Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI KABEL HDMI

jogi777

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - z zapasem wystarczy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2395944

Nie należy popadać ze skrajności w skrajność. Kable za 20-50 zł mogą po pewnym czasie, albo od razu (nowe po odpakowaniu) powodować przerwy w dźwięku lub obrazie, przebarwienia itp. dlatego nie warto aż tak oszczędzać (tym bardziej że takim kablem można sobie łatwo uszkodzić amp'a-już kilka denonów i onkyo tak ludzie posadzili) - jednak uważam że wydawanie kwot powyżej 400 zł to nonsens. Potwierdzam że WireWorld Chroma 6 czy nawet ten tańszy Island 6 to na pewno są dobre i pewne kable za kwoty "do udźwignięcia" i nie będą miały wad taniej chińszczyzny jak ten aplhard z p.r.c powyżej

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2395975
Gość romekxxx

(Konto usunięte)

mam wireworlda chroma...potem kupilem na allegro kabel hdmi za 17 zl i nic zero roznicy - projektor sony vpl-vw 100 a potem vw-200 - nie dajcie sie złupić. co innnego analogowy rca czy nawet component - ale nawet tutaj component profesjonalny np. Tasker szary do RGBHV i tak byl lepszy od voodoo kabli. Jak chroma jest taka swietna to odkupicie ode mnie 2 metrowy taki za 180 zł? chetnie sprzedam to jeszcze ta okragla wersja. aha wpakowanie splittera hdmi , po nim jeszcze dołożenie 10 metrow taniego kabla hdmi nic nie zmienilo - ani ostrosci ani kolorow - zero juddera. czas dojrzec w temacie hdmi - wpływ kabla żadny. i żeby było jasne tryb 1080p. jesli uzasadnieniem do zakupu voodoo kabla ma byc to ze projektor kosztuje 40 tys - to naprawdę prośba do branży - poszukajcie lepszego

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396010

Nie złe bzdury ja mam jeden kabel 4 lata kupiłem go wtedy za 30 pln,teraz po 10 pln i nic nie uwalił,a grał i z Marantzem SR-6003,Yamaha 3900,Harman AVR-255,460,645,Sony 3600.Wywalanie więcej niż 40 pln to głupota.

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396013

Wywalanie więcej niż 40 pln to głupota.

No widzisz, a ja kiedyś na sklep kupiłem 10 activejet'ów po 30 zł - nie wróciły chyba 3 czy 4 sztuki bo klienci reklamowali albo brak obrazu albo brak dźwięku lub jednego i drugiego - mogę ci je teraz wszystkie gratis oddać to sobie posprawdzasz.

O taki kabelek:

Ukryta Zawartość

Mam teraz klienta, któremu rok temu instalowałem całościowo kino domowe - też wtedy stwierdziłem, ze do tunera od n-ki to nie ma co przeginać i dałem mu jakiś taki z czerwonymi wtyczkami (prolink czy cośtam) za 35 zł. Dwa dni temu u niego byłem bo dźwięk z n-ki przerywa - podłączyłem zwykłego ale jednak Bandridge'a i jest ok. Kiedyś miałem w domu takie urządzonko wd player live - zepsułem je uwalonym kablem HDMI - sprawdziłem ten sam kabel podłączając zwykłe sprawne DVD do sprawnego telewizora LG LH3000 i zobaczyłem taki kolorowy szum na ekranie i tyle , WD był na gwarancji więc dostałem nowego. I jeszcze mógłbym takich podobnych sytuacji kilka przytoczyć ale nie ma co bić piany. Owszem nie twierdze że wszystkie te tanie kable są złe i czasem trafi się jakiś rodzynek w stercie shit'u. W domu po doświadczeniach z pseudo-kabelkami za 20 zł używam Profigolda Flat za 250 zł i 3*QED Performance w podobnej cenie.

mam wireworlda chroma...potem kupilem na allegro kabel hdmi za 17 zl i nic zero roznicy

Załóżmy, że masz sąsiada co ma dwa domy dalej mały warsztacik samochodowy i sobie w nim spawa swojego passata ;), albo nawet zrób prosty test - w pobliżu tego zaj*****go kabla za 17 zł połóż telefon komórkowy wykonujący rozmowę i sprawdź wtedy czy nie ma różnicy - owszem w samym obrazie czy dźwięku nie będzie, ale mogą się pojawić inne "kwiatuszki" Sprawdź jeden a potem drugi kabel i może okazać się że są różnice i to spore

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396188

Pewnie coś prawdy w tym jest,wiem że kabel nie może być twardy i musi mieć solidne końcówki,może miałem szczęscie bo tych kabli mam 5 i pamiętam tylko z jednym miałem problemy,jak działają to ok,jak coś nie tak wyrzucę i kupię nowy.

