze przeciez sprawdzisz go przed zakupem. sporo osob sprzedaje 1,5-2 letni sprzet wymieniajac go na nowy, bo wyszedl nowszy model, bo zmienili inne komponenty i te nie pasuja im do calosci itd., i w to moim zdaniem warto celowac. aha gwarancja tez wcale nie jest taka super, bo producenci wymiguja sie od napraw jak tylko moga.

Witam ponownie po lekturze zdecydowałbym się na zakup wzmacniacza używanego tu prośba gdzie najlepiej szukać oraz proszę o dalsze propozycje rodzaju sprzętu . Dzisiaj byłem w sklepie u mnie w mieście

sprzedawca zaproponował mi takie klocki Music Hall a 35.2 - Arcam a 28 cambridge 651 . Z góry dziękuje za pomoc

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.