Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz zrobi się z Ciebie drugi Kukiz, przeczytałem w internecie i c...

A ty fetuś to skąd wiedzę czerpiesz? Bezpośrednio od Helmuta, offline?

Ja rozumiem, że klepiesz te Niemce na potęgę, i masz z tego urobek, ale choć mała nutka obiektywizmu by się jednak trochę przydała.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ty fetuś to skąd wiedzę czerpiesz? Bezpośrednio od Helmuta, offline?

Ale jaką wiedzę ? przecież to są nędzne podstawy.

Ja rozumiem, że klepiesz te Niemce na potęgę, i masz z tego urobek,

Gdybym był z branży jak twierdzisz, to rozmowa byłaby zdecydowanie krótsza i konkretniejsza o ile miałbym na nią czas. Jestem zwykłym użytkownikiem który sobie sam dłubie i to też w bardzo ograniczonym zakresie. Z napraw / modyfikacji własnych aut urobku raczej nie masz... co jedynie satysfakcję i zaoszczędzone pieniądze (o ile czegoś nie popsujesz)

ale choć mała nutka obiektywizmu by się jednak trochę przydała.

ale czy ja gdzieś sieję pesymizm ?

super trwałe benzyny Hondy nie potrafią 100kkm zrobić bo im sprężynki w głowicy cykają, chociaż to i tak pryszcz jeśli mowa o paliwowych problemach czy urwanych łańcucha w maździe (toyocie i nissanie).

Moglbys przyblizyc? Dokladnie, o ktore model hondy sie rozchodzi?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jako byly posiadacz Civic 2007 z tym silnikiem, Accorda 2010 2.4 nie moge sie zgodzic z ta opinia. Nie znam tez zadnego uzytkownika, ktory narzekalby na silnik. Owszem blachy dosc latwo sie rysuja ale silnik. Civica nabylem z przebiegiem 63000 od pierwszego wlasciciela, zona przejechala drugie tyle. Usterki jakie mialy miejsce to z winy zony uszkodzony silniczek wcieraczek. Zostawila ustawiony automat przy mrozie pona 15 stopni Celsjusza i przy odpaleniu silnika jak wycieraczki ruszyly cos sie zepsulo. Tzn silnik nadal pracowal ale przy ustawieniu na auto wycieraczki nie zawsze wracal na mijesce, a li tylko pozostawaly w pozycji pionowej. Wymiana ok 150 Euro w ASO (silnik w cenie). Druga "powazna" usterka to spalony czujnik temperatury zewnetrznej wymiana w ASO 30 Euro(czujnik w cenie).

W accordzie przebiego ok 131000 zadnych usterek.

Obecnie Civic Tourer 1.8 iVTEC zobaczymy. W kazdym razie w stosunku do poprzedniej generacji wyciszenie ogromny postep, w srodku materialy wewnetrzne tez lepszej jakosci no i zawieszenie z krytykowana belka skretna tez poprawili takze nie ma co za wiele na te Hondy psioczyc.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

To pogratulować :) kolega ma najbardziej awaryjną serię 2.0 TDI, na ostrym koksie i też jest git.

To było nowe auto, usterka wystąpiła po około roku eksploatacji, usunięta na gwarancji przez ASO , a jak ASO usuwa coś bez marudzenia znaczy że temat zna.

Mam kumpla który generalnie co 2 lata zmienia auto, zawsze na nowe. Nie szanuje, nie dociera ma wszystko w D. Zawsze kupuje coś małego i szybkiego, po mieście na baku potrafi zrobić 300km... był type-r i zastąpił go golf v GTI, wtedy nowość. Psuły się oba ale jak to powiedział.. do hondy nie wróci.

jestem zwykłym użytkownikiem który sobie sam dłubie i to też w bardzo ograniczonym zakresie.

Aha :-) A wiedzę masz z internetu. Niemieckiego. :-)

Aha :-) A wiedzę masz z internetu. Niemieckiego. :-)

ja niemiecki nie w ząb (co najwyżej po ryju), od internatu się zaczęło ale efektem było utopienie paru tyś zł... dokumentacje jak najbardziej ok, fora.. bardzo ostrożnie, ludzie potrafią 20 stron dywagować i wymyślać dlaczego długopis bez wkładu nie pisze.

To pogratulować :) kolega ma najbardziej awaryjną serię 2.0 TDI, na ostrym koksie i też jest git.

To było nowe auto, usterka wystąpiła po około roku eksploatacji, usunięta na gwarancji przez ASO , a jak ASO usuwa coś bez marudzenia znaczy że temat zna.

