Skocz do zawartości
IGNORED

nad c 340 i co dalej?

substantial

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Jestem prawie zupelnie niedoksztalcony w kwestii sprzetowej wiec chcialbym sie dowiedziec na tym forum jakie kolumny zakupic do wzmacniacza nad c 340.

Mieszkam w UK. Jestem swiadomy, ze tutaj na wyspach sprzet jest ruchliwy na rynku sprzetu uzywanego wiec tez planuje kupic kolumny uzywane. Budzet : 100-150 funtow co na polskie wychodzi m/w 530-800 zl.

Zamierzam polaczyc to wszystko razem z para cd playerow i miksera od pionnera - Pioneer CDJ-350 & DJM-350 i mucic na tym drum anb bass i dubstep stad zapotrzebowanie na w miare wyrazisty i donosny bass.

Dodam ze posiadalem zestaw kolumn b&w 602, lecz dzwiek przez nie wydawany zupelnie nie odpowiadal moim wymaganiom- bassu praktycznie nie bylo.

Moje pytanie brzmi: jakie dobrac do tego wzmacniacza kolumny?

Z gory dziekuje za komentarze:) pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/90770-nad-c-340-i-co-dalej/

Miałem tego wzmaga i grał bardzo dobrze eposami i bowersami z tym ze jeśli do muzyki elektronicznej to raczej bowersami ktore są szybsze i wieksze w niższych rejestrach.....b&w 602 nadzadza sIe ideealnie

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Czesc. Jestem prawie zupelnie niedoksztalcony w kwestii sprzetowej wiec chcialbym sie dowiedziec na tym forum jakie kolumny zakupic do wzmacniacza nad c 340.

Mieszkam w UK. Jestem swiadomy, ze tutaj na wyspach sprzet jest ruchliwy na rynku sprzetu uzywanego wiec tez planuje kupic kolumny uzywane. Budzet : 100-150 funtow co na polskie wychodzi m/w 530-800 zl.

Zamierzam polaczyc to wszystko razem z para cd playerow i miksera od pionnera - Pioneer CDJ-350 & DJM-350 i mucic na tym drum anb bass i dubstep stad zapotrzebowanie na w miare wyrazisty i donosny bass.

Dodam ze posiadalem zestaw kolumn b&w 602, lecz dzwiek przez nie wydawany zupelnie nie odpowiadal moim wymaganiom- bassu praktycznie nie bylo.

Moje pytanie brzmi: jakie dobrac do tego wzmacniacza kolumny?

Z gory dziekuje za komentarze:) pozdr.

Dziwi mnie to co napisałeś gdyż 602 wydają z siebie więcej basu od niejednych podłogówek, może coś z akustyką. właśnie z nimi NAD340 zabrzmiałby bardzo dobrze. Nie napisałeś nic na temat wielkości pomieszczenia. Wspomniane również Eposy grają inaczej od B&W, granie bardziej żywiołowe, nasycone szczególami ale bas zdecydowanie mniejszy. Dobrym połączeniem z 340 jest także Acoustic Energy Evo3.

"Jajakobyły".....posiadacz C-340 uważam że dobry bas z 340`tki...hmmm to kategorycznie niemożliwe gdyż 340 stka ma koszmarnie słabą mocowo końcowkę mocy i zmulony dudniący preamp czyli piękne brytyjskie brzmienie :). Bowersy tez miałem po drodze a to juz inna bajka...wspominam dobrze. O dwa czy trzy nieba jest lepsza 350 tka znam gdyz kolezka gra na niej aktualnie....bez uwag gra świetnie.

Podłączenie gainclona pod końcówkę C-340 skutkuje opadem waty z uszu, rozlazły bas potrafi sie wtedy zebrać ale i tak nie oszukujmy się

preamp w tym modelu nie wiele zmienia.

Jesli potrafisz polutuj potencjometr i sprawdz jak gra sama końcówka bez preampu....

obecnie gram na C-340 ale wyłącznie pre bez końcówki i to po wymianie dużej garsci kondensatorów na Black Gate.,nie polecam jednak upgrejdów tego typu...szkoda kasy.

Sprzedać C-340 i kupić cos innego basu , dobrego basu z tego nie bedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.