Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie produkty audio-warte zachodu czy nie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Moja ironia jest celowa-bo nie chciano pożyczyć wzmacniacza Marton na odsłuchy i sprawdzania go pod Marin Loganami CLX..........

A może Pan napisać,w jakim miejscu nie chciano Panu pożyczyć Martona? I w jakich okolicznościach?

Stary Audiofilu , w poście wyżej # 694 poddałeś w wątpliwość czy p.Zawada w ogóle słyszał o Martonie nie mówiąc już o mozliwości odsłuchu wzmacniacza Marka Knagi a teraz przerzucasz ciężar wątpliwości na to czy Opusculum pociągnie Martina Logana CLX.....

Powoli , bądż konsekwentny i przyjmij na klatę odpowiedzialność wcześniejszych podtekstów i zarzutów i dowiedz się

czy p.Zawada słyszał i słuchał Martona Opusculum Reference.Skonfrontuj i daj nam znac na forum jak jest naprawdę. Czekamy.

Ps.Na pewno jedną z par Martina Logana CLX ma kolega Szymon o czym pisał wielokrotnie na forum.

Magnepan-posłuchaj-jest tak

z postu nr 694 zgineły najwazniejsze litery i nie mam zamiaru robić sam z siebie idioty.

Zapytaj Szymona co mu odpowiedziano gdy chciał pozyczyć Martona z Melancholii.

Trzeba brac odpowiedzialność za to co sie napisze.

Tak sobie dumam,ze ogladałem film Kiler oraz Kilerów Dwóch-wiec analogicznie-jesli

JAudio posiada Martona i jeszcze mozna go posłuchać w sklepie HI-TON....tzn,że mamy Martonów Dwóch?

A może Pan napisać,w jakim miejscu nie chciano Panu pożyczyć Martona? I w jakich okolicznościach?

sprawa dotyczyła szymona pewnie mowa o tym

W Mongolii zamieć,na Kubie Fidelowi zrobili operacje plastyczną,a w Rosji kolej z zachodu na wschód miała tylko tydzień opóżnienia!!

to znacznie ciekawsze niz czytanie kolejny raz jak to szymon nie moze dostac martona do domu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Szybkość i precyzję... czyli nic, co Ciebie by interesowało ;)))

W porządku ma te dwie cechy,ale czy napedzi Logany CLX?

W/w dwie cechy nie dadzą przekazu Live-tego sie będę trzymał.

Jest jeszcze inna kwestia,a mianowicie-gdy Marton był w Melancholii był podłączony do thieli 3.7 i to jest nastepne pytanie

-czy thiele były wygrzane

-czy marton był wygrzany

-czy tego zestawienia Palton słuchałeś?

Dodam tylko,że thiel 2.4 musi sie wygrzewać-2500 godzin

-wilson benesch act-wygrzewanie trwa 1200-1500 godzin

-ile powinno trwać wygrzanie thiela 3.7.........takowe kolumny posiadam i jest coraz lepsze granie wraz z postępującym wygrzewaniem-czyli dotarciem przetworników,

oraz uformowaniem się 33 elementów zwrotnicy.

Najprostszą odpowiedzią na moje pytanie byłaby konkretna odpowiedż ile czasu co grało,lub cały system-bo taka obrona walorów martona jest bez odsłuchu

z ML CLX nieuzasadniona.Nigdy nie powiedziałem,ze Marton jest zły,ale podana na niego specyfikacja techniczna budzi watpliwości nieustająco.

Moze pomyslicie ,ze mam jakąś obsesję lub fobie na temat danego urzadzenia-tak absolutnie nie jest,lecz aby kategorycznie coś twierdzić trza posłuchać samemu-

-bo inaczej sie nie da nic powiedzieć konkretnego-tak powinny przebiegać testy audio-wszystko powinno być referencyjne i optymalnie dobrane-bo na ten akurat

temat mam sporo do powiedzenia-prosze sie nie bać pisania uczciwie-bo Marton to może jest i dobry piec,ale nie nadaje sie do kazdego rodzaju kolumn-chciałem

wytłumaczyc tak najprościej jak moglem i dlatego w stosunku do MLCLX mam poważne obawy.

z postu nr 694 zgineły najwazniejsze litery i nie mam zamiaru robić sam z siebie idioty.

Stary Audiofilu, po części już to zrobiłeś i nie piszę po to aby zrobić Ci przykrość.Sam troszeczkę 'wykręciłeś' bata na siebie samego.

Trzeba brac odpowiedzialność za to co sie napisze.

Masz rację, ale do dzisiaj milczysz na temat opinii pana Zawady o Martonie Opusculum Reference i znajomości z Markiem Knagą.

