Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

nadal kiełbie we łbie i sensu składu brak, wyraźnie net ci szkodzi

Pliz! Zlitujcie się! Dajcie spokojnie wymieniać się informacjami i poglądami jak w temacie! To do wszystkich, którzy nie rozumieją,że istnieje jeszcze jakaś rzeczywistość poza PIS i PO, i że są ważniejsze sprawy. Kto będzie zaglądał do wątku w którym 70% postów to kłótnia na najnudniejszy temat na świecie - czyli poglądy polityczne.

troche zorientowalem sie w srodowisku sciagajacych, i zauwazam wzrost zainteresowania torem, a to jest juz niedobre bo tam to juz prawdziwi przestepcy przebywaja a nie zwyczajni obywatele zwyczajnie sciagajacy... tam chcac sciagnac muzyke natkniesz sie na pedofilow i innych przestepcow ktorzy rozne tresci zamieszczaja...

To jest jak z prohibicją w stanach. Kuriozalnie zamiast pomóc zacieśniła związek społeczeństwa ze zorganizowaną przestępczością. I oczywiście napędziła rozwój tej drugiej.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

nadal kiełbie we łbie i sensu składu brak, wyraźnie net ci szkodzi

akurat temat wątku nie dotyczy i czas zakończyć.Niemniej motto "Nie jestem Europejczykiem, jestem Człowiekiem trwającym na ziemiach moich słowiańskich przodków" intryguje brakiem sensu,jeżeli nie piszesz z półwyspu indyjskiego

Pliz! Zlitujcie się! Dajcie spokojnie wymieniać się informacjami i poglądami jak w temacie! To do wszystkich, którzy nie rozumieją,że istnieje jeszcze jakaś rzeczywistość poza PIS i PO, i że są ważniejsze sprawy. Kto będzie zaglądał do wątku w którym 70% postów to kłótnia na najnudniejszy temat na świecie - czyli poglądy polityczne.

baaa, żeby polityczne, widać że rzadko tu bywasz i nie wiesz że wladz potrafi całymi stronkami pierdzielić bez sensu

wladz - czujesz jakiś bliższe zainteresowanie mamelem czy tylko sygnaturka cię urzekła?

niezależnie od odpowiedzi odpie^^ol się

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jaka najbezpieczniejsza wyszukiwarka obecnie jest?

Pisałem już o tym na poprzedniej stronie, dodając swój komentarz.

cyt. ponownie - Ostrożności nigdy dość, niech przestanie w końcu "pokutować" powiedzenie "mądry Polak po szkodzie". A czy jesteśmy kontrolowani ? niewątpliwie, i to na własne życzenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Poczytajcie komenty, można zmienić wyszukiwarkę, choćby na Ixquik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pol/privacy-policy.html

ja od paru dni, jak się dowiedziałem o Google, przesiadłem się na ixquick,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

baaa, żeby polityczne, widać że rzadko tu bywasz i nie wiesz że wladz potrafi całymi stronkami pierdzielić bez sensu

wladz - czujesz jakiś bliższe zainteresowanie mamelem czy tylko sygnaturka cię urzekła?

niezależnie od odpowiedzi odpie^^ol się

tak z nudów starałem się uzyskać odpowiedź i otrzymałem,gdyby jeszcze na temat ziemi przodków.

cyt. ponownie - Ostrożności nigdy dość, niech przestanie w końcu "pokutować" powiedzenie "mądry Polak po szkodzie". A czy jesteśmy kontrolowani ? niewątpliwie, i to na własne życzenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Poczytajcie komenty, można zmienić wyszukiwarkę, choćby na Ixquik

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pol/privacy-policy.html

jakie to ma znaczenie jeżeli nie stanowisz dla systemu zagrożenia.W innym przypadku są możliwości ograniczenia inwigilacji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To że jesteśmy inwigilowani to oczywiste. ACTA natomiast otwiera drogę do LEGALNEJ inwigilacji i do LEGALNEGO wyciągania konsekwencji prawnych z tejże !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

jakie to ma znaczenie jeżeli nie stanowisz dla systemu zagrożenia.W innym przypadku są możliwości ograniczenia inwigilacji

No widzisz, nie rozumiesz podstawowych spraw, a tak zaciekle dyskutujesz.

