Skocz do zawartości
IGNORED

DAC-jakość ponad cenę! Czy super drogie DAC-i grają lepiej?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mam nadzieję, że uda nam się na ten temat w miłej atmosferze kiedyś podyskutować w realu.

Jak będę następnym razem u Squada to Cię odwiedzimy;-)

Jak będę następnym razem u Squada to Cię odwiedzimy;-)

Zapraszam serdecznie! - byle nie w lipcu.

Ale się offtop zrobił - sorry Sly.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Magnepan,

znów trafiłeś kulą w płot. Skąd, no powiedz mi i innym, skąd wziąłeś to przypuszczenie? Gdzie ja napisałem, że tylko pod taką muzykę mam złożony system i tylko takiej słucham?

Oj, nosi Cię...Starasz się mnie ugryźć na wszelkie dostępne Ci sposoby.

...ale wciąż Ci nie wychodzi.

"Oj Magnepan, Magnepan..." Odpuść sobie, Chłopaku ;)

To raczej Ty unikasz odpowiedzi na wszelkie sposoby . Z gryzieniem to już totalna przesada ale i tak wkrótce wszystko

będzie wiadome jakie warunki stworzyłeś dla kastratów.

(...) ale i tak wkrótce wszystko będzie wiadome jakie warunki stworzyłeś dla kastratów.

Cóż Ci mam odpisać na takie dictum?

- może:

W takim razie serdecznie zapraszam? :D

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Cytrus ta plyta Philipa Glassa faktycznie trudna technicznie. Lubie wyzwania, chociaz i tak gra u mnie dosc dobrze, ale nie bede ukrywal do 100% idealu troszeczke brakuje, tylko ze gram na dosc duzej glosnosci ;)

A tak na marginesie piekna muzyka.

Z gryzieniem to już totalna przesada ale i tak wkrótce wszystko

będzie wiadome jakie warunki stworzyłeś dla kastratów.

Byłem u Cytrusa parę ładnych lat temu i myślę że przybyło jeszcze trochę fajnych książek ale w tej sprawie niech cię najlepiej wypowiedzą poniżej kastraci; który pierwszy? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

hmmm, czego to to człowiek z AS się nie dowie ...

mój system pozostawia jeszcze wiele do życzenia, niemniej jednak cały czas staram się nad tym pracować.

...

Co prawda słuchasz dziwnych odmieńców z epoki baroku i to pod nich skompletowałeś systemik ale daj sygnał

kolegom na czym śpiewy w typie Farinelliego i Jarousky'ego wychodzą najlepiej.

...

Byłem u Cytrusa parę ładnych lat temu i myślę że przybyło jeszcze trochę fajnych książek ale w tej sprawie niech cię najlepiej wypowiedzą poniżej kastraci; który pierwszy? ;)

żaden ze mnie kastrat ale...

Granie u mnie to taka maleńka namiastka tego jak gra u Cytrusa. Kropka.

Widzę, że zaproszenia już macie, także łatwo możecie się przekonać, że udało mu się złożyć na prawdę ciekawie grający system.

Dziękuję.

----------------------------------------------------

Widzę, że zaproszenia już macie, także łatwo możecie się przekonać, że udało mu się złożyć na prawdę ciekawie grający system.

I pomyśleć że że sercem systemu jest trafolek z lat 60" Jeszcze trochę to uwierzę że kosmici byli na ziemi :)

Tak w ogóle to mówię Wam że ten Cytrus to bezczelny typ!!!

Zrobić sobie adaptację akustyczna z książek (które przeczytał-skandal!) jak u większości puste ściany som, pustka nie tylko na ścianach i pogłos jak w Taj Mahal :)

Moderację proszę o ban dla tego jegomościa odstaje od forumowiczów zdecydowanie ;)

udało mu się złożyć na prawdę ciekawie grający system.

Jaki to system? Prosze o garść szczegółów, bo Cytrus - w o mnie - owiany tajemnicą:)

Jaki to system? Prosze o garść szczegółów, bo Cytrus - w o mnie - owiany tajemnicą:)

Maciek,

Ja tylko napiszę, że ustój akustyczny, który stoi/wisi na ścianie za kolumnami jest wart więcej niż cały mój system ;)

----------------------------------------------------

piano,

taki, co ładnie gra ;)

Napiszę dziś do Ciebie na pw, ale w innej kwestii.

