Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica w NAD-ach

endrju68

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam nietypowe pytanie. Ostatnio zakupiłem wzmacniacz Nad 316, chciałbym do tego zakupić sobie tuner i odtwarzacz cd ze starszej serii np Nad 541 lub 542, ale wydaje mi się oczywiście z prezentewowanych zdjęć, że seria nowsza tj. 316 oczywiście kolor określany jako grafit jest trochę ciemniejszy wręcz wpadający w czerń, natomiast wcześniejsze serie są dużo jaśniejsze. Czy ktokolwiek orientuje się, że faktycznie są róznice w kolorystyce (odcieniu) czy jest to tylko moje złudzenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/91514-r%C3%B3%C5%BCnica-w-nad-ach/
Gość

(Konto usunięte)

Wystarczy, że znajdziesz NADa ze starszej serii, który ma opis na opakowaniu GRAPHITE i to jest właśnie odpowiednik obecnych GRAPHIT (czarny).

Wcześniej NAD stosował trzy rodzaje wykończenia:

- TITANIUM (srebrny)

- GREY (szary) - to są właśnie te jaśniejsze

- GRAPHITE (czarny)

NAD C320 to najstarsza seria produkowana właśnie w "nadowskiej" szarości. Odtwarzacze C541/C542 były już produkowane również w klasycznej czerni (GRAPHITE).

Sam mam z tej serii tunera - NAD C425 - i jest to taka czerń, jak reszta zestawu (C375/C565/T535).

Różnice w odcieniach wynikają u mnie jedynie z tego, że wzmacniacz i odtwarzacz CD mają fronty z metalu, a nie plastiku (C425/T535).

Wystarczy, że znajdziesz NADa ze starszej serii, który ma opis na opakowaniu GRAPHITE i to jest właśnie odpowiednik obecnych GRAPHIT (czarny).

Wcześniej NAD stosował trzy rodzaje wykończenia:

- TITANIUM (srebrny)

- GREY (szary) - to są właśnie te jaśniejsze

- GRAPHITE (czarny)

NAD C320 to najstarsza seria produkowana właśnie w "nadowskiej" szarości. Odtwarzacze C541/C542 były już produkowane również w klasycznej czerni (GRAPHITE).

Sam mam z tej serii tunera - NAD C425 - i jest to taka czerń, jak reszta zestawu (C375/C565/T535).

Różnice w odcieniach wynikają u mnie jedynie z tego, że wzmacniacz i odtwarzacz CD mają fronty z metalu, a nie plastiku (C425/T535).

Dzięki bardzo za info!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.