Skocz do zawartości
IGNORED

Iran, Izrael, pora zacząć obserwować

mamel

Rekomendowane odpowiedzi

Wysokiej rangi saudyjscy książęta wraz z ich agencjami wojskowymi i agencjami wywiadu, szczerze wyznali urzędnikom arabskim i zachodnim w czasie ostatnich wizyt w Rijadzie, że USA i prawdopodobnie Izrael też, są na skraju wojny z Iranem. „To już jest postanowione” – powiedzieli.''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze takie forum znalazłem :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Myślę że warto sobie przypomnieć w tym temacie fakty sfabrykowania lewego uzasadnienia ataku na Irak :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę piszecie w tonie jakby USA chciało najechać biedną Islandię.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - duchowy przywódca Iranu blessuje wojnę z niewiernymi i całym światem zachodu (również z Wami, szanownymi uczestnikami tego wątku - chyba że są wśród was muzułmanie).

Mam nadzieję że szybko zbombardują co tam trzeba w Iranie.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jestem realistą.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Moderatorzy

niestety na skutek działań polityków ciągle giną cywile: najpierw irańscy naukowcy, teraz izraelscy turyści .

to samonakręcająca się spirala..........

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Kilka informacji o relacjach Iranu z Al kaidą :

''Al-Kaida uważała Iran za nieprzewidywalnego partnera, który kieruje się wyłącznie własnymi korzyściami i któremu nie można do końca ufać - wynika z dokumentów Osamy bin Ladena opublikowanych przez Ośrodek Zwalczania Terroryzmu akademii wojskowej West Point.

Z dokumentów bin Ladena, założyciela Al-Kaidy zabitego w zeszłym roku w Pakistanie, wyłania się obraz skomplikowanych relacji tej organizacji terrorystycznej i Iranu, podzielonych przez wzajemny brak zaufania oraz często rozbieżne cele - pisze agencja AP w sobotę.

Dodatkowo wzajemną podejrzliwość w kontaktach Iranu z Al-Kaidą podsyca fakt, że Iran jest wrogo nastawiony do afgańskich talibów, którzy do dziś pozostają bliskimi sojusznikami Al-Kaidy, i nie kwapi się do współpracy z nią, by nie utracić wsparcia swych kluczowych sojuszników, Chin i Rosji. Wreszcie część radykalnych bojowników Al-Kaidy, wspieranej głównie przez sunnitów, uważa szyicki Iran za naród heretyków, a regionalne ambicje tego państwa za zagrożenie większe nawet niż siły Zachodu.''

Ukryta Zawartość

Tak czy inaczej z tego wszystkiego wynika że to bractwo muzłumaskie i Al-Kaida będą chcieli przejąć władzę w Iranie, a najciekawsze jest to że najpewniej USA i europa im w tym pomoże he he.

Ukryta Zawartość

Tak czy inaczej z tego wszystkiego wynika że to bractwo muzłumaskie i Al-Kaida będą chcieli przejąć władzę w Iranie, a najciekawsze jest to że najpewniej USA i europa im w tym pomoże he he.

Polityka Zachodu na bliskim wschodzie jest tak absurdalna jak wypłacanie socjalu arabskim-muzułmańskim emigrantom w EU.

• 3 tygodnie później...

Iran poinformował że jak tylko skończy się ramadan, to poślą małpę w kosmos :

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy nie jest to też jakaś tzw aluzja ;)

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Iran poinformował że jak tylko skończy się ramadan, to poślą małpę w kosmos :

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy nie jest to też jakaś tzw aluzja ;)

własnie, który to polityk będzie?

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Izrael, jeśli faktycznie jest zdeterminowany do działania, powinien to zrobić jak najszybciej.

Za rok, dwa, w przypadku ciężkiego konfliktu z Iranem, będzie miał dodatkowo Egipcjan na karku.

A i może także ochotników syryjskich od północy.

Tym razem powtórzenie scenariusza z poprzednich wojen może okazać się trudne.

