Skocz do zawartości
IGNORED

Dla gracza i nie tylko AKG Sennheiser czy Koss?

bryan9215

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem potrzebuję kupić tanie słuchawki do 200zł z przeznaczeniem do gier. Modele jakie mnie interesują to Sennheiser HD448, KOSS UR40, AKG K512, KOSS SB-40, AKG K512. Moje pytanie co do firmy KOSS, czy warto zwrócić na nie uwagę ze względu na dożywotnią gwarancję, czy jednak za bardzo odstają od przeciwników?

Z góry dziękuję za odpowiedźi :)

A ja polecam KOSS UR55.

W Komputroniku tylko 10 zł droższe niż UR40 - a zdecydowanie lepsze brzmienie jeśli chodzi o muzykę. Co do gier się nie wypowiem ;-)

W porównaniu do Sennheiser HD 555 dają radę mimo że sporo tańsze.

• 4 tygodnie później...

A więc tak, sprzedawca Sennheiserów HD488 okazał się oszustem, co chwała mu za to, bo słuchawki do mnie wg nie dotarły przez co odzyskałem pieniądze :) Dużo czytałem i zastanawiałem się w końcu jakie słuchawki kupić. Co do KOSS UR55, a UR40- te drugie można dłużej nosić ze względu na wyściełanie pałąka (40 mają welurowe poduszki, a 55 gąbczaste, które dodatkowo zbierają kurz), Więc jeśli zainteresowana osoba będzie przeglądać ten wątek powinna wziąć UR40. Idealne dla niezdecydowanych będą słuchawki AKG K99 (PÓŁOTWARTE), które co najśmieszniejsze na Allegro na dzień 17.02.2012 kosztują ok 270zł, natomiast nawet Ceneo wskaże nam sklepy, które ten sam sprzęt oferują za nieco ponad 200zł. Ja zdecydowałem się na słuchawki OTWARTE ze względu na lepsze możliwości w grach, przekraczając nieco pułap 200zł a dokładnie za 220zł kupiłem Sennheiser HD438. Recenzja na tym forum tego sprzętu już jest więc nie będę się na ten temat wypowiadał.

Podsumowując moim zdaniem najlepsze zakupy (brałem też pod uwagę inne firmy np. Beyerdynamic) to:

- za ok. 150zł- KOSS UR40

- za ok. 200zł- AKG K99

- za ok. 250zł- Sennheiser HD438

Mam nadzieję, że chodź trochę pomogłem.

Pozdrawiam Bryan9215

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.