Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Takiego przyklejonego uśmiechu już dawno nie widziałem.

f6f63e94702ca0b62e3a18fb2bc28690,37,1,0-229-2708-1121-0.jpg

Chyba najbardziej pasujący podpis pod zdjęciem: "Kurde oni już nas przejrzeli"

Ukryta Zawartość

Chyba najbardziej pasujący podpis pod zdjęciem: "Kurde oni już nas przejrzeli"

>>>...zupelnie bez sensu a nawet smieszne.W kazdym razie mniej smieszne od tego przyklejonego usmiechu.

[

Chyba najbardziej pasujący podpis pod zdjęciem: "Kurde oni już nas przejrzeli">>>...zupelnie bez sensu a nawet smieszne.W kazdym razie mniej smieszne od tego przyklejonego usmiechu.

A najśmieszniejsze w tym jest to, że to nie jest śmieszne.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Krzysiek,to wszystko za mało,ktos wspomniał ze nasz premier nie wygra następnych wyborów,a po co mu wygrywać,ten rząd chce zrobić swoje co zaplanował,ale nie z korzyścią dla społeczeństwa,będą robić wszystko by następne wybory przegrać,niech męczą się inni wybrańcy.

I jeszcze raz Kraków.

Ukryta Zawartość

Gdyby nie to że mieszkam w Niemczech to sam bym wziął udział.

Krzysiek,to wszystko za mało,ktos wspomniał ze nasz premier nie wygra następnych wyborów,a po co mu wygrywać,ten rząd chce zrobić swoje co zaplanował,ale nie z korzyścią dla społeczeństwa,będą robić wszystko by następne wybory przegrać,niech męczą się inni wybrańcy.

Wygląda na to że Tusk i jego rząd bawią się w kamikadze.

Ukryta Zawartość

widocznie oszczedzali ci na dentyscie.I masz zacisk.

Różne problemy ludzi dotykają ale ty oszczędź nam opowieści o swoich problemach.

Napisałem ci już w innym temacie abyś nie trolował i jakoś tego nie potrafisz zrozumieć a dodatkowo próbujesz czepiać się w innym.

eh to widze ze sniegu jeszcze w Polsce nie macie,

Nareszcie wszyscy wstali od komputera i poszli pospacerowac na miasto :))

Takich osiagniec w polskim rzadzie to nawet minister zdrowia nie miala!

eh to widze ze sniegu jeszcze w Polsce nie macie,

Nareszcie wszyscy wstali od komputera i poszli pospacerowac na miasto :))

Takich osiagniec w polskim rzadzie to nawet minister zdrowia nie miala!

To już wiem w jaki sposób Tusk chce rozwiązać w Polsce problem służby zdrowia. Organizuje nam zbiorowe spacery. Tylko dlaczego w tak pokrętny sposób.

Tutaj protesty we Wrocławiu.

I jeszcze raz Kraków.

W Krakowie odbyła się największa manifestacja przeciw acta w Polsce, w której uczestniczyło 15tys. osób.

coś się wreszcie budzi i jednoczy myślących, jedyna szansa w młodzieży, oni nie boją się podpisać na stronach protestów

DDD

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Onet i GW ocenzurowały wieści o wielkiej zadymie w Kielcach!

Właśnie czytam o tym i na onecie i na gazeta.pl. Mam jakiś inny internet? W Irlandii już działa cenzura?

Jestem Europejczykiem.

ACTA może być tą ostatnią kroplą, która przelała czarę goryczy nie tylko za ostatnie lata rządów Tuska ale za ostatnie 20 lat rządów różnej maści nieudaczników ciągle wracających jak bumerang do koryta. Wściekłość w ludziach się kumuluje i kiedyś musi nastąpić rozładowanie.

Owszem pisałem, ale warunek że się znajdzie sensowna opozycja bo Kaczyński nie chce wygrać wyborów. Jemu jest wygodnie w tej smoleńskiej brzezinie i jak tak dalej pójdzie to pewnie dostanie w następnych wyborach z 10%. Zostaną przy nim sami nawiedzeni.

Gość rydz

(Konto usunięte)

ACTA może być tą ostatnią kroplą, która przelała czarę goryczy nie tylko za ostatnie lata rządów Tuska ale za ostatnie 20 lat rządów różnej maści nieudaczników ciągle wracających jak bumerang do koryta. Wściekłość w ludziach się kumuluje i kiedyś musi nastąpić rozładowanie.

Właśnie,i w młodzieży nadzieja,chyba też zaczynają łapać jak to się rządzi w kraju.

W którejś ze stacji,bodaj Schetyna z rozbrajającą szczerością powiedział,cóż to za tłumy,te kilkaset osób,jak widać czekają chyba na więcej!

