Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kolumny w cenie do 5000zl

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Witam ,chcialbym kupic kolumny ,nie koniecznie muszą byc nowe,co byście doradzili ,wiem odsluch jest wzkazany tylko najpierw bym chcial mieć jakieś wstępne rozeznanie ,kolumny do pokoju 24metrów, podłogowe-czytam fora ,ale wybór jest trudny -co mozna wybrać ...MUZYKA DLA AUDIOFILA.gorąca prośba o pomoc wyborze.

https://www.audiostereo.pl/topic/91148-polskie-kolumny-w-cenie-do-5000zl/

witam polecam te zmiescisz sie w budzecie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub polski odpowiednik Akkus z serii V

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli szukasz czegoś konkretnego pod swoje granie możesz skontaktować się z Panem Andrzejem Witkiem z SonusOliva.Bardzo przyjemny Pan o ogromnej wiedzy i wyrozumiałości.

Możesz nie musisz,masz namiary nr. tel.606 839 087, e-mail: [email protected]

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Jeśli szukasz czegoś konkretnego pod swoje granie możesz skontaktować się z Panem Andrzejem Witkiem z SonusOliva.Bardzo przyjemny Pan o ogromnej wiedzy i wyrozumiałości.

Możesz nie musisz,masz namiary nr. tel.606 839 087, e-mail: [email protected]

Pozdrawiam.

Tylko do 5 tys to raczej uzywki SO

Witam ,chcialbym kupic kolumny ,nie koniecznie muszą byc nowe,co byście doradzili ,wiem odsluch jest wzkazany tylko najpierw bym chcial mieć jakieś wstępne rozeznanie ,kolumny do pokoju 24metrów, podłogowe-czytam fora ,ale wybór jest trudny -co mozna wybrać ...MUZYKA DLA AUDIOFILA.gorąca prośba o pomoc wyborze.

gdybyś miał mniejszy pokoik to rls callisto III ale też są większe rlsy ciekawe ,

Focal + Naim

Slaw 123 Za 5tys. Pan Andrzej jestem pewien że coś dobrego też wymyśli-nie bądź tak negatywnie nastawiony.

Zadzwonić można i podyskutować w danym temacie-prawda?

Pozdrawiam.

P.S. Z tego co się orientuję to używki też zazwyczaj ma jakieś na zbyciu.Jak byłem u Niego to miał 3 pary.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

aby zobaczyc konstrukcje kolumn firmy sonus oliva -jakiś podgląd jak te kolumny sie prezentuja ...z wyglądu. Na to nie zwracam szczegolnej uwagi ,ale chciałbym obejrzec. i im sie przyjżeć -potem pojechać posluchać . pytanie jak kolumny wypadaja na dzien dzisiejszy z firmy esa....

aby zobaczyc konstrukcje kolumn firmy sonus oliva -jakiś podgląd jak te kolumny sie prezentuja ...z wyglądu. Na to nie zwracam szczegolnej uwagi ,ale chciałbym obejrzec. i im sie przyjżeć -potem pojechać posluchać . pytanie jak kolumny wypadaja na dzien dzisiejszy z firmy esa....

Prawdopodobnie jesteś już dorosłym chłopcem, na forum nie od wczoraj więc:

1. W zakładce kluby jest przecież wątek poświęcony Sonus Oliva, a w nim sporo fotek na początek i opisów kolegów

2. Jest też przecież oficjalna strona SO z zakładka kolumny i w niej różnymi info na ten temat

3. No i masz przecież kontakt do Pana Andrzeja Witka (na stronie też jest), który jest poważną, słowną i najbardziej kompetentną osobą w SO ;)

Z pewnością, na Twoją prośbę, prześle Ci różne fotki swoich dzieł.

Bo przecież chyba nie czekasz, aż właściciele kolumn SO sami się do Ciebie zgłoszą z informacjami, a najlepiej z kolumnami pod pachą, prawda ? ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• Redaktorzy

w cenie mieszczą się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Audio Solution. Pytanie, czy nie są za małe do Twojego pokoju

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

w cenie mieszczą się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Audio Solution. Pytanie, czy nie są za małe do Twojego pokoju

Czy aby te 86 dB, to tochę nie za skromnie do lampy?

Moim typem(co prawda nie rodzimej produkcji)byłby zdcydowanie XINDAK MS-1201, tyle, że wykraczają poza planowany budżet, może warto pogadać z dystrybutorem co do możliwosci zakupu

i ewentualnego rabatu a przede wszystkim spróbować zaakceptować ich wygląd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowe, polskie, do 5 tysi i pod lampę się nada. Szczerze to nie wiem jak grają w wersji micro (takie znowu mikro to nie są) ale u mnie duże amstafy grają aż miło. Nie pozostaje więc nic jak sprawdzić to na własne uszy.

