Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt za 4000 PLN +/-500

1romanu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po 15 latach uzytkowania jestem gotowy na wymianę sprzętu (do tej pory mam Denon DCD-735, Denon PMA - 525r, kolumny JAMO Classic 6, kable Monster). Ostatnio kupiłem słuchawki AKG Q-701 i stwierdziłem, że słyszę w nich więcej niz myślałem :-). Macie jakies sugestie (wzmacniacz zintegrowany + CD player + kolumy)?

Pokój - ok 12m2

Muzyka- głównie jazz i classic rock

Budżet - 4000PLN +/-500

Zależy mi na naturalnym brzmieniu (przynajmniej tak definiuję odsłuch z AKG Q-701)

Widziałem pewne zestawy na allegro

Denon PMA/DCD 510AE - ok 2100 PLN

XINDAK A-06 + C-06 - ok.3100 PLN

NAD C326BEE+C545 BEE - ok.3900 PLN

te dwa ostatnie są trochę drogie ale ew. może odłożyłbym zakup kolumn na później (i tak głównie gram na słuchawkach). Co sądzicie o kolumnach Boston Acoustic 360A?

https://www.audiostereo.pl/topic/92856-sprz%C4%99t-za-4000-pln-500/

Witaj,

biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz Twoje preferencje, zdecydowanie namawiałbym na konfigurację opartą na elektronice NAD. Wybrane modele są do Twojego pomieszczenia optymalne. Ewentualnie możesz przy ograniczeniu budżetu zastanowić się nad elektroniką NAD C316BEE / C515BEE. Warto posłuchać kolumn Boston Acoustic, chociaż model A360 mogą być zbyt duże. Raczej zwróć uwagę na model A250. Alternatywnie posłuchaj koniecznie kolumn Tonsil Pulse, Rega RS3 oraz zdecydowanie ATC SCM 7 lub 11 (to jest trochę inna koncepcja brzmienia, jeśli jednak szukasz naturalności, może się okazać że będzie to najlepszy wybór).

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.