Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY SYSTEM FINANSOWY - NOWA EKONOMIA - PROGRAM OBFITOŚCI

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"i należą do ciebie" - OK, to ja poproszę jeden taki generatorek, 4kW wystarczy.

Gdzie mam się po niego zgłosić ?

ARTON55, a tak na poważnie.

Byłeś przy tym jak pracował taki generator, widziałeś w realu jak jest zbudowany, choćby powierzchniową budowę jego oglądałeś ?

Czy tylko czytasz, oglądasz i zachłystujesz się tą technologią ?

Jak ja coś osobiście zaprojektuję, później to zrobię, to wiem że działa albo nie działa.

Kiedyś interesowałem się takimi sensacjami, a zamieszczanymi w czasopiśmie o tematyce paranormalnej - np. latadełko rosyjskiego wynalazcy.

"i należą do ciebie" - OK, to ja poproszę jeden taki generatorek, 4kW wystarczy.

Gdzie mam się po niego zgłosić ?

ARTON55, a tak na poważnie.

Byłeś przy tym jak pracował taki generator, widziałeś w realu jak jest zbudowany, choćby powierzchniową budowę jego oglądałeś ?

Czy tylko czytasz, oglądasz i zachłystujesz się tą technologią ?

Jak ja coś osobiście zaprojektuję, później to zrobię, to wiem że działa albo nie działa.

Kiedyś interesowałem się takimi sensacjami, a zamieszczanymi w czasopiśmie o tematyce paranormalnej - np. latadełko rosyjskiego wynalazcy.

Wiele rzeczy, żeś nie widział i nie zaprojektował to nie znaczy, że nie istnieją.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Oczywiście że wiele rzeczy nie zaprojektowałem, a tym bardziej nie wiem jak wiele rzeczy działa.

Zadałem Ci jednak pytanie, i chyba możesz jednoznacznie na nie odpowiedzieć ? a nie stwierdzać, co ja wiem, a czego nie.

Widziałeś to urządzenie na własne oczy, i działające ?

Odpowiadam: generatora osobiście na żywo nie widziałem.Są tacy co widzieli. Nie mam go ale będę miał. Informacji należy szukać na stronach Keshe. Z tego co wiem Keshe uruchamia pewną partię do produkcji.

Tu są informacje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem nic nie zatrzyma procesu wdrażania wolnej energii.

*********************************************************************************************

Coraz częściej słyszymy o pojawiających się lokalnych walutach. Myślę,że ten temat będzie coraz częściej gościł w tym temacie.

Zacznę może nietypowo. Od waluty nie lokalnej ale całkowicie wirtualnej. Mowa o pieniądzu bitcoin BTC

Pierw dwa filmiki wprowadzające.

Ukryta Zawartość

Pojawił się nawet na allegro.

Ukryta Zawartość

Na tej stronie dowiemy gdzie można się nim powszechnie posługiwać.

Ukryta Zawartość

bitcoin-coin.jpg

Większego znaczenia tej waluty nie przewiduję. Traktuję to jako ciekawostkę i element wpisujący się w potrzebę tworzenia nowej waluty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Odpowiadam: generatora osobiście na żywo nie widziałem.Są tacy co widzieli. Nie mam go ale będę miał. Informacji należy szukać na stronach Keshe. Z tego co wiem Keshe uruchamia pewną partię do produkcji.

ooo właśnie, i na tak konkretnej odpowiedzi mi zależało.

Każdemu z nas chyba zależy na tym, aby ta technologia była ogólnie dostępna, ja nie zamierzam deprecjonować ani jej, ani wysiłków wkładanych w jej rozwój choć tak to z pozoru może wyglądać.

Poddając w wątpliwość osiągnięcia Keshe, opieram się głównie na wklejanych przez Ciebie filmach, głównie tych z butelką po Coli.

Albo ta technologia wymaga jakichś wyszukanych i niedostępnych nam obywatelom urządzeń, albo sposób uzyskania darmowej energii jest "dziecinnie" prosty.

Jeśli zatem to drugie, to ja będąc na miejscu Keshe, po prostu opublikował bym nawet na YT, dokładny "przepis" na uzyskanie tej energii.

Siła internetu tkwi w tym, że praktycznie każdy człowiek na całym świecie ma do niego dostęp.

Po co wiec "kisić" ten wynalazek tylko w fundacji, skoro ma być dostępny za darmo dla każdego ?

