Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z blu-ray do 3000zł

nalesnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum :)

Moje pytanie brzmi: jaki zestaw kina domowego najlepiej kupić do podanej kwoty, tj. 3000zł (+-), do salonu 40m2? Wykorzystane będzie 50/50 do filmów i muzyki. Telewizor jaki posiadam (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie) to Samsung psd550 59". Zależy mi na jakości.

Zależy mi także na bezproblemowym odtwarzaniu blu-ray (w tym z jakimiś napisami, z możliwością regulacji wielkości napisów).

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/90309-kino-domowe-z-blu-ray-do-3000z%C5%82/

Ogolnie ciekawa konfuguracja to Onkyo 578 + Klipsch F1.

Jest ciekawa, ale nie do 40m2 Tutaj jedyna ''tania'' opcja to Jamo s608hcs3.o tego ampli na poziomie denona 1911, onkyo 608 czy Yamah RX-V667 + jakiś tani BD lg i się w tych 3tys zmieści. Oczywiście mówię tu o nowym sprzęcie.Z używanych może być troszkę lepiej, ale tylko troszkę.

Witam,

używany sprzęt niestety nie wchodzi w grę..

Sprawa się nieznacznie zmieniła, zrezygnowałem z odtwarzacza blu-ray, na rzecz laptopa którego podpinać będę pod całość.

Budżet więc na amplituner i kolumny wynosi 3000zł, ale skoro już zrezygnowałem z blu-ray, miło byłoby jakbym mógł kupić coś sensownego taniej.

Z nowego planu wynika także kupno karty dźwiękowej do przyszłego laptopa.. Licze także w tej kwestii na waszą pomoc.

Aktualne propozycje:

-Onkyo 578 + Klipsch F1 (do firm póki co jestem przekonany, odsłuch będzie później w razie czego, tylko nie potrafię znaleźć zestawu 5.0 tych Klipsch'ów w odpowiedniej cenie)

-jakiś ampli + Jamo s608hcs3

Pozdrawiam!

jak rozumiem gdy mówi ktoś, że jako zestaw kina domowego poleca Klipsch F1 ma na myśli coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy jest to dużo lepsza opcja wraz z amplitunerem za 1k zł od w.w propozycji?

Ukryta Zawartość

natomats Jamo 608 nagle naglosni. Bo co Klipsche maja jeden glosnik to sa slabe tak? Biorac pod uwage skuecznosc i moc muzyczna (naglosnieniowa) wypadaja zarowno lepeij jak i korzystniej. Jesli F1 bedzie malo to jamo tak samo odpada i w gre wchodzi tylko wtorna reka

Sprawa się nieznacznie zmieniła, zrezygnowałem z odtwarzacza blu-ray, na rzecz laptopa którego podpinać będę pod całość.

Budżet więc na amplituner i kolumny wynosi 3000zł, ale skoro już zrezygnowałem z blu-ray, miło byłoby jakbym mógł kupić coś sensownego taniej.

Z nowego planu wynika także kupno karty dźwiękowej do przyszłego laptopa.. Licze także w tej kwestii na waszą pomoc.

Sorry kolego ale jak czytam ze ktos rezygnuje z blu ray na rzecz laptopa to płakac mi sie chce :( prosty blu ray za 500 zl czy dvd za 200 zl owiele lepiej poda obraz i dzwiek na amplituner co za tym idzie duzo lepsza jakosc kina

jesli powaznie myslisz o kinie i chcesz jako sygnal zastosowac laptopa to daj sobie spokoj z kinem domowym . kup mini wieze z cd i sluchaj stereo . lepiej na tym wyjdziesz a jesli juz poczytasz troche na tym forum roznych watkow na temat kina domowego i dojdziesz wkoncu do wniosku ze twoj blad wydaje sie duzy to pomysl choc by na dvd bo to lepiej wydane pieniadze niz karta dzwiekowa do laptopa a nie o sam dzwiek tu chodzi bo laptop nie zapoda ci tak obrazu jak blu ray , dvd

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

naleśnik - wynegocjuj jeszcze ze 200zl na tych klipschach i bedziesz zadowolony.

mysle ze BD z czasem dokupic mozesz, chociaz przewaznie sie tak mowi a potem ..... sie zapomina :P

