Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Skończyły się?

I jak tam?

Jest przedewszystkim głośniej, na tym samym poziomie glosnosci cały system gra głośniej, to właśnie najbardziej jest odczuwalne w moim przypadku

• 3 tygodnie później...

Z uwagi na nowe przepisy podatkowe, które weszły w życie od 01.01.2014r. zmuszony jestem czasowo zablokować możliowść wypożyczania naszych produktów. Bezpośredni wpływ na powyższą decyzję ma fakt, iż w przypadku transakcji wysyłkowych kluczową rolę w momencie powstania obowiązku podatkowego zaczęła odgrywać data doręczenia przesyłki.

Możliwość wypożyczania oczywiście zostanie przywrócona po opracowaniu nowego regulaminu wypożyczeń.

Złożone już i potwierdzone przez nas zlecenia wypożyczenia zostaną zrealizowane jeszcze według starych zasad.

Przepraszam za powstałe niedogodności.

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Panie Tomaszu, pewnie będzie Pan musiał zrobić jak inni, czyli wpłata -> wypożyczenie -> możliwość zwrotu np do 30 dni.

w sensie sprzedaż rozumiana jako 'wypożyczenie'

Możliwe, że uda się to zrobić jak dotychczas, tylko skrócić wypożyczenie do 14 dni. Chodzi o to, żebym w razie czegoś zdążył rozliczyć podatki dla wypożyczenia dostarczonego np. na początku miesiąca. Przy miesięcznym wypożyczeniu przy rozliczeniu pod koniec tego okresu i dostarczeniu na początku miesiąca niestety terminy podatkowe zostałyby przekroczone.

Przy miesięcznym wypożyczeniu przy rozliczeniu pod koniec tego okresu i dostarczeniu na początku miesiąca niestety terminy podatkowe zostałyby przekroczone.

Wypożyczenie musi zamknąć się w ciągu jednego miesiąca .Viva,Viva,Viva....TUSK, Viva,Viva,Viva ..PO,Viva,VIVA,Viva ..EU...hurra,Viva ..szara strefa

No jakbym czytał ....

No... nienapiszę

POzdrawiam..

Miłego wieczoru.

Sheykk

PS.

Zarobią wszyscy Poczta,Przemysł papirniczy i US rozbuduje się ,no ktoś to musi sprawdzać a kurna miało być tanie PO...ŃSTWO.

W zasadach wypożyczeń zmieni się tylko długość wypożyczenia - okres ten zostanie skrócony do 14 dni.

Reszta warunków pozostaje bez zmian.

Zaktualizowane zasady: http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=64

Pozdrawiam

Punkt 4 jest chyba do poprawy "W miesięcznym okresie testu użytkownik podejmuje decyzję o zakupie lub zwrocie urządzenia.".

Witam , a propos wypożyczeń , pytanie do pana tomanka , jestem szczęśliwym posiadaczem , najnowszej wersji chińskiego daca smsl sanskrit 24Bit/192Khz , gra to naprawdę przyzwoicie , ale jak to w życiu bywa , głód ciekawość , a może zagra jeszcze lepiej ? co by pan proponował do niego w przyzwoitych pieniądzach oczywiście , mowa o zasilaniu , bo jak wiadomo w standardzie jest zasilacz już dużo lepszy ponoć od poprzedniej wersji , ale myślę i mniemam że można lepiej , pytanie czy wydatek będzie adekwatny co do wydanej kwoty w odsłuchu ? , więc na początek chyba wolałbym wypożyczyć , jak więc wygląda sprawa co do tego modelu , podaje link do danych tech ; http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-SMSL-NEW-version-SD-1955-USB-DAC-USB-Coaxial-Optical-Input-DAC/504803035.html

Myślę, że coś poradzimy. Prosiłbym o PW w tej sprawie.

Pozdrawiam

Zgodnie z obietnicą kilka słów o wrażeniach z podłączenia zasilacza Tomanek do irDACa. Warto warto warto :)

http://www.audiostereo.pl/arcam-irdac_106220.html/page__hl__irdac

Mam przyjemność poinformować, na zaawansowanym etapie są prace nad liniowym zasilaczem do PC Audio o napięciu 12VDC i obciążalności aż 20A.

Zasilacz ten będzie sprawdzał się znakomiecie m.in. z przetwornicami PICO PSU. Więcej szczegółów na razie nie mogę zdradzić, testy trwają.