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396210

Nie należy popadać ze skrajności w skrajność. Kable za 20-50 zł mogą po pewnym czasie, albo od razu (nowe po odpakowaniu) powodować przerwy w dźwięku lub obrazie, przebarwienia itp. dlatego nie warto aż tak oszczędzać (tym bardziej że takim kablem można sobie łatwo uszkodzić amp'a-już kilka denonów i onkyo tak ludzie posadzili) - jednak uważam że wydawanie kwot powyżej 400 zł to nonsens. Potwierdzam że WireWorld Chroma 6 czy nawet ten tańszy Island 6 to na pewno są dobre i pewne kable za kwoty "do udźwignięcia" i nie będą miały wad taniej chińszczyzny jak ten aplhard z p.r.c powyżej

To nie są żadne skrajności...ten Alphard wystarczy z zapasem, wykonanie na łeb i szyję bije kable o niebo droższe....Mam Suprę HDMI, NuForce HDMI i Vivanco HMI do bezpośredniego porównania - w przypadku kabli HDMI nie ma różnicy !!!!......jest różnica w jakości wykonania i cenie....ale nie w jakości obrazu, żadnych przerw w dźwięku i obrazie oraz przebarwień ? !!!! nie ma po 2 latach, więc proszę nie wprowadzać ludzi w błąd....z zapasem wystarczy kabel do 100 zł, ale akurat ten DaVinci to prawdziwa okazja przy takiej jakości wykonania....siostra używa go od dawna bez najmniejszych kłopotów, więc proszę nie oczerniaj kabla, którego na oczy nie widziałeś...ja wiem, że takie wyprzedaże taniej, ale dobrej chińszczyzny doprowadzają branżowców do szału, gdy w magazynie zalega sterta Wireworldów za chorą kasę, ale sorry takie jest życie....w przypadku kabli HDMI sprawa nie wygląda tak jak z kablami analogowymi i trzeba przyjąć to do wiadomości.....

Owszem nie twierdze że wszystkie te tanie kable są złe i czasem trafi się jakiś rodzynek w stercie shit'u. W domu po doświadczeniach z pseudo-kabelkami za 20 zł używam Profigolda Flat za 250 zł i 3*QED Performance w podobnej cenie.

Kabel hdmi musi być wyjątkowo spaprany by były kłopoty, nie mydl branżowcu ludziom oczu....trzeba mieć wyjątkowego pecha by kabelek HDMI np. za 50 zł nie domagał....

Zresztą by było zabawniej shitowego Alpharda nawet kolorowe gazetki polecają....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jest onanistyczna recenzyjka nawet :D

Nie złe bzdury ja mam jeden kabel 4 lata kupiłem go wtedy za 30 pln,teraz po 10 pln i nic nie uwalił,a grał i z Marantzem SR-6003,Yamaha 3900,Harman AVR-255,460,645,Sony 3600.Wywalanie więcej niż 40 pln to głupota.

Dokładnie tak, ja już podwyższyłem poprzeczkę do 100 zł.....

Pewnie coś prawdy w tym jest,wiem że kabel nie może być twardy i musi mieć solidne końcówki,może miałem szczęscie bo tych kabli mam 5 i pamiętam tylko z jednym miałem problemy,jak działają to ok,jak coś nie tak wyrzucę i kupię nowy.

Jak kabel chodzi to będzie chodził nadal....chyba że go uszkodzisz mechanicznie....

O taki kabelek:

Ukryta Zawartość

To jest akurat chamski no-name.....ale już taki Vivanco sobie sprawdź:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - i co ? Są jakieś kłopoty ? Zero, prawda ? No popatrz, a to coś kosztuje niecałe 50 zł za 3 metrowy odcinek....cóż za skrajność ! :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396322

Co jakiś czas, pod rozmaitymi postaciami i w różnych kontekstach, ożywają dysputy na temat kabli. Ja mam wszystko podłączone kablami Vivianco, w zależności od sygnału oraz wejść/wyjść są to: HDMI, koaksjale, RCA i optyk. Raz przez ciekwaość zrobiłem eksperyment i podpiąłem w ich miejsce jakieś wypasione kable za kupę kasy pożyczone od znajomego (który wierzy w zbawienny ich wpływ). Nie zauważyłem W ŻADNYM PRZYPADKU I NIGDZIE jakiejkolwiek różnicy w obrazie czy dźwięku. Zyzio ma całkowitą rację: nie ma co szaleć. Mają być porządnie zrobione i tyle. Kable z przedziału 50 - 100 zł (długość 1.5 m) z nawiązką wystarczą. Nie pozwalajcie robić sobie wody z mózgu poprzez marketingowy bełkot o niebotycznych korzyściach z drogich kabli.