To że jesteśmy inwigilowani to oczywiste. ACTA natomiast otwiera drogę do LEGALNEJ inwigilacji i do LEGALNEGO wyciągania konsekwencji prawnych z tejże !

Ale nie musimy być inwigilowani, wystarczy się trochę zabezpieczyć.

Wybór jest olbrzymi, od systemu do wyszukiwarki włącznie.

No widzisz, nie rozumiesz podstawowych spraw, a tak zaciekle dyskutujesz.

te podstawowe sprawy intrygują ,resztę rozumiem

konsekwencje prawne przerażają,inwigilacja w dużo mniejszym stopniu.

ale jazgot.jesli portale zgromadzilo odpowiednia liczbe uczestnikow gry to zapragna na tym zarobic.czy sie to komus podoba czy nie.Jesli liczba uczestnikow przekracza miliardy to musi byc wzieta za morde.Jesli wszyscy przyzwyczaili sie ze wszystko jest za darmo, to najwyzszy czas wykorzystac ten fakt i zaczac zarabiac.Jazgot jest pozyteczny tyle ze taki entuzjazm do powstan w slusznej sprawie bardzo łatwo wykorzystac do wielkiego swinstwa.Nie czarujmy sie panowie .wszyscy jako uzytkownicy spowodowaliscie taki stan rzeczy.To jest tak jak z bronia.wszyscy ja moga miec dopoki jednemu idiocie nie odbije.Zawsze sie znajdzie taki....

Ale nie musimy być inwigilowani, wystarczy się trochę zabezpieczyć.

Wybór jest olbrzymi, od systemu do wyszukiwarki włącznie.

Wystarczy po wprowadzeniu ACTA (albo innej podobnej kontroli netu) w życie wcielić zakaz używania "bezpiecznych" przeglądarek. Przeciez można uznać je za nielegalne i stanowiące zagrożenie dla "bezpieczeństwa" sieci.

Poza tym sory, ale mieszkam w wolnym kraju i chcę korzystać z czego mi się podoba. Nie chce mi się też wdawać w technologiczne dyskusje bo się mało znam, ale raczej nie ma czegoś takiego jak "bezpieczna" przeglądarka, wszędzie można się włamać i wszystko inwigilować.

Nie wiem czy wiecie (informatycy raczej tak) że w USA jest sztywno ustalona granica wielkości i zawiłości haseł w zabezpieczeniach po to żeby w FBI itp. mogło te hasła złamać przy pomocy odpowiednio drogiego i zaawansowanego sprzętu.

najlepsi sa tutaj ziobrysci i wyznawcy, ktorzy wszedzie chca zaostrzac kary, wlacznie z kara smierci, tu jakos im nie po drodze.jednak kasa.Jak kogos wsadzic do dobrze.Jak samemu siedziec, to niedobrze.Tak naprawde to dopiero teraz widac jakiej skali jest to zjawisko.

szybki Gonzo nie sądzę żebyś stanowił jakiekolwiek zagrożenie a tym bardziej interesujący obiekt do inwigilacji przez system ...niemniej obawy doskonale rozumiem,uwierz :)

... ale raczej nie ma czegoś takiego jak "bezpieczna" przeglądarka, wszędzie można się włamać i wszystko inwigilować.

Mylisz kolego pojęcia, nie napisałem ze jest to bezpieczna przeglądarka, bo taka faktycznie nie istnieje.

Ale jeśli sama już przeglądarka jest narzędziem do nieuprawnionego zbierania danych o jego użytkowniku, to coś chyba nie jest halo.

Przeczytaj wyszczególnione przeze mnie linki uważnie, zwłaszcza ten

Ukryta Zawartość

Funkcjonalność Ixquick`a jest taka sama jak Google, ale .... no właśnie :-)

Ukryta Zawartość

calkiem madra wypowiedz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

calkiem madra wypowiedz:

Ukryta Zawartość

Właściwie to jest esencja problemu. Też miałem grundiga i pamiętam te czasy, które to notabene wylansowały Hołdysa.