Mam kumpla który generalnie co 2 lata zmienia auto, zawsze na nowe. Nie szanuje, nie dociera ma wszystko w D. Zawsze kupuje coś małego i szybkiego, po mieście na baku potrafi zrobić 300km... był type-r i zastąpił go golf v GTI, wtedy nowość. Psuły się oba ale jak to powiedział.. do hondy nie wróci.

To moge odpowiedziec Ci podobnie. Kolega mial Forda RS, zmienil najpierw na Audi RS po 50000 spalil silnik. Teraz kupil Golga R po 8000 silnik do wymiany (ASO w Hamburgu) wymienilo na nowy. Nastepna bedzie nowa Type R.

a co to q.. niby ma do tematu ?

Dokładnie tyle samo co twoje wklejanki z mazdami,ale widzę że już nie ogarniasz tematu.

Zamiast bić piane podaj linki gdzie ludziska opisuja swoje problemy z silnikami skyaktiv na masowa skale.

wklejałem pierwsze lepsze które mi się nawinęły, patrz jeden film i już sprzedajesz auto... daj linka panikarzu.

Więcej nie znalazłes szerloku?

Zauważam, że wiedzę motoryzacyjną masz ponadprzeciętną.

Jak każdy z branży.

już Ci pisałem, to są podstawy, wiele zagadnień wyjaśnia nawet Wikipedia, problem to lenistwo..

Dla kogo?Chyba dla handlarza bo przeciętny Kowalski nie ma takiej wiedzy bo niby do czego?

To moge odpowiedziec Ci podobnie. Kolega mial Forda RS, zmienil najpierw na Audi RS po 50000 spalil silnik. Teraz kupil Golga R po 8000 silnik do wymiany (ASO w Hamburgu) wymienilo na nowy. Nastepna bedzie nowa Type R.

Dobrze że ktoś testuje, kasa się kręci tak ma być. Rezygnacje ze starszego RS na rzecz nowej R'ki jestem w stanie zrozumieć ale przejście potem na ośkę nie. Chyba że ktoś tym po bułki do sklepu jeździ..ale to też nie bo zimą by mi się nie chciało odśnieżać.

BTW: może się czepiam ale co to znaczy "spalić silnik" ? samozapłon ? zwarcie ? tylko silnik ?

Dokładnie tyle samo co twoje wklejanki z mazdami,ale widzę że już nie ogarniasz tematu.

Jakbyś miał problemy z pamięcią to przypominam Ci wpis

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jakbyś miał problemy ze zrozumieniom to najprościej będzie jak napiszę że moje linki były odpowiedzią na Twoją wypowiedzieć, mówiąc jeszcze prościej NIE, NIE JEŹDZI. W innym miejscu napisałem Ci wyraźnie, poczekaj z opinią kilka lat.

Więc pytam ponownie, po co były Twoje ?

Zamiast bić piane podaj linki gdzie ludziska opisuja swoje problemy z silnikami skyaktiv na masowa skale.

ale czy ja gdziekolwiek napisałem że ludzie z tymi silnikami mają problemy ? i to jeszcze na skalę masową ?

Dla kogo?Chyba dla handlarza bo przeciętny Kowalski nie ma takiej wiedzy bo niby do czego?

np żeby nie robić tego co Ty i nie kompromitować się na forum. Byłeś na tyle zgniły że nawet nie sprawdziłeś oficjalnych informacji na temat mazdy.

A bardziej życiowo to chociażby do wyboru swojego przyszłego wozidła, wybór marki, modelu, silnika, skrzyni rodzaju napędu. Zestawienie kosztów eksploatacji, ewentualnych wpadek. Potem POPRAWNEJ EKSPLOATACJI czy też unikaniu zbędnych naprawa (naciągnie). Itd. Po za tym 20-30 lat temu takie rzeczy wiedział każdy jak to piszesz Kowalski...

Jak każdy z branży.

a co ja takiego robię według Ciebie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poczekaj z opinią kilka lat.

A co będzie za kilka lat według Ciebie?

Więc pytam ponownie, po co były Twoje ?

Żeby pokazać że innych aut rocznych czy dwuletnich z małym przebiegiem też jest sporo.

ale czy ja gdziekolwiek napisałem że ludzie z tymi silnikami mają problemy ? i to jeszcze na skalę masową ?

To po co w takim razie te linki z ogłoszeniami?

a gdzie panika na forach audi / seat / skoda / VW ?

Mało masz tematów o tfsi,problemach z rozrządem czy braniem oleju?

2,0 tdi BLB,BKD z wadliwym napędem pompy olejowej,padające skrzynie biegów(wycierająca się obudowa) i to nie są jednostkowe przypadki.

A co będzie za kilka lat według Ciebie?

może koniec świata, co ja wróżka jestem ?

