Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  246 członków

Cayin Klub
IGNORED

Klub miłośników i sympatyków produktów Cayin / Spark.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość młody audiofil

(Konto usunięte)

Witam

Mam pytanie do użytkowników Cayin MT35-s.

Czy można bez ryzyka uszkodzenia wzmacniacza lub lamp zaaplikować do Cayina lampy mocy KT77 Genalex Gold Lion zamiast EL34???

Spokojnie możesz . To jest zamiennik .

Dzięki za odpowiedź młody audiofil

Niby zamiennik El34 ale w instrukcji Cayin MT35-s nic o KT77 nie wspomnieli.

Jakie wartości biasu ustawić na KT77???

dżwięk z KT77 będzie inny, to tetroda, więc inna budowa w środku, nie jest tak obfita dźwiękiem jak EL34, środek pasma może być troszeczkę chudszy, ale skraje pasma lepsze i dół pasma bardziej motoryczny i pod większą kontrolą.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

owszem, można, prądowo jest identyczna, pinout identyczny, sam tak robiłem z innym wzmakiem. Można a nawet trzeba.

Że można to fajnie ale ze trzeba?? Aż taka poprawa? Mi dźwięk na el 34 wydaje się dość dynamiczny i jeszcze go poprawiać??

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Tu nie o dynamike chodzi, tylko o tor muzyczny, który posiadasz. Zdarza się czasem, że lampa EL34 w konkretnym systemie gra za grubo, zbyt obficie, taka jest sygnatura brzmieniowa tej lampy. W takich wypadkach stosuje się KT77, lampę o równiejszym paśmie. Jeśli bas jest zbyt wielki, o zamazanych konturach, o słabej strukturze, WIEDZ ŻĘ COŚ się dzieje ;) W takich wypadkach zaczyna się wachlowanie lampami wejściowymi i wyjściowymi, ot taki fetysz ;)

Będę sprzedawał mojego 35s, stan idealny,roczny,lampki trzymają bias idealnie, lampy seria plus sterująca psvane prawie nowa bo ma ok 3 tyg. Jeśli ktoś zainteresowany yi pisać na priv.

Heh nie tajemnica. Narazie wracam do mojego dziadka denona pma 700. Przez jakiś czas na nim będę słuchał choć ostatnio i tak więcej jadę na słuchawkach. Do Cayina na pewno wrócę ale będzie to model 70 ale to za jakiś czas.

Witam

czy wmacniacz typu cayin a88t lub a70 nadał by sie do słuchania muzyki hard rock/heavy metal?

słucham zespoły typu iron maiden, wasp, helloween, judas priest, gamma ray, running wild, dio, black sabbath, candlemass, king diamond itp. - ogólne średnie i szybsze tempo , ale nie najszybsze

pomieszczenie to pokój 17m kw a kolumny to 3 drożne diy na głośnikach: seas prestige l22 rn4xp , seas excel M15ch002 , morel et-338-104

ile może kosztować używany cayin a88 lub a 70 ? Bo nowe to cena gruuubo ponad mój budżet :(

Edytowane przez bokser7778

Jak najbardziej się nadaje do rockowego, metalowego grania, choć nie tylko.

Sam takiego użytkowałem przez kilka lat, i bardzo miło go wspominam.

Witam,

Decyzja zapadła i od wczoraj gości u mnie CS-55A ;-), aż nie chce się wstawać z fotela...

Pozdrawiam przy okazji pana Grzegorza.

Witam,

Decyzja zapadła i od wczoraj gości u mnie CS-55A ;-), aż nie chce się wstawać z fotela...

Pozdrawiam przy okazji pana Grzegorza.

Z czym gra Cayin?

Transport CA CXN, kolumny... i tu Was zaskoczę JBL Studio 280 (były na odsłuchu z Cayin-em).

Dzielnie sobie radzą w tym zestawieniu a ewentualna wymiana w planie dopiero w okolicach grudnia...

A propos zdjęć - właśnie nie mogę tego ogarnąć. Da się wstawić fotki bez używania serwerów z darmowych hostingiem... tak bezpośrednio na forum?

kartonik - teraz zauważyłem w profilu, przecież ty prawie ziomek jesteś :-) (ja Andrychów)

Edytowane przez Ziarutek

W takim połączeniu to raczej na brak basu to nie możesz narzekać ;-)

No prawie ziomek, bo ja tak bliżej Czechowic niż B-B :-)

JBLe stoją prawie metr od ściany i naprawdę gra to fajnie. Studio 2 to nie ta szkoła grania co wcześniejsze wersje. Poza lekko wycofaną średnicą jest dobrze.

Dobra nie zachwalam bo nie to miejsce.

To jak z tymi zdjęciami da się wrzucić czy szukać jakiegoś fotosika?

Witam

czy wmacniacz typu cayin a88t lub a70 nadał by sie do słuchania muzyki hard rock/heavy metal?

słucham zespoły typu iron maiden, wasp, helloween, judas priest, gamma ray, running wild, dio, black sabbath, candlemass, king diamond itp. - ogólne średnie i szybsze tempo , ale nie najszybsze

pomieszczenie to pokój 17m kw a kolumny to 3 drożne diy na głośnikach: seas prestige l22 rn4xp , seas excel M15ch002 , morel et-338-104

ile może kosztować używany cayin a88 lub a 70 ? Bo nowe to cena gruuubo ponad mój budżet :(

Słucham mnóstwo hard rocka na Cayinie a88t. Zdecydowanie polecam.

Stoner rock/doom metal, różny metal i rzeczy typu Tool brzmią pięknie.

Epicki utwór "Black Sabbath" na tym wzmacniaczu brzmi jak zejście do piekła :D Potęga dźwięku.

Edytowane przez Ricardozamora

ale czy da rade kolumną podłogowym sonus oliva z głośnikami 220, 130 i 28 mm ? - nie braknie mocy? bo teraz mam końcówke mocy rotel rb990bx (2x215w przy 8 lub 2x330w przy 4 ohm)

Wrzuciłem kilka fotek (dzięki Silver_85) - niestety robione telefonem tak że z robinem102 nie mam się co mierzyć ;-) on to inny level.

Pozdrawiam.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Edytowane przez Ziarutek

Trochę zazdroszczę koloru frontu, ja mam srebrny a czarny ładniejszy ;-)

To był jedyny warunek żony - ..."tylko nie SREBRNY!"... :D

Wcześniej miałem hybrydę Xindaka na testach i odpadła ze względu na kolor dlatego ( na szczęście ) zacząłem poszukiwania czegoś innego oraz (na nieszczęście) poważnie zwiększyć budżet.

Cóż, ważne że jestem zadowolony :-)

Mi na szczęście żona nie stawia takich warunków ;-)

Swojego Cayina brałem używanego, więc nie miałem możliwości wyboru koloru :-(

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.