Zapytaj Szymona co mu odpowiedziano gdy chciał pozyczyć Martona z Melancholii.

Gdyby Szymon chciał naprawdę posłuchać Martona w swoim systemie na pewno otrzymałby wzmacniacz z Melancholii.

Jesli tak się nie stało na skutek drobnych niedomówień, to w każdej chwili może wypożyczyć urządzenie i sprawdzić czy

Marton poradzi sobie z Martinem Loganem CLX i myślę że też mógłbyś uczestniczyć w odsłuchach jeśli gospodarz będzie

uprzejmy Ciebie zaprosić .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Patrick , dziękuję za wpis.Przyda się miłośnikom zwierząt podróżującym do UK .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam PAŃSTWA bardzo gorąco.

Mam takie spostrzezenie do objasnienia,a mianowicie-

Wzmacniacz Marton najnowsza integra ma ok.30-35 wat w czystej klasie A,oraz ponadto przy impedancji schodzącej do 3 ohmów wyłącza się.

Także faktycznie właściwe posłuchanie Martin Loganów CLX w takiej sytuacji byłoby karkołomnym czynem...........chłopcy nie przynudzajcie już mi))

Stary pisze co uważa za stosowne i zazwyczaj jego obawy są uzasadnione,więc proszę zejść na ziemię-bo ja po niej stąpam dość mocno.

Nie widzę powodów aby kogokolwiek przepraszać-moge tylko pozdrowic kolegów JAudio.........którzy to są ?..........chyba jasne dla wszystkich))

Stary Audiofilu , pokpiłeś sobie i nie traktujesz nas poważnie . To co piszesz o Martonie Opusculum Reference jest

niesprawdzone przez Ciebie . Czy słuchałeś tego wzmacniacza czy tylko wróżysz z fusów ???

Stary Audiofilu , pokpiłeś sobie i nie traktujesz nas poważnie . To co piszesz o Martonie Opusculum Reference jest

niesprawdzone przez Ciebie . Czy słuchałeś tego wzmacniacza czy tylko wróżysz z fusów ???

Bylem u Pana Zawady miły kolego.

Wróżką nie jestem i nie byłem ,poza tym z nikogo nie kpię-tylko co wiem to piszę...........także nie mniej watpliwości jesli chodzi o moją wiarygodność.

Wiem,ze nie jestes kolegą JAudio i za to Cie lubię-dociekałes prawdy,więc ją masz na talerzu.

Skończyłem z dywagacjami na temat tego wzmaka...........masz coś jeszcze ciekawego w zanadrzu?

• Użytkownicy+

Piotr, słuchałeś dokładnie ten model Martona?

Wiem,ze nie jestes kolegą JAudio i za to Cie lubię-dociekałes prawdy,więc ją masz na talerzu.

Skończyłem z dywagacjami na temat tego wzmaka...........masz coś jeszcze ciekawego w zanadrzu?

Stary Audiofilu to stanowczo za mało.Rozmowa telefoniczna z p.Zawadą to jedno ale czy Ty osobiście słuchałeś Martona ?

Jeśli tak to z czym i jak długo ?

• Użytkownicy+

Stary Audiofilu to stanowczo za mało.Rozmowa telefoniczna z p.Zawadą to jedno ale czy Ty osobiście słuchałeś Martona ?

Jeśli tak to z czym i jak długo ?

Źle zadane pytanie... Pan Zawada ma Martona, ale o ile się nie mylę, to inny model... Stary napisał przecież wyżej, że był. W temacie Opusculum Reference o którym była wcześniej mowa, to nic nie zmienia...

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Insynuacje, pomówienia, podszywanie się pod inne osoby i zdarzenia, sugestie – wiem ale nie powiem, wy też na pewno TO wiecie. Opisywanie urządzeń na podstawie osobistych frustracji, bez odsłuchu i faktycznej ( choć subiektywnej) oceny.

Oczywiście każdy ma prawo budować swoją wiarygodność tak jak chce. Tylko jak „zderzam się” z czyś takim to jestem zaskoczony i jest mi po prostu przykro.

Oczywiście ten wątek jest o urządzeniach audio, a nie o ludziach.

Dlaczego więc zareagowałem na nieodpowiedzialny wpis? Znam to urządzenie nie tylko z kilku odsłuchów w różnych systemach ale również z codziennego słuchania u siebie w domu Uważałem ten wpis za nieuczciwy.

Dlaczego więc nie opisałem go, jego zalet, właściwości? Czy gdybym napisał, że jest szybki szczegółowy itp… , że nie ma wad to czy miałoby to jakieś dla Was znaczenie. Oczywiście nie - przecież mnie nie znacie.