Chociaż... ciekaw jestem wyniku starcia Merkavek z Abramsami. Ale czy można liczyć na rzetelną transmisję telewizyjną ?

a jak się Wam podoba wczorajsze trzęsienie ziemi na terenie gdzie raczej nic się nie trzęsie

HARP ? , no nie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

.

4 dni po założeniu tego wątku powstał kolejny o identycznej tematyce

czy to dla tego by każda racja/opcja miała swój z obawy przed blokowaniem

jak to ma miejsce z wątkami "generalskimi"?

Mamel stuxnet cie wywirowal za mocno? Sluze pomoca mamy rok 2012

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

.

4 dni po założeniu tego wątku powstał kolejny o identycznej tematyce

czy to dla tego by każda racja/opcja miała swój z obawy przed blokowaniem

jak to ma miejsce z wątkami "generalskimi"?

Mamel stuxnet cie wywirowal za mocno? Sluze pomoca mamy rok 2012

To jest właśnie przykład złożoności polityki, cytat z wypowiedzi premiera Izraela Benjamina Netanjahu :

"Musimy być przygotowani na zmieniające się zagrożenie, które jest skierowane przeciwko państwu Izrael" – stwierdził szef izraelskiego rządu na początku spotkania. "Musimy zauważyć, że bezpieczeństwo, którym Izraelczycy cieszyli się przez ostatnie 3,5 roku ulega diametralnej zmianie".

''"Bractwo Muzułmańskie formuje pierścień wokół Izraela, zaczynając od Synaju i innych miejsc''

''Ponadto, zdaniem izraelskich polityków i analityków, jeśli prezydent Bashar al-Asad zostanie zmuszony do odejścia, to Syria może się stać sunnickim państwem. "Jeśli tamtejsza broń dostanie się w ręce grup terrorystycznych, będzie stanowiła kolejne zagrożenie" ''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Izrael jest teraz w niezłym "rozkroku" - USA-EU, jakby nie było sojusznicy Izraela, chcą usunięcia Asada - dziwna jest ta gra - w "arabskiej wiośnie" największym przegranym jest Izrael, a największym wygranym Bractwo Muzułmańskie - co przeczy w/g mnie teoriom spiskowym na temat wpływu Żydów na świat. W tej chwili mają wielkie kłopoty, które będą się tylko powiększać. Czyżby zostali za kulisami wyrolowani przez któregoś z wielkich graczy?

Izrael jest teraz w niezłym "rozkroku" - USA-EU, jakby nie było sojusznicy Izraela, chcą usunięcia Asada - dziwna jest ta gra - w "arabskiej wiośnie" największym przegranym jest Izrael

No ciekawe to wszystko jest, co ciekawe kiedyś Krzysztof Jackowski przepowiadał/prognozował zaskakującą zmianę sojusznika Izraela z USA n Rosję :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie jest to takie nienaturalne - w Izraelu jest wielu Żydów z Rosji którzy przyjechali po upadku ZSRR.

Narodowcy popierają Iran :

Ukryta Zawartość

Takich to z dupy narodowców mamy co obierają sunnicki Iran za wzór do naśladowania, w głowach się im przewraca - za dobrze mają. Przed wojną się faszyzmem fascynowali...

Izrael wzięli by za wzór bo to jest rzeczywiście kraj "narodowy" - no tak, ale narodowcy to antysemici więc już tego nie są w stanie ogarnąć.

Zarówno Iran-Syria, jak i Arabia Saudyjska są siebie warte.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)
  • 2 tygodnie później...

W kontekście artykułów o konflikcie >iran/izrael a także w syrii< żydzi uznali gazetę wyborczą za wrogą i ''niekoszerną'' a narodowcy zaczęli polecać pisane tam artykuły :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no przeciez oni daza do dzichadu i sie caly czas przygotowuja!

przed II wojna swiatowa Hitler tez caly czas sie zbroil i zawieral rozne pakty i uklady o niewinnosci ,

dopiero jak poczul sie na silach to rozpoczal II wojne swiatowa, dzisiejsza sytuacja z Iranem jest bardzo analogiczna

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.