Skocz do zawartości
IGNORED

No i gdzie to wszystko dąży?

RAF

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sk***ysyny!!! CO ON IM ZAWINIŁ?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/9042-no-i-gdzie-to-wszystko-d%C4%85%C5%BCy/

powiem tylko tyle że w takich przypadkach nie mam nic przeciwko karze śmierci - może wtedy do takich jak oni coś dotrze - a już chyba najlepiej jakby to pokazali w telewizji

oni czują się bezkarni - coś musi im otworzyć oczy

wydaje mi się że sądy są dla bandytów zbyt humanitarne

Normalka. Teraz jakiś zafajdany psycholog powie że byli biedni bo rodzice ich nie kochali a ojciec molestował seksualnie a tak naprawdę wszystkiemu winne jest społeczeństwo.

Zawsze byłem za karą śmierci i będę, szczególnie w takich przypadkach. Tacy gostkowie najwyżej dostaną dożywocie, w co zresztą wątpie, w każdym razie pożyją w pierdlu na koszt podatnika bo czemu nie.

The odd get even.

• Redaktorzy

theli28 - imho "te biedne dzieci" zwala wszystko na TV, w mediach będzie szum i juz niedługo "Szklaną pułapkę" będzie można oglądać po godz.23.

Ja również jestem za wprowadzeniem kary śmierci i wzorem USA no, kilkukrotne dożywocie (tzn. możliwość pochówku po np. 300 latach) w naszym społeczeństwie to byłby szok!

A najbardziej mnie wk**** system ochrony dla pedofili. Powinni ich zamykać z innymi więźniami i jak jednemu z drugim zrobiliby z dupy jesień średniowiecza a potem w sposób niezwykle bolesny i wyrafinoiwany pomogli zejść z tego ziemskiego łez padołu może by się wszystko uspokoiło.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Moim zdaniem to jest tak - każdy jeden polityk wozi sobie dupę rządową furą, nosa nie wychyla po 22 i nie ma zielonego pojęcia co się dzieje w nocy na ulicy. Do tego serwują nam Unijne prawa człowieka a niestety ludzi u nas mało jak się okazuje. A powinno być u nas jak w Stanach czyli zamordyzm ze strony Policji. I lanie bandytów po gębie!

A u nas pełny liberalizm - przestępca jest chroniony, w telewizji nawet jego twarzy nie można zobaczyć, zero systemu resocjalizacji.

W Stanach taki np. pedofil wychodzi na wolność ale ma PRZYMUSOWE leczenie. I jedzie na środkach itp.

U nas - hulaj dusza piekła nie ma................

The odd get even.

no ja jako student powiem tak:

strach się bać

ja pewne miejsca po prostu omijam albo nie chodzę tam gdzie jest niebezpiecznie.

A co do nich - oni nie lubią żydów, studentów, polityków - słowem każdego, kto stoi wyżej na drabince społecznej i jest mądrzejszy od nich.

bo co im studenci zawinili???

a pewnie to że studiują, uczą się i bawią a potem będą zariabiać.

no ale dla dresa to by był wielki wstyd jak by się zaczął uczyć. oni sami się sprowadzaja na dno.

kiedyś na TVN leciał dokument o dresach i tam jeden z nich się wypowiadął że studenci to dno i śmiecie, no

i trzeba z nimi walczyć (ciekawe w imię czego)

co do kar - znowu sieznajdzie jakis dobry sędzia, da im 3 lata, albo coś w tym stylu i tyle.

ja bym zesłał na ciężkie roboty - niech harują w kopalni kamieni od świtu do nocy, to może by się czegos nauczyli.

a pedofili należałoby kastrować - jak se ktoś posuwał 9-latke to juz se za kare nigddy zadnej babki nie wyrucha i tyle.

poza tym dresy się czują silne, bo nie ma innych grup, które by nad nimi mogły dominować, np. metale czy motocykliście (wspomnieni w komentarzu do tego artykułu). jakby bandy dresów zaczeły dostawać łomoty od ubranych na czarno ludzi to by już na zwykłych ludzi nie napadali.

A co by nie mowić - metale, mimo bardzo silengo manifestowania swojego światopoglądu sami od siebie nikogo nie biją (moze dlatego, że wielu z nich to studenci???) nie mówię tutaj o jakichś radykalnych skinheadach czy czymś takim ale o normalnych metalowcach, którzy swoją drogą mimo nieraz budzącego respekt (strach?) wyglądu są generalnie w większości raczej mądrymi ludźmi i mają szerszy światopogląd niż dres-bejzbol-wiara w klub piłkarski.

