Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa do 10000

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

mialem juz 'to jest to' zestawienie tj Manley Shrimp i LFD PA2M.Bylo tak dobre,ze Pan z Ansae podczas wizyty u mnie przyznal,ze nie mial nic u mnie do roboty.Niestety,Shrimp dzisiejszy nie tamten, wydaje mi sie, ani LFD nie ten -na pewno,bo mialem wspolczesna wersje. Zdecydowalem sie na full lampe po tym jak uslyszalem deko przerobiona chinska taniutka ale mocna lampe.Coz za fun! Jesli mozna lepiej za duzo wiecej czyli 10 tys,to ja wlasnie prosze bardzo!!!

kontroluje a nawet czytam ze zrozumieniem,staram sie w kazdym razie.Tiaaa,Stary Audiofil zaprosil mnie do siebie na odsluch,mieszka bodaj 700-800km ode mnie w 2 strony i nie ma Zollerow.

mialem juz 'to jest to' zestawienie tj Manley Shrimp i LFD PA2M.Bylo tak dobre,ze Pan z Ansae podczas wizyty u mnie przyznal,ze nie mial nic u mnie do roboty.Niestety,Shrimp dzisiejszy nie tamten, wydaje mi sie, ani LFD nie ten -na pewno,bo mialem wspolczesna wersje. Zdecydowalem sie na full lampe po tym jak uslyszalem deko przerobiona chinska taniutka ale mocna lampe.Coz za fun! Jesli mozna lepiej za duzo wiecej czyli 10 tys,to ja wlasnie prosze bardzo!!!

problem w tym że w stosunku do tego chińczyka którego słuchasz nie uzyskasz takiego skoku jakościowego jakiegi się spodziewasz chyba na niczym.... tzn powyżej 20k nic nie słuchałem więc nie wiem może ...

Możesz uzyskać skok "w bok" ale w jakości tylko niuansowe poprawki.. chyba rozumiem o co Ci chodzi. Ale z tego co już miałeś .. hmm ciekawe co się stanie jak spróbujesz tego phasta.. Twoja opinia może być tu baaaaardzo ciekawa.

Obecnie na EH i Sovtek,ale słyszałem go już na wielu z mozliwych setach,które poleca sam producent(emision labs prostowniki i jakieś KT w końcówce nie pamiętam jakie) El-34 końcówka jak i na NOS-ach w pre.Najlepiej grał na Emision Labs i KT coś tam, choć w każdym innym przypadku też gra na bardzo wysokim poziomie.

kt77 genalexa:)

ma te lampy, chodzi mi wlasnie o 12bh7 czy probowales czegos inne go niz EH

pozdrawiam

Polecam "Łomaka". Albo końcówkę stereo, albo monobloki w klasie A. Z monosami (Jewel Three) słuchałem kiedyś Zoller Solution.

Bardzo bardzo dobrze:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość jamówię

(Konto usunięte)

kt77 genalexa:)

ma te lampy, chodzi mi wlasnie o 12bh7 czy probowales czegos inne go niz EH

pozdrawiam

Ja nie,od początku gram na tak zwanym fabrycznym secie,zmieniając tylko co jakiś czas lampki na nowe.Natomiast mój dobry kumpel,który z resztą zaraził mnie Bonasusem grał kiedyś na jakiś NOS-ach zamiast 12-stek,dopytam co to było,bo słuchałem u niego wielokrotnie tych lamp i bardzo mi się podobało,jemu z resztą też, tylko chyba odpóścił bo były cholernie drogie.Te lampy do pre zamawiał dla niego Roger,więc grały naprawdę dobrze , grały też w referencyjnym zetawie RCM-u

• Użytkownicy+

Kup sobie prawdzwy wzmacniacz lampowy w którym tylko są cztery kondy-trafa broń Boże toroidy-łatwość i dostępność lamp mocy.

Ten wzmacniacz to Phast-napędzi Ci Zollery tak,że sie zdziwisz.............i to gra muzykę-nic nie mam do dodania,

Budżet nie zostanie przekroczony i zostanie jeszcze na dwa konekty Sonusa OLIVY,które teraz Pan Oszołomodrut sprzedaje podobno po 4 tysie kpl.!!

Jesli Ci sie nie spodoba sprzedasz go w mig.Póki co zapraszam do siebie na posłuchanie Phasta monobloków na trafach Lundahla LL 1627/90mA.

Nie słuchaj w ogóle o jakis chinolkach to jest nieporozumienie.Phast takiego Dartzeela to nakrywa czapką-to nie są mity-to są fakty.

Pozdrawiam.

Popieram Piotra.

Gdybyś miał bliżej do mnie, to zapraszam. Kolega ma Zollery solution i z moim Phastem grały nieźle...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.