To po co w takim razie te linki z ogłoszeniami?

moje linki były odpowiedzią na Twoją wypowiedzieć, mówiąc jeszcze prościej NIE, NIE JEŹDZI. W innym miejscu napisałem Ci wyraźnie, poczekaj z opinią kilka lat.

2,0 tdi BLB,BKD z wadliwym napędem pompy olejowej,padające skrzynie biegów(wycierająca się obudowa) i to nie są jednostkowe przypadki.

to jednak gadamy o dieslach ? i to takich które nie są produkowane prawie od 10 lat... Pompę wystarczy przeszczepić z 1,9 a można to zrobić bardzo budżetowo. Gdzie reszta usterek ? ogólnie gdyby nie pchali gównianych części wyprodukowanych w Polsce nie byłoby problemu, to samo tyczy się ostatnich 1,9.

Mało masz tematów o tfsi,problemach z rozrządem czy braniem oleju?

jak na ogrom problemu to mało, rozrząd to pikuś, olej wciągają i robią przebiegi (osobiście znam 250tyś), poważniejszy problem to pompa paliwa i wałek (wszystko do wymiany), ale o tym już w gazecie nie napisali....

Widze ze jestescie oblatani w tych autach do strzyżenia trawy. Ma ktos coś do powiedzenia o 1.6fsi VW? Kumpel nabyl to, ale coś mi świta ze to nie zbyt udany wybór.

?👈

po za moim zakresem, nie jestem mechanikiem.

No co Ty??

Przecież tym wątku cfaniakujesz niczym główny konstruktor (ofkors najlepsiejszych na świecie) niemieckich silników. Podziel się wiedzą ;)

No co Ty??

Przecież tym wątku cfaniakujesz niczym główny konstruktor (ofkors najlepsiejszych na świecie) niemieckich silników. Podziel się wiedzą ;)

Google nie wypluło to nie wie.

może koniec świata, co ja wróżka jestem ?

To po co mącisz jak nie potrafisz odpowiedzieć,zabrakło dowodów do poparcia swoich teorii?

Co do podanych linków to jak widzę nie zrozumiałeś,co mnie wcale nie dziwi.

Według ciebie jak jest "tyle" ogłoszeń mazd 6 z "małym"przebiegiem to coś jest nie tak z silnikiem?

To klepiesz auta bez żądnych papierów? :-)

thor'a młot dobrze klepie ! (tylko zwarcia robi...) papiery zbędne.

Co do podanych linków to jak widzę nie zrozumiałeś,co mnie wcale nie dziwi.

Zrozumiałem, niemieckie szroty mają różne przebiegi, zarówno małe jak i bardzo duże. Mazda ma generalnie małe.

BTW: Jak już chcesz atakować to prościej było napisać że VAG to generalnie import a Mazda auta krajowe, u nas jeśli ktoś robi 15 tyś km rocznie to jest dużo. "Twoje porównanie jest nie trafione" - proste, zrozumiałem i na temat. A o co Tobie chodziło ?

Według ciebie jak jest "tyle" ogłoszeń mazd 6 z "małym"przebiegiem to coś jest nie tak z silnikiem?

Nie ?

a trochę tego już chyba jeździ.

najprościej będzie jak napiszę że moje linki były odpowiedzią na Twoją wypowiedzieć, mówiąc jeszcze prościej NIE, NIE JEŹDZI.

To po co mącisz jak nie potrafisz odpowiedzieć,zabrakło dowodów do poparcia swoich teorii?

where ?

Xymox drugi weź sobie urlop, udaj się lekarza może on Ci pomorze, jeśli nie stwierdzi żadnej choroby tzw: głowy to może wypada wrócić do pierwszych klas szkoły podstawowej. Mam nadzieje że po za czytaniem ze zrozumieniem nauczą Cię tam logicznego myślenia, dedukowania i SZACUNKU DO DRUGIEJ OSOBY.

Wybacz nie lubię takich tekstów ale mam dość znoszenia Twojego urażonego EGO, obraza i brak poszanowania mnie nie boli tylko męczy. .

Xymox drugi weź sobie urlop, udaj się lekarza może on Ci pomorze, jeśli nie stwierdzi żadnej choroby tzw: głowy to może wypada wrócić do pierwszych klas szkoły podstawowej. Mam nadzieje że po za czytaniem ze zrozumieniem nauczą Cię tam logicznego myślenia, dedukowania i SZACUNKU DO DRUGIEJ OSOBY.

Wybacz nie lubię takich tekstów ale mam dość znoszenia Twojego urażonego EGO, obraza i brak poszanowania mnie nie boli tylko męczy. .

Szacunku??Przeczytaj te swoje dyrdymały i zastanów się kto kogo obraża?

Lekarza ci nie będę polecał bo jak widzę i tak nie pomoże.