Fade, ja bym ich nie wieszał.

starożytni mieli jednak dobre prawo, że ucinali te części ciałą które zawiniły.

jakby im obciąć rękę i nogę albo nawet tylko dłoń, to już by im się miny zmieniły.

i szczerze powiem, że bardzo bym się ucieszył gdyby dzisiaj też istniało takie prawo.

dałbym sobie głowę uciąć, że po roku przestępczość takich band by spadało o canajmniej 50%, gdyby wprowadzić takie zasady.

a z drugiej strony to w takim razie gdzie byli starzy tych gówniarzy? Przecież to gosciowie w wieku 19-14 latka?

Jakbym miał syna i by mi się w dresik ubrał to jakby dostał ze dwa razy z liścia w durny łeb........

The odd get even.

Kara śmierci na pewno by się przydała. Durnym obrońcom praw bandyty (bo człowiekiem takiego sk...na nie można nazwać) doradzałbym wieczorne spacery po takich miejscach - jak parę razy dostaną po ryju to może zmienią zdanie (jeśli przeżyją).

A jak nie czapa to dożywocie - ale tylko w obozie pracy - a nie na koszt nas wszystkich.

Poza tym znowu nasuwa się pytanie - gdzie jest policja?

z doswiadczenia wiem, powtarzam - z doswiadczenia, ze tego pokroju gnoje nie rozumieja normalnych, cywilizowanych form przekazu, czyli rozmowy, persfazji itd itp. ba, nie dociera rowniez lekka kara, czyli jakas nagana, osmiesznie, przetrzymanie w areszcie czy danie po ryju itd.

jedyne co skutkuje i dociera do tych zakutych nienormalnych lbow to ciezkie lanie, naprawde ciezkie wpier... . wtedy ostatecznie cos tam w tym chorym mozdzku zaswita, ze moze jednak lepiej nie rozrabiac, bo mozna sie znowu nadziac - ze strachu oczywiscie przed dotkliwa kara fizyczna.

prawo i system tutaj zawodza - polamac lapy, polamac nogi w stawach, tak by byly to uszkodzenia permanentne, niech gnojek siedzi na wozku i zachlewa sie, fizycznie juz nikomu nie zagrozi. i tak duzo bulimy na socjal, a przynajmniej bedzie bezpieczniej.

O matko. Takie okropne tematy na tym forum.

Coś na temat kary śmierci ;

Ukryta Zawartość

lista morderstw po zniesieniu kary śmierci

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

votum separatum...

lać w mordę? kaleczyć? zabijać? ... Czy dostosowujecie ich w ten sposób do normalnego świata, czy Wy dostosowujecie się do ich? Dla mnie nauka jest z takich kar jest tylko taka że można mordować i kto silniejszy ten ma rację... jeśli o taki przekaz Wam chodzi to proszę bardzo.

Kara śmierci - różnimy się czymś od Chin czy też nie? Jeśli nie to może pokazowo na stadionie, co?

Powtarzam nie surowość kary a jej nieuchronność plus policyjna prewencja. Zobaczcie jak wygląda efektywność policji w Japonii czy Singapurze i ile jest tam popełnianych przestępstw. Albo przynajmniej co zrobił Guliani w NY - przecież prawa nie zmienił (oskarżenia policji o brutalność zostawmy na boku).

Przepraszam Panowie, ja z Wami razem nie będę krzyczał "krwi, krwi.." Jakoś nigdy nie lubiłem chodzić z tłumem :)

Pzdr.

PS A poza tym nie sądzę aby przy Waszym stopniu wzburzenia dało się dalej prowadzić tę dyskusję.

Lolo - na skuteczna Policje tego kraju jeszcze dlugo nie bedzie stac - pare kul jest rozwiazaniem tanim i cholernie skutecznym. Z drugiej strony polskie wiezenia nie maja nic spolnego z resocjalizacja - ludzie, ktorzy tam trafiaja "douczaja sie w zawodzie" - wychodza jeszcze gorsi bandyci niz wchodza.

No i powtorze oklepane (w takich sytuacjach) zdanie - ciekawe czego Ty bys sie domagal gdyby w taki sposob zabito kogos Ci bardzo bliskiego, byc moze na Twoich oczach (czego nikomu absolutnie nie zycze!!).

ja nie wzburzony, o takich sprawach dosyc czesto slysze, napady i pobicia nie zawsze ze skutkiem smiertelnym, ale jednak bardzo brutalne.

cackanie sie stwarza wlasnie pole do popisu takim chloptasiom. zdecydowana reakcja by znacznie zmniejszyla agresje na ulicach. prosta sprawa - akcja=reakcja :), ktos mnie uderzyl bez powodu - dostanei mocniej, nie bede w takim momencie myslal o Chinach...

to co napisalem bylo w kontekscie aktualnej sytuacji prawnej, oraz egzekfowania tego prawa u nas. jelsi to sie zmieni, to oczywiscie, wystarczy trzymac sie litery prawa, znacznie dofinansowac sily policyjne, zreformowac sadownictwo, przyspieszyc pwenego typu postepowania sadowe, pobudowac pelno nowych wiezien i bedzie wtedy cac :)

ale skad kase na to? stany sa bogate, NY to swietny przyklad, z emozna , ale tez trzeba naprawde chciec, nie wspominajac o funduszach

S...synowi wyciąłbym taką malutką dziurkę wokół pępka, wyciągnął przez otworek kawał kiszki, przybił do dużego drzewa, a później napier... batogiem i ganiał wokół, aż by sobie wyciągnął wszystkie flaki. Oczywiście należało by to sfilmować i puszczać w poprawczakach. Bo jak jeden z drugim gnoje byli już notowani i karani za pobicia, to z księżyca nie pospadali.

>lolo c do roznic miedyz nami a Chinami, to mozna sie roznic w roznych sprawach :). kara smierci akurat nie jest moim konikiem i nie posrzegam jej jako lekarstwo na wszystko, juz raczej prawa sredniowieczne bylyby suteczniejsze, takie kary dla pewnych glabow sa mnie abstraktyjne, niz kara ostateczna.

na epwno liczy sie konkretne, skuteczne dzialanie, a nie paplanie o tym ze ze zrozumianym haslem "humanitaryzm" na ustach (mowa tu o roznych politykerach oczywiscie)

natomiast nie chce tez bulic za te tysiace i tysiace oprawocw, ktorzy siedza i nic nie robia to ma byc kara? toz to znaczna sila robocza, mozna to zaprzegnac do czegos pozytecznego - vide wlasnie USA, tkore podawales jako przyklad

pal.. nie wiem czego bym się domagał, ale to nie zmienia zasadniczego sensu całej sprawy -> "ich mordowanie jest złe a nasze mordowanie jest dobre". Ja też nikogo nie winię że żąda kary śmierci - każda akcja napotyka na reakcję - tylko osobiście nie zgadzam się na takie rozwiązanie.

Argumenty ekonomiczne też do mnie nie trafiają -> "za drogo kosztuje trzymanie w więzieniu to zabić". Przepraszam że przejaskrawiam, ale takie jest sedno sprawy.

Pzdr.

moment Lolo - przeczytaj dokladnie - napisalem, ze wiezienie nie spelnia swojej funkcji resocjalizacyjnej - tam przestepcy ucza sie byc bandytami, wiec wyslanie kogos do wiezienia (no moze poza dozywociem) to produkowanie jeszcze gorszego sukin...a. A aspekt ekonomiczny dotyczyl prewencji - bez ogromnych pieniedzy nia ma dobrej prewencji - zreszta patrzac na ilosc przestepstw w bogatych USA ...

wybatożyć i na 10 lat do kamieniołomów...

w resocjalizacyjną funkcję kary więzienia już dawno przestałem wierzyć - to są właśnie skutki owej polityki resocjalizacyjnej (czytaj bezsilności wobec recydywy i szkolenia młodych w więzieniach)...

potem na blokowiskach rosną bandy wyrostków, którzy nie boją się nikogo ani niczego...

>lolo masz zupelnie razje, bycie cywilizowanym i wielce humanitarnym wlasnie sporo kosztuje. liczy sie praktyka, a nie rozwazania same. bycie intelektualista czy czlowiekiem wyksztalconym nie oznacza niezdolnosci do dzialania. ale nadal nie opowiadam sie jednoznacznie za kara smierci, to akurat jest sprawa poboczna, istotniejsze jest sprawne dzialanie systemu. jednak dotkliwe karanie, majace na celu zapobieganie powrotu kolegi bandziora do procederu, jest kluczowe. liczy sie ratowanie ludzi, tych niewinnych, a nie samo teoretyzowanie.

skrajny przypadek teoretyzowania: intelektualista musi cos zjec, ale ma bardzo tepy noz.. jest na wyspie sam z jedna tlusta swinka. jesli ja zarznie tym tepym nozem, to bedzie bardzo niehumanitarne usmiercenie zwierzecia. no i tak sie boryka z tym problemem, zastanawia, mysli i mysli, az w koncu umiera z glodu....

w przypadku tak brutalnych spraw, o jakich tu piszemy, nie mozna sobie pozwalac na taka postawe. stanie w obrononie szczytnych idealow jest jak najbardziej porzadane, ale nie moze isc w parze z poparciem dla braku jakiegokolwiek dzialania, z godzeniem sie z istniejaca sytuacja. jelsi nie da sie dzialac idealnie, to trzeba cos przynajmniej robic, by chociaz ruszyc problem.

