Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kumam , możesz rozjasnić klime :) ?

A ha ze ci albedo nie zagrały haa no tak nikt nie powiedział że to jest antidotum na wszystko :))

Było to tak miałem trzy kabelki Tellurium Silver ,Albedo Monolith, Harmonix Improved 120 po selekcji został ten ostatni ale każdy miał swoje dobre strony

zima sie zbilza wiec Harmonix najcieplej grający ( żartuję trochę ) został :)

u Ciebie monolith moze byc tym co mówią strzałem w dziesiątkę

Monolith druga wersja jakby co

Było to tak miałem trzy kabelki Tellurium Silver ,Albedo Monolith, Harmonix Improved 120 po selekcji został ten ostatni ale każdy miał swoje dobre strony

zima sie zbilza wiec Harmonix najcieplej grający ( żartuję trochę ) został :)

u Ciebie monolith moze byc tym co mówią strzałem w dziesiątkę

Monolith druga wersja jakby co

Druga czy pierwsza zmiany sa kosmetyczne moim zdaniem . co do twoich kabli nie umiem sie wypowiedziec bo ich nie miałem na stanie ,ale być może że harmoniź czy tellurium q silver by go rozjechał , mam tq black i mniej wiecej wiem co potrafi ,ale piszesz o wyższej półce ,nie będę sie bił hee , mi albedo monolith na ta chwilę wystarcza i to z duża górką ,mam otwarcie i szczegól dynamike i co ważne gładkość miedzi otwartość srebra , nie wiem ale nie sadze żeby przy h200A był sens zmiany na jakies diamondy itp ...:)

Druga czy pierwsza zmiany sa kosmetyczne moim zdaniem . co do twoich kabli nie umiem sie wypowiedziec bo ich nie miałem na stanie ,ale być może że harmoniź czy tellurium q silver by go rozjechał , mam tq black i mniej wiecej wiem co potrafi ,ale piszesz o wyższej półce ,nie będę sie bił hee , mi albedo monolith na ta chwilę wystarcza i to z duża górką ,mam otwarcie i szczegól dynamike i co ważne gładkość miedzi otwartość srebra , nie wiem ale nie sadze żeby przy h200A był sens zmiany na jakies diamondy itp ...:)

@freju, jakbyś miał możliwość wypożycz Albedo Monolith ale Reference, i porównaj z podstawowym Monolithem obojętnie z jaką wersją, jestem ciekaw Twojej opini. Sam na razie nic nie napiszę o Reference aby nie psuć ci zabawy... poczekam jak w końcu posłuchasz

Edytowane przez Anduril

A propos wersji jest jeszcze trzecia Albedo Monolith ;) a te o których wspomniałem wcześniej mniej więcej poziom cenowy wspólny (Tellurium niżej bodajże)

a blacka słuchajac w salonie podobnie odbierałem jak i Ty ....

"Diamondów" nie było Ale był Harmonix HS-EXQ EXQUISITE

grało....ale przeca to mój sprzet w podobnej cenie razem kosztuje...;)

Ps Ta trzecia to monocrystał bodajże ?

@freju, jakbyś miał możliwość wypożycz Albedo Monolith ale Reference, i porównaj z podstawowym Monolithem obojętnie z jaką wersją, jestem ciekaw Twojej opini. Sam na razie nic nie napiszę o Reference aby nie psuć ci zabawy... poczekam jak w końcu posłuchasz

Ale je sie nazywam freju :) nie Michael Jackson , sorry ale nie wbijam w ten pułap :)))

Ale je sie nazywam freju :) nie Michael Jackson , sorry ale nie wbijam w ten pułap :)))

Jak masz chętnie go sprawdze ? wyślesz mi ?

