Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem że dobre BMW skończyło się na e46,w nowych pada elektronika.To samo się tyczy mitu o wiecznym rozrządzie na łańcuchu.Produkują coraz bardziej skomplikowane konstrukcje,łańcuchy się rozciągają i taki fakt że jak na łańcuchu to "na zawsze" i tego się nie wymienia okresowo to już nie tyczy się obecnych czasów.

No ale dla równowagi.. w 15 latku również jak się kupi to trzeba połowę auta wymienić,naprawić:)

Można każdą rzecz zrobić na wieku wieków. Tylko po co? Żeby klienta stracić? Dlatego ostatni prawdziwy zamek wybudowano w XIX wieku :)

O ile producent czegoś nie spi*** czyli nie miało wady fabrycznej to jest git i auta się jakąś trzymają. Problem jak zwykle jest w Polsce gdzie o wielu akcjach serwisowych właściciele aut nie słyszeli.

Elektronika zawsze będzie robić problemy bo ludzie nie umieją z niej korzystać a co dopiero naprawiać. ASO pod tym względem leży i kwiczy, często nawet nie wiedzą jaki módl za co odpowiada

O każdej kampanii przywoławczej klient musi być poinformowany imiennie. I to się robi. Nawet w Polsce. Nie tak dawno opel wzywał posiadaczy pierwszego modelu Agili na wymianę rdzewiejącego zbiornika paliwa. Średnia wieku samochodu na warsztacie - dziesięć lat!

Można każdą rzecz zrobić na wieku wieków. Tylko po co? Żeby klienta stracić? Dlatego ostatni prawdziwy zamek wybudowano w XIX wieku :)

Żeby nie zaśmiecać planety i nie czyścić jej z surowców naturalnych. Kupujemy dziadostwo,za kilka lat wio na złom i kupujemy następne.Taniocha syf,śmiecimy i ciągle produkujemy.

Uzbierałbym sobie na paroletnią limuzyne ale chyba jednak nie bo na naprawy już nie wyrobię. Dbam o starszą bez korozji,pozostałe środki mogę przeznaczyć na jakieś bardzo dobre zawieszenie na przykład.

Może przesadziłem bo chyba te nowe wozy aż tak się nie sypią.

No właśnie chciałem do dać że za to korozje skutecznie łapią.

Czy ma również dyspozycje do przeprowadzania akcji ?

Bo to chyba ważniejsze od danych klienta.

O każdej kampanii przywoławczej klient musi być poinformowany imiennie. I to się robi

Auta są mocniejsze, oszczędniejsze do tego niszczone przez ekowynalazji i ekopaliwa. Większość nowoczesnych ropniaków nie powinna jeździć na BIO a jeździ bo każde standardowe paliwo w Polsce ma FAME, w dodatku jest odsiarczone więc i mniej "kleiste" i bardziej suche. Do tego dochodzą fatalne drogi, podrabiane oleje i ich niska jakość, mechanicy którzy pomylili zawody i niezbyt rozgarnięci właściciele. Korki w miastach i ograniczenia prędkości nie pozwalające "przedmuchać" auta a zwłaszcza ekowynalazków.

A auta i tak klepią po 500 tyś km.

Biodiesl to standardowe paliwo na każdej stacji, jest mniej kaloryczne i spala się w niższej temperaturze przez co bardzo zanieczyszcza katalizatory i DPF'y.

Już dawno policzono, że gdyby pozostawić hektar obsiany rzepakiem samym sobie, to tylko poprzez normalną wegetację tej rośliny pozbylibyśmy się z otoczenia więcej dwutlenku węgla, niż by z tego hektara wytworzony biododatek do paliw przyczynił się do jego zmniejszenia emisji w procesie spalania tegoż paliwa.

Może przesadziłem bo chyba te nowe wozy aż tak się nie sypią.

Nie, nie sypią się.

Mam Mietka C220CDI z 2008 już 1,5 roku i nic się nie dzieje. Filtry zmieniam, opony i pióra wycieraczek. Przebieg 105kkm w tej chwili. Kupiony jak miał 80kkm.

Ma ten polimerowy lakier i po zwykłym myciu błyszczy się jak psu jajca. Jakby po polerce a żadnej polerki mu nie robiłem. Autko ma niemal 7 lat i zdecydowanie nie wygląda na swój wiek.

Postanowiłem nie wracać do E-klasy, chyba, że coupe. Nie potrzebuję w mieście tak dużego samochodu, tym bardziej, że dzieciom kupiłem własne auta i nie mam już kogo wozić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A ja mam skodzinkę z 2008 od nowości z 192 tysi przebiegu i jeszcze oryginalne klocki hamulcowe. Oryginalny filtr paliwa wymieniłem miesiąc temu bo mi zaczął przerywać.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja po zakupie Mietka od razu wymieniłem filtr paliwa, powietrza, oleju i sam olej na Castrol Edge, oprócz tego filtr kabinowy. No i pióra wycieraczek.

W ASO jak kupowałem części to mi powiedzieli że kabinowy właśnie tak co 80 kkm wypada wymienić.

