Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór zestawu mini hifi

Paranoid_Dude

Wybór zestawu mini hifi  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. ktory z zestawów jest Twoim zdaniem najlepszy

• Yamaha mcs1330
      3
    • Onkyo cs-1045dab
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem bliski zakupowi mini zestawu hifi. Jestem skłonny dokonać wyboru w stronie yamahy mcs1330, jedyne co mnie trapi to to ze jest to juz dosc stary model i zastanawiam sie czy warto inwestować w sprzęt ktory jest kilka lat na rynku czy moze wybrac cos nowszego, a napewno nie stracić na jakości dzwieku.

Bede wdzięczny jezeli wypowiecie sie, ktory z tych zestawów jest lepszy i pomożecie w dokonani wyboru.

Pozdrawiam,

Paranoid_Dude

https://www.audiostereo.pl/topic/90035-wyb%C3%B3r-zestawu-mini-hifi/

Moim zdaniem powinna zadecydować kwestia na czym Ci zależy, czy na dźwięku czy na nowinkach technicznych. Nie wspomniałeś też o wielkości pomieszczenia oraz muzyce jakiej słuchasz. Jeśli chodzi o dźwięk to wspomniana przez Ciebie Yamaha gra naprawdę dobrze (jak na micro) i czas spędzony na rynku w niczym tu nie przeszkadza. Jeśli natomiast poszukujesz kompromisu pomiędzy tymi dwiema rzeczami to zerknij na inne urządzenia, np. Marantz MCR603 a do tego jakieś fajne kolumny, np. Monitor Audio RX2 lub Dali Ikon 1 mk2. Wybór jest dość duży, na Twoim miejscu nie ograniczałbym się do fabrycznych głośników, ponieważ tego typu sprzęt micro ma zdecydowanie większy potencjał niż to co zgotowała mu fabryka. Jednak w przypadku tego typu rozwiązania musisz troszkę pochodzić i posłuchać poszczególnych kombinacji. Moim zdaniem warto.

Pozdrawiam,

Michał

Glownym kryterium jest zdecydowanie dzwiek. Streszcze warunki mojego wyboru: pracuje w sklepie komputerowym, z tego powodu jezeli wybiore yamahe 1330 lub onkyo cs-1045 bede mogl zamowic go sobie przez jednego z naszych dystrybutorow i oczywiscie dostac go troszke taniej. Dlatego chcialbym dokonac mozliwie jak najlepszego wyboru spomiedzy tych dwoch modeli. Jezeli chodzi o muzyke, to moj gust muzyczny jest szeroce otwarty: poprzez muzyke klasyczna, klasyczny rock (takze ten ostrzejszy) , blues itd. Takze kierunek muzyczny bedzie naprawde zroznicowany.

Sprzet bedzie stal w malym salonie polaczonym z kuchnia, taka standardowa kawalerka. Naprawde nie mam pojecia jezeli chodzi o wymiary, przepraszam. Zgory przepraszam za brak znakow specjalnych, pisze na angielskiej klawiaturze. Bede bardzo wdzieczny za pomoc i porade wszystkich, ktorzy maja doswiadczenie z tym rodzajem sprzetu.

Pozdrawiam,

Paranoid_Dude

Ja powiem tak ten sprzęt kosztuje około 3tyś zł za te pieniążki masz o niebo lepsze stereo z prawdziwego zdarzenia (raczej używane) jeżeli się już upierasz między tymi dwoma modelami to szczerze polecam ONKYO mam model CS-525 w sypialni i jestem bardzo zadowolony gra bardzo przyjemnie i delikatnie, miałem wcześniej yamahe pianocrafta i nie byłem zadowolony dźwięk płytki bez wyrazu, onkyo mnie oczarowało :) no ale jak wiadomo apetyty rośnie w miarę jedzenia i onkyo wylądowało w sypialni a zastąpiły je inne klocki :) Postaraj sie pojechać do jakiegoś sklepu odszukać tych dwóch modeli i posłuchaj, może Ci bardziej yamacha przypadnie do gustu nie ma co tak wybierać na sucho :) Ja słuchałem tego modelu który chcesz kupić i powiem szczerze, że bardziej podoba mi się dźwięk z mojego 525 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.