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396367

Ja mam 3 kable hdmi i jeszcze 2 dvi-hdmi. Dwa to noname za chyba 15zł. Działają idealnie kilka lat. Inny jakiś firmowy za 50zł przepłacony w MM i akurat wg mnie najgorszy. Strasznie sztywny, ciężko go podłączyć ale działa bezbłędnie. Zasada kabla HDMI jest taka. Albo kabel jest wykonany poprawnie i działa lub jest wadliwy i nie działa w ogóle.

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396476

Kabel hdmi musi być wyjątkowo spaprany by były kłopoty, nie mydl branżowcu ludziom oczu....trzeba mieć wyjątkowego pecha by kabelek HDMI np. za 50 zł nie domagał....

Zresztą by było zabawniej shitowego Alpharda nawet kolorowe gazetki polecają....

Chłopino ... nikt tu nie wprowadza ludzi w błąd .. ja tylko stwierdzam fakt, i ostrzegam, że ekstremalnie tanie kable są i będą shitem. Stwierdzam to nie na podstawie takiej, że zalega mi na stanie 100 Wireworld'ów czy Qed'ów i muszę je szybko sprzedać, zalegają mi za to kable za 20 zł - bo po prostu boje się ich sprzedawać - wierz mi, że to ja odpowiadam jako sprzedawca za to że klient uwali sobie jakiś sprzęt kablem, który u mnie kupił, a ja nie mam ochoty się chandryczyć. Z drugiej strony za 50-60 zł kupisz już Bandridge'a czy Chorda i ja jestem zdania że te 20 czy 30 zł warto dopłacić i mieć choć trochę spokoju. Ktoś, kto wydaje nie małą przecież kasę na sprzęt i żydzi kupując do tego sprzętu kabel HDMI za 20 zł po prostu jest XXXXXX. Oczywiście - żebyśmy się zrozumieli - ty masz absolutnie rację w kwestii samej jakości przepuszczanego przez te kable sygnału, i cały czas od początku się z tym zgadzałem, bo nie ma jako takiej różnicy w dźwięku czy obrazie porównując go do droższych kabli - jednak cały czas mój wywód tutaj tyczy się zastosowanych materiałów i sposobu ich montażu (mówiąc jakość cały czas miałem na myśli wykonanie kabla) - powiedzmy, że na 1000 kabli za 20 zł 500-700 z nich będzie wykazywało jakieś wady i nie mówię tu o samej jakości obrazu czy dźwięku, tylko np. o obrazie w delikatne pręgi widocznym tylko na jednolitym tle w telewizorze plazmowym Samsung 50B430 gdzie ów przypadłość ustępowała po zmianie na inny kabel. Teraz sobie przypomniałem, że kiedyś u syna w pokoju, jak robiłem remont to wmurowałem w ścianę dwa kable HDMI, producentem była firma VoiceKraft - podobna chińszczyzna co ten Alphard. Jeden był do tunera SAT a drugi do Xboxa i niestety musiałem w jednym uciąć wtyczki(żeby się potem nie mylić przy ponownym podłączaniu), bo znikał obraz - drugi kabel był tej samej firmy i działa do dzisiaj - więc wniosek jest taki, ze z tanimi kablami jest jak na loterii. I uważam że lepiej te kilka złociszy dopłacić i mieć pewny kabel.
https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396573