Od tamtej pory zero wydatków, tylko 4 nowe opony Dunlop SP Sport Le Mans 703, bo moich ukochanych SP Sport 01 nie mogłem dostać. Ponoć zaprzestano produkcji.:(

Ale te LM 703 też nie są złe, choć mam wrażenie, że 01 były lepsze na mokrym.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Sp Sport o1 bajka! Można kupić jeszcze pojedyncze sztuki szperając po necie ale dużo zależy w jakim rozmiarze, w moim 195/55/15 kosztują ponad 350zeta ale chyba zdecyduję się na nie po raz 3!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Bieżnik jest taki:

lm703.jpg

A w SP Sport 01 był taki:

dunlop_spsport01__.jpg

Sp Sport o1 bajka! Można kupić jeszcze pojedyncze sztuki szperając po necie ale dużo zależy w jakim rozmiarze, w moim 195/55/15 kosztują ponad 350zeta ale chyba zdecyduję się na nie po raz 3!

Ja miałem SP Sport 01 w Alfie 147 i w E-klasie.

Opony nieprawdopodobne! Co Alfa na nich wyprawiała to jest trudne do uwierzenia. To nie była jazda tylko niskie latanie. A zakręty - sama radość.

Nie rozumiem, dlaczego Dunlop zaprzestał produkcji.

Widzę, że w tym roku jest lepiej z dostępnością tylko nie wiem co to za literka A w SP Sport 01A ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Widzę, że w tym roku jest lepiej z dostępnością tylko nie wiem co to za literka A w SP Sport 01A ?

Ukryta Zawartość

SP Sport 01A to zupełnie inna opona! :(

dunlop-sp-sport-01a.jpg

Ukryta Zawartość

O k**wa, ale mina! wygląda jak sp o1 fastresponse. Miałem ją tylko dwa sezony bo się..zużyła.

O k**wa, ale mina! wygląda jak sp o1 fastresponse. Miałem ją tylko dwa sezony bo się..zużyła.

Ty dużo jeździsz, to może 2 sezony na komplecie to wcale nie jest źle? Nawet uwzględniając zimówki.

Opona sportowa jest miękka i logiczne, że zużyje się szybciej. Tylko Chinole robią opony z gumy twardej jak kamień i 7-8 sezonów się śmiga a bieżnik wciąż jak nowy! :)

Tyle tylko,że taka opona to jest samobójstwo za własne pieniądze. ZERO przyczepności.

W Irlandii opony zużywają się szybciej bo nie wymieniamy tu na zimowe z powodu braku zimy. :)

Ja dwa komplety SP01 i jeden komplet zimówek(teraz już drugi) przez przez 6 lat i 190tysi, żona 2 komplety SP01(a?) fastresponce i cały czas 1 zimówki ale przy przebiegu ok50 tysi za 5 lat...

Jezu castrol....

uffff...nie lubisz swego auta

Naprawdę uważasz, że w Polsce i w Irlandii w bańce jest TEN SAM olej? :)

I w Polsce i w Niemczech w pudełku jest TEN SAM proszek do prania i TA SAMA kawa? :)

Jak mieszkałem w Polsce to Castrola RS do Alfy sprowadzałem z Niemiec.

Ukryta Zawartość

Do Diesla Edge wystarcza, nie muszę kombinować.

Ukryta Zawartość

Oryginalny filtr paliwa wymieniłem miesiąc temu bo mi zaczął przerywać.

a potem ludzie się dziwią że mają problem z wtryskami i syf w silniku.

Naprawdę uważasz, że w Polsce i w Irlandii w bańce jest TEN SAM olej? :)

I w Polsce i w Niemczech w pudełku jest TEN SAM proszek do prania i TA SAMA kawa? :)

Jak mieszkałem w Polsce to Castrola RS do Alfy sprowadzałem z Niemiec.

Ukryta Zawartość

Do Diesla Edge wystarcza, nie muszę kombinować.

Pewny Castrol jest tylko w DE bo tylko tam obowiązują normy. Wątpię by u was sprzedawali mineralny jako syntetyk ale kto wie, jak pachnie ? (świeży oczywiście)

Na papierze każdy wygląda dobrze.

Ja miałem SP Sport 01 w Alfie 147 i w E-klasie.

Opony nieprawdopodobne! Co Alfa na nich wyprawiała to jest trudne do uwierzenia. To nie była jazda tylko niskie latanie. A zakręty - sama radość.

Nie rozumiem, dlaczego Dunlop zaprzestał produkcji.

Ja po SP 01 kupiłem ER300 (nie wyczułem większych różnic) a potem jak wymieniałem koła to padło na T001. Ostatnia najsztywniejsza i najlepiej spisywała się w zakrętach.

Ukryta Zawartość

Dottore, spoko, smiało.

Twój castrol prawdopodobnie wyjechał z Gdańska

naprawdę, odrobine zainteresowania tematem lub nieco miłości do samochodów

wiem, nie każdy to ma, ja akurat w stopniu nieporównywalnie większym niż zabawki audio

miłego wieczoru

Szkoda gadania, dottore to leming łykający nawet teorie spiskowe :)

i kto to mówi ;] pochwal się co Ty zalewasz, bo już wiemy że o wymianie innych podstawowych rzeczy nie pamiętasz.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.