Pal licho, niech to będzie odpłatność równoważna nawet $100, za użyczenie tej technologii (w formie książkowej, co zrobić i jak to uruchomić), czyli taka symboliczna kwota przeznaczona na rozwój fundacji, a nie technologii - bo ta już przecież istnieje.

Firma zachowa wówczas swój status non-profit, a technologia będzie u ludzi.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Zaraz, zaraz, one miały być za darmo, a teraz okazuje się, że trzeba je kupować?

post-33530-0-13702800-1364369325_thumb.jpg

Nikt nie mówił, że generatory będą za darmo ale dostępna energia i technologia. By jej nie ukradziono została opatentowana. Jeśli rządy nie będą na niej zarabiać mają ją nam udostępnić. To jedyny warunek. Odsyłam po szczegóły do strony Keshe. Czy to takie skomplikowane? Jeśli ktoś nie dowierza niech poczeka. Zdaję się kiedyś posłańcom rewolucyjnych wieści ścinano głowy.messer.gif

Tymczasem w Polsce... Tusk wdraża własny Program Obfitości:

Ukryta Zawartość

A BTC bym nie lekceważył... Wejdź sobie na Silk Road (jeśli potrafisz) i zobaczysz jak mocno trzyma się BTC i jak pięknie można ominąć system bankowy i podatkowy.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Nikt nie mówił, że generatory będą za darmo ale dostępna energia i technologia.

No wiadomo że energia z tych generatorów będzie za darmo, ale pozostaje zadać pytanie - ile będzie kosztować generator wytwarzający tą wolną energię ?

O technologii nie ma co pisać że będzie za darmo, skoro jest opatentowana.

O nowej inicjatywie i alternatywie dla Banku Światowego. O walucie euro i obligacjach amerykańskich w posiadaniu naszego rządu.

ALTERNEWS

Jak najbardziej telewizja alternatywna. Kolega zdaje się nie zna tego pojęcia. Telewizje głównego nurtu wielu istotnych rzeczy nie podają. Mocno sterują podawanymi informacjami z uwagi na kontrole przez pokaźne fundusze. Dla mnie to jedna z leprzych telewizji. Ma prócz głównego studia we Wrocławiu mniejsze odziały w trójmiescie i Warszawie.

Jak najbardziej telewizja alternatywna. Kolega zdaje się nie zna tego pojęcia. Telewizje głównego nurtu wielu istotnych rzeczy nie podają. Mocno sterują podawanymi informacjami z uwagi na kontrole przez pokaźne fundusze. Dla mnie to jedna z leprzych telewizji. Ma prócz głównego studia we Wrocławiu mniejsze odziały w trójmiescie i Warszawie.

Oczywiście - telewizja jak każda inna. Zresztą z polskich - moja ulubiona! Janusz Zagórski na prezydenta! :)

Zrobione bardzo fajnie, cały program w HD, do tego JA decyduję co i kiedy mam ochotę obejrzeć.

Super sprawa!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

I trzymają!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pan+Keshe.jpgKeshe+fundacja.jpgSwiadomo%C5%9B%C4%87+Pokoju.jpg

Fragment listu Keshe. Całość będzie dostępna po przetłumaczeniu.

Osobisty list do wszystkich Ludzi Ziemi

Keshe: Nowa Era

Wysłany przez: Jordan [ Wyślij E-Mail ]

Data: Sobota, 30-Mar-2013 19:06:59

. W piśmie tym piszę w prostym stylu, tak, że nie ma nieporozumień i nie ma potrzeby, aby ktokolwiek interpretował znaczenie i cel udostępnienia takiej informacji.

List ten ma takie samo znaczenie dla wszystkich istot na Ziemi i we wszechświecie, jako,że jest to na tyle proste, aby nie być otwartym na błędną interpretację i nie potrzebuje naczelnika do tłumaczenia, opracowania, ani nadużywać informacji przez nikogo innego.

Każdy weźmie z tego listu w zależności od ich zrozumienia, jak służyć ludzkości i powszechnej społeczności. Aby osiągnąć pokój trzeba znaleźć zasadnicze przyczyny konfliktów, a następnie trzeba pójść dalej, wykorzenić korzenie tych problemów tak, że te konflikty nigdy się nie powtórzą i wieczny nastanie spokój w umyśle, domu, mieście, państwie, planecie i we wszechświecie mogą być utrzymane. W piśmie tym, jak założyciel Keshe Fundacji i drugie jako człowieka, a po trzecie jako posłaniec pokoju w tych czasach, to widzę, jak moją osobistą odpowiedzialność, aby odsłonić prawdę tak, że niewypowiedziane przez niego znaleźć główne przyczyny większości wojen w minionych wiekach na tej planecie.