Chłopino ... nikt tu nie wprowadza ludzi w błąd .. ja tylko stwierdzam fakt, i ostrzegam, że ekstremalnie tanie kable są i będą shitem. Stwierdzam to nie na podstawie takiej, że zalega mi na stanie 100 Wireworld'ów czy Qed'ów i muszę je szybko sprzedać, zalegają mi za to kable za 20 zł - bo po prostu boje się ich sprzedawać - wierz mi, że to ja odpowiadam jako sprzedawca za to że klient uwali sobie jakiś sprzęt kablem, który u mnie kupił, a ja nie mam ochoty się chandryczyć. Z drugiej strony za 50-60 zł kupisz już Bandridge'a czy Chorda i ja jestem zdania że te 20 czy 30 zł warto dopłacić i mieć choć trochę spokoju. Ktoś, kto wydaje nie małą przecież kasę na sprzęt i żydzi kupując do tego sprzętu kabel HDMI za 20 zł po prostu jest XXXXXX. Oczywiście - żebyśmy się zrozumieli - ty masz absolutnie rację w kwestii samej jakości przepuszczanego przez te kable sygnału, i cały czas od początku się z tym zgadzałem, bo nie ma jako takiej różnicy w dźwięku czy obrazie porównując go do droższych kabli - jednak cały czas mój wywód tutaj tyczy się zastosowanych materiałów i sposobu ich montażu (mówiąc jakość cały czas miałem na myśli wykonanie kabla) - powiedzmy, że na 1000 kabli za 20 zł 500-700 z nich będzie wykazywało jakieś wady i nie mówię tu o samej jakości obrazu czy dźwięku, tylko np. o obrazie w delikatne pręgi widocznym tylko na jednolitym tle w telewizorze plazmowym Samsung 50B430 gdzie ów przypadłość ustępowała po zmianie na inny kabel. Teraz sobie przypomniałem, że kiedyś u syna w pokoju, jak robiłem remont to wmurowałem w ścianę dwa kable HDMI, producentem była firma VoiceKraft - podobna chińszczyzna co ten Alphard. Jeden był do tunera SAT a drugi do Xboxa i niestety musiałem w jednym uciąć wtyczki(żeby się potem nie mylić przy ponownym podłączaniu), bo znikał obraz - drugi kabel był tej samej firmy i działa do dzisiaj - więc wniosek jest taki, ze z tanimi kablami jest jak na loterii. I uważam że lepiej te kilka złociszy dopłacić i mieć pewny kabel.

Chłopino to się odnoś do swoich klientów proponując im kabelek HDMI za 400 zł z argumentacją jaką zaprezentowałeś w tym wątku....:-) Odwracasz poza tym kota ogonem - Alpharda na oczy nie widziałeś, a go zdyskredytowałeś, zresztą nie chodzi stricte o DaVinci.... Vivanco za 40 zł też jest świetnie wykonany.....Wady może mieć wszystko, jakoś nie spotkałem jednak np. wadliwego Vivanco za parę złotych, jakość wykonania jest świetna.....co innego jakieś śmieciowe no-name za przysłowiowe 5 zł - tu ok może być różnie.....dlatego PEWNYM kablem jest ten DAVinci, Hama czy Vivanco i pewnie setki innych za małe pieniądze, świętego spokoju nie da HDMI za 400 zł, bo tak samo może być akurat wadliwy np. mechanicznie uszkodzony w transporcie czy zmontowany źle takimi samymi chińskimi rączkami co Alphard itp. ......taka sama loteria jak z tanimi kablami.....choć żadnej loterii tak naprawdę nie ma, a jedynie odosobnione przypadki.....

Przedstawiasz tu jakieś traumy z kablami HDMI, które nie istnieją.....albo istnieją w jakiś sporadycznych, niezwykle rzadkich przypadkach.....

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396613

Chłopino to się odnoś do swoich klientów proponując im kabelek HDMI za 400 zł

Wiesz, kultura mi nie pozwala napisać czegoś więcej, ale widzę, że te twoje 14000 postów pozwala ci na oczernianie mnie "o mydleniu oczu, czy wprowadzaniu ludzi w błąd" , a ja za to w nie mogę cie nazwać chłopiną ? - Sorki, ale nie podejmę tu na forum jakiejś kłótni z tobą - powiem ci tylko tyle: Nikomu nie sprzedałem kabla HDMI za 400 zł, a jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to już twój problem - mam ponad 20 lat praktycznego doświadczenia w technice RTV/HIFI/PC i te twoje wywody jakoś mnie nie przekonują - dla mnie porównywanie Alpharda za 50 zł do np. Bandridge'a za 70 zł to tak jakbyś porównał Tata Nano do Powiedzmy Opla Corsy. Owszem - cecha wspólna?: oba jeżdżą
https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396650
Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Wiesz, kultura mi nie pozwala napisać czegoś więcej, ale widzę, że te twoje 14000 postów pozwala ci na oczernianie mnie "o mydleniu oczu, czy wprowadzaniu ludzi w błąd" , a ja za to w nie mogę cie nazwać chłopiną ? - Sorki, ale nie podejmę tu na forum jakiejś kłótni z tobą - powiem ci tylko tyle: Nikomu nie sprzedałem kabla HDMI za 400 zł, a jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to już twój problem - mam ponad 20 lat praktycznego doświadczenia w technice RTV/HIFI/PC i te twoje wywody jakoś mnie nie przekonują - dla mnie porównywanie Alpharda za 50 zł do np. Bandridge'a za 70 zł to tak jakbyś porównał Tata Nano do Powiedzmy Opla Corsy. Owszem - cecha wspólna?: oba jeżdżą