Ukryta Zawartość

Slaw 123 Za 5tys. Pan Andrzej jestem pewien że coś dobrego też wymyśli-nie bądź tak negatywnie nastawiony.

Zadzwonić można i podyskutować w danym temacie-prawda?

Pozdrawiam.

P.S. Z tego co się orientuję to używki też zazwyczaj ma jakieś na zbyciu.Jak byłem u Niego to miał 3 pary.

Nie jestem negatywnie nastawiony na SO tylko znam zamiary Zbyszka i raczej SO do 5tys podlogowek mu nie zrobi dlatego polecilem aby rozejrzal sie za uzywanymi. SO raczej do tanich konstrukcj co do kolumn nie nalezy cos na ten temat wiem jak sam szukalem dla siebie , wybralem Akkusa V4 jestem zadowolony .

i bardzo dobrze ale nie do tego Yaqina, tak samo te Ushery co podałes

Akkus u mnie gra z Bewitchem 6550 , kazdy przed odsluchem kiwal glowa ze to nie zagra ?? a jednak i to jak wiec nie pisz bzdur zanim nie posluchasz pozdrawiam

tylko co ma wspolnego Bewitch z Yaqinem MC-10l??

Chociazby to ze sa to wzmacniacze lampowe :):) nie pisz juz tu nic , jak nie masz co do zaproponowania koledze odnosnie kolumn !! Zbyniu odslucha i sam wybierze . Akkus V4 pozyczylem koledze i w jego pomieszczeniu odsluchowym wypadly beznadziejnie ( sciany dzialowe regips ) ?? wiec nie sa to kolumny ktore wszedzie sie sprawdza , moze u kolegi Zbyszka bedzie inaczej . Czyli bez odsluchu we wlasnym pomieszczeniu sie nie obejdzie.

czasami Pan Witek ma na sprzedaż lekko uzywane tanie ale dobre zestawy. sam kiedys kupiłem monitory na revelatorach za ok 3200 zł. solidne, ciezkie i pieknie grające. nowe wyszłyby napewno ponad 5 kafli. zadzwon i zapytaj, nic cie to nie kosztuje

a moze ja bym swoje SO sprzedał ?:) lubie cos wymieniac od czasu do czasu ale musiałbym to przemyslec. mam wolnostojące, bas refleks z przodu, wysokotonowy to mały revelator a midwoofer to poczciwy kewlar scana. cos koło 3 tys by kosztowały. tylko co w ich miejsce ?

Chociazby to ze sa to wzmacniacze lampowe :):) nie pisz juz tu nic , jak nie masz co do zaproponowania koledze odnosnie kolumn !!

rzeczywiscie nie ma sensu sie udzielac w temacie majac po reką takich "znafców"....

Poczytaj tu ...http://www.audiostereo.pl/kolumny-do-wzmacniacza-lampowego_85411.html moze cos w/g swych upodoban znajdziesz - wybierzesz , odsluch jest nieunikniony bo jak tu w Twym watku kazdy bedzie polecal swoje lub co sluchal i uwaza ze sie sprawdza z Twoim wzmakiem to bedzie (wojna) pozdrawiam

Esy - Neraidasą zbudowane na podobnych przetwornikach (Revelator) co Sonus Oliva, dźwięk na tym samym poziomie natomiast wykonanie lepsze. Nowe w tej chwili chyba 5,5. Natomiast na rynku wtórnym bardzo rzadko spotykane podobnie jak Sonus Oliva. Zarówno jedne jak i drugie bardzo cenione. Warto też się przyjrzeć Audio Academy.

rzeczywiscie nie ma sensu sie udzielac w temacie majac po reką takich "znafców"....

To się nie udzielaj tylko wypowiedz się sensownie i na dany temat, a nie w typowy dla Siebie sposób. Radzę nie oceniać wirtualnie systemów na podstawie własnych wyobrażeń. Co to znaczy tanich znawców. Jeśli masz coś koledze do powiedzenia to pomóż , może skorzysta z Twoich doświadczeń. Pozdrawiam

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

niedlugo bedę posiadal cd denona dcd-1450 po lampizacji wlaściwie to już jest zrobiony tylko teraz ostatnie szlify ,naprawde zależy mi na dobrze grajacych kolumnach,wiem kwota nie jest za wysoka,ale pieniążki ciężko odkładane dlatego się was pytam gorąco.

lampizacja w stylu fikus bo się zagapilem (pomyłka)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.