Skocz do zawartości
IGNORED

Notoryczne zmęczenie

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuzszego czasu czuję się ciągle zmęczony.Po pracy nawet nie mam sił słuchać muzyki.Budzę sie rano i czuję sie tak jakbym w ogóle nie spał.Może macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?

a wage trzymasz ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Od dłuzszego czasu czuję się ciągle zmęczony.Po pracy nawet nie mam sił słuchać muzyki.Budzę sie rano i czuję sie tak jakbym w ogóle nie spał.Może macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?

Mam to samo. Biorę magnez (Mg+B6) oraz tran w kapsułkach. Niewiele pomaga, gdy pogoda jest pochmurna lub deszczowa.

Kiedy dni są słoneczne, nie odczuwam tych dolegliwości.

Biegaj min 2-4 km dziennie ewentualnie co drugi dzień na początek. Kładź się spać przed północą. Nowe hobby ewentualnie jakieś zagadnienie w audio do rozwiązania (np. budowa serwera audio na linuxie :-)).

Tylko jak się zmusić do biegania gdy ledwo się dowlokę do domu z pracy? Grzebię ostatnio w gramofonie, ale w soboty bo w tygodniu nie daję rady.

Wiem, że to trudne ale gwarantuję że to działa. Zmusisz się do wyjścia i przebiegnięcia pierwszych kilometrów a endorfiny dalej zrobią swoje.

Lekarz spojrzał na mnie osłuchał i powiedził,że to przemęczenie wiosenne.Taaa, latem letnie, zimą zimowe...

Równie dobrze mógł tylko okiem rzucić ;)

Kompetentne badanie to są np rezonans, badania poziomu hormonów itp. Może masz jakieś złogi żylne albo testosteron ma za niski poziom. No ale takich badań przecież nie dadzą zwykłemu kowalskiemu, bo jeszcze coś na nich wyjdzie i mniej zarobią potem. Zresztą nawet w jakimś programie sami przyznali że zaawansowane badania często coś wykrywają dlatego nie mogą ich wszystkim dawać bo by fundusz zdrowia w miesiąc zbankrutował. No bo jak już coś wyjdzie to już będą wtedy musieli to leczyć.

Tylko jak się zmusić do biegania gdy ledwo się dowlokę do domu z pracy? Grzebię ostatnio w gramofonie, ale w soboty bo w tygodniu nie daję rady.

Paul, to normalne, ale to jak z lekarstwem - śmierdzi, ale wiesz, że będzie Ci lepiej.

Uprawianie sportu podnosi nie tylko sprawność fizyczną, ale daje tez strzał endorfin do krwi. Mnie po pracy tez się nie chce, ale nie mogę się doczekać treningów. Daje to powera. Bez sportu w poniedziałek w ogóle nie dałbym rady dowlec się do biura.

Powrót po dłuższej przerwie...

To brzmi dobrze! Trzeba spróbować, ale jesli to depresja to nie wiem czy pomoże.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po nicku sądząc za wcześnie na męskie klimakterium:)

Weź tydzień wolnego, wyśpij się porządnie i poświęć ten czas tylko sobie! Najlepiej gdzieś sam(bez rodziny) wyjedź, zero netu, radia tv. Tylko Ty, natura i muzyka.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

sposoby na przesilenie :)

wiecej snu niz zawsze

wolniej sie budzic

kobieta im mniej znana tym lepiej

kupic ekspres kolbowy i młynek

doswietlac sie na maxa wieczorem siedziec w ostrym swietle , tabletki ktore miały to załatwiac nadal nie istnieją

sport -ale niestety tylko regularnie uprawiany

magnez z B complex

sex małżeński dostosowany do wieku :) bo podobno osłabia

jesli kogos interesuja koncepcje na temat zatrzymania starzenia lwa starowicza i zgliczynskiego/sex.dieta dopasowania do konkretnego człowieka,lekii tym podobne wynalazki/ to moge wrzucic link do organizowanego przez nich spotkania w temacie w w-wie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.