Skocz do zawartości
IGNORED

INFINITY Kappa 90 i 80

Mr.Black

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam okazje kupić INFINITY Kappa 90 lub 80 w dobrej cenie tylko nie wiem które i czy będą się nadawać do jazzu,bluesa,klasyki,opery,pop.

A w sieci nie mogę nic znaleźć .

Odtwarzacz Płyt CD - ONKYO Integra DX-7911

Wzmacniacz - ONKYO Integra A-9711 (Szukam 9911)

Pokój 20m2

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz

https://www.audiostereo.pl/topic/92251-infinity-kappa-90-i-80/

Witam

Mam okazje kupić INFINITY Kappa 90 lub 80 w dobrej cenie tylko nie wiem które i czy będą się nadawać do jazzu,bluesa,klasyki,opery,pop.

Pokój 20m2

Różnica w ich cenie wynosiła kilkanaście % (5600 i 6800 zł w latach???). Przypuszczam, że był to koniec XX albo początek XXI wieku.

Informacji w necie faktycznie nie ma za wiele.

Choć na moje oko, z klasycznych Infinity maja tylko wysokotonowy emit-r (super!) to i tak obie pary powinny "wymieść" Cię z pokoju, jeśli tylko Onkyo pozwoli

(a raczej tak!). Miałem integrę z serii 88... Finezyjne to to nie jest. Ale KOPA miało.

Wiele zależy od tego, czy chcesz mieć większy (bo może więcej) i pewno droższy (i jak sądzę nieco niżej schodzący bas - do jazzu i klasyki jak znalazł).

Ale obydwa mogą GRAĆ i po cichu...

Charakter obu modeli zapewne jest taki sam.

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Witam

Pokój 20m2

Aktywny kolega, co pomysł to wątek

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Różnica w ich cenie wynosiła kilkanaście % (5600 i 6800 zł w latach???). Przypuszczam, że był to koniec XX albo początek XXI wieku.

Informacji w necie faktycznie nie ma za wiele.

Choć na moje oko, z klasycznych Infinity maja tylko wysokotonowy emit-r (super!) to i tak obie pary powinny "wymieść" Cię z pokoju, jeśli tylko Onkyo pozwoli

(a raczej tak!). Miałem integrę z serii 88... Finezyjne to to nie jest. Ale KOPA miało.

Wiele zależy od tego, czy chcesz mieć większy (bo może więcej) i pewno droższy (i jak sądzę nieco niżej schodzący bas - do jazzu i klasyki jak znalazł).

Ale obydwa mogą GRAĆ i po cichu...

Charakter obu modeli zapewne jest taki sam.

Dołożę na podpuchę:

"Here some pics of my Infinity Kappa 90. They were build in Europe and weight 40kg each.

With EMIT-B Tweeters and double Woofers.

They sound amazing and they are no more Impedance critical.

But they don´t look so good, as the big "before" Kappas."

A wiec tu 40, a tam 30 kg (z nieoficjalnych informacji). No i model 90 ma na górze emita-b. Powinien grać odrobinę łagodniej od okrągłego "r". Ale nie mam pojęcia jak oni go aplikowali...

P.S.

Faktycznie. Jest wrażenie, że Kolega dość sporo i szybko wymyśla, a mniej myśli, czy na prawdę szuka. Bez urazy:)

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ten wątek założyłem bo takiego nie ma ,jak by był to bym go nie zakładał .Po to jest chyba te forum ;)Dostałem ofertę z tymi kolumnami i chcę wiedzieć czy warto je kupić .

zukzukzuk mógł byś napisać jak Infinity stoi z stereofonią,sceną ,barwą instrumentów i czy nie będą grały ostro ?

Ten wątek założyłem bo takiego nie ma ,jak by był to bym go nie zakładał .Po to jest chyba te forum ;)Dostałem ofertę z tymi kolumnami i chcę wiedzieć czy warto je kupić .

zukzukzuk mógł byś napisać jak Infinity stoi z stereofonią,sceną ,barwą instrumentów i czy nie będą grały ostro ?

Nie wiem czy wspominałem.

Ta seria jest już poza kręgiem moich zainteresowań (po odejściu A. Nudela i chyba bez woferów Watkinsa?). Robiona w Europie.

Poruszam się, miewam i słucham pośród tych modeli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Choć w zasadzie - skończyłem:) Ostatnie marzenie? Być może jeszcze chciałbym dożyć własnych IRS Beta. Ale, to nie z tym metrażem oraz pieniędzmi...

A skąd mnie wiedzieć jak to będzie grało z Twoim Onkyo? W Twojej akustyce, ustawieniu i muzyce?

Jak pisałem powyżej, miałem jakiś czas "na zastępstwie", ale inny model wzmacniacza (bodajże 8860) tej firmy oraz całkowicie inne, klasyczne, starsze od wielu userów Infinity (RS 2,5). Wrażenia po Onkyo - średnie. Ale bywało gorzej nawet z dużo droższym wzmocnieniem...

Ukryta Zawartość

Tu wyłowisz pewno sporo na ich temat. Z czym grają i jakie są odczucia ludzi.

Na pewno OGROMNA scena. Przejrzystość, zwiewność i blask wysokich tonów jakiego nie znajdziesz w "zwykłych" tweeterach. I jak tylko wzmacniacz podoła - pokój będzie cały GRAŁ:) Po cichu - też powinno być OK.

Wiele, bardzo wiele zależy od synergii elementów systemu.

Powodzenia!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu oceny różnych modeli Infiniti w Stereoplay, a tu trochę katalogów

Ukryta Zawartość

post-12122-0-26492800-1329930045_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.