Skocz do zawartości
IGNORED

Czego moge sie spodiewac po dodaniu V-linka.

maryjan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam DacMagic i zastanawiam sie jak zmieni sie dzwiek jak dodam do tego V-linka podlaczonego w cudowny sposob na Viablue oczywiscie :) .

Czy ktos moze powiedziec gdzie taka zlaczke mozna kupic w UK ? Lub ewentualnie polecic zamