Skocz do zawartości
IGNORED

Blu Ray samsung c-5900

krukgczapa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Wzmacniacz czy amplituner?

-jeśli amplituner i kablem hdmi to możliwe. Trzeba pogmerać w audio out bluryja.

-jeśli do wzmacniacz stereo przez RCA, to byłoby dziwne. Bo albo w ogóle nie powinno być dźwięku, albo powinno dać się go regulować z poziomu wzmaka.

Wiec tak panowie:

Bd kabelkiem chinch do wzmaka denon pma 350 pod wejscie cd.

Chodzi o to że wzmak ma urwana gałke potencjometru i nie moge sterować głośnoscia we wzmaku a z bd idzie cały czas na full i jest poprostu za głosno bo cały czas na full.

Grzebałem w ustawieniach BD i jest to tak są trzy opcje:

na analog tak mam ustawione.

optyk i hdmi,zmieniałem ale nic sie nie dzieje dopowiem jeszcze że gdy podłącze do tv samsunga 50 3d to także moge sterować tylko głośnoscia tv a na pilocie od bd mam vol ale pisze na dole (tv) czyli moge sterować tv za pomoca pilota od Bd takie połączenie.

Z pilota od BR będziesz mógł swobodnie sterować głośnością TV bez problemu.To jest sprzęt tej samej firmy masz tam jeszce prawdopodobnie funkcje all share która wspoga wsołpracę Samsungów oraz wymiane danych pomiedzy nimi .W BR samsunga nie masz wyjścia anlogowego regulowalnego poziom sygłu jest tak jak piszesz maxymalny i w twoim układzie TV dziła jako wzmacniacz i możesz pilotem regulować głoścnoś ,ale pilot od samsunga nie bedzie działa na wzmaczniacz .Tak jak mówiłem BR nie ma regulacji głosniści na analogu .

Czyli lipa?

co za badziew teraz sie robi tragedia;-)

No ale co czyli zostaje wymiana potencjometra we wzmaku;-)

Sporo źródeł nie ma regulacji głośności dźwięku. Ja w sumie też tak najczęściej ustawiam, max głośności na źródle, regulacja na wzmacniaczu.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Czyli lipa?

co za badziew teraz sie robi tragedia;-)

No ale co czyli zostaje wymiana potencjometra we wzmaku;-)

Niegdysiejsze odtwarzacze CD z niskiej półki też nie miały regulowanych wyjść, także to nic nowego ;) Dopiero w wyższych modelach pojawiała się druga para wyjść, do których sygnał biegł przez potencjometr.

Skoro piszesz, że "urwała się" tylko gałka od potencjometru to chyba nie problem przywrócić regulację we wzmacniaczu. Pozostaje kwestia estetyki wykonania tego "zabiegu" ;)

Panowie Dzieki za odp.

A co do potencjometru to moge regulować głośnośc za pomoca srubokreta po sciągnieciu klapy..ale komu sie chce cały czas z śrubokretem latać?

A może da sie to jakoś naprawić?

Dokup gałkę.

Jesli ma to jakoś wyglądać, to oryginalną. Jesli ma po prostu działać to jakąkolwiek, byle pasowała na ośkę potencjometru.

Oś potencjometru jest cała, czy coś się tam jeszcze "urwało"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.