Odpowiadając na pytanie z tytułu wątku – na podstawie moich doświadczeń - TAK polskie produkty, które poznałem warte są zachodu. Warte są zachodu i choć odrobinę wysiłku aby je poznać.

Pozdrawiam.

Insynuacje, pomówienia, podszywanie się pod inne osoby i zdarzenia, sugestie – wiem ale nie powiem, wy też na pewno TO wiecie. Opisywanie urządzeń na podstawie osobistych frustracji, bez odsłuchu i faktycznej ( choć subiektywnej) oceny.

Oczywiście każdy ma prawo budować swoją wiarygodność tak jak chce. Tylko jak „zderzam się” z czyś takim to jestem zaskoczony i jest mi po prostu przykro.

Oczywiście ten wątek jest o urządzeniach audio, a nie o ludziach.

Dlaczego więc zareagowałem na nieodpowiedzialny wpis? Znam to urządzenie nie tylko z kilku odsłuchów w różnych systemach ale również z codziennego słuchania u siebie w domu Uważałem ten wpis za nieuczciwy.

Dlaczego więc nie opisałem go, jego zalet, właściwości? Czy gdybym napisał, że jest szybki szczegółowy itp… , że nie ma wad to czy miałoby to jakieś dla Was znaczenie. Oczywiście nie - przecież mnie nie znacie.

Odpowiadając na pytanie z tytułu wątku – na podstawie moich doświadczeń - TAK polskie produkty, które poznałem warte są zachodu. Warte są zachodu i choć odrobinę wysiłku aby je poznać.

Pozdrawiam.

Co jest jeszcze w tym pańskim torze audio-oprócz Martona?

Mam jeszcze takie zapytanie -Czy bez firmowych kabli mozliwe jest dobre granie?

Pisze Pan o uczciwości...a ja bym sie zastanowil tak głebiej nad tym i zadał sobie pytanie-jak ja słyszę,czy mam wzór dżwieku,w jakim miejscu jestem

Sam Marton nie robi dzwięku,aby zagrało wszystko musi być referencyjne i właściwie dobrane..........ma Pan tak?

Może zechce Pan wkleić zdjęcia swojego zestawu-wtedy zrobi sie jeszcze ciekawiej,bo póki co wieje nudą i ogólnikami.

Gra pozorów,czy taniec pozorantów?..............to jest odpowiedz na rozmydlony powyższy pański wpis-tzn.zero konkretów,samo wodolejstwo.

Mimo wszystko zapraszam Pana do siebie na odsłuch........nawet z Martonem-gra nie gorzej jak u Pana Zawady.

Myslę ,ze podniesie Pan rekawicę i zaprosi mnie w rewanzu do siebie-dość boksowania na odległość........CLX-y tez mogę załatwić dla spokojności.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jest Stelmach i McGyver. Tego drugiego nie słyszałem ale mówią, że jest OK. Ale z zamówieniem trochę kiepsko.

Osobiście polecam lampowe ukraińskie przetworniki Abraxasa i Phasta.

Jest też ZAGRA ale wiesz... lepiej pieniądze na biedne dzieci oddać :)

Panowie jest tak-

-wzmacniacz Marton Opusculum jest wyceniony na 98000 pln.

-za 98000 pln mam u siebie nastepujące urzadzenia

-monobloki mcintosha 601-napedza wszystko,są poczwórnie zbalansowane-mówi to coś kolegom?

-pre lampowe dzielone mcintosha 500+amperex bugle boy ecc83x 8

-cd dzielony mcintosha 1000+cyfrowy fadel coherence

-gramofon vpi classic+wkładka lyra skala

Jak to sie ma do Martona Opusculum???........................ktoś tu zapewne zwariował!!

Zapytam gdzie jest sens,a gdzie logika w tej całej zabawie jaką jest audio.

Mcintosh jest firma która robi urzadzenia które maja wartość i trwałośc wielopokoleniową-to samo vpi-tylko prosze nie zaprzeczać.

Panie JAudio prosze sie pochwalic swoim systemem-wtedy i mi bedzie dane wkleić swoje dwa,a nawet trzy systemy.

Gdy stał Marton w Melancholii to próbowano go z kolumnami Audio Physic-to nie był udany i właściwy wybór kolumn.

Ech szkoda gadać......pewnie Pan JAudio znowu wsiadł do pociągu))

Mimo wszystko zapraszam Pana do siebie na odsłuch........nawet z Martonem-gra nie gorzej jak u Pana Zawady.

Stary audiofilu,słuchałeś Martona Opusów u pana Zawady które oceniasz pozytywnie.....ale Marton Opusculum Reference

gra dużo lepiej od tych które słuchałeś.Czy koniecznie chcesz podnieść rekawice i zmierzyć się z Opusculum Reference ?

