Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Listwa zgrabna, wizualnie podoba mi się, bardzo fajna - zabiera niewiele miejsca, co do sieciówki sugeruję zrobić coś na Helukabel. Takie Lapki są raczej pospolite, no chyba że cena będzie wyjątkowo okazyjna ;-)

Edytowane przez zyzio

za standardowy 1,5 metra 100 zł. Nie widzę jednak przeszkód, by mieć w ofercie kable produkowane z różnych komponentów.

Pozdrawiam

za standardowy 1,5 metra 100 zł. Nie widzę jednak przeszkód, by mieć w ofercie kable produkowane z różnych komponentów.

Pozdrawiam

Stówka - to nienajgorzej w porównaniu z tym: http://allegro.pl/kabel-zasilajacy-lappa-r-audio-audio-show-2009-11-i2685045396.html , ale sporo jest tych kabli DIY, a na Helukabel nie ma wielu poza sieciówkami niejakiego Pana Jeremiego: http://allegro.pl/premium-v2-kabel-zasilajacy-audio-na-helukabel-i2676847248.html

Można też z Supry robić: http://allegro.pl/supra-lorad-3-x-2-5-kabel-zasilajacy-hifistation-i2682250573.html ale ten Helukabel moim zdaniem ciekawy.

Kupiłem dwa 1,5mb o oznaczeniu chyba 2000 i gdzieś tyle dałem a niedawno dałem je kumplowi za frico ale kumpel fajny gość ... motocyklista :-)

kabel sieciowy dodany do oferty: http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=74

Jest to wersja podstawowa, można również nazwać ją budżetową. Jeśli będzie potrzeba to stworzymy jakiś wyższy model "exclusive" na lepszych komponentach.

Kable i listwy będą sprzedawane oddzielnie. Każdy będzie mógł zastosować sieciówkę wg własnego uznania.

Pozdrawiam

To ja jeszcze wrzucę kolejną propozycję kabli do wykorzystania w sieciówkach: Kabelwerk Eupen AG: http://www.eupen.com/cable/index.html

W Niemczech i Beneluxie to więcej niż renomowana marka, a PL - w praktyce nieznana.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

... Jeśli będzie potrzeba to stworzymy jakiś wyższy model "exclusive" na lepszych komponentach.

Cześć i czołem :)

Proponuję wziąć pod lupę kabelek BELDEN 83803 i może ciut lepsze wtyki.

;)

wracam do muzy :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

P.S.

Ja wiem, że nawał pracy przy nowych listwach i kablach i czasu mało, ale co Pan Konstruktor powie na propozycję zbudowania następnie jakiegoś niezbyt drogiego kondycjonera sieciowego ?

To, co jest na rynku, jest po "audiofilsku" drogie i może warto by było wypełnić tę lukę rynkową czymś rozsądnym?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Dziękuję za wszelkie sugestie odnośnie kabli - z pewnością w przyszłości coś dorzucę.

A poniżej kolejne zdjęcie z placu budowy listwy - mozaika ścieżek oraz garść części, wśród których są potężne dławiki.

pytkaelementy.jpg

Może tak źle nie będzie;)

Audiofile uwielbiają wysokie ceny :D A tak na poważnie dobrze jest ;-)

Audiofile uwielbiają wysokie ceny :D A tak na poważnie dobrze jest ;-)

wysokie ceny to zyzio uwielbia wiec proponuje dla niego od razu wersje SE gold zasypaną turmalinem

a na powaznie przestancie marudzic o kablu , listwa Tomanek jest najwazniesza

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

wysokie ceny to zyzio uwielbia

Nie zauważyłem tego, szczególnie wtedy, gdy kupował u mnie zasilacz ;)

zaraz, zaraz nie pisałem ze lubi placic tylko ze uwielbia :)

W cenie 400 zł/szt. pozostało jeszcze:

- ULPS for rDAC-KD brak

- ULPS for Squeezebox Touch & Classic brak

- ULPS for M2Tech Young 1 szt.

- ULPS for V-DAC brak

- ULPS for Styleaudio brak

Jutro opublikuję zdjęcia listwy 6-gniazdowej TAP6 do audio.

Informuję jednocześnie, że pierwsza seria 15 listew została dziś skierowana do produkcji. Produkty będą gotowe do rozesłania do użytkowników za max. 2 tygodnie.

Zamówienia można składać w zasadzie już.

Cena za sztukę (dotyczy pierwszej serii 15 szt): 400 zł/szt. + wysyłka.

Listwy z późniejszej produkcji: 500 zł/szt., dlatego warto zamówić już teraz, by mieć listwę z 1 serii za 400 zł.

Zamówienia prosiłbym najlepiej kierować na maila: [email protected]

Będę starał się na bieżąco informować o dostępnej ilości.

Pozdrawiam

Się piszę na listwę z nr.1 :)

zyzio,

spokojnie, nie poganiajmy tak Pana Konstruktora.

I tak działa wręcz błyskaiwcznie, na życzenie klientów, a nie potrzeby własnego portfela.

Aktualnie jest TVP1, TVP2, TVP3, na TVP6 musisz trochę poczekać :)

Tomanek,

tylko nie dawaj listwy ani kabla żadnemu z forumowych baśniopisarzy do "recenzji", bo musielybyśmy za listwę z kablem (+ ładny oplot) płacić "w promocji jedyne" 999 pln ;)

A poza tym, wtedy już nie byłbyś "nasz", tylko "ich", a na to jeszcze przyjdzie pora ;)

Edytowane przez whiter1

Ja nie poganiam, ale chciałbym listwę z pierwszej serii, bo "uwielbiam wysokie ceny" ;-)))

LIsta na listwe / wersja z dedykacją autorską Tomanka /

1-whiter1

2-zyzio

3-cir

Aktualizacja listy:

1-whiter1

2-zyzio

3-cir

4-belfer54

Chętnych proszę o dopisywanie się lub maila (jeśli ktoś np. nie ma konta na AS).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.