Serdeczne pozdrowienia z Krakowa dla Morza!

Maciek,

Ja tylko napiszę, że ustój akustyczny, który stoi/wisi na ścianie za kolumnami jest wart więcej niż cały mój system ;)

Nadmienię tylko że jego wartość emocjonalna przewyższa również wartość mojego systemu...;)

Napiszę dziś do Ciebie na pw, ale w innej kwestii.

Serdeczne pozdrowienia z Krakowa dla Morza!

Wszystkie pokoje wynajęte:))))))))))))), a książek nie oddaje:)))

a książek nie oddaje:)))

O kolejny, Moderacja kolejny ban dla odszczepieńca ;)

Wszystkie pokoje wynajęte:))))))))))))),

No wiesz Pan?!

Ja już lokum w Gdyni mam.:)

Gość

(Konto usunięte)

No wiesz Pan?!

Ja już lokum w Gdyni mam.:)

To jak już będziesz w swoim lokum na wakacjach to mnie koniecznie odwiedź ... Tylko, że ja to biedak jestem...ale gościnny biedak ;-)

To jak już będziesz w swoim lokum na wakacjach

Ja tam na 4 dni do roboty jadę:)

Dzięki serdeczne i mam nadzieję, że do zobaczenia.

Gość

(Konto usunięte)

Cytrus ta plyta Philipa Glassa faktycznie trudna technicznie. Lubie wyzwania, chociaz i tak gra u mnie dosc dobrze, ale nie bede ukrywal do 100% idealu troszeczke brakuje, tylko ze gram na dosc duzej glosnosci ;)

A tak na marginesie piekna muzyka.

Stasiula ... A co Ci brakuje w brzmieniu...?

Stasiula ... A co Ci brakuje w brzmieniu...?

To jest muzyka filmowa, wiec jak to czesto bywa z ta muzyka, nie koniecznie musi byc ona barwowo jak i w proporcjach instrumentow neutralna, ale prawde mowiac nie potrafie uslyszec co bylo zamiarem nagraniowcow. Samo juz to ze nie wiem wlasnie tego, sprawia ze plyta jest dla mnie trudna technicznie. Calosc utrzymana jest w ciemnej mrocznej barwie, mam wrazenie ze jest to realizowane technika wielomikrofonowa i kontrabasy jak i wiolonczele sa specjalnie wzmocnione i zmodyfikowane, slabo slychac skrzypce i altowki. Biorac pod uwage ze nagrywano to w Abbey Road Studio, oraz w Air studio to ciezko powiedziec czy dobrze... Abbey Road to wlasciwie duzy dom mieszkalny...wiec warunki do symfoniki ciezkie Air studio to znowu duzy kosciol, tak na maginesie oba studia dosc blisko gdzie mieszkam i czesto przechodze. ;) Z pewnoscia jest to nagranie mocno zmodyfikowane i malo ma wspolnego z naturalnym brzmieniem, a juz z brzmieniem audiofilskim i audiofilska technika dwu mikrofonowa jeszcze mniej. Plyta w kazdym badz razie stanowi dosc spore wyzwanie dla sprzetu. Samo uzyskanie rozdzielczosci w tym nagraniu to mocny test dla zrodel i DAC-ow.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31719-0-96346000-1435658074_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i kontrabasy jak i wiolonczele sa specjalnie wzmocnione i zmodyfikowane, slabo slychac skrzypce i altowki. (...)Z pewnoscia jest to nagranie mocno zmodyfikowane i malo ma wspolnego z naturalnym brzmieniem, a juz z brzmieniem audiofilskim (...) Plyta w kazdym badz razie stanowi dosc spore wyzwanie dla sprzetu. Samo uzyskanie rozdzielczosci w tym nagraniu to mocny test dla zrodel i DAC-ow.

No widzisz Stasiop,

z tego co powyżej napisałeś, to jeszcze mnóstwo pracy przed Tobą.

3mam kciuki.

No widzisz Stasiop,

z tego co powyżej napisałeś, to jeszcze mnóstwo pracy przed Tobą.

A to z pewnoscia...

Tylko sa podobne nagrania gdzie ustawiono dwa mikrofony i czytelnosc jak i barwa jest na duzo lepszym poziomie, pomimo wszystko sadze ze to moze dobry test dla sprzetu, ale jakosciowo to nie jest szczyt, chocby przez to ze to twor wielomikrofonowy...to nagranie smierdzi mi tez obrobka w DSD, ale moze sie myle...