Dalej nie potrafisz pokazać dowodów na te swoje"teorie" skoro uciekasz się już do takich wpisów.

Prosta rada,przestań się kompromitować i daj se luz.

Mazda ma generalnie małe.

I czego to dowodzi??

a Mazda auta krajowe

Jak by był problem z silnikami to by był import i to na dużą skale.

Nie ?

To w końcu wyjaśnij,co jest z nimi nie tak.Ale konkrety a nie pierdoły z jakiegoś jednego filmiku.

No właśnie. Cały czas staram się ustalić skąd kolega fetek czerpie motoryzacyjną wiedze i co jest źródłem doświadczenia i cały czas wychodzi mi, że jest to internet.

No właśnie. Cały czas staram się ustalić skąd kolega fetek czerpie motoryzacyjną wiedze i co jest źródłem doświadczenia i cały czas wychodzi mi, że jest to internet.

Jestem zwykłym użytkownikiem który sobie sam dłubie i to też w bardzo ograniczonym zakresie

od internatu się zaczęło ale efektem było utopienie paru tyś zł... dokumentacje jak najbardziej ok, fora.. bardzo ostrożnie,

W skrócie: dokumentacje + znajomi (mechanicy, inni hobbyści) + coraz mniej ale jednak internet, na forach więcej piszę niż czytam. Wy też macie internet a nie potraficie znaleźć nawet połowy tego co ja, powtarzacie najczęściej tylko to co napisały kolorowe gazety.

To w końcu wyjaśnij,co jest z nimi nie tak.Ale konkrety a nie pierdoły z jakiegoś jednego filmiku.

konkrety powiadasz... no to konkretnie pytam, gdzie ja napisałem że z nimi jest cokolwiek nie tak ? że jest to silnik awaryjny, czy że się rozsypie po latach ?

Jak by był problem z silnikami to by był import i to na dużą skale.

zakładam że importujesz auta, sorry śmietniki skoro dysponujesz taka wiedzą... (miecz ma dwie strony)

I czego to dowodzi??

najprościej będzie jak napiszę że moje linki były odpowiedzią na Twoją wypowiedzieć, mówiąc jeszcze prościej NIE, NIE JEŹDZI. W innym miejscu napisałem Ci wyraźnie, poczekaj z opinią kilka lat.

Więc jeszcze raz:

- Odpowiedzą na Twoje "chyba" jest NIE, NIE jeździ

- Auta / silniki mają zbyt mały przebieg by cokolwiek prognozować.

Ile razy mam jeszcze pisać to samo ? Czy ja według Ciebie piszę niezrozumiale ? czego konkretnie nie rozumiesz ?

Szacunku??Przeczytaj te swoje dyrdymały i zastanów się kto kogo obraża?

Wskaż mi proszę te dyrdymały i uwodnij że nimi są... jestem też trochę za głupi i nie rozumiem jak tzw dyrdymał może kogoś obrazić.. chociaż z drugiej strony może to kwestia interpretacji...

Lekarza ci nie będę polecał bo jak widzę i tak nie pomoże.

gołym okiem widać że problem jest zaawansowany, spróbuj u innego, może prenumeruje lepsze gazety.

Dalej nie potrafisz pokazać dowodów na te swoje"teorie" skoro uciekasz się już do takich wpisów.

ale dowodów na co ? konkretnie

Prosta rada,przestań się kompromitować i daj se luz.

hmm, odpowaidam na każde Twoje pytanie, staram się ustosunkować do każdej wypowiedzi. Ty od samego początku zaczałeś mnie obrażać, nie odpowaidasz na pytania i jak ostani głupek (biegnij poskarż się moderatorowi) zadajesz takie same pytania mimo że kilkukrotnie padły na nie odpowiedzi. Pomijam już fakt że wpychasz mi w usta coś czego nie powiedziałem, nad interpretowałeś moje wypowiedzi i coś sobie wymyśliłeś.

qrde może ja mam jakieś rozdwojenie jaźni...

No to się dowiedziałem

:)

Jak chodzi to nie szukaj dziury w całym :P jak jest wersja z łańcuchem to tam się coś będzie działo (nie pamiętam co, jednak tylko nie ma, chyba BAD). Jest EGR więc po latach na pewno trzeba wyczyścić.

Ogólnie czemu on to kupił (cena ?), stare japońskie silniki o mniejszym litrażu lepiej jeżdżą... i mniej palą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

konkrety powiadasz... no to konkretnie pytam, gdzie ja napisałem że z nimi jest cokolwiek nie tak ? że jest to silnik awaryjny, czy że się rozsypie po latach ?

Ok,może źle to odebrałem.To co chciałeś przekazać,wklejając linki z ogłoszeniami mazd ? Po co były te filmiki ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.