Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma 50" we wnęce za obrazem

stempel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów, szukam jakiegoś niedrogiego rozwiązania na schowanie TV Plazma 50" we wnęce za obrazem. Ściana z płyt GK ma głębokość 30cm więc pole do popisu. Szczerze mówiąc najbardziej pasowało by mi proste rozwiązanie z jakimś wiszącym obrazem w formie rolety. Na czas projekcji roleta do góry i tyle. Macie może jakieś sprawdzone pomysły lub gotowe produkty ?

https://www.audiostereo.pl/topic/90824-plazma-50-we-wn%C4%99ce-za-obrazem/

Wsadzanie TV w jakąkolwiek wnękę jest złym pomysłem, w szczególności TV plazmowego. Plazmy ciągną więcej energii, a w takiej wnęce wentylacja jest kiepska, tym bardziej im bardziej TV wsadzony "na styk".

Wsadzanie TV w jakąkolwiek wnękę jest złym pomysłem, w szczególności TV plazmowego. Plazmy ciągną więcej energii, a w takiej wnęce wentylacja jest kiepska, tym bardziej im bardziej TV wsadzony "na styk".

Spokojnie będzie mieć sporo wolnego miejsca na wentylację. Tego typu rozwiązania są powszechnie stosowane przez profesjonalne firmy instalatorskie. Poza tym dzisiejsze plazmy już nie ciągną aż tyle prądu. Mam podłączony miernik zużycia prądu i przeważnie oscyluje w granicach 120 watt. Jak jest ekran cały biały to wskakuje na 200.

Taki "znawca" kina i pyta się o takie pierdoły? Kyle już Ci już odpowiedział...

No, ale najlepiej zrobi to profesjonalna firma instalatorska...

Ale nie wstydź się i pokaż swoje kino...Skoro uważasz się za znawcę (ja się w/g Ciebie nie znam), to na pewno masz wszystko idealnie...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Taki "znawca" kina i pyta się o takie pierdoły? Kyle już Ci już odpowiedział...

No, ale najlepiej zrobi to profesjonalna firma instalatorska...

Ale nie wstydź się i pokaż swoje kino...Skoro uważasz się za znawcę (ja się w/g Ciebie nie znam), to na pewno masz wszystko idealnie...

1. Niestety Kyle też nie trafił. TV jest we wnęce, która jest większa od TV. Mamy po 10cm zapasu z góry, dołu i boków. Wnęka w tej chwili głęboka na 15cm. Odbiornik nie nagrzewa się powyżej normalnej temp. pracy. Tak jak już ci pisałem nie potrzebuje pomocy jak go zamocować tylko ciekawaych pomysłów czym zasłonić a są takie rozwiązania.

2. Znany ze specyficznych wypowiedzi na forach to ty jesteś - a może jeszcze tego nigdzie nie przeczytałeś.

P.S. Komuś tu chyba weszliśmy na THXowe ambicje :-)I nikt nie napisał, że się nie znasz tylko, że jesteś cytuję "wielkim znawcą".

Miał ktoś okazję oglądać na żywo tego typu rozwiązanie ? - film na dole artykułu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miał ktoś okazję oglądać na żywo tego typu rozwiązanie ? - film na dole artykułu.

Ukryta Zawartość

naprawde chcesz wydac prawie 20 tys na zasloniecie TV obrazem ???

jesli chcesz moge zapytac Klienta kto mu robil wyslone TV lustrem w zabudowie. Dziala na pilota.

Mozesz tez poszukac cos w Viz-Art lub w firmach produkujacych cos takiego na zamowienie - takie namiary tez moge zdobyc, wspolpracuje sluzbowo z roznymi podwykonawcami...

Ukryta Zawartość

naprawde chcesz wydac prawie 20 tys na zasloniecie TV obrazem ???

jesli chcesz moge zapytac Klienta kto mu robil wyslone TV lustrem w zabudowie. Dziala na pilota.

Mozesz tez poszukac cos w Viz-Art lub w firmach produkujacych cos takiego na zamowienie - takie namiary tez moge zdobyc, wspolpracuje sluzbowo z roznymi podwykonawcami...

Dzięki Darku. Przeglądałem już ofertę Viz-Art ale nic takiego nie mają. Na pewno nie wydam takiej kwoty bo myślę raczej o wykonaniu samemu jakiegoś systemu zasłaniającego. Faktycznie tez spotkałem rozwiązania z lustrem ale raczej będę szedł w kierunku obrazu. Oczywiście jakie kolwiek namiary i informacje mile widziane :-)

Dzięki Darku. Przeglądałem już ofertę Viz-Art ale nic takiego nie mają. Na pewno nie wydam takiej kwoty bo myślę raczej o wykonaniu samemu jakiegoś systemu zasłaniającego. Faktycznie tez spotkałem rozwiązania z lustrem ale raczej będę szedł w kierunku obrazu. Oczywiście jakie kolwiek namiary i informacje mile widziane :-)

a po ci takie udziwnienia ?, szczerze to chce mi sie smiać jak przeczytałem tego posta i twoje zamiary.

a po ci takie udziwnienia ?, szczerze to chce mi sie smiać jak przeczytałem tego posta i twoje zamiary.

