Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI KABEL HDMI

jogi777

Rekomendowane odpowiedzi

witam!!jaki kabel hdmi do hi end kina???czy ma to wogole znaczenie???czy wystarczy zwykly???pozdrawiam!!

Na tyle długi żeby starczył Ci od jednego sprzętu do drugiego..., i na tyle dobrze wykonany żeby nie rozpadł Ci się w rekach i dobrze układał. I to by było tyle. Panowie przez kabel HDMI idzie sygnał cyfrowy, więc obraz i dźwięk jest albo go nie ma, albo przerywa, szatkuje się. Jakie kontrasty, jakie nasycenie barw????????? Jak ruszacie antena na dachu to też macie raz lepsze kolory a raz gorsze??? Ręce opadają ...

To są echa kablologii z innych wątków.

Hehehe, no popsztykaliśmy się z zyziem, ale doszliśmy do jakiegoś konsensusu... Na te najtańsze trzeba uważać ... zastanawia mnie tylko jeden myk. O co chodzi z ethernetem w kablu HDMI ? Ktoś wie ?

zastanawia mnie tylko jeden myk. O co chodzi z ethernetem w kablu HDMI ? Ktoś wie ?

Ręce opadły. Branża pełną gębą.....

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Ręce opadły. Branża pełną gębą.....

No ale ja nie twierdzę, że skoro jestem z branży to pozjadałem wszystkie rozumy świata, czyż nie ? udziel się więc tu na forum, błyśnij !! powiedz coś więcej i inaczej niż tylko tak po PiSowsku (liczę na merytorykę, a nie teksty o poziomie rynsztokowym)

Tak już abstrachując dla mnie jedyną jakąś możliwością takiego kabla HDMI, jest to, że podłączony np. taki TV do routera poprzez kabel RJ45 a poprzez HDMI do pozostałych urządzeń (BluRay, MediaPlayer) powoduje że tych urządzeń nie trzeba już extra podłączać do routera.

dorzucamy od siebie cegiełkę - najnowsze wiadomości z serwisu sklepu RMS. interesujący materiał dowodowy.

http://rms.pl/hdmi/dvi/displayport/jaki-kabel-hdmi

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

dorzucamy od siebie cegiełkę - najnowsze wiadomości z serwisu sklepu RMS. interesujący materiał dowodowy.

Właśnie o to mi chodziło cały czas, My, którzy mamy z tym do czynienia na co dzień, reklamacje, niezliczona liczba różnistych testów - prób, a to u klientów, a to w domu czy na sklepie. Jak się przewaliło setki różnych kabli to można mieć doświadczenie i wiedzę na ten temat - Pozdrawiam

Łoo Matko ! Nic więcej nie napiszę :D dowody, że hej, nie do obalenia !!! :-)))) Ale się ubawiłem :D I to zdanie: "najtańsza wersja kabla hdmi renomowanego producenta" - bezcenne...:-))))

No może jeszcze raz powtórzę : robiłem testy u siebie w domu - kilkadziesiąt razy....także z kablem za 2000 zł.....a tu bzdury o śnieżeniu....owszem - jeśli kabel był uszkodzony mechanicznie lub gniazdo.... gniazdo na innym wtyku mogło wtedy po prostu lepiej łączyć.....i tyle w temacie...skończcie branżowcy z tymi paszkwilami, bo szkoda klawiatury.....w przypadku SPRAWNEGO kabla i SPRAWNEGO sprzętu nie ma najmniejszej różnicy w obrazie !!!

Ja osobiście po swoich doświadczeniach z Alphardem wolę dopłacić te kilkanaście lub kilkadziesiąt zł i mieć święty spokój.

Niestety nie masz spokoju, bo jak widzisz zawiódł również kabel renomowanego producenta, można to wyczytać w linku zapodanym przez branżę - nie ma więc reguł jak ze wszystkim :-)

P.S. Alphard siostry jakoś nie zaniemógł po 3 latach, widocznie ma szczęście, tak jak i ja z tanimi Vivanco :-))))

Poza tym gniazda HDMI są wyjątkowo delikatne...jak ktoś non stop wypina, przepina, cuduje to się nie dziwię, że mu się coś psuje z czasem....

Wyświetl postUżytkownik Sklep.RMS.pl dnia 17.02.2012 - 10:52 napisał

Właśnie o to mi chodziło cały czas, My, którzy mamy z tym do czynienia na co dzień, reklamacje, niezliczona liczba różnistych testów - prób, a to u klientów, a to w domu czy na sklepie. Jak się przewaliło setki różnych kabli to można mieć doświadczenie i wiedzę na ten temat - Pozdrawiam

To przestańcie kupować najtańszy szajs z chin, a znajdźcie dobrych sprawdzonych dostawców i będzie po problemie.

Ja sprzedaję miesięcznie kilkaset kabli hdmi w cenie do 15zł za metr a odsetek reklamacji jest taki że każdemu reklamującemu klientowi dostarczam nowy pod drzwi na następny dzień plus przeprosiny.

I jakoś nikt mi nie pieprzy że dropy, przebarwienia i inne srututu.

Przeraża mnie tendencja niektórych ludzi do dorabiania wygodnej ideologii w celu usprawiedliwienia swojej indolencji.

To przestańcie kupować najtańszy szajs z chin, a znajdźcie dobrych sprawdzonych dostawców i będzie po problemie.

Ja sprzedaję miesięcznie kilkaset kabli hdmi w cenie do 15zł za metr a odsetek reklamacji jest taki że każdemu reklamującemu klientowi dostarczam nowy pod drzwi na następny dzień plus przeprosiny.

I jakoś nikt mi nie pieprzy że dropy, przebarwienia i inne srututu.

Przeraża mnie tendencja niektórych ludzi do dorabiania wygodnej ideologii w celu usprawiedliwienia swojej indolencji.

Mam z 8 kabli hdmi większość takich po kilkanaście złotych, jeden dość drogi (1300 10 m), różnic nie ma w jakości, żaden si nie zepsuł niektóre maja po 4 lata.

Mam z 8 kabli hdmi większość takich po kilkanaście złotych, jeden dość drogi (1300 10 m), różnic nie ma w jakości, żaden si nie zepsuł niektóre maja po 4 lata.

Bo tak jest z kablami HDMI i tego należy się trzymać, a nie wymyślać różnice, których NIE MA !

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I tyle w temacie ! Na pohybel wydymaczom branżowym !!! Niech im zgniją w magazynach kable HDMI po 2000 zł....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.