Ze zrozumieniem przyczyn i korzeni problemów, że ludzkość jako rodzina i w zbiorczym wyścigu przenosi się do nowej fazy pokoju i dobrobytu.

Nazwijmy ten dzień nowym dniem i nową erą dla rasy ludzkiej i uczynić ten Wpis w tytuł nowego przeznaczenia dla ludzkości.

Co to ​​znaczy dzisiaj tego dnia z dnia 28 lutego 2013 r., przywódca religijny jeden sposób wielbienia Stwórcy zwanej Kościołem katolickim jako sekty chrześcijaństwa i jej szefa znanego jako Papież jest rezygnacja z tego aktu i on otwiera ścieżkę do wyboru nowego Papieża.

Niektórzy mężczyźni mają nadzieję, że nowy papież przyniesie nową nadzieję na pokój, a nie woli przez jedną część ludzkiej wspólnoty, ale jako rzeczywistość dla wszystkich ludzi na tej planecie.

Aby zacząć z czystym kontem i pracować na rzecz pokoju na świecie i traktatu pokojowego świata, trzeba położyć na stole wszystkie obecne i wcześniejsze fakty, które spowodowały lub wszczęły wojnę, a potem szczerze coś zrobić o nimi, tak, że nie ma konfliktu i może się zakorzenić w wyścigu człowieka by nigdy nie prowadziły do wojny, lub dać każdemu możliwość korzystania z nich, aby rozpocząć i zachęcać do wojen w przyszłości.

Inaczej te same błędne akty powtórzą się i tym samym wojny i konflikty będą istnieć w przyszłości w różnych grupach społecznych.

Celem Nowej Ery jest ustanowienie wiecznego pokoju i zniesienie przyczyn wojny i produkcji narzędzi wojny wspierać te podziały i roszczenia, które są w wyższości jednej rasy lub szkoły myśli i przekonań nad inną.

Jako jeden ( jedność) likwiduje przyczyny wojny następnie jeden stwierdza, że nie ma potrzeby, aby narzędzia wojny, w czasie pokoju energii i intelektu człowieka mogą być wykorzystane, aby służyć innym i dodać do swojej ogólnej wiedzy w zrozumieniu samego siebie, jego środowiska, tworzenia i Stwórcy. Chciałbym przedstawić to, co było złe i co należy skorygować, a co należy zrobić tak, że błędy przeszłości nie powtórzą się w przyszłości i nigdy nie będzie wśród rasy człowieka żadnych podstaw do rozpoczęcia wojny na tej planecie czy w kosmosie.

Przede wszystkim bądźmy otwarci i oczyśćmy dom rodziny ludzkiej i zrozummy korzenie wielu byłych i obecnych wojen na tej planecie, .........

Wykład Dariusza Brzozowca na temat przyczyn współczesnego kryzysu finansowego, mechanizmów podaży pieniądza i alternatywnej ekonomii.

Dariusz Brzozowiec "Realny kryzys i alternatywny pieniądz", Kielce, 2.03.2013

Świerza informacja.

Dinar Rate still climbing ---- above 8.

Wells Fargo taking care of politicians first, Tier 2, cashing in there vouchers in Reno yesterday. Numerous Executive private jets on the tarmac in Reno.

THE ORIGINAL FARM CLAIMS HAVE BEEN CASHED IN YESTERDAY. THESE ARE THE INITIAL 10 FAMILIES & THEIR HEIRS.

IRS TERMINATED 4/15/13. All communications to be returned after 4/14/13.

CORP GOVT TERMINATED 4/15/13.

Obama Meeting Bankers today to discuss new financial organization under the Republic without the Federal Reserve. Announcement on mainstream media anticipated this evening.

Tier 1 & 2 Done Yesterday - Today Tier 3 Public

Tier 3 exchanges start evening of 11th in Reno

THE BALL IS NOW IN WELLS FARGO COURT!

Każdy kto wie ci to NESARA i jakim jrst problem w USA odszkodowań wobec farmerów którym masowo pozabierano mają

tki wie , że oznacza to faktyczny koniec FEDu.

Żródło

NESARA- REPUBLIC RESTORED - Galactic News

Ukryta Zawartość

Nie muszę pisać dużymi literami, że sprawy potoczą się teraz szybko i lawinowo.