Własnie nie chciałbys wiedziec za ile kupiłem nowe hegle h200a i hd25 bo w PL wersji to sie zamknąłem w jednym produkcie haa , żeby was wkurzyć bardziej tym tańszym :))) ale za oba ,dlatego nie odbieraj mnie za tego co to dał 30tys za klocki bo tak nie było , hegla kupiłem do handlu i miałem szybko zarobić ,no ale niestety za bardzo mi to zagrało i nie zarobiłem i juz teraz napewno nie zarobię ,ale mam na to wyjebane bo z przesiadki z Nad ten sprzet dał mi tyle emocji tyle doświadczeń i zrozumień że mam wywalone na te pieniądzę :)))

Własnie nie chciałbys wiedziec za ile kupiłem nowe hegle h200a i hd25 bo w PL wersji to sie zamknąłem w jednym produkcie haa , żeby was wkurzyć bardziej tym tańszym :))) ale za oba ,dlatego nie odbieraj mnie za tego co to dał 30tys za klocki bo tak nie było , hegla kupiłem do handlu i miałem szybko zarobić ,no ale niestety za bardzo mi to zagrało i nie zarobiłem i juz teraz napewno nie zarobię ,ale mam na to wyjebane bo z przesiadki z Nad ten sprzet dał mi tyle emocji tyle doświadczeń i zrozumień że mam wywalone na te pieniądzę :)))

Do czego pije nie dam za kable 15tys to jest choroba i wyzysk :), może zmienie zdanie jak juz będę miał taka górke finansowa że sobie na to pozwole bo wiem że czasami warto , ale napewno najpierw zmienie piec klocki a nie kable za za 20 tys :)) sory wierze w kable ale mam tzw ograniczoną schizofrenie , w sensie jescze nie słysze głosów :)))

Do czego pije nie dam za kable 15tys to jest choroba i wyzysk :), może zmienie zdanie jak juz będę miał taka górke finansowa że sobie na to pozwole bo wiem że czasami warto , ale napewno najpierw zmienie piec klocki a nie kable za za 20 tys :)) sory wierze w kable ale mam tzw ograniczoną schizofrenie , w sensie jescze nie słysze głosów :)))

Nie były kradzione:))) kupione w soungarden w oslo ,nówki sztuki wyprzedaże były mocne :)))

Za kable moim zdaniem nie warto wydawać więcęj jak z1500pln do 2tys w używce nowe 5 tys do 7tys ,i ja sie skupiam na tym ,producenci chcą zarobić jak wszyscy ale ja omijam ten rynek aczkolwiek zdarza ni sie bo tq black kupiłem w sklepie :))

Nie były kradzione:))) kupione w soungarden w oslo ,nówki sztuki wyprzedaże były mocne :)))

Za kable moim zdaniem nie warto wydawać więcęj jak z1500pln do 2tys w używce nowe 5 tys do 7tys ,i ja sie skupiam na tym ,producenci chcą zarobić jak wszyscy ale ja omijam ten rynek aczkolwiek zdarza ni sie bo tq black kupiłem w sklepie :))

żeby nie było że tak zaraz z Nad -a miałem też marantze vintage ojoj z kolumnami namco japonia wyginało to ,technicsy te dzielone z pre , rotele itp , ale od hegla tak na prawdę zrozumiałem dlaczego i po co słucham muzyki , tu jest bardzo dużo prawdy i on leje ją wszem i wobec , dzwięki i wybrzmienia są jak dla mnie doskonałe , i między innymi dlatego żeby to sobie dorzezbić zainwestowałem w kable podstawki i wygłuszenie w postaci paneli , bo to nadało ku temu kierunek i właściwy pion w gdzie mam podążać ,wcześniej tylko mi się wydawało że coś tam wiem , a przy wpięciu hegla miałem otwarcie umysłu i lżej mi było kierunek obrać ,łatwiej bo miałem dobrą podstawę

Tez jestem sceptykiem w tych kwestiach. Owszem jakość kabla, materiał, odsprzeglanie od podłoża, stoliki audio sa ważnymi elementami audio. Jednak do pewnej granicy wartości stosowanych tam materiałów i 'technologii'.

Ostatnio zaproponowano mi dwa kable do protestowania: Nordosta N2 Frey2 2x2,5 mtr, cena w detalu 14k pln plus 1 mtr kabla zasilającego, tez Nordost Frey, cena dla klienta 8k pln. Prosta matma= 22 k pln za biżuterię.