studio 7 - odpuść - ja raz już się nabrałem na drogi kabel hdmi - i wiem ze nie warto , zakłócenia emc w okolicy duże i wiesz co ? i nic. Mogę zapłacić 5000 za dobry IC RCA ale za HDMI nie wiecej niż 20 zł. zamiast mowić nieprawdę lepiej nic nie mówić i sprzedawać - a ty bronisz czegoś czego nie da się bronić. napisz lepiej czym ciekawym handlujesz - podejdź do sprawy pozytywnie. Założę się że masz w ofercie ciekawe klocki a my tutaj się o kabelkach rozwodzimy

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396657

studio 7 - odpuść - ja raz już się nabrałem na drogi kabel hdmi - i wiem ze nie warto , zakłócenia emc w okolicy duże i wiesz co ? i nic. Mogę zapłacić 5000 za dobry IC RCA ale za HDMI nie wiecej niż 20 zł. zamiast mowić nieprawdę lepiej nic nie mówić i sprzedawać - a ty bronisz czegoś czego nie da się bronić. napisz lepiej czym ciekawym handlujesz - podejdź do sprawy pozytywnie. Założę się że masz w ofercie ciekawe klocki a my tutaj się o kabelkach rozwodzimy

No oczywiście, że tak !! nadmieniam, tylko że z kablami za 20-30 zł miałem problemy i tyle, ale też w życiu nie wydałbym (ani nie polecałbym klientowi) na HDMI 400 zł jak sugeruje zyzio. Może to ja akurat na takie trafiłem, nie zmyślam tych wszystkich historyjek - po prostu trafiło się, tyle że spokojnie ze 20 sztuk bym tego naliczył i to różnych takich (prolink,Vk i jeszcze tam jakieś) ale uważam, że 100 zł za island 6 to nie jest perwersja ;)

Klocki .. ja tu widzę w opisie u ciebie, że ty masz fajowe :) Generalnie to wiesz w takim mieście jak Jelenia Góra ciężko jest pohandlować sprzętem typu Ayon czy Luxmann więc bawię się w Marance, Denony i itp, no i rzeczy, których nie ma w marketach CA,Dynaudio,Monitor itp. Ale próbujemy też z kolegą wdrożyć do produkcji seryjnej kolumny własnej roboty i dedykowany do nich wzmacniacz - po kilku latach odsłuchów, porównań jesteśmy na etapie poszukwiania kogoś kto nam zrobi dobre obudowy do monitorków i jakąś fajną aluminiową obudowę do wzmaka, kilka razy obsłuchaliśmy się na AudioShow klocków za gruby szmalec i próbujemy teraz wyciągnąć jakieś z tego wnioski - zrobimy najpierw ze dwa i damy do odsłuchów.

Kable z przedziału 50 - 100 zł (długość 1.5 m) z nawiązką wystarczą

i tego się trzymajmy !!
https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396673

mam ponad 20 lat praktycznego doświadczenia w technice RTV/HIFI/PC i te twoje wywody jakoś mnie nie przekonują - dla mnie porównywanie Alpharda za 50 zł do np. Bandridge'a za 70 zł to tak jakbyś porównał Tata Nano do Powiedzmy Opla Corsy. Owszem - cecha wspólna?: oba jeżdżą

No to naprawdę wstyd, że takie głupoty wypisujesz....na drugi raz zobacz, przetestuj, a potem się wypowiadaj...choć w przypadku kabli HDMI takie porównania z samochodami są chybione totalnie....

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396824

No to naprawdę wstyd, że takie głupoty wypisujesz....na drugi raz zobacz, przetestuj

Proszę cie .... przestań już bo mnie obrażasz, ani przez sekundę nie mam ochoty z tobą dyskutować, zaczynam rozumieć skąd masz te 14tys postów
https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396840

Akurat Zyzio zna się na rzeczy, co wielokrotnie w ramach tych ponad 14000 postów dowiódł. A że ma taki zadziorny styl dyskutowania... Na tym polega jest dyskretny czar osobisty.