Ukryta Zawartość

To że ktoś wrzuca jakies filmiki na youtube to jeszcze nie telwizja.

Telewizja jak najbardziej! Jakie to ma znaczenie, czy oglądasz na ekranie TV czy na monitorze?

Przecież wiadomo, że skorumpowane do cna polskie władze nie pozwolą Panu Januszowi Zagórskiemu na nadawanie w tradycyjny sposób.

Dzięki Bogu za Internet! Każdy może dzisiaj nadawać swoje programy w absolutnie wolny od reżimowej cenzury sposób i publikować je w internecie!

Ja już od wieków nie oglądam reżimowej telewizji. Nie chcę być bezmyślnym konsumentem kretyńskich reklam podpasek.

Odbiornik TV służy mi wyłącznie jako monitor do filmów. Bez reklam, oglądam je kiedy chcę. A co do programów informacyjnych to inicjatywy takie jak NTV czy ostatnio Telewizja Republika są dla mnie bezcenne!

To jest właśnie Głos Wolnych Ludzi skierowany do Wolnych Ludzi a nie szczekanie reżimowych piesków typu Olejnik, Lis czy inna swołocz.

U mnie 9:10 :)

Dariusz Brzozowiec "Realny kryzys i alternatywny pieniądz", Kielce, 2.03.2013

SZOK! Ten wykład to jest BOMBA! Czemu taki człowiek nie jest ministrem finansów tylko ta kreatura Vincent?

W szczególności podawana przez niego skala świeżej emigracji PRZERAŻA!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wake up call dla inwestorów w Europie

[na podstawie materiału dostępnego wcześniej czytelnikom TwoNuggets Newsletter]

Skok EU na kasę ubezpieczonych deponentów na Cyprze stanowi wake up call dla inwestorów i ciułaczy w całej Europie. Ustanawia fatalny precedens – następnym razem przyjdą po twoją.

W istocie mówienie o „problemie cypryjskim” jest przesadą. Sytuacja Cypru jest nieporównywalna z Grecją czy Hiszpanią. To nie Cypr ma problem. Problem ma klasa banksterska – właściciele banków i posiadacze ich obligacji, którzy swój bailout próbują wymusić teraz na reszcie, przy pomocy EU i IMF. Sytuacja przypomina Irlandię, zanim rząd Cowena bezmózgowo zagwarantował tam prywatne długi banków co pogrążyło całą wyspę.

Podobnie jest z Cyprem. Kraj nie ma obecnie prawie żadnych narodowych obligacjioutstanding. Nie bardzo ma więc na czym bankrutować, chyba że skopiuje Irlandiębailoutując prywatne banki i zaciągając na to zobowiązania na koszt całej populacji. Problemem na Cyprze są zbankrutowane banki w groteskowo rozrośniętym sektorze bankowym, przewyższającym pięciokrotnie PKB wyspy. Banki cypryjskie są, owszem, zbankrutowane. Ale na czym? Nie na długu wobec innych banków EU, co tak straszyło Niemcy i Francję w przypadku Grecji. Dług banków cypryjskich jest prawie w całości wobec ECB oraz wobec prywatnych banków/inwestorów rosyjskich i greckich.

Krótko, tłuste koty na Cyprze po prostu zbankrutowały w swoich prywatnych bankowych biznesach robiąc nietrafione zakłady w Grecji i gdzie indziej. Teraz, biorąc depozytorów za zakładników, próbują wymusić kopię rozwiązania irlandzkiego. To jest, zmuszenie państwa aby ich wyratowało, dymając przy tym nawet depozytorów o czym dotychczas w EU nie słyszano.

No i prawie się im to udało… A zawdzięczamy to temu że jeszcze nigdy, jak się zdaje, EU nie była rządzona przez grupę aż takich półgłówków jacy rządzą nią obecnie… ;-) Tylko półgłówek bowiem mógł dać zielone światło do oficjalnej grabieży ubezpieczonych depozytów gdziekolwiek w EU, co bezpośrednio godzi w podstawy jej ładu bankowego. Nie chodzi o żadne skrupuły czy wyższe ideały… Chodzi o instynkt samozachowawczy i rzecz bez porównania ważniejszą od Cypru - zaufanie do systemu bankowego.