Bawiłem sie zmieniając specjalnie na tanie Audioquesty, chyba Type 4 albo 6 głośnikowe i czarny kabel zasilający normalnie dostarczany przez producenta wzmacniacza.

Tylko te dwie rzeczy sie zmieniały w systemie. Po paru dniach zmieniałem wzmacniacz i podobne przepinanie kabli.

Pomieszczenie w pełni adoptowane akustycznie wg projektu, dedykowana linia zasilająca plus listwy, itd.

Zmiany: kabel zasilający za 9k pln pominę bo szkoda czasu i wytezania słuchu na usłyszenie czegokolwiek. To moze test dla nietoperza :)

Głośnikowy Nordost dawał wrażenie lepszego napowietrzania, szczegółów. Jednak jak zwykle w dobrych warunkach akustycznych i dobrze ustawionym systemie to wrażenie mogło równie dobrze wynikać z jakosci samych nagrań.

Reasumując: ja nie wydałabym takiej kasy dla uzyskania dyskusyjnej wg mnie poprawy.

żeby nie było że tak zaraz z Nad -a miałem też marantze vintage ojoj z kolumnami namco japonia wyginało to ,technicsy te dzielone z pre , rotele itp , ale od hegla tak na prawdę zrozumiałem dlaczego i po co słucham muzyki , tu jest bardzo dużo prawdy i on leje ją wszem i wobec , dzwięki i wybrzmienia są jak dla mnie doskonałe , i między innymi dlatego żeby to sobie dorzezbić zainwestowałem w kable podstawki i wygłuszenie w postaci paneli , bo to nadało ku temu kierunek i właściwy pion w gdzie mam podążać ,wcześniej tylko mi się wydawało że coś tam wiem , a przy wpięciu hegla miałem otwarcie umysłu i lżej mi było kierunek obrać ,łatwiej bo miałem dobrą podstawę

można pisać chłopaki :))), hee wiem zamuliłem dobra ,,, ja tak mam lubię sobię pogadać :))) ale uwielbiam też zdobywać doświadczenie od was :)

Tez jestem sceptykiem w tych kwestiach. Owszem jakość kabla, materiał, odsprzeglanie od podłoża, stoliki audio sa ważnymi elementami audio. Jednak do pewnej granicy wartości stosowanych tam materiałów i 'technologii'.

Ostatnio zaproponowano mi dwa kable do protestowania: Nordosta N2 Frey2 2x2,5 mtr, cena w detalu 14k pln plus 1 mtr kabla zasilającego, tez Nordost Frey, cena dla klienta 8k pln. Prosta matma= 22 k pln za biżuterię.

Bawiłem sie zmieniając specjalnie na tanie Audioquesty, chyba Type 4 albo 6 głośnikowe i czarny kabel zasilający normalnie dostarczany przez producenta wzmacniacza.

Tylko te dwie rzeczy sie zmieniały w systemie. Po paru dniach zmieniałem wzmacniacz i podobne przepinanie kabli.

Pomieszczenie w pełni adoptowane akustycznie wg projektu, dedykowana linia zasilająca plus listwy, itd.

Zmiany: kabel zasilający za 9k pln pominę bo szkoda czasu i wytezania słuchu na usłyszenie czegokolwiek. To moze test dla nietoperza :)

Głośnikowy Nordost dawał wrażenie lepszego napowietrzania, szczegółów. Jednak jak zwykle w dobrych warunkach akustycznych i dobrze ustawionym systemie to wrażenie mogło równie dobrze wynikać z jakosci samych nagrań.

Reasumując: ja nie wydałabym takiej kasy dla uzyskania dyskusyjnej wg mnie poprawy.

