Skocz do zawartości
IGNORED

>>> PROCESORY DO KINA DOMOWEGO <<<

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego jesteś upierdliwy koledzy już ci odpowiadali wielokrotnie że Marantz SR-7005 to nie ta półka ot zwykły amplituner,więc po co bić pianę nic nie osiągniesz,albo procek z hD,ALBO PORZĄDNY ODTWARZACZ ,ALE ON NIE MA I TAK DOBRYCH DACÓW JAK PROCESOR.

kolego serdeczny mój imienniku.... postaraj się być tematyczny a nie marnujesz czas swój na wycieczki moralne w moim kierunku. bierz przykład z kolegi HQ150 on przynajmniej mnie nie umoralnia tylko konkretnie odp na zadane pytania:)

Nic nie wynoszę z tego co mi wystukałeś.... bo to już wiem dawno. natomiast nic to nie wnosi do zadanego przeze mnie pytania... ale nic zawsze mozesz się postarać kolejnym razem. ja ZAWSZE chętnie posłucham mądrzejszego od siebie:)

chyba że lepiej będzie jednak mniejszymi krokami i zacząć od maranza SR7005?

Tak właśnie zrób - rozpocznij zabawę z kinem od tej półki i zobaczysz sam czy czegoś Ci będzie

brakować. Oczywiście jako fronty wykorzystaj swój system stereo. Nic więcej nie grzeb i nie szukaj ! :)

Ja się zastanawiam nad celowością zakupu drogich BD typu oppo, czy nie lepiej kupić odtwarzacz BD powiedzmy max do 1 tys zł, a do stereo zawsze można zakupić sobie dobre CD czy jakiś odtwarzacz plików.

Oczywiście jak ktoś ma dużo pieniędzy to może brać oppo nawet w najdroższej wersji.

hm, mógłbyś mi coś wytłumaczyć na temat tego denona 1SRA - o co chodzi z tymi wejściami coaxialnymi o których dyskutowałeś z Bodexem - Tylna ścianka - cztery żółte coaxy oznaczone grupowo EXT IN . (4x2 = 7.1) - o co tu chodzi, że niby tymi wejściami da się jakoś wejść z LPCM - czyli nie po hdmi (bo tego ten amli nie umie???) tylko po analogu? Ale czemu jest ich tylko 4??? sorki za pytanie ale mam słabą wiedze w tych tematach :)

Tak właśnie zrób - rozpocznij zabawę z kinem od tej półki i zobaczysz sam czy czegoś Ci będzie

brakować. Oczywiście jako fronty wykorzystaj swój system stereo. Nic więcej nie grzeb i nie szukaj ! :)

dzięki bodex.

MF A308 ma dedykowane wejście pod system AV (aux 2 pomija regulację głośności).

U mnie wcześniej A308 zasilał fronty sterowany z pre-out'a amplitunera (Yamaha RX-V4600). Sam ampli miał wtedy do zasilenia tyły bo centralny aktualnie odpoczywa.

Ampli nie ma niestety dekoderów HD - korzystam z dekoderów odtwarzacza (Yamaha BD-S1067) tyle że przy korzystaniu z wejścia wielokanałowego nie można skorzystać z ustawień DSP w ampli. Ja bym na początek kupił tańszy ampli - byle by miał na pokładzie komplet dekoderów i potem sam ocenisz czy lepiej dokupić oddzielny proc + jakaś końcówka czy wystarczy to co masz (fronty będą zasilane przez A308).

niby tymi wejściami da się jakoś wejść z LPCM - czyli nie po hdmi (bo tego ten amli nie umie???) tylko po analogu?

Po jakim analogu ? :)

EXT IN ( 4 x coax.) to wejście cyfrowe dla czterech strumieni SPDIF (dwa kanały) .

4 wejścia po dwa kanały = 8 kanałów = 7.1

Teraz tylko potrzebny taki player z 4 coaxami dekodujący wszystko do LPCM. :)

Po jakim analogu ? :)

EXT IN ( 4 x coax.) to wejście cyfrowe dla czterech strumieni SPDIF (dwa kanały) .

4 wejścia po dwa kanały = 8 kanałów = 7.1

Teraz tylko potrzebny taki player z 4 coaxami dekodujący wszystko do LPCM. :)

A istnieja takowe wogole czy trzeba by modyfikowac??

