Skocz do zawartości
IGNORED

Warto kupić nowy odtwarzacz Musical Fidelity A1 CD PRO ?

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

gra dosc dosadnie tak jak myryad,ale akustyk jesli na scanach winien kompanie uspokoic,jest na forum dokladna recenzja violeta! Zbudowany pancernie,swietny naped,top loader! pamietaj,ile ma kosztowac?

Wszystko zależy od tego, za ile. Generalnie jest to dobry odtwarzacz, z zestawem zalek które trafnie opisał zildjian.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

gra dosc dosadnie tak jak myryad,ale akustyk jesli na scanach winien kompanie uspokoic,jest na forum dokladna recenzja violeta! Zbudowany pancernie,swietny naped,top loader! pamietaj,ile ma kosztowac?

Za nowy nigdy nie używany egzemplarz mam zapłacić 5800zł.... dobra cena?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Swój Musical Fidelity A1 CD-PRO kupiłem niecałe 3. lata temu. Od tego czasu słuchałem wiele odtwarzaczy płyt CD ...i dalej jestem z A1 :)

To jest uczciwy odtwarzacz, bez jakiś szczególnie analitycznych zapędów, emocjonalny i wrażliwy z piękną barwą. Mi to ciągle wystarcza.

Co do ceny to swojego czasu ten odtwarzacz kosztował około 8000zł, więc ta cena 5800zł jest niższa niż pierwotna, ale trzeba mieć na uwadze, że Musical Fidelity 2. lata temu zakończył produkcję tego modelu, więc oferowany musi być co najmniej dwuletni, choć pewnie te lata przeżył zapakowany w kartonie.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Swój Musical Fidelity A1 CD-PRO kupiłem niecałe 3. lata temu. Od tego czasu słuchałem wiele odtwarzaczy płyt CD ...i dalej jestem z A1 :)

To jest uczciwy odtwarzacz, bez jakiś szczególnie analitycznych zapędów, emocjonalny i wrażliwy z piękną barwą. Mi to ciągle wystarcza.

Co do ceny to swojego czasu ten odtwarzacz kosztował około 8000zł, więc ta cena 5800zł jest niższa niż pierwotna, ale trzeba mieć na uwadze, że Musical Fidelity 2. lata temu zakończył produkcję tego modelu, więc oferowany musi być co najmniej dwuletni, choć pewnie te lata przeżył zapakowany w kartonie.

Bardzo dziękuję za krótką aczkolwiek treściową opinię...to dla mnie wiele znaczy.

Tak, ten CD juz nie jest produkowany i mój egzemplarz jest nowy, który jest zapakowany w oryginalnym kartonie i nie używany, na takim mi zależy.

a może jest jeszcze coś lepszego w tej cenie (około 5-6k zł) co warto polecić? co jest lepsze na pewno od tego Musicala Fidelity A1 CD PRO?

a może jest jeszcze coś lepszego w tej cenie (około 5-6k zł) co warto polecić? co jest lepsze na pewno od tego Musicala Fidelity A1 CD PRO?

Muszę zasiać ziarno niepewności.

Z rok temu umówiłem się ze znajomym, że odkupię od niego odtważacz Sony CDP 750 z torem lampowym (jedna lampa 6N6P). Grało to bardzo dobrze ze wzmacniaczem Musical Fidelity A5, kolumny jakieś angielskie za 7000zł, ale nazwy nie pamiętam. Sprzedawał ponieważ kupił do kompletu wzmacniacza A5 odtważacz również A5. Zaszedłem do niego po Sony-ego, a nowy odtważacz jeszcze nie podłączony od 2 tygodni. Poprosiłem go, żeby dał posłuchać a On najpierw włączył Sony-ego, a potem przełączył na Musical Fidelity A5. Byłem zszokowany jak Musical marnie gra. On stwierdził że Sony gra świeżo, wiosennie, a Musical ponuro jesiennie - to jego słowa. Zapytany dlaczego sprzedaje lepszy odtważacz stwierdził że kupił bo chce mieć komplet jednej serii i dotrzymuje obietnicy sprzedaży. Po powrocie do domu poszukałem w internecie na temat Musicala i okazało się, że jest wytważany w Chinach, design Wielka Brytania...

Bo seria A5 to tragedia.Nie wytwarzany w Chinach tylko na Tajwanie-w każdym razie wzmacniacz. A1 Pro jest znakomity i będzie służył przez lata. Ja kupowałem w UK ex-demo za ok 800 funtów 2 lata temu.

chyba pod koniec sprzedazy przez top hifi byl w wyprzedazy za ok 5000?

W wielu sklepach był za 4999zł w 2009 roku.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.