Skocz do zawartości
IGNORED

Elektrostaty czyli wszystko o słuchawkach i wzmacniaczach elektrostatycznych.

johny

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie dysponuje dwoma parami mk1, jedne z num. ser. 70XXX a drugie sz1-18XX,

Różnice soniczne pomiędzy nimi są dość duże, dziwne, czy takie historie mogą się powtórzyć z 009?

Czy ktoś porównywał mk1 z różnych okresów produkcji i ma podobne odczucia?

Wiktor czy Twoje obie pary 009 grają tak samo?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Krzysztofie, widząc to od strony polskich standardów w elektryce - masz rację. Jednak Wiktor jak i ja wiemy, że Niemcy mają te standardy inne. Nie mają np. wtyczek z bolcami, obejrzyj sobie te ich rozwiązania. Peter pracuje wg norm niemieckich i nie znam przypadku urządzeń sprowadzanych z Niemiec, żeby występowały jakieś problemy. Może kiedyś Bruksela zajmie się unifikacją standardów elektrycznych w Europie zamiast polskimi oscypkami, czy przepisami o wysokości żywopłotów.

Robert: Tak, nie tylko Omegi z różnych serii/lat produkcji grają różnie. Co stwierdziliśmy z Wiktorem zgodnie w zeszłym roku. Też i staruszki Omegi z różnych serii i wiele typów lambd...

Zauważyłem i opublikowałem chyba jako jeden z niewielu przed laty porównując 404 i 404LE, że Stax bez podawania do wiadomości klientów eksperymentuje z driverami. Np. zmieniając napięcie membrany, czy rodzaj mocowania (specjalne kleje). Patrząc na dwa różnie przecież zrobione przetworniki, nie jesteś w stanie odróżnić ich optycznie od siebie. Mimo to różnice słyszy się wyraźnie.

Wszystkim miłośnikom elektrostatów życzę dużo dobrej muzyki w nadchodzące święta.

Krzysztofie, widząc to od strony polskich standardów w elektryce - masz rację. Jednak Wiktor jak i ja wiemy, że Niemcy mają te standardy inne.

Niemiecki Heavens gate ulltra silence sieciówka ma fazę z drugiej strony, wkurzyć można sie bez listwy shuko zasilającej gdzie można wtyk odwrócić,

ja musialem w gniazdku zamienić miejscami przewody aby zagrała na miarę hi-endu. :)

Z moich wielotelnich doświadczeń wynika, iż faza w 90% przypadków powinna być podana po lewej stronie IEC ustawiająć go w pozycji uśmiechu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obecnie dysponuje dwoma parami mk1, jedne z num. ser. 70XXX a drugie sz1-18XX,

Różnice soniczne pomiędzy nimi są dość duże, dziwne, czy takie historie mogą się powtórzyć z 009?

Czy ktoś porównywał mk1 z różnych okresów produkcji i ma podobne odczucia?

Wiktor czy Twoje obie pary 009 grają tak samo?

1. Zgadzam się z Tobą i z Ductusem, różnice między MK1 oznaczoną numerycznie a alfanumerycznie są całkiem spore. Nie wiem co Wam się podoba bardziej, mnie przypadły do gustu MK1 z drugiej serii, czyli te oznaczone SZ1-1xxx.

2. Dziewiątki grają identycznie.

3. Taki sposób oznaczenia fazy traktuję jako ten obowiązujący, oczywiście to tak umownie. Osobiście wszystkie urządzenia mam podpięte według schematu Roberta.

co wy na to?

Ukryta Zawartość

Hehe, zapewne ofertę powiesili 1 kwietnia ... :-) cena wygląda na równie żartobliwą (w sensie za niska)

Ukryta Zawartość

co wy na to?

Ukryta Zawartość

pozdro

Dziękuję za informację!

Zadzwoniłem do wszystkich sklepów HiFi Do. Muszę powiedzieć, że jestem totalnie zaskoczony. Wyobraźcie sobie, nikt nie mówił po angielsku. Te sklepy są w Tokyo, Osace i innych dużych miastach. Niesamowite!