A na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) rzecz jasna już przeszedłem, nie jestem głupi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale jazgot.jesli portale zgromadzilo odpowiednia liczbe uczestnikow gry to zapragna na tym zarobic.czy sie to komus podoba czy nie.Jesli liczba uczestnikow przekracza miliardy to musi byc wzieta za morde.Jesli wszyscy przyzwyczaili sie ze wszystko jest za darmo, to najwyzszy czas wykorzystac ten fakt i zaczac zarabiac.Jazgot jest pozyteczny tyle ze taki entuzjazm do powstan w slusznej sprawie bardzo łatwo wykorzystac do wielkiego swinstwa.Nie czarujmy sie panowie .wszyscy jako uzytkownicy spowodowaliscie taki stan rzeczy.To jest tak jak z bronia.wszyscy ja moga miec dopoki jednemu idiocie nie odbije.Zawsze sie znajdzie taki....

Popieram.

proponuję wyrzucić komórki,polikwidować konta bankowe i zaszyć się w lodowcu na Antarktydzie.Być może unikniecie inwigilacji

zmiana przeglądarki nie pomoże.

to zreszta jest smieszne.Bo ci co chca jej unikanac unikna.A ci co pisza pierdoly z przekonaniem ze to odkrycia wielkie, beda zawiedzeni.nikt ich nie namierzy.

calkiem madra wypowiedz:

Ukryta Zawartość

Tak, ale jest to pierwsza część historii.

Druga już nie jest tak "promienna".

Do głosu dochodzą dystrybutorzy i sprzedawcy, którzy "poczuli" w tym biznes dla siebie.

Uznali oni że na egzekwowaniu praw autorskich można zarobić więcej niż na samej twórczości.

Pod pozorem ochrony praw autorskich tak skonstruowali prawo autorskie, że pieniądze za swoją działalność mnożyli bez opamiętania.

Czy którykolwiek z artystów, twórców, przez to zbiedniał, czy się wzbogacił - NIE.

Przecież bezpośrednia kasa do artysty trafia z koncertów.

Artyści zostali również omamieni przez te pijawy, może kiedyś zrozumieją swój błąd.

Ukryta Zawartość

ACTA jest bardzo niebezpieczna, bo dotyczy wszystkiego, nie tylko filmików czy muzyki. Daje też możliwość niedopuszczenia do produkcji np. leków odtwórczych i to już na samym początku drogi ( dotychczas takie zahamowanie wymagału cywilnego procesu sądowego udowadniającego komuś naruszenie prawa), teraz wystarczy samo podejrzenie i sprawę będzie rostrzygał sąd karny. Może być nawet tak, że będziemy mogli kupić rzeczy zaledwie kilku firm (zanim mała firemka produkująca np. odtwarzacze CD udowodni, że nie jest on podróbką to padnie)

Koszty społeczne całej awantury będą olbrzymie. Wcale nie jest wykluczone, że w najbliższych latach doprowadzi ona do rozruchów na wielką skalę czy nawet wojny

a moze panowie na miesiac wstrzymacie sie z zakupem wszystkiego co multimedialne??tyle ze zeby to zadzialalo to najpierw nalezy kupic normalnie ....

ACTA jest bardzo niebezpieczna, bo dotyczy wszystkiego, nie tylko filmików czy muzyki. Daje też możliwość niedopuszczenia do produkcji np. leków odtwórczych i to już na samym początku drogi ( dotychczas takie zahamowanie wymagału cywilnego procesu sądowego udowadniającego komuś naruszenie prawa), teraz wystarczy samo podejrzenie i sprawę będzie rostrzygał sąd karny. Może być nawet tak, że będziemy mogli kupić rzeczy zaledwie kilku firm (zanim mała firemka produkująca np. odtwarzacze CD udowodni, że nie jest on podróbką to padnie)

Koszty społeczne całej awantury będą olbrzymie. Wcale nie jest wykluczone, że w najbliższych latach doprowadzi ona do rozruchów na wielką skalę czy nawet wojny

Nostradamus przewidział ?

Jestem ciekaw,jakie państwo na świecie ma zgłoszoną największą ilość patentów?

Zapewne USA , ci pazerni , chciwi idioci chcieli miec nawet patenty na rosliny, zwierzeta i cala przyrode.

Zapewne USA , ci pazerni , chciwi idioci chcieli miec nawet patenty na rosliny, zwierzeta i cala przyrode.

No właśnie,to już wiadomo o co chodzi,jak nie wiadomo?O ACTA.Bo ACTA to kasa.

Tylko patrzeć jak mulsa z wladzem.............opatentujom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.