Skocz do zawartości
IGNORED

Dziwne dźwęki na całym świecie ! Strzeżcie się!

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zwane niewykorzystane możliwości mózgu człowieka nie istnieją. Mózg steruje większością działań człowieka w sposób nieświadomy, między innymi są to odruchy bezwarunkowe i inne. To one zabierają ok. 90 potencjału naszego mózgu.

bzdura

A tak na poważnie to mam na myśli świadome wykorzystanie tego potencjału.

się nie da bo do tego jest przeznaczony

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

się nie da bo do tego jest przeznaczony

No właśnie, ten potencjał jest przeznaczony do działań nieświadomych. Czyli nie bzdura. Zresztą fakirzy hinduscy potrafią świadomie regulować niektóre czynności organizmu, które normalnie podlegają regulacji nieświadomej.

fakirzy potrafią świadomie regulować działania podświadome - co to ma być ?!

przypomnij sobie, że człowiek jest jednostką wielowymiarową

niektórzy nawet o tym nie wiedzą

a że dziś nie potrafi skorzystać? - przyjdzie pora

No nie wierzę! Gdynia Orłowo, koniec lat 90tych. Dokładnie tak jak mówisz, 3 sztuki..

Heh....skakaly jak plchy po niebosklonie...niesamowite to bylo

fakirzy potrafią świadomie regulować działania podświadome - co to ma być ?!

Które NORMALNIE podlegają regulacji podświadomej, Masz luki we wzroku, czy zasłaniasz palcem częśc monitora? ? Tacy fakirzy potrafią regulować pracę niektórych organów wewnętrznych. Niesamowite, co?

Człowiek jest jednostką wielowymiarową - to FAKT. Ja na przykład mam 3 wymiary (nie licząc czasu). A Ty ile?

... Zresztą fakirzy hinduscy potrafią świadomie regulować niektóre czynności organizmu, które normalnie podlegają regulacji nieświadomej.

Fakirzy raczej nie. To określenie (wywodzące się z religii muzułmańskiej) na hinduskich żebraków, biedaków. U nas mylnie określa się tym terminem osoby ćwiczące się w w ascezie duchowej i fizycznej wywodzące się z kultury hinduskiej. Określenie podobne w znaczeniu do stwierdzenia prawdy, że struś chowa głowę w piasek.

Coś dzwonią ale nie bardzo wiadomo gdzie:) Jak się czegoś nie jest pewnym lepiej nie pisać. Czy kożystanie z google boli?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gramatyka i pisownia to jedno, fakt niechlujstwo ale o znaczeniu słowa fakir bzdury Dees napisał.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Odkąd w internecie piszą wszyscy i o wszystkim nie należy na nim zbytnio polegać.

Kim innym są fakirzy a kim innym guru czy jogini. Jogin także może żyć jako fakir.

Które NORMALNIE podlegają regulacji podświadomej, Masz luki we wzroku, czy zasłaniasz palcem częśc monitora? ? Tacy fakirzy potrafią regulować pracę niektórych organów wewnętrznych. Niesamowite, co?

Człowiek jest jednostką wielowymiarową - to FAKT. Ja na przykład mam 3 wymiary (nie licząc czasu). A Ty ile?

tak się zastanowiłem chwilkę czy autentycznie taki tępy jesteś czy tylko udajesz

ale szybciutko doszedłem do wniosku, że szkoda było i tej chwilki

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Nie ukrywaj - po prostu szybciutko doszedłeś do wniosku, że moja słowa to sama prawda. ;)

tak to prawda smolenska macierewiczowsko spiskowa.

No to jest dowód,nawet kawałek patyka potrawi zagrać,to co dopiero może globalnie nasza planeta,przecież wszystkiego o niej jeszcze nie wiemy.Ile energi może ona mieć w sobie...ma prawo sobie pograć i to dość dostojnie,jak przystało na sędziwy wiek i wielkość.

Ile energii to akurat można policzyć, E=mc2..

to wygląda na IC power kloc, z przedostatniej wersji signature offroad fly.

hhaaha końcowa nuta najlepsza! widać że potrafią robić jeszcze dobre ic z powerem!

No to jest dowód,nawet kawałek patyka potrawi zagrać,to co dopiero może globalnie nasza planeta,przecież wszystkiego o niej jeszcze nie wiemy.Ile energi może ona mieć w sobie...ma prawo sobie pograć i to dość dostojnie,jak przystało na sędziwy wiek i wielkość.

a może nasz globus ma wzdęcia po tym zeszłorocznym tsunami ,,, albo wiosenna grypa , dobrze żeby nie rota bo ktoś mógłby być z zasięgu najbardziej poszkodowany

Focal + Naim

mikson

a może nasz globus ma wzdęcia po tym zeszłorocznym tsunami ,,, albo wiosenna grypa , dobrze żeby nie rota bo ktoś mógłby być z zasięgu najbardziej poszkodowany

Globus jak ma wzdęcia to puszcza ogniste bąki i jeszcze nieżle dymi...