Dokładnie tak samo myśle , choć zdania nie zmieniam kable ważne są ,ale te pieniądze co sobie krzyczą producenci to jest hmm mała złodziejka bo klocki w sensie piece sa w tej cenie,, warto to jakoś rozgraniczyć , rozumiem że ktos ma pomysł ale jak kabel kosztuje wiecej niz piec :))) a przeciez ile cza serca i elementów w niego wsadzić ,a kabel to tylko kabel ,, raz tylko pomyślałeś :)) nawet jesli to jest mega pomysł to warrum ? :))

To napisz juz o tym reference ? co ?

można pisać chłopaki :))), hee wiem zamuliłem dobra ,,, ja tak mam lubię sobię pogadać :))) ale uwielbiam też zdobywać doświadczenie od was :)

Dokładnie tak samo myśle , choć zdania nie zmieniam kable ważne są ,ale te pieniądze co sobie krzyczą producenci to jest hmm mała złodziejka bo klocki w sensie piece sa w tej cenie,, warto to jakoś rozgraniczyć , rozumiem że ktos ma pomysł ale jak kabel kosztuje wiecej niz piec :))) a przeciez ile cza serca i elementów w niego wsadzić ,a kabel to tylko kabel ,, raz tylko pomyślałeś :)) nawet jesli to jest mega pomysł to warrum ? :))

To napisz juz o tym reference ? co ?

Kable dorzezbiają nie kształtują systemu , dlatego nie zgadzam sie na taka złodziejkę panowie , wiem wiem czytacie :)))

To już brzmienie referencyjne, taki pkt odniesienia :))

Tzw Borowik w lesie :))) w sensie żadki jest ,ale dla mnie smakuje podobnie do maślaka , tzn czuć różnicę ale napewno nie w pieniądzach wydanych za ta różnicę :)))

@freju jak byś porównał Twoje Proac do DB1? Słuchałeś nowego modelu z Heglem?

Nie !!!

ale zdania nie zmieniam :)))

Z resztą o kablach teraz było :))

rozumiem że porównywałes to skrobnij coś ?

Edytowane przez freju

Witam.

Dołączam się do klubu, jutro odbieram mojego pierwszego Hegla (H80).

Na dzień dobry będzie porównanie daca ,Hegel H80 kontra Music Hall Dac25.3.

Zacne urządzenie miłego słuchania

a z jakim to sprzętem będzie grał ?(kolumny ,akcesoria kablowe)

Nie !!!

ale zdania nie zmieniam :)))

Z resztą o kablach teraz było :))

rozumiem że porównywałes to skrobnij coś ?

Moje Proac r1sc to hmm to jest w ogóle dziwna historia , i w ogóle one same w sobie maja historię bo są tzw limited edition :))) jakis tam heban fornir org itp także wiesz nie sadż się , bo przyatakuje jescze org kartonami :))) ale są po mądrym modzie i niestety na dzis 6tys :)) je wyceniam a co :)) graja na 10tys ,ale jestem miłosierny jak gladiator ;) a tak w ogóle nie koniecznie mi zależy dlatego albo ,albo :)

Witam.

Dołączam się do klubu, jutro odbieram mojego pierwszego Hegla (H80).

Na dzień dobry będzie porównanie daca ,Hegel H80 kontra Music Hall Dac25.3.

Super :)))

fajny początek masz , w sensie drogi :))

Freju..

Po jakiego grzyba w każdym swym poście cytujesz własne wypowiedzi ..?

Czy to na jakiś głębszy wymiar... jooł

Bo Nie czaje kwestii nie kumam bazy .. jooł jooł

Edytowane przez Manhattan's Cowboy

@freju jak byś porównał Twoje Proac do DB1? Słuchałeś nowego modelu z Heglem?

Serio pytam bo nie słuchałem tych nowych i głodny wiedzy jestem , ogólnie skrobnij ?

Freju..

Po jakiego grzyba w każdym swym poście cytujesz własne wypowiedzi ..?

Czy to na jakiś głębszy wymiar... jooł

Bo Nie czaje kwestii nie kumam bazy .. jooł jooł

Ja nie kumam , naprowadz mnie ?

Tak trochę z innej beczki zapytam.

Kto z klubowiczów Hegla przebywa w Norwegii?

Ja mieszkam w Sarpsborgu, chętnie bym nawiązał kontakt, także piszcie na Pw

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

Freju

Też nie kumam ;-)

Otwórz (na samym dole) strone w Pełnej Wersji

Na tej stronie 2 najdłuższe posty należą do Ciebie

W pierwszym z nich 5 razy cytujesz siebie i sam se odpowiadasz..