Nic innego nie pozostaje, jak tylko czekać.

:)

Ukryta Zawartość

Dawniej to były Państwa Osi spróbuj po niemiecku ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dziękuję za informację!

Zadzwoniłem do wszystkich sklepów HiFi Do. Muszę powiedzieć, że jestem totalnie zaskoczony. Wyobraźcie sobie, nikt nie mówił po angielsku. Te sklepy są w Tokyo, Osace i innych dużych miastach. Niesamowite!

Nic innego nie pozostaje, jak tylko czekać.

Wesolych Panowie.

Wiktorze trzymam kciuki..

widzę że już sprzedane. mam nadzieję , że to Ty Wiktor jednak je kupiłeś:) w tym sklepie wysyłki zamorskie załatwia się z człowiekiem o imieniu Munetika Kurohiji.

No to aż się prosi, żeby zrobił licytację, skoro tylu chętnych. Wiktor, w najgorszym razie możesz dać któregoś Orfeusza w rozliczeniu. ;)

...

No to aż się prosi, żeby zrobił licytację, skoro tylu chętnych. Wiktor, w najgorszym razie możesz dać któregoś Orfeusza w rozliczeniu. ;)

Zaproponowałem dwa raz większą cenę i tak mi odpisali:

We don't accept it. We can not make former persons cancel it.

Please wait for your turn.

Regards,

Munetika Kurohiji.

... chyba dalej będę musiał męczyć się z tymi starymi Senkami.

;-))

Ja otrzymaółem taką dopowiedź.

Thank you for your order.

Unfortunately it is already ordered by another person.

Your name was put on the waiting line.

Your turn is 8th.

Please wait for it. When it is released,I will inform you.

Cena była okazyjna, chyba nie wiedzieli bardzo co sprzedają , dostali pierwszą ofertę, klient już zapłacił i pozamiatane.

"..We don't accept it. We can not make former persons cancel it." - tak to rozumiem.

To będzie masakra!

Niektórzy powiedzą że bez sensu ale Graal jest tylko jeden!

Nie liczył bym na to że 50 użytkowników SRM-T2 zejdzie z tego padołu tego samego dnia i ich rodziny będą je chciały spieniężyć w obecnym terminie.

No to może siódemka będzie szczęśliwa:-) Reszta zrezygnuje hehe... Ósemka w takim układzie nie ma żadnych szans :-)

Szkoda trochę, że tak późno ten link wszedł z tą aukcją...

Jakby 7 licytowała razem z 8 to by może wygrała.

No a później np. co kwartał wzmak by sobie wędrował od jednego do drugiego :)

hifido dobrze wiedzą co sprzedawali, wyobrażcie sobie ze bardzo popularny tam model cd playera sony cdp-r3 bardzo czesto sie pojawia a wyprodukowano ich cos kolo 2500-3000szt. i nie pojawia sie dlatego ze jest marny-bo nie jest, jest dobry. poprostu taki los. nie mam pojecia ile jest T2 ale na hifido da sie zobaczyc sold items ale nie odnotowałem pojawienia sie wczesniej tego wzmaka.

nie mam pojecia ile jest T2 ale na hifido da sie zobaczyc sold items ale nie odnotowałem pojawienia sie wczesniej tego wzmaka.

Wzmacniacz SRM-T2 został wyprodukowany przez Stax w ilości 50 egzemplarzy.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

a może zrobic?

Ukryta Zawartość

srm-t2 diy:)

schemat:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może zrobic?

Ukryta Zawartość

srm-t2 diy:)

schemat:

Ukryta Zawartość

Żeby to jeszcze było takie proste :-) Osobiście uważam, że nikomu nie opłacało się za darmo rozpracowywać tego układu a następnie go publikować ku ogólnej radości internetu. Nie wiemy ile błędów świadomych bądź nie świadomych zawiera ten schemat.

Test może drogo kosztować :-) Powodzenia !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.