No proszę - lolo okazał sie byc człowiekiem w dodatku myślącym (łac. Homo Sapiens). W przeciwieństwie np. do LeszkaB, który okazał sie - LeszkiemB

Istotą każdej kary jest odwet. "Resocjalizacja" to cel - zwykle nieziszczony - tym bardziej jak Pal55 zacznie nabijać na pale, to resocjalizacja na pewno się nie sprawdzi. Za to odwet rozwinie się społecznie - proponuję jeszcze obwożenie w klatce po rynku i zadawanie męczarni rozpalonym żelazem, ucinanie róznych części ciała po czym wieszanie publiczne. To by dopiero była zabawa - choć nie wiem czy drechów byłoby mniej

Ekwiwalentem kary śmierci może być rozszerzenie obrony koniecznej. Tyle że raczej nastolatkowie nie dostana pozwolenia na klamkę. I bardzo dobrze bo wtedy wzrosłaby sprzedaż BTRów z Agencji Mienia Wojskowego. Ale akurat w tej sytuacji Policja zadziałała szybko - o ile czytałem, wszyscy już siedzą i mało prawdopodobne by wyszli.

pozdr.

Ps. dla myślacych inaczej - taka zagadka - ile kosztowałyby renty inwalidzkie dla złodziei jeżeli np. za kradzież obcinanoby dłonie???

a czemu mialaby im jajakolwiek renta przyslugiwac? lol, indian pozamykano w rezerwatach - a to byl dobry pomysl, tylko dla bandziorow, niech sobie sami tam w srodku radza :). pamietacie film Ucieczka z Nowego Yorku? jest to jakis pomysl

ale fakt faktem, temat powazny a wypowiedzi pol serio. to temat rzeka, jak aborcja czy polityka szeroko rozumiana. chyba nie ma co tutaj dalej filozofowac

Qubric>

Dzielisz więc ludzi na dwie kategorie ? A mianowicie na tych którzy domagają się kary sprawiedliwej czyli kary adekwatnej do zbrodni - ślepej aksjologicznie - ludzi traktujących sprawiedliwość nie jako wartość samą w sobie , lecz wartość wymierną i na ludzi ''humanistów'' z ich resocjalizacyjnym celem kary ?

Zapewniam cię , przynajmniej u mnie, a sądzę ,że nie tylko - a zaliczam sie do zwolenników kary śmierci , meandry oceny moralnej tej kary są znacznie bardziej skomplikowane niż wymierność czynu.

Fadeower - na ch... komu kara adekwatna do zbrodni jak ofiara juz nie żyje??? Możesz mi wyjasnić czemu taka kara ma służyć? Poza tym że będzie zwykłym odwetem - całkowicie bezmyslnym. A państwo nie jest instytucją która ma promować takie niskie instynkty (choc akurat wśród posłów trudno szukac inteligencji a jednak zarabiaja dużo - no może poza Borowskim który na IQ w okolicach 130-140 ;)

Zastrzelenie bandziora na ulicy to co innego - chwasta trzeba wyrwać jeśli przeszkadza.

I tak poza tematem - stosowanie w średnioweczu tortur nie było elementem kary lecz zdobywania dowodów winy. A publiczne tortury i egzekucje stosowano dla pokazania siły władzy. Przy tej okazji były to taki element chrześcijańskich korzeni Europy, który zastąpił Rzymskie igrzyska.

pozdr.

>Qubric.. nie no, hehe, toz to chodzi o deterrent, czyli odstraszenie , a nie o zemste. zemsta jest idiotyczna i malostkowa, trzeba natomiast myslec o skutecznym odstraszeniu by nie bylo wiecej skrzywdzonych przez dane indywiduum lub potencjalnych nasladowcow.

to samo dotyczy jazdy po pijaku - tu kary, grzywny powinny byc absurdalnie wysokie, do tego bezwzglednie egzekfowane - to sie da zrobic, patrz jak urzad skarbowy sprawnie i szybko potrafi egzekfowac placenie podatkwo od malych jednoosobowych firm. wchodza do chaty i biora co sie da, konto zajmuja.

pare lat takich dzialan, i juz Ci, ktorzy cokolwiek kojarza, by po pijaku mniej jezdzili...

czy akurat kara smierci ejst tutaj najskuteczniejszym rozwiazaniem - nie sadze. ale dla najgorszych dewiantow to chyba adekwatna kara.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.