Jeśli tak to trzeba będzie zamówić karetkę do obsługi sesji w której będziesz brał udział.Omdlenie lub doznany szok w wyniku porażenia dobrym dzwiękiem Opusculum Reference zagwarantowane.

Magnepan............jestem do dyspozycji-podnosze rekawicę z przyjemnością-tylko wypożycz tego Martona i ML CLX-OK?

Wiesz ,ze nazwa niektórych sprzetów Reference jest często na wyrost.....chyba że za tym przemawia.....CENA!!

Wszystko tu takie smieszne jest-ten Marton to taki dobry ze nikt go jeszcze w Polsce nie ma-kursuje niczym kometa-musi grać kosmicznie-(komicznie)

Śmiało stawiam przy nim moje Gm70-które CLX-y Martina Logana napedziły i napędza także rzeczonemu Martonowi OPUSC.REFER.dużo strachu))

Masz Magnepan jakieś miejsce umówione-bo wyznawcy Martona tak namietnie plusujacy Panu JAudio na pewno go nie słuchali,a plusowanie

wyglada na ustawkę załozona z góry.

Wolałbyś mieć u siebie taki zestaw którego jestem włascicielem-czy Martona?

Ciekawe kto nawija trafa do tego Martona? Co tam w srodku siedzi tak drogocennego?

Masz wnetrze srodka to wrzucaj-wielu pewnie sie zainteresuje.BO CENA ZACHWYCA I PRZERAŻA jednoczesnie.

Przecież wiesz SA że CLX są w Polsce jedne....u "przyjaznego" Szymona więc skąd Magnepan ma je załatwić?

To taki pojedynek musiałby się odbyć u Szymona.

Myślę że Marton byłby do wypożyczenia , gorzej z ML CLX. Prawdopodobnie CLX ma Szymon .

Wnętrze środka Martona widziałem tu na forum , należałoby je odnależć . Wiem że Martona słuchali ludzie z branży audiofilskiej

i muzycy - i ich zdanie cenię najbardziej,zarówno jazzmani jak i muzycy grający klasykę.Oceny dżwięku -bardzo pochlebne.

Myślę że Marton byłby do wypożyczenia , gorzej z ML CLX. Prawdopodobnie CLX ma Szymon .

Wnętrze środka Martona widziałem tu na forum , należałoby je odnależć . Wiem że Martona słuchali ludzie z branży audiofilskiej

i muzycy - i ich zdanie cenię najbardziej,zarówno jazzmani jak i muzycy grający klasykę.Oceny dżwięku -bardzo pochlebne.

Myslę,ze Szymon do tej propozycji sie odniesie tu w wątku-ponieważ tez jest ciekawy tzn. jak zachowa sie Marton w jego systemie.

Myslę,ze nie chodzi tu o jakieś dyskredytowanie osób-tylko o sprawdzenie co dany sprzet jest wart gdy wepniemy go do systemu referencyjnego.

Tyle było zachwytów na temat Martona Opusculum Reference,ze wrecz nalezy to sprawdzić i tyle.

Teraz jeszcze na temat muzyków i osób z branzy audiofilskiej-to mam coś do powiedzenia-jest to moja ocena-którą zamieszcze niewatpliwie w odpowiednim czasie.

Moze dodaj jeszcze-że byli to muzycy słuchajacy u Pana Zawady-takich rzeczy juz nie chce mi sie słuchać-bo system Pana Zawady nie jest dla mnie

żadnym wyznacznikiem,a tym bardziej referencją-bo być nie może,a z jakiego powodu to zapytaj sam Pana Zawady-skoro wiesz jakiego Martona tam słuchałem.

Referencja jest wtedy gdy wszystko jest referencją-tylko o tym musi wiedzieć i zdawać sobie sprawę każdy słuchający,a nie tylko własciciel pokoju odsłuchowego.

W profesjonalnym podejściu do audio nie ma kompromisów-o tym trza wiedzieć i przekonać sie na własne uszy.

Elberoth kiedyś napisał,ze thiel 3.7 są kiepskimi kolumnami....być może i są jesli napędza je niedobrany wzmak i grają w niefortunnym pomieszczeniu.

Audio wymaga dużej cierpliwości i pokory-takową posiadam-jednak np .Pan JAudio pisze same ogólniki podpierajac sie plusujacymi klakierami.

o co tu chodzi

przeciez propozycja wypozyczenia martona do odsłuchu może wyjsc chyba oficjalnie od właściciela tych jedynych kolumn w Polsce do dystrybutora wzmacniacza , po co ta komedia przypominająca zakupy na bazarze i zalatwianie towaru spod lady

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.