Gość Wireless

(Konto usunięte)

A tymczasem nasz parlament przeglosowal ustawe o NIK, dajaca tej instytucji niespotykane nigdzie mozliwosci

gromadzenia danych o obywatelach:

Ukryta Zawartość

Powoli zaczyna mnie to przerażać.

Ukryta Zawartość

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Powoli zaczyna mnie to przerażać.

Dokladnie: totalitaryzm jako skutek totalnego braku kompetencji politykow. Nie wierze w teorie spiskowe. To ich glupota stoi za tym.

Dokladnie: totalitaryzm jako skutek totalnego braku kompetencji politykow. Nie wierze w teorie spiskowe. To ich glupota stoi za tym.

Zakładam że takie ustawy to wynik głupoty i niekompetencji polityków. Aż strach pomyśleć bo by się stało gdyby przy takiej sytuacji prawnej do władzy dorwał się jakiś oszołom który z tak kulawego prawa zrobił by użytek.

Starałem się coś znaleźć na temat czy pis głosował za tą ustawą i jedyne co znalazłem to:

"Tak jak ze sprawą ACTA, gdy projekt nowelizacji ustawy powstawał w 2008 roku (projekt przygotowywał Mirosław Sekuła, ówczesny poseł PO, były szef NIK), nikt nie zgłaszał problemów, a Sejm przyjął ustawę głosami PO, PSL i SLD."

Czyli pis chyba czysty a tak nim straszono.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Gość Wireless

(Konto usunięte)

Zakładam że takie ustawy to wynik głupoty i niekompetencji polityków. Aż strach pomyśleć bo by się stało gdyby przy takiej sytuacji prawnej do władzy dorwał się jakiś oszołom który z tak kulawego prawa zrobił by użytek.

Jesli sie moze dorwac, to napewno znajdzie sie taki, co sie dorwie. Jak nie masz czegos na papierze, to predzej, czy pozniej jestes przegrany.

Na ten temat ciekawa rozmowa z prof. Łętowską:

"Każde prawo narusza czyjeś interesy. Trzeba dojść do kompromisu i uspokoić niepokoje społeczne - profesor Ewa Łętowska mówiła w TOK FM dlaczego sposób uchwalania ACTA był niewłaściwy. - Jeżeli się nie rozumie, że podjęcie jakiejkolwiek akcji tego wymaga, to jest kompletna amatorszczyzna w rządzeniu państwem - podkreślała prof. Łętowska. - Polską rządzą partacze? - pytał Jan Wróbel. - Tak

Jeżeli u nas się oszukuje przy pertraktacjach, używa się nierzetelnych argumentów, to ja mówię - jakość prawa jest wypadkową zaniedbania tych wszystkich czynników - odpowiadała prof. Łętowska. I jako przykład podała sprawę ACTY: - Oczywiście, że ACTA nic nie zmienia w polskim prawie, bo to jest prawo międzynarodowe, tylko powstaje pytanie do czego ACTA zobowiązuje polskiego ustawodawcę i czy są odpowiednie gwarancje."

I ten kawałek jest dobry:

"Europoseł Marek Migalski przyznał na swoim blogu, że nawet nie wiedział, że głosował za ACTA. "Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko" - przyznał europoseł. - Dla mnie jest rzeczą przerażającą, że ktokolwiek może głosując nad czymś jako poseł, jako swoje usprawiedliwienie mówić: "bo mi kolega tak powiedział, że to jest dobre". O Boże... To można popełnić harakiri zawodowe w takim momencie".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

już zapomnieliście sposobu działania spółki ziebro+abw, chcecie powtórki?

Ja wtedy siedziałem sobie spokojnie w kaputkach przed telewizorkiem popijając zimnego browarka oglądałem sobie jak ziobro przestępców gania. Afera goniła aferę a teraz dzięki dzielnej "brunhildzie" piterze nikt się nie odważy skubnąć ani złotówki. Kolejny niekwestionowany cud bosa obecnej ekipy. Druga sprawa to już kilka lat szukają haka na ziobrę i jak by był umoczony to szybko by go powieźli.

No i najważniejsze za wyrażanie niepochlebnych opinii w necie na kaczyńskich nikt tak jak przedstawiciele komorowskiego do drzwi o 6 z rana nie pukał.

Czyli chyba chcę tej powtórki ponieważ oni jedyni rozliczą obecną ekipę.

Ustawy o NIK nie czytałem ale z tego co widzę to w Trybunale Konstytucyjnym to nie przejdzie. Tylko dlaczego co ustawa to partactwo?

