Skocz do zawartości
IGNORED

Skąd się wziął człowiek?

DeeS

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ja nie rozumiem, po co oni namawiają kolejnych skoro i tak dawno ich więcej niż te 144 tys.?

Sami sobie grabią. Przecie lepszy świezonawrócony niźli stary - podobno.

To jest clou. Do raju wejdą wszyscy którzy uwierzą ale rządzić będą tylko te 144tysiące. Najlepsze, że rekrutacja wciąż trwa...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nawet nie chcem myśleć kto zajmie pierwszom dziesiontke.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Skoro Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo a sam jest wieczny to i człowiek jest wieczny. Tylko jak ten człowiek może być wieczny jesli został stworzony? To się kupy nie trzyma.

Biblia mówi , że człowiek nie jest wieczny - nie jest równy Bogu , jedynie jeśli będzie spełniał wolę bożą , będzie mógł żyć wiecznie .

Piotr

Ktoś musi pracować na tych 144 tys

Teraz chyba jest nieco więcej urzędników, więc co nam szkodzi?

Do kogo mam sie zapisać?

Biblia mówi , że człowiek nie jest wieczny - nie jest równy Bogu , jedynie jeśli będzie spełniał wolę bożą , będzie mógł żyć wiecznie .

Znaczy, że Bóg też nie jest wieczny , bo podobny do człowieka, jak mówi Biblia.

"Bóg przystąpił do stworzenia człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył".

Od zawsze. to znaczy, że nikt go nie stwarzał i jest nieskończony.

Bóg w Biblii mówi tylko o tym , że On sam jest przedwieczny , jest alfą i omegą , początkiem i końcem i że oprócz Niego nie ma innego Boga . Biblia mówi również o stworzeniu świata i wszechświata , Bóg każdą z gwiazd nazywa po imieniu ,

Piotr

Bóg w Biblii mówi tylko o tym , że On sam jest przedwieczny , jest alfą i omegą , początkiem i końcem i że oprócz Niego nie ma innego Boga . Biblia mówi również o stworzeniu świata i wszechświata , Bóg każdą z gwiazd nazywa po imieniu ,

To jeszcze raz z Biblii:

"Bóg przystąpił do stworzenia człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył"

Chyba logicznie, że jak na obraz Boży to po cholerę człowiekowi zbawienie, jeśli jest obrazem samego Boga? Ma przymioty boskie od powstania, więc też i taką moc i władzę.

Ktoś musi pracować na tych 144 tys. Tak, że oni chyba walczą o to, by im nie przedłużyli w niebie wieku emerytalnego ponad te parę tysiącleci.

Po co się troskasz , przecież Ty na nich pracować nie będziesz a jako ateista nie musisz się martwić ile tysiącleci trzeba będzie pracować na emeryturę .

To jeszcze raz z Biblii:

"Bóg przystąpił do stworzenia człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył"

Chyba logicznie, że jak na obraz Boży to po cholerę człowiekowi zbawienie, jeśli jest obrazem samego Boga? Ma przymioty boskie od powstania, więc też i taką moc i władzę.

Po cholerę człowiek wypowiedział w ogrodzie Eden posłuszeństwo Bogu ?

Piotr

Po co się troskasz , przecież Ty na nich pracować nie będziesz a jako ateista nie musisz się martwić ile tysiącleci trzeba będzie pracować na emeryturę .

Ja tak z dobrego serca. To chyba nie grzech?

No.

To chyba każdy się zgodzi, że człowiek pochodzi z cipki?

(przynajmniej, że z niej wychodzi)

A skąd to pytanie? Aby było jaśniej, skąd, pytający wie, że zadaje pytanie?

Panie Grzesiu:)) trochę więcej analizy.

Tyczy się niby mego czepaialstwa:))

Patrz na czasy wpisów!

To zależy , co rozumiesz przez grzech ?

Nie wiem.

Nie grzeszę.

Jestem dobry. Po południu na przykład wychodząc z domu, wyniosłem śmieci z worku, stojące przy sąsiada drzwiach.

Nic to, że wracając godzinę później, była granda na klatce kamienicy, że ukradziono jakieś dobra sprzed drzwi...

Znaleźliśmy je z sąsiadem w śmietniku przywalone innymi workami...

Czemu DNA bardzo rzadko ulega uszkodzeniu (raz na 10 miliardów kopii), a do tego jeszcze posiada odpowiednie mechanizmy naprawcze , jak myślicie dlaczego ?

Kiedy już niezmiernie rzadko dojdzie do takiego uszkodzenia, to prowadzi ono do organizmu wypaczonego, słabego, chorującego i w zasadzie ginącego , chciałbym zauważyć, że współczesna medycyna walczy głównie z chorobami będącymi efektami rozmaitych mutacji .

Piotr

Panie Grzegorz7, myślałem, że wskaźnik logarytmiczny to oznaka postępu...

Nie wiem.

Nie grzeszę.

Jestem dobry. Po południu na przykład wychodząc z domu, wyniosłem śmieci z worku, stojące przy sąsiada drzwiach.

Nic to, że wracając godzinę później, była granda na klatce kamienicy, że ukradziono jakieś dobra sprzed drzwi...

Znaleźliśmy je z sąsiadem w śmietniku przywalone innymi workami...

Ja po przeczytaniu Biblii doszedłem do wniosku , że zło jest relatywne i jego relatywizm zależy od Boga .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.