Pozdrawiam

Jaki roznice brzmieniowe są między ULPS a ULPS mini? Np. Na przykladze Arcama rDAC? Oba zasilacze podobno wprowadzają zmianę w dźwięku jednak ten drugi jest dwukrotnie tańszy.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Mam listwę TAP 6. Chce dokupić DC blocker. Czy najlepiej go wpiąć:

pomiędzy gniazdo sieciowe i listwę?

pomiędzy listwę i wzmacniacz?

pomiędzy gniazdo sieciowe i wzmacniacz?

Moim zdaniem najlepiej włączyć dc blocker między niefiltrowane gniazdo a wzmacniacz.

Nic nie stoi jednak by poeksperymentować z innymi połączeniami.

pozdrawiam

A co z moim pytaniem?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Ciężko mi powiedzieć jaka będzie roznica w brzmieniu przy zastosowaniu każdego z zasilaczy. Są to dwie całkiem inne konstrukcje. Sam nie testowalem, nie porównywałem.

Wiem, że kilka osób miało przed zakupem na testach porównawczych oba zasilacze, czasem kupowano tańszy, czasem droższy - tu akurat decydowal chyba aspekt finansowy, gdyż brzmieniowo z pewnością zasilacz na elementach dyskretnych wypada lepiej. Może ktoś z testujących zachce napisać parę zdań.

pozdrawiam

Sprzedam 2 szt. podwójnych dc blockerow DCB2.

Urządzenia są po miesięcznych wypozyczeniach, wizualnie i technicznie w 100% pełnowartościowe. Gwarancja 2 lata, paragon lub faktura. Cena 300 PLN brutto za sztukę plus 15 PLN wysyłka (normalna cena 400 PLN plus wysyłka). Oferta dla forumowiczow AS, zgłoszenia na PW.

pozdrawiam

Urządzenia są po miesięcznych wypozyczeniach, wizualnie i technicznie w 100% pełnowartościowe. Gwarancja 2 lata, paragon lub faktura. Cena 300 PLN brutto za sztukę plus 15 PLN wysyłka (normalna cena 400 PLN plus wysyłka). Oferta dla forumowiczow AS, zgłoszenia na PW.

pozdrawiam

JEŻELI JEST AKTUALNE .KUPIĘ 1 szt pw.

sheykk

Test:) - sprawdzałem "pisalność" po awarii serwera forum:)

Może mnie moderacja nie zabije za ogłoszenie: mam do sprzedania audi A4, które użytkowałem przez ostatnie 4,5 roku: http://tablica.pl/oferta/audi-a4-b5-1997r-1-8-turbo-benzyna-gaz-150km-CID5-ID56OAP.html

Kupiłem wiekszy, bardzie rodzinny samochód i ten jest mi już niepotrzebny.

Edytowane przez Tomanek1

A teraz z innej beczki: wykonałem dla jednego z moich Klientów zamiennik zasilacza firmy Obelisk model X-2, który używa ze wzmacniaczem Heed Obelisk SI.

Efekt końcowy jest naprawdę pozytywny, zważając na to, że oryginalny zasilacz X-2 Heeda to wydatek na poziomie 3000 zł.

Zasilacz o takich samych parametrach jak oryginał mogę zaproponować za 1/3 ceny X-2, a więc za 1000 zł. Jeśli jest ktoś zainteresowany, proszę o kontakt.

Pozdrawiam

pozdrawiam

I jeszcze 1 sztuka podwójnego dc-blockera DCB2 po wypożyczeniu znajdzie swojego nowego własciciela. Cena jak poprzednio 300 zł + 15 zł wysyłka po przedpłacie. Urządzenie w pełni sprawne, sprawdzone, 24 miesiące gwarancji.

Pozdrawiam

Wyprzedaż urządzeń, które wróciły z 2-tygodniowego wypożyczenia:

1.Zasilacz ULPS for V-DAC (wersja tranzystorowa): 400 zł brutto, dostępna 1 szt.

2. Zasilacz ULPS mini for V-DAC: 200 zł brutto, dostępna 1 szt.

3. Listwa TAP4, 4 gniazda filtrowane: 300 zł brutto, dostępna 1 szt.

4. Podwójny dc-blocker DCB1: 300 zł brutto/szt., dostępne 2 szt.

Wszystkie urządzenia zostały u nas gruntownie sprawdzone, technicznie i wizualnie w 100% pełnowartościowe.

Gwarancja 24 miesiące, paragon/faktura. Zgłoszenia proszę kierować poprzez PW.

Pozdrawiam

Wysyłka w każdym z przypadków 15 zł (kurier po przedpłacie)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.