Skocz do zawartości
IGNORED

Notoryczne zmęczenie

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

he,he,he. Oby tylko zastosował się do "rzuć wszystko w diabły i zajmij się sobą" to może jeszcze żyje..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rok jeszcze nie minął i jakoś żyję.Biegam, jem mniej kalorycznie i zdrowo, ale czy lepiej się czuję? Na początku zmian w stylu życia czułem się wyśmienicie.Teraz wszystko wróciło do normy, więc po co się męczyć?:)

Rok jeszcze nie minął i jakoś żyję.Biegam, jem mniej kalorycznie i zdrowo, ale czy lepiej się czuję? Na początku zmian w stylu życia czułem się wyśmienicie.Teraz wszystko wróciło do normy, więc po co się męczyć?:)

Kolego masz klasyczne objawy depresji. Połowa społeczeństwa choruje na tę chorobę nie zdając sobie z tego sprawy. Proponuję wizytę u dobrego psychiatry (nie bać się) i któryś z nowoczesnych leków np zoloft, po 2 miesiącach wrócsz do formy. A zdrowy styl życia zachowaj bo warto. Zaprocentuje za 10 - 20 lat

Powiem krótko - jakie jest Twoje nastawienie takie masz efekty :)

P.S.

Akurat "mniej kalorycznie" niekoniecznie oznacza "zdrowo" a często gęsto jest dokładnie odwrotnie.

Dorosły i zdrowy mężczyzna potrzebuje średnio na dobę 3000 kalorii w tym po 100g węgli, białek i tłuszczów, oraz 6-8 godzin snu.

Jeśli schodzisz poniżej tych wartości, zwiększając jednocześnie wysiłek fizyczny, to prędzej czy później tak to się właśnie kończy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dlatego pytałem...

Zresztą najgorsze jak pamięć zawodzi, wtedy to bez różnicy:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak już wcześniej pisałem, przyczyną Twoich problemów jest najprawdopodobniej toksemia i niedobory witamin oraz minerałów.Bez usunięcia przyczyny kłopotów możesz jedynie chwilowo odczuć ulgę zwalczając tylko skutki.Ale to tylko na krótką metę.To tak jak przy niezdrowej diecie i problemach z wchłanianiem (które dziś praktycznie każdy ma) uzupełniać niedobory z pigułek.Zwróć uwagę jaki jest teraz wysyp wszelkich multiwitamin i odmian magnezów w pigułkach.Oczywiście, kiedy się je bierze odczuwa się chwilową ulgę.Ale czy to jest rozwiązanie na dłuższą metę ? W zdrowym ciele zdrowy duch!Tylko jak się zapracowało na toksemię i niedobory to trzeba troszeczkę cierpliwości aby organizm stanął na nogi.Zdrowie nie uznaje drogi na skróty i na pewno zdrowia nie znajdziesz w pigułkach.

Kolego masz klasyczne objawy depresji. Połowa społeczeństwa choruje na tę chorobę nie zdając sobie z tego sprawy. Proponuję wizytę u dobrego psychiatry (nie bać się) i któryś z nowoczesnych leków np zoloft, po 2 miesiącach wrócsz do formy. A zdrowy styl życia zachowaj bo warto. Zaprocentuje za 10 - 20 lat

Wcale się nie dziwię że dziś w czasach kiedy ludzie mają problemy z przewodem pokarmowym oraz z toksemią i niedoborami stworzyli doskonałe warunki w swoich organizmach do bytowania Candidy.Z tych powodów dziś specjaliści od chorób psychicznych mają sporo roboty.Niestety nie zajmują się przyczynami ale tylko skutkami.W zdrowym ciele zdrowy duch!Po usunięciu przyczyny toksemii i niedoborów wiele chorób psychicznych ustępuje samoistnie.To tak jak walczyć z bezrobociem przez wprowadzaniem skomplikowanego prawa , dyktowaniem na jakim poziomie ma być płaca minimalna,sztucznym tworzeniu miejsc pracy itp .Ale to tylko walczenie ze skutkami.Przyczyną są wysokie podatki i skomplikowane prawo.Wystarczy podatki obniżyć ( a większość zlikwidować) oraz uprościć prawo.Tylko na czym żerowaliby wszelkiej maści specjaliści i politycy.Z medycyną i lekarzami jest podobnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.