Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon i wzmacniacz lampowy - dobrana para?

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam że od dosyć długiego czasu mam "niepokój" w kierunku lampki... Bez szalonych wydatków - ot chińskie cacka. Jednak nie mam możliwości odsłuchania takiego zestawu. Nieraz słuchałem lampy z cd i nie brakowało niczego, a dźwięk był bardzo intrygujący. Miękkie plumkanie? Nic z tych rzeczy! Uderzało, że hej! Ale mam wątpliwości z moim zestawem. Słucham generalnie teraz gramofonu. Moje kolumny to Vienna Acoustic Mozart, czyli raczej trudne i łagodne w brzmieniu. Czy w zestawie z lampą nie będzie zbyt dużo analogu w analogu? Jak się sprawdzają Wasze systemy z lampkami? Zastanawiałem się czy nie umieścić wątku w zakładce "Lampa" ale tam raczej źródła cyfrowe... Pozdrawiam świątecznie!

Trudno jednoznacznie mi odpowiedzieć każdemu odpowiada co innego i to bardziej kwestia własnych upodobań .

Ja słucham gramofonu w systemie słuchawkowym z wzmacniaczem lampowym i nigdy nie zamienił bym lamp na tranzystory .

Dane mi nie raz było słuchać gramofonu u kolegi on również słucha gramofonu z wzmacniaczem lampowym na głośnikach i jak dla mnie to rewelacja tego po prostu chce się słuchać i to słuchanie wciąga powodując że nigdy nie ma się dosyć a jego zestaw to ; Thorens TD 318 + Nagaoka JT 555 + Nuda Phono + wzmacniacz WBA Cronos + F2 BMN

Najwiecej charakteru i klimatu wniesie w ten układ preRIAA i sama wkładka.Ale zwykle mariaż jest bardzo korzystny.

Ja gram na wiekowej fonice 1,5W i pre w/g Ahaji i jest bajecznie klimatycznie.Polecam.Ajak jeszcze większą mocą będziesz dysponował Ho ho hooo!!!

Najwiecej charakteru i klimatu wniesie w ten układ preRIAA i sama wkładka.Ale zwykle mariaż jest bardzo korzystny.

Ja gram na wiekowej fonice 1,5W i pre w/g Ahaji i jest bajecznie klimatycznie.Polecam.Ajak jeszcze większą mocą będziesz dysponował Ho ho hooo!!!

Gram na pre ahaja i nie narzekam. Do tego GC od lat i też bez narzekań specjalnych, ale korci...;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.