Tak trochę z innej beczki zapytam.

Kto z klubowiczów Hegla przebywa w Norwegii?

Ja mieszkam w Sarpsborgu, chętnie bym nawiązał kontakt, także piszcie na Pw

Iambr , sobie wpisz mega człowiek ,mega wiedza i nie tylko hegel a że Irek uwielbia gadać i dzielić sie wiedzą to pisz do niego bo warto

Iambr , sobie wpisz mega człowiek ,mega wiedza i nie tylko hegel a że Irek uwielbia gadać i dzielić sie wiedzą to pisz do niego bo warto

Dzięki za info. Nie ma to jak z "żywym" pogadać i posłuchać muzy, zamiast klepać w te guziki ;)

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

Freju

Też nie kumam ;-)

Otwórz (na samym dole) strone w Pełnej Wersji

Na tej stronie 2 najdłuższe posty należą do Ciebie

W pierwszym z nich 5 razy cytujesz siebie i sam se odpowiadasz..

No co ty gadasz :) chyba mówisz o tym ze posty sie powielają bo często jest krótka odpowiedż na mój post i ja tam odpowiadam powielając post z marszu , nie zauważyłem tego żeby sobie samemu zadawać pytania i na nie odpowiadać , no chyba ze jest juz ąż tak dobrze ale nie sadzę :)) wyluzuj Manhattan's

Spójrz

Tu cała strona:

http://www.audiostereo.pl/klub-hegel_92363.html/page__st__7620#entry4229566

Jak sie nazywa te whisky z Biedry ??

A tu tylko jeden twój post:

http://www.audiostereo.pl/klub-hegel_92363.html/page__st__7620#entry4229247

Upsss

Chyba zatkało cacało

Spójrz

Tu cała strona:

http://www.audiostereo.pl/klub-hegel_92363.html/page__st__7620?do=findComment&comment=4229566

Jak sie nazywa te whisky z Biedry ??

A tu tylko jeden twój post:

http://www.audiostereo.pl/klub-hegel_92363.html/page__st__7620?do=findComment&comment=4229247

Upsss

Chyba zatkało cacało.

Nic nie zatkało tylko sprawdzam , i pewne posty sa edytowane ale zcaczynają sie tak samo , nie widze tam pytań i odpowiedzi moich

Nie pisałem że sam se odpowiadasz na własne pytania tylko ba posty..

Weź to przeanalizuj na spokojnie..

Dobrej Nocy

Nie pisałem że sam se odpowiadasz na własne pytania..

Weź to przeanalizuj na spokojnie..

Dobrej Nocy

Skup sie tam są dopowiedzi moje ,w sensie moich mysli do odpowiedzi i dopiski myśli moich ,szukasz dziury tzw dopowiedzi o zapomnianym ,a a z biedry nie pamiętam jak sie to nazywa bo często zmieniam żeby sie nie uzależnić :)))

..

Manhatans -Ważne nie próbuj być mądrzejszy niz jesteś :)))

Iskup sie na tym co ważne czyli na muzyce ,jak byś miał troche wiosen to bys wiedział o czym mówię i że to nie tędy droga , bo ja nikogo nie kłamię i wkurza mnie taka tania gadka , bo sam nie wiele wnosisz

Iskup sie na tym co ważne czyli na muzyce ,jak byś miał troche wiosen to bys wiedział o czym mówię i że to nie tędy droga , bo ja nikogo nie kłamię i wkurza mnie taka tania gadka , bo sam nie wiele wnosisz

Teraz polubiłes mój post w tellurium , bo nie znasz tego nie rozumiesz co to jest waga w dżwieku i widzisz dla mnie za cienko jest żeby dyskusje prowadzić z tobą ,a ci co chca to wiedza co to jest waga ciężar i tzw mięsko ,tobie jescze za daleko:))

..

Biedra nic nie zmieni jej trunki też :)) , to zostaje w głowie na zawsze amen
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.