MF A308 ma dedykowane wejście pod system AV (aux 2 pomija regulację głośności).

U mnie wcześniej A308 zasilał fronty sterowany z pre-out'a amplitunera (Yamaha RX-V4600). Sam ampli miał wtedy do zasilenia tyły bo centralny aktualnie odpoczywa.

Ampli nie ma niestety dekoderów HD - korzystam z dekoderów odtwarzacza (Yamaha BD-S1067) tyle że przy korzystaniu z wejścia wielokanałowego nie można skorzystać z ustawień DSP w ampli. Ja bym na początek kupił tańszy ampli - byle by miał na pokładzie komplet dekoderów i potem sam ocenisz czy lepiej dokupić oddzielny proc + jakaś końcówka czy wystarczy to co masz (fronty będą zasilane przez A308).

dzieki serdeczne. taki mam plan i już zaczałem w temacie działać..

pozdr darek

Najtaniej jest przerobić OPPO 103

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zacny klocek w niskiej cenie:

Ukryta Zawartość

to kolejne oszustwo na tym portalu.... poza tym wierzysz w takie okazje??? ja nie:) prziecież on został sprzedany za ponad 1000 funtów... reszte sobie sam dopowiedz...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to kolejne oszustwo na tym portalu.... poza tym wierzysz w takie okazje??? ja nie:) prziecież on został sprzedany za ponad 1000 funtów... reszte sobie sam dopowiedz...

Ukryta Zawartość

Faktycznie dziwnie to wygląda. Ktoś kupuje coś, aby po chwili sprzedać za 50% ceny. Jednak żeby to wychwycić trzeba regularnie śledzić aukcje na różnych portalach.

Ukryta Zawartość

Może ktoś ma jakieś info odnośnie Lexicona MV5 i Aragon Stage One. Jak te procesory grają w stereo, ile w tej chwili mogą być warte ??

Lexicon :

Ukryta Zawartość

Aragon :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Warto poczytać ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może ktoś ma jakieś info odnośnie Lexicona MV5 i Aragon Stage One. Jak te procesory grają w stereo, ile w tej chwili mogą być warte ??

Lexicon :

Ukryta Zawartość

Aragon :

Ukryta Zawartość

Dziwny zbieg okoliczności czy może celowe pytanie bo nagle pojawił się na alledrogo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No coż... właśnie dlatego nie warto pisać cokolwiek na tym forum...

Mój jest jeszcze w Szwecji - mogę go kupić za 5500 kr.

Pytałem jak gra i czy warto no ale...

PS. Aragon jest na ebay'u w stanach - ten też jest mój ...

Miłej zabawy panowie

Znalazłem coś takiego na allegro. Podaje tylko i wyłącznie jako ciekawostkę bo procek to już straszny przeżytek nawet bez możliwości wejścia z sygnałem 7.1 analog.

Ukryta Zawartość

Z drugiej strony ciekawe jak to "pyka" ?

Ukryta Zawartość

Niestety, ładny wygląd, ale technologiczne średniowiecze - końcówka szału nie robi, kolega eksperymentował z nią kiedyś.

Cena z choinki - pisałem kiedyś, że leży okazyjnie a1XVA w tej cenie, to wszyscy spali, a to była mega-okazja, nie to .

Niestety, ładny wygląd, ale technologiczne średniowiecze - końcówka szału nie robi, kolega eksperymentował z nią kiedyś.

Cena z choinki - pisałem kiedyś, że leży okazyjnie a1XVA w tej cenie, to wszyscy spali, a to była mega-okazja, nie to .

Tak jak pisałem podałem tylko jako ciekawostkę w wątku o procesorach. Swoją drogą A1XVA to niby kawał kolubryny ale dźwiękowo można lepiej w kwocie 5000zł przez zastosowanie używanego procka i końcówki. Kolega z forum miał i sprzedał na rzecz RSP 1098 i RMB 1075. Chyba, że masz ciśnienie na jakieś połączenia HDMI i przesyłanie sygnałów LPCM.

A1XVA to 10 końcówek - spięte w system 5.1 z każdym kanałem zasilanym jako Bi-Amp i karmionym

HD Audio poprzez LPCM via. HDMI, podnoszą poprzeczkę bardzo wysoko, poza zasięg Rotela. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.