Tylko, że ja ani przez sekundę nie pomyślałem że nie ma on racji, tylko on nie zrozumiał kontekstu do końca i tyle - nie napisałem że wszystkie średnio-tanie kable są złe, ale w tych całkiem tanich mogą zdarzać się felery czego ja i moi klienci doświadczyli. Zyzio twierdzi, że ja z uporem maniaka chce sprzedawać kable za 400 zł tym czasem stanęło że optimum to 50 - 100 zł i to jest moim zdaniem OK. Nie wiem - ja jestem ugodowym człowieczkiem i nie szukam zwady i jestem w stanie mu przytaknąć i przeprosić za tego "chłopinę" ...... ehhh co za życie

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396879

Ale mi chodziło jedynie o to, że zmieszałeś z błotem kabel którego nie widziałeś i nic poza tym....na dodatek bardzo solidny kabel....zacząłeś jakieś porównania do samochodów, dyskusje o skrajnościach itd. Poza tym nie ma sprawy, ja się nie obrażam tak szybko :-)

Można stosować droższe kable HDMI dla świętego spokoju przy większych długościach i dla owego świętego spokoju kupić Wireworlda czy Suprę, choć tańsze też się sprawdzają, nawet przyznał się ktoś do tego na forum jak zmienił chyba 15 metrowy kabel kupiony kilka lat temu za 2000 zł na zwyczajny za kilkadziesiąt złotych i nie było róznicy, tzn. ten tańszy nawet pewniej działał z jego projektorem...., ale przy małych długościach - typowych do 2 m wydawanie większej kwoty niż 50-100 zł naprawdę jest bezcelowe....i nie ma znaczenia czy to będzie Alphard, Vivanco, Hama, Bridge czy cokolwiek innego....

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396887

A u mnie różnica jest na HDMI .

Dołączonym do Oppo kablem HDMI a więc chyba nie takim złym ,podłączyłem Cyfrę+ do ampli Arcama i wydawało mi się ,że to wystarczy ale wymieniłem na Audionovę Supervison i poprawa obrazu jest zdecydowana. Lepszy kontrast ,nasycenie barw ,wyrażniejsze kontury.

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396913

Dołączonym do Oppo kablem HDMI a więc chyba nie takim złym ,podłączyłem Cyfrę+ do ampli Arcama i wydawało mi się ,że to wystarczy ale wymieniłem na Audionovę Supervison i poprawa obrazu jest zdecydowana. Lepszy kontrast ,nasycenie barw ,wyrażniejsze kontury.

Jak ją sobie wmówiłeś....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mam takiego wypasionego NuForce'a....i nie dopatrzyłem się jakoś różnicy :-) Ze wszystkim próbowałem - z Oppo, satelitą, Samsungiem C6900....Mam jeszcze Suprę 7 metrową i Vivanco 1,5 m - za cholerę choćbym padł nie ma różnicy....

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396923
Gość romekxxx

(Konto usunięte)

czyli oppo robi kabel w jakosci playera.

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2396944

Ale mi chodziło jedynie o to, że zmieszałeś z błotem kabel którego nie widziałeś i nic poza tym....na dodatek bardzo solidny kabel....zacząłeś jakieś porównania do samochodów, dyskusje o skrajnościach itd. Poza tym nie ma sprawy, ja się nie obrażam tak szybko :-)

oj tam, oj tam ;) - tak naprawdę do tego alpharda zraziłem się po tym jak zobaczyłem to pudełko z tą kołderką w środku, bo kiedyś w identycznym pudełku tylko z innym nadrukiem miałem kabel Xindaka, MRS'a, a ostatnio nawet AVANCE'a i tamte (co prawda głośnikowe) były tez solidne ale nie pytaj mnie dalej ....
https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2397054

dzieki wszystkim za wypowiedzi!!kazdy ma po trochu racje!!prawda pewnie jak zwykle lezy po srodku!!ten ALPHARD DA VINCI 1.4 chyba bedzie ok!!studio7 masz taki??jak co za ile??

Teraz mam na sklepie Qed'a za 199(1m)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i Real Cable 360(1m) taki wyginany na wszystkie strony za 100,- no i całą furę takich za 20 zł, ale tego nie kupuj, bo nie ręczę za nie. Weź może faktycznie tego Alpharda z allegro bo te 50 dych za niego to dobra cena i na pewno on będzie ok.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/91704-jaki-kabel-hdmi/#findComment-2397249
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.