Nie rozumiem co w tym dziwnego. Po prostu chcę zasłonić TV na czas kiedy nie będzie używany. Myślę, że fajnie było by mieć obraz, który na czas oglądania odsłania odbiornik TV.

Wstydzisz się swojego telewizora? Wydaje się że on sam z siebie jest ozdobą pokoju. Chyba że obraz który ma go przesłaniać na czas nieoglądania to Rembrandt albo Van Gogh w oryginale.

z tanich rozwiazan to przychodzi mi do glowy tylko:

1. wydruk obrazu na plotnie - pelno tego na rynku, koszt ok 300zl

2. zakup rolety

3. przyklejenie plotna na material rolety

gdyby kasete rolety schowac we wnece lub suficie to efekt wizualny moze byc ciekawy

stempel a nie lepiej będzie wyświetlać jakiś obraz na ekranie zamiast go zasłaniać :D

He he dobre :-)

Wstydzisz się swojego telewizora? Wydaje się że on sam z siebie jest ozdobą pokoju. Chyba że obraz który ma go przesłaniać na czas nieoglądania to Rembrandt albo Van Gogh w oryginale.

Hmm może nie wstydzę co nie pasuje mi właśnie do wystroju Retro. Co do Rembrandta albo Van Gogha w oryginale to mogę tylko pomarzyć ale oddałbym za nie nawet swoje kino :-)

z tanich rozwiazan to przychodzi mi do glowy tylko:

1. wydruk obrazu na plotnie - pelno tego na rynku, koszt ok 300zl

2. zakup rolety

3. przyklejenie plotna na material rolety

gdyby kasete rolety schowac we wnece lub suficie to efekt wizualny moze byc ciekawy

Dzięki wezmę to pod uwagę

stempel a nie lepiej będzie wyświetlać jakiś obraz na ekranie zamiast go zasłaniać :D

Wyświetlanie stałego, nieruchomego obrazu na plaźmie przez większą część doby nie wydaje się być najlepszym pomysłem.

Wyświetlanie stałego, nieruchomego obrazu na plaźmie przez większą część doby nie wydaje się być najlepszym pomysłem.

Zdecydowanie cie popieram. Powidoki po stałym obrazie wypalą mi dziurę w tv i ścianie :-)

rozumię że swoją żonę też zasłaniasz w zależności kto przyjdzie w gości. :D

Tu nie chodzi o gości. Nie interesuje mnie co myślą o moim domu. Najważniejsze żebym sam się w nim dobrze czuł i to dla siebie chcę zrobić manewr z tym zasłonięciem. A co do żonki to pozostawię to bez komentarza Witku.

jeśli do tego wystroju nie pasuje TV to go przenieś w miejsce (inny pokój) gdzie będzie się dobrze komponował a nie wymyślasz cuda.

No nie bardzo jest gdzie a poza tym odpada miejsce inne niż salon.

dajcie spokoj czlowiekowi:) chce sobie zaslonic TV to sobie zasloni, jego sprawa...

to bylo rozwiazanie z lustrem ale Ty mozesz miec obraz... sa tez gotowe TV w lustrze... wisi lustro na scianie a dopiero po wlaczeniu pojawia sie na nim obraz TV - koszt.... hmmm nie dla normalnych zjadaczy chleba:)

jutro zarzuce w firmie wici i moze cos podesle... chcesz na forum czy na priv?

dajcie spokoj czlowiekowi:) chce sobie zaslonic TV to sobie zasloni, jego sprawa...

to bylo rozwiazanie z lustrem ale Ty mozesz miec obraz... sa tez gotowe TV w lustrze... wisi lustro na scianie a dopiero po wlaczeniu pojawia sie na nim obraz TV - koszt.... hmmm nie dla normalnych zjadaczy chleba:)

jutro zarzuce w firmie wici i moze cos podesle... chcesz na forum czy na priv?

Pisz na forum. Może komuś się w przyszłości przyda.

smialo mozesz pytac tu -

Ukryta Zawartość

robia wszystko i to za przyzwoite pieniadze, sami projektuja i wykonuja

ten od luster to kosmos cenowy wiec nawet nie podaje

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.