Czasem tak bywa że to co wydaje się nam nierzeczywiste i nie z tego świata, okazuje się tylko chwilowo niewyjaśnione.

Czytając ten wątek przypomniała mi się historyjka z połowy lat 90. gdy byłem oddelegowany w arktyczne odludzie. Wyszliśmy z jednym kolegą coś tam przynieść z zewnątrz. Był późny zmierzch, prawie noc.

Otwieramy drzwi, i zanim całkiem wyszliśmy, nagle niebo rozjaśniło się fioletowym blaskiem. Był króciutki, właściwie to błysk, ale na pół nieba. Towarzyszył temu cichy suchy trzask, taki elektrycznawy.

Aż przykucnęliśmy obaj z wrażenia. Byłem wtedy żółtodziobem, więc kolega raczej by nie kucnął tylko dlatego że ja tak zrobiłem.

Zaraz polecieliśmy do reszty i opowiadamy im z przejęciem. A tamci w śmiech, i komentarze typu: „ooo, sami pijecie a kolegom nic, dajcie spróbować, musi być mocne”.

Ten drugi, aby uniknąć takich reakcji szybko się wycofał i mówił że nic nie widział. A ja tam obstawałem przy swoim. Jak widziałem to widziałem, nie miewam przywidzeń w godzinach pracy. W każdym razie jeszcze wtedy nie miewałem. Ale już z własnej inicjatywy nie opowiadałem o tym byle komu.

Po 10 latach jeden z nich rozesłał linki z wiadomością że jednak to nie halucynacje, lecz dopiero niedawno naukowo opisany tzw. Blue Jet. Wyładowanie do jonosfery. Zjawisko niezwykle rzadkie, lecz w 100 procentach naturalne. Z opisu tożsame z tym co wtedy zobaczyłem, choć na nasowskich zdjęciach robionych od góry to bym nie rozpoznał raczej.

Tak więc nie należy się zamykać w skorupie, lecz starać się być ponadczasowym. Co by w średniowieczu powiedziano gdyby ktoś zaczął opowiadać o sprzęcie audio ? Zakładając że ograniczyliby się do reakcji werbalnych.

Blue Jet`y i Red Sprites to twory towarzyszące klasycznym wyładowaniom atmosferycznym.

Było o tym na Discovery Channel, National Geographic,...

Są widoczne z kosmosu i wzgórz.

Było też ostatnio o teorii oczyszczania z zabójczego promieniowania warstw wokół Ziemi (same pasy Van Allena są zabójcze), tam gdzie latają satelity. Owo oczyszczanie z promieniowania jest skorelowane podobno z burzami na Ziemi...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie mogą odszukać takiego filmu na którym właśnie widać wyładowania w "kosmos"

a jak na złość to oczywiście nie widać żadnego ufo :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

"a jak na złość to oczywiście nie widać żadnego ufo"

Nie mów oczywiście,przecież mamy tu experta Artona55,niech się lepiej on wypowie,może cos się doszuka,wtych światełkach...

No też widziałem program o tym, chciałem wejsćś na stronkę zmianynaziemi.pl czy jakoś tak ale nie działa. Co najmniej dziwna sprawa. Dzwięki jak z "wojny światów" tyle że to nie jest zbyt śmieszne. Ruchy tektoniczne średnio bo występują w miejscach kompletnie martwych tektonicznie, z dala od uskoków i łączeń płyt. Brzmi to co najmniej tak jakby coś się zacierało w środku planety.

Tzw miejsc "Martwych tektonicznie" nie ma, są miejsca gdzie ruchy płyt tektonicznych są słabe, rzadkie bądz owe cykle nastepują w długich odstępach czasowych.

Nasza część Europy nalezy do miejsc gdzie te odstępy mogą wynosić nawet 800 lat, co ciekawe ostatnie wielkie trzęsienie ziemi w tej cześci kontynentu ( tez w naszym rejonie) było około 870 lat temu, są na ten temat przekazy. W/g niektórych sejsmologów weszlismy dawno w okres aktywności sejsmicznej tej cześci Europy. W każdym razie płaszcz Ziemi jest ruchomy i jak narazie nikt nie jest w stanie przewidzieć miejsca i siły scierania się płyt skorupy ziemskiej.

W Japonii podczas ostatniego wielkiego trzęsienia ziemii dzwieki wydobywające się z głebi ziemii w/g swiadków przypominały jadący pociąg towarowy :).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.