Jak pisze "Polityka" podczas obrad nad projektem kontrowersje budziły zapisy wprowadzające audyt zewnętrzny NIK, ale o rozszerzeniu uprawnień kontrolnych Izby nikt właściwie się nie zająknął, łącznie z ekspertami Biura Analiz Sejmowych. Takich uprawnień nie posiadają nawet funkcjonariusze służb specjalnych - oni, chcąc uzyskać dostęp do danych wrażliwych, muszą przedstawić szczegółowe upoważnienie od przełożonego. W ustawie o NIK takiego zastrzeżenia zabrakło - mówi "Polityce" dr Kulesza (poprzedni Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych).

Tygodnik pisze, że NIK częściowo zgadza się z tą argumentacją. Z wypowiedzi przedstawicieli izby można wysnuć wniosek, że posłowie, przyjmując taki zapis art. 29, poszli mocno na skróty. Nie określili bowiem konkretnie danych, do których dostęp jest NIK niezbędny.

Dla mnie paranoja. Może by tak wprowadzić posłom kary finansowe za spartaczone ustawy?

Jestem Europejczykiem.

Propaganda jest bardzo silna, nawet po podwyżce vatu fanatycy po potrafili sobie wytłumaczyć że tak powinno być i wódz wie najlepiej. Próbowali coś tam składać na pis ale na taką bajkę to tylko kompletne barany dały się złapać.

Puknij sie skynek w baniak i prześledź moje wpisy. Czy pisałem cokolwiek o Prezesie do czasu wyrojenia się PiSowskiej stonki?

Pisałem na temat, czyli o ACTA, podałem kilka sensownych linków które były wielokrotnie cytowane a nawet wklejane. Kilka moich spostrzeżeń wracało i wydaje się zostało przyjętych.

Wystarczyło że na chwile zniknąłem ja i kilku piszących na temat Kolegów (jak np. Shrek777) a zrobił sie standardowy burdel i polityczne napierdalanki.

Gdybyś zechciał spojrzeć na temat rzeczowo a nie z punktu widzenia pryszczatych młodzieńców doznających na widok Prezesa Ejaculatio precox byłbym niezmiernie wdzięczny.

P.S.

Jest w Kattowitz taka uliczka na wprost od Dworca Głównego z ogródkami piwnymi. Jak byłem to uwielbiałem tam przesiadywać. Znasz to miejsce?

P.P.S.

Filmu nie znam i szczerze mówiąc jakoś mnie nie ciągnie. Po "Kanale" nie wierzę w jakieś kanałowe olśnienie. Wajda od kiedy uwierzył we własną wielkość zszedł na psy. Uwielbiam klasyczna dobra szkołę typu "Układ" Kazana a z współczesnych ostatnie co zrobiło na mnie wrażenie to chyba to chyba "Existenz"

Dla postronnych - sorry za offa.

Jestem Europejczykiem.

Ja wtedy siedziałem sobie spokojnie w kaputkach przed telewizorkiem popijając zimnego browarka oglądałem sobie jak ziobro przestępców gania. Afera goniła aferę a teraz dzięki dzielnej "brunhildzie" piterze nikt się nie odważy skubnąć ani złotówki. Kolejny niekwestionowany cud bosa obecnej ekipy. Druga sprawa to już kilka lat szukają haka na ziobrę i jak by był umoczony to szybko by go powieźli.

No i najważniejsze za wyrażanie niepochlebnych opinii w necie na kaczyńskich nikt tak jak przedstawiciele komorowskiego do drzwi o 6 z rana nie pukał.

Czyli chyba chcę tej powtórki ponieważ oni jedyni rozliczą obecną ekipę.

>>>sluchaj trolku trzymaj sie tematu.twoje wynurzenia browarkowe...skrecaja.Jesli nie wiesz gdzie to napisz to zaproponuje ci wontek wlasciwy.

gdzie skutecznie bedziesz bronił zioberki w chrzanie.Jak na razie nie wiedza za czym glosuja ....Ty zdaje sie TEZ.

Kattowitzz to stawowa.Nic sczegolnego jak mawia niejaki dotttore..

Propaganda jest bardzo silna, nawet po podwyżce vatu fanatycy po potrafili sobie wytłumaczyć że tak powinno być i wódz wie najlepiej. Próbowali coś tam składać na pis ale na taką bajkę to tylko kompletne barany dały się złapać.

<<<<<< nie zauwazylem, ale potrafisz pisac fascynujaco.A co bendzie jak ci urosnie..zarost.NoNoNo.Ale generalnie to nie ten wontek , gdzie mozna tak dziamgac.Inna sprawa ze chiba dugo nie podziamgasz.

zachodzi nawet pytanie czy wiesz co to jest vat i kto i gdzie i kiedy go wywozi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.