Sorry kolego ale jak czytam ze ktos rezygnuje z blu ray na rzecz laptopa to płakac mi sie chce :( prosty blu ray za 500 zl czy dvd za 200 zl owiele lepiej poda obraz i dzwiek na amplituner co za tym idzie duzo lepsza jakosc kina

jesli powaznie myslisz o kinie i chcesz jako sygnal zastosowac laptopa to daj sobie spokoj z kinem domowym . kup mini wieze z cd i sluchaj stereo . lepiej na tym wyjdziesz a jesli juz poczytasz troche na tym forum roznych watkow na temat kina domowego i dojdziesz wkoncu do wniosku ze twoj blad wydaje sie duzy to pomysl choc by na dvd bo to lepiej wydane pieniadze niz karta dzwiekowa do laptopa a nie o sam dzwiek tu chodzi bo laptop nie zapoda ci tak obrazu jak blu ray , dvd

Oj z charakterystyką audiofilskiego światka (do którego poniekąd częściowo, wydaje mi się, należę) już się zapoznałem, ale Twoja wypowiedź wydaje mi się -mimo wszystko- troche przesadna.. Wytłumacz więc proszę w jaki sposób odtwarzacz dvd czy blu-ray poda lepiej dźwięk i obraz od karty graficznej/hdmi/ i zewnętrznej dobrej jakości karty dźwiękowej.. Nie mówiąc już, że podłączając laptopa funkcjonalność jest ogromna (omija się także kilka problemów).

Jestem ciekaw czy rzeczywiście jest jakakolwiek różnica - bo o ile w sens kupowania dobrych kabli głośnikowych itp. wierzę, to nigdy nie spotkałem się z opinią jakoby komputer (odpowiedni) był złym źródłem.

Wieżę stereo sobie odpuszczę i potraktuję to jako żart :)

Czekam w dalszym ciągu na dobre rady, dodam, że spotkałem się także gdzie indziej z podobną opinią, że zestaw Klipsch F1 byłby za słaby do takiego pomieszczenia (40 m2). Czy to prawda - nie wiem. Zasugerowano, że lepszym wyjściem byłoby kupno wspomnianych Jamo albo dołożenie do conajmniej Klipsch F3 które powinny na takim metrażu zagrać w końcu dobrze.

Szukam po prostu najlepszego rozwiązania w cenie.

Oj z charakterystyką audiofilskiego światka (do którego poniekąd częściowo, wydaje mi się, należę) już się zapoznałem, ale Twoja wypowiedź wydaje mi się -mimo wszystko- troche przesadna.. Wytłumacz więc proszę w jaki sposób odtwarzacz dvd czy blu-ray poda lepiej dźwięk i obraz od karty graficznej/hdmi/ i zewnętrznej dobrej jakości karty dźwiękowej.. Nie mówiąc już, że podłączając laptopa funkcjonalność jest ogromna (omija się także kilka problemów).

Jestem ciekaw czy rzeczywiście jest jakakolwiek różnica - bo o ile w sens kupowania dobrych kabli głośnikowych itp. wierzę, to nigdy nie spotkałem się z opinią jakoby komputer (odpowiedni) był złym źródłem.

Wieżę stereo sobie odpuszczę i potraktuję to jako żart :)

Czekam w dalszym ciągu na dobre rady, dodam, że spotkałem się także gdzie indziej z podobną opinią, że zestaw Klipsch F1 byłby za słaby do takiego pomieszczenia (40 m2). Czy to prawda - nie wiem. Zasugerowano, że lepszym wyjściem byłoby kupno wspomnianych Jamo albo dołożenie do conajmniej Klipsch F3 które powinny na takim metrażu zagrać w końcu dobrze.

Szukam po prostu najlepszego rozwiązania w cenie.

wnioski z wlasnego doswiadczenia . mam blu ray bd-s1067 na ktorym oglaam filmy i mam tez kmputer pc stacionarny w ktorym mam swietna karte graficzna i do tego dobra karte dzwiekowa

Ukryta Zawartość

obraz blu ray przewyzsza jakoscia karte graficzna . a dzwiek z karty dzwiekowej jest swietny w stereo ale w kinie domowym blu ray podaje lepsze 5.1

wiem ze moze chcial bys wykozysztywac karte muzyczna z ltopa do muzyki . sam to robie i jestem bardzo zadowolony ale w kinie Źródłem jest lepszy dvd , blu ray

Ukryta Zawartość

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Powiem tak Jesli Klipsch F1 nie naglosni to Jamo 606/608 tez nie. F3 to gigant i potega on by sie nadał ale i cena zupelnie inna. Rozpatrujemy taka? A i glosnik coraz ciezej dostac.

Co do lapka a karty nie wypowiadam sie. Ja korzystam z lapka i przesylam na ampli swiatlowodem. DVD mam podlaczone po koaksjalu chyba ale no nie wiem. Ten dzwiek jets nieco dynamiczniejszy z DVD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.