Kryzys 2008 pokazał jasno do jakiego stopnia system opiera się na zaufaniu. Gdy zaufanie to ucieka system się wali tak jak walił się wówczas. Wpompowanie zaufania z powrotem do systemu jest potem bardzo trudne. Możliwe są głównie środki doraźne które spowolnią tempo dezintegracji. Jednym z nich jest gwarancja depozytów bankowych. Pomysł takiego ubezpieczenia nie jest nowy, pochodzi jeszcze z czasów Wielkiej Depresji. Aby błyskawiczny rozpad wysoko zalewarowanego systemu powstrzymać w kryzysie 2008 konieczne okazało się wprowadzenie wszędzie wysokich gwarancji depozytów bankowych. W EU wynosi ono €100’000 per konto.

W kryzysie bank może upaść ale mały ciułacz jest bezpieczny bo jego depozyt jest wysoko ubezpieczony – brzmiał przekaz gwarantującego to państwa. To ile te „gwarancje” byłyby rzeczywiście warte w łańcuchowym kolapsie wielu zalewarowanych banków jest osobną sprawą. Ale trick psychologiczny „wysokiej gwarancji” działał i do łańcuchowego kolapsu banków, a la Northern Rock nie doszło. Co więcej, późniejszy masowy druk pieniędza (QE) i utrzymywanie zerowych stóp procentowych były możliwe dzięki wcześniejszemu ustabilizowaniu zaufania do niego!

I w tym stanie jakiej takiej stabilizacji wkracza na scenę Eurogrupa w Brukseli, pod nowym przewodnictwem holenderskiego socjalisty Dijselbloema, która wraz z IMF-em pani Lagarde burzy to wszystko jednym bezmózgowym ruchem jakim jest przyzwolenie na rajd na depozyty w EU. Nie wiemy czy było to niedopatrzenie czy też być może chodziło o precedens. Zaczynać od Francji czy Włoch byłoby trudno, ale mały Cypr można było spróbować zgwałcić na początek. Jak by numer przeszedł to precedens „wkładu ludności w stabilność” mógłby się potem przydać gdzie indziej.

Pomińmy już że to wybiórcze oszczędzenie akcjonariuszy zbankrutowanych banków oraz ich wierzycieli a rabowanie oszczędności klientów jest skandalem samym w sobie. Łamie to kanony prawa upadłościowego w cywilizowanych krajach gdziewłaściciel bankrutującego przybytku idzie z torbami pierwszy. Po nim maszerują jego wierzyciele, a dopiero na końcu tracą klienci którzy dostają tylko tyle ile wynika z podziału masy upadłościowej.

To powinno być absolutnie zachowane – właściciele zbankrutowanych banków i wydanych przez nie obligacji idą z torbami pierwsi. Przynajmniej niektórzy banksterzy symbolicznie zasilić powinni szeregi proletariatu… Natomiast udzielona klientom banków EU gwarancja depozytu powinna pozostać NIETYKALNA. Choćby nawet cały depozyt był „śmierdzącymi” pieniędzmi pochodzącymi, powiedzmy, z Warszawskiej Grupy Inwestycyjnej… ;-)… Tego wymaga zachowanie zaufania w system bankowy na którym wszystko jedzie. Tymczasem EU otwarcie łamie swoją własną gwarancję depozytów, to dzięki czemu udało się wcześniej powstrzymać lawinę w 2008.

Skłonić to powinno każdego klienta banku w EU do myślenia. Skoro władze same dopuszczają się rabunku depozytów poniżej €100’000 w kraju członkowskim to gwarancja depozytów staje się bezwartościowa. Właściciel kapitału nie może teraz polegać ani na zalewarowanym banku który paść może lada chwila, ani na gwarancjach EU że go uratuje gdyby bank bankrutował. Nie wie ile jeszcze kapitału, i kiedy, zrabuje mu państwo a kiedy straci resztę bo zbankrutuje jego bank.

Jedyną logiczną reakcją w tej sytuacji jest ucieczka kapitału z systemu bankowego. Ucieczka byle gdzie, zagranicę, w siennik, do skarpety, do banku ziemskiego. Byle by dalej od niepewnego systemu. To właśnie, jak się zdaje, udało się osiągnąć jednym ruchem półgłówkom Eurogrupy w Brukseli, przy współudziale madame Lagarde.

I co?Nie ma sposobu na tą kastę?Prosty i skuteczny,to bank ziemski.Załatwia całą swołocz.Nie ma odsetek ale nie ma prowizji i nie pozwala za frajer manipulować czyjąś kasą i to komuś,kto nie powienien.

No i nikt z tej mafii nie przyjdzie i nie zabierze ileś tam procent.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.