Abbey Road Studio, oraz w Air studio to ciezko powiedziec czy dobrze... Abbey Road to wlasciwie duzy dom mieszkalny...wiec warunki do symfoniki ciezkie Air studio to znowu duzy kosciol,

Stasio, to jedne z lepszych studiów na Wyspie, o czym Ty mówisz. Liczy się wyposażenie oraz sami realizatorzy.

To nie wiesz że kościoły w GB od dawna są przerabiane na szkoły , miejsca publiczne i inne lokale użyteczne ?

To że Air Studio jest w dawnym kościele to genialnie dla samego dźwięku i jego j przestrzennej jakości -nie wiesz o tym ?

Nie no kosciol jest OK, Chodzi mi bardziej o Abbey Road to malutkie studio do nagran rocka i plumkania a nie symfoniki, no nie wiem moze tam nagrali tylko jakies partie n.p. fortepianu.

A tak, w UK koscioly sa przerabiane na wszystko co sie da duzo jest tez pubow po kosciolach, jakby to bylo w PL to by chyba ludziska zawalu i palpitacji dostali, tam liczy sie oplacalnosc i zysk, panstwo nie dotuje 'czarnych w spodniczkach' nie zwalnia ich z podatkow i nie daje im lekkiej pracy po szkolach placac tak samo jak nauczycielowi ktory ma glowie matury i odpowiedzialnosc, czarnuch moze sobie pograc na gitarce i bierze ta sama kaske. Jest budynek trzeba zaplacic kosztowne taxy i utrzymac obiekt...to normalne!

A tymczasem specjalnie dla kol.Cytrusa przed zapowiadanym testem jego sytemu......Allesandro Moreschi in Farinelli style ;

Stasio, to jedne z lepszych studiów na Wyspie, o czym Ty mówisz. Liczy się wyposażenie oraz sami realizatorzy.

To nie wiesz że kościoły w GB od dawna są przerabiane na szkoły , miejsca publiczne i inne lokale użyteczne ?

To że Air Studio jest w dawnym kościele to genialnie dla samego dźwięku i jego j przestrzennej jakości -nie wiesz o tym ?

On oglądał budynki z zewnątrz a wystarczyło tylko kupić bilet i z ciekawości zwiedzić :)

tam liczy sie oplacalnosc i zysk, panstwo nie dotuje 'czarnych w spodniczkach' i nie zwalnia ich z podatkow, jest budynek trzeba zaplacic kosztowne taxy i utrzymac obiekt...

I bardzo dobrze, przynajmniej ludzie coś z tego mają. W PL państwo cacka się z kościołem i to jedyny kraj w Europie

gdzie jeszcze są kościoły których się nie zamyka, chociaż świecą już pustkami .

Chodzi mi bardziej o Abbey Road to malutkie studio do nagran rocka i plumkania a nie symfoniki, no nie wiem moze tam nagrali tylko jakies partie n.p. fortepianu.

Zobacz stawki wynajmu na godziny to będziesz wiedział jak to studio zweryfikował rynek :)

Tylko sa podobne nagrania gdzie ustawiono dwa mikrofony

Tylko, że są sporo łatwiejsze do odtworzenia.

(...) czytelnosc jak i barwa jest na duzo lepszym poziomie, pomimo wszystko sadze ze to moze dobry test dla sprzetu, ale jakosciowo to nie jest szczyt,

Jak widać z twoich dywagacji, to jest bardzo dobry i bardzo trudny test dla sprzętu.

Kolego Stasiop,

"Jak na razie promocji do następnej klasy nie będzie. Siadaj, pa...a." ;)

I bardzo dobrze, przynajmniej ludzie coś z tego mają. W PL państwo cacka się z kościołem i to jedyny kraj w Europie

gdzie jeszcze są kościoły których się nie zamyka, chociaż świecą już pustkami .

Żeby nie było w Anglii podobną do naszej sytuację ma Królowa Brytyjska też do niedawna nie płaciła podatków i w ten sposób z dnia na dzień była bogatsza i bogatsza jak kościół u nas. No a później wiadomo jeden krok i można przejąć jako najbogatsza instytucja w kraju wszystko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.