Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Kto jest zalogowany na "Fejs-zbuku" ?

Podobno przesyłane PP listy poparcia przeciw wprowadzeniu ACTA są otwierane.

Kto tą info sprawdzi, tam (FB) ponoć niezła jatka jest.

Kiedy juz to ACTA wejdzie troche rozniesie przemyslu troche bezrobocia stworzy, to wezma sie za uzywki, w koncu zeby korporacje nie tracily za duzo bo m$ mimo ze dochody mu wzrosna 2-krotnie to wciaz bedzie biedny, jego firma zarobi tyle co 5roczny budzet polski ale zawsze moze marobic tyle co budzet europy, wciaz go okradac beda sprzedajacy uzywki, no i jak juz zakaza uzywek to tak sobie wyobrazam teraz gieldy z uzywkami a na nich pojawiajacy sie SWAT CIA i zakuwajacy wychodzacych z uzywana plyta cd i innymi towarami uzywanymi... swietalana przyszlosc nas czeka dzieki ACTA.

chwilowy brak działalności w audio.

P(d)upę też będziemy podcierać "jedynie dozwolonym papierem" - korporacyjnym - bo min. "szary", produkowany u nas, to przecież będzie podróbka.

Bardzo trafne stwierdzenie Żakowskiego w temacie, nikt jeszcze nie ujął tego od tej strony:

- Tu jest nawet coś poważniejszego - sądzi Żakowski. - Wbrew temu, co od 20 lat powtarzamy o świętym prawie własności, to jest ono jednym z najmniej świętych praw w historii. Koncepcja własności , co może być własnością, jest historycznie zmienna, jak mało która. Niecałe 200 lat temu chłop, czy niewolnik był przedmiotem prawa własności - przypominał prowadzący Poranek. A prawo do własności ziemi? Po pierwszej wojnie światowej zakwestionowane w całej Europie. To wszystko jakby ewoluowało - mówił publicysta. - Mamy do czynienia z historyczną zmianą, jaka dokonała się w Stanach Zjednoczonych w odniesieniu do prawa do własności niewolnika. Dobra kultury, dostęp do kultury podlega podobnej emancypacji

Przy okazji, jednak można zintegrować ixquick (teraz chyba startpage?) z firefoxem - z poziomu strony startowej tego pierwszego.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Dawałem już przykład Customform,Pufa itd.jest tych firemek bezczelnie hadlującymi podróbami i do tego mają czelność nazywać te Chińskie podróby....inspiracjami.To się dziwicie potem,że właściciepe projektów chcą bronić swoich praw?Ja doskonale rozumiem,że można dziecko wylać z kąpielą ale ten pierwszy raz kiedyś być....musi.Prostować można zawsze a może przed...jak mądrze.

Dawałem już przykład Customform,Pufa itd.jest tych firemek bezczelnie hadlującymi podróbami i do tego mają czelność nazywać te Chińskie podróby....inspiracjami.To się dziwicie potem,że właściciepe projektów chcą bronić swoich praw?Ja doskonale rozumiem,że można dziecko wylać z kąpielą ale ten pierwszy raz kiedyś być....musi.Prostować można zawsze a może przed...jak mądrze.

Walka z profesjonalnymi (albo przestępczymi) firmami zarabiającymi na podrabianiu towarów, a ograniczanie, kontrolowanie i ingerowanie w swobodną wymianę informacji między "normalnymi" ludźmi, to dwie różne sprawy.

A i tak pod tym wszystkim kryje się nowy wymiar sprzedaży własności intelektualnej, która przestaje być towarem, a staje się narzędziem kontroli (w konsekwencji władzy), o czym było już w wątku.

Wg twojego toku myślenia, jeśli po mieście grasuje kilku złodziei, to miasto powinno wprowadzić godzinę policyjną, albo stan wojenny.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

ja to się dziwię, że dopiero teraz wpadli na ten pomysł

są przecież tzw. "dzieła osierocone" do których nikt już dziś nie ma praw własności ale ich naruszenie także będzie karalne

tyle kasy walało się bezpańsko, wreszcie będzie można kasować, za free

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Wg twojego toku myślenia, jeśli po mieście grasuje kilku złodziei, to miasto powinno wprowadzić godzinę policyjną, albo stan wojenny.

Widze,że niczym Lenin wiesz co mam na myśli i za mnie chcesz już wprowadzać policyjne godziny,zamiast chwilę się zastanowić i przeczytać wpis ze zrozumieniem.Napisałem,że tworząc takie prawo można dziecko wylać z kąpielą itd.a ty zaraz wiesz co miałem na myśłi.

Miałem to,że prawo autorskie jest uchwalone,istniej i można z niego korzystać a nie tworzyć nowe.Dlaczego nasze państwo nie korzysta zapytaj głównego POsłańca narodu.Nie kieruj pretensji do mnie.

Walka z profesjonalnymi (albo przestępczymi) firmami zarabiającymi na podrabianiu towarów,

Kto i gdzie walczy w naszym kraju?Czym?Środki są,istnieje Prawo Autorskie i wedle niego można ścigać,można wiele ale trzeba najpierw chcieć.

...To się dziwicie potem,że właściciepe projektów chcą bronić swoich praw?Ja doskonale rozumiem,że można dziecko wylać z kąpielą ale ten pierwszy raz kiedyś być....musi...

Nie kolego, nie musi, aczkolwiek w tej chwili jest to prawdopodobne jak nigdy dotąd, a pisząc jak wyżej zdajesz się nie rozumieć wagi problemu. Właśnie ten powyższy fragment twojej wypowiedzi zapachniał mi Leninem.

To czy państwo walczy z podrabianiem towarów, czy nie, to chyba nie o tym wątek.

aaaaa to ACTA nie dotyczy podrabiania!Cuś nowego mamy...w takim razie.Nie wiedziałem.

Widze,że nie wiesz co piszesz a co gorsze,nie rozumiesz co czytasz....niestety.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

On prawdopodobnie doczytał o czym jest ACTA. I własnie ona nie jest do walki z podróbkami, tylko do ochrony interesów amerykańskich korporacji, które chca podporządkowac międzynarodowe prawo swojemu interesowi tak jak zrobiły to już z prawem w USA. Po prostu teraz czas na policyjno-reżimową ekspansje "amerykańskich wartości" na Europę. Bo na razie jeszcze jej dwoma kryzysami - na dotcomach i na nieruchomościach - nie zniszczyli więc coś jeszcze jest do wyduszenia.

i TO sie skonczy zapewniam was, trzeciom wojna swiatowom europa- ameryka.A wszystkie patenty wojskowe majom amerykanie i oni wygrajom.Qubiric jak zwykle w malignie amerykanskiej.

i TO sie skonczy zapewniam was, trzeciom wojna swiatowom europa- ameryka.A wszystkie patenty wojskowe majom amerykanie i oni wygrajom.Qubiric jak zwykle w malignie amerykanskiej.

Ale.chinczycy i ruscy nam pomoga... wygraja nie wygraja ale hamerykanskie wartosci i korporacje juz sie przestana liczyc

A najsmutniejsze jeet to ze jesli europa bedzie sie tak zachowywac jak przy podpisaniu acta (a raczej europejscy rzadzacy) to jeszcze pomozemy hameryce w wojnie zamiast ja dobic...

Nic to, tylko muls sądzi, że jest zabawny i kąśliwy. Ale tylko bredzi bez sensu jak zazwyczaj.

Zwolennicy ACTA nie wiedzą pewnie, że prawo patnetowe w USA jest inne od europejskiego. Pozwala pantentowac wszystko bez wzgledu na zdolnosć patentową wynalazku. Mozna wiec opatentować w USA rozwiazania dawno znane ale nie zastrzezone i dzieki ACTA scigać na podstawie prawa USA producentów wykorzystujących to rozwiazanie w Europie.

Przed 1995 rokiem polskie prawo patentowe i o ochronie znaków towarowych też było na tyle nieprecyzyjne, że stwarzało możliwość ochrony rozwiązań i znaków powszechnie uzywanych. Dlatego na przykład mali producenci głośników z Niemiec próbowali opatentować powszechnie znane rozwiązania techniczne głośników dynamicznych żeby utrudnić Tonsilowi działność (w tamtych czasach to był największy producent głosników w Europie i ich najwiekszy konkurent).

Cinzano wytoczyło Pawelcowi proces o kopiowanie znaków towarowych wina które to znaki sa powszechnie używane przez wielu producentów od wielu lat a nie tylko przez cinzano.

Miasta próbowały zastrzec nazwy geograficzne ze strachu przez składaniem takich wniosków przez firmy zagraniczne.

Żle skonstruowane prawo patentowe będzie wykorzystywane do nieuczciwej walki konkurencyjnej, a własnie prawo patentowe USA do tego celu się nadaje doskonale. ACTA dają Amerykanom narzedzie do jego nieuczciwego wykorzystania na terenie Europy.

Daleki wschód nadal będzie produkował podróbki, bo maja USA w dupie i żaden USman im z tej dupy nie wyjdzie bo wlazł w nia dobrowolnie za pieniądze które zarabia dzieki chińskiemu reżimowi.

• Moderatorzy

przy całej zawierusze z acta, 2 amerykańskich senatorów złożyło wniosek by znieść dla Polaków wizy do USA - taka nagroda

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

przy całej zawierusze z acta, 2 amerykańskich senatorów złożyło wniosek by znieść dla Polaków wizy do USA - taka nagroda

co nam dadza wizy jak nas zniszcza tym acta, ja bym walczyl o dobro polski a nie o podlizywanie, olal bym wizy i nie podpisywal na tym etapie niczego co jest szkodliwe dla polski, a acta jest najszkodliwszym dokumentem dla polski od upadku komuny

On prawdopodobnie doczytał o czym jest ACTA. I własnie ona nie jest do walki z podróbkami, tylko do ochrony interesów amerykańskich

Ta ochrona interesów amerkańskich i podróbki są tożsame.Większość projektantów różnej maści,od mody po sztuke i nowe technologie znajduje się w stanach.

a acta jest najszkodliwszym dokumentem dla polski od upadku komuny

Nie zapominaj o pakcie fiskalnym i wazeliniarstwie naszych rządów...też szkodliwe są i to niemniej.

Nic to, tylko muls sądzi, że jest zabawny i kąśliwy. Ale tylko bredzi bez sensu jak zazwyczaj.

>>>>jasna sprawa panie qubric.Tylko dla porzadku trzeba tylko dodac ze jezdes pan jak kalasznikow na amerykanow .Ale tylko na amerykanow, bo rosja, socjalizm to juz inna bajka.Istnieje nawet podejrzenie ze komunikat ze stonke zrzucali amerykanie to tez twoja sprawka.to tak tylko w kwestii formalnej.

Teraz to ja bym wizy do Polaski wprowadził dla Amerykanów.

Dokładnie tak - od dawna już tak powinno być, a nie skamleć i podniecać się, że 2 kongresmanów wspomniało o zniesieniu wiz dla Polaków.

Nasi w Afganisatnie i Iraku giną za amerykańskie interesy, a tu amerykanie Knedlikom znieśli wizy - ale Polakom, nie.

Powrót po dłuższej przerwie...

W ostatniej Polityce E. Bendyk napisał dobry artykuł. Plus artykuł Żakowskiego (jeszcze nie czytałem-więc tylko zaznaczam).

Ciekawe, że prace nad ACTA zostały objęte klauzulą państwową najwyższej tajności, jako... kluczowe dla bezpieczeństwa państwa. Czyli traktowane na równi z walką z terroryzmem. Klauzulę uchylono dla przedstawicieli kilkudziesięciu wielkich koncernów, ale nie dal przedstawicieli organizacji obywatelskich.

Powrót po dłuższej przerwie...

mikolajku ksiazki czytaj mondre,ucz sie.... a nie tutka.

bo odstajesz.

muł to ty?

dobra już poznałem po dziecinnych tekstach ...

kto wyznacza poziom odstawania ?

a w czym problem.jasne ze ja.

muł to ty?

dobra już poznałem po dziecinnych tekstach ...

ladnie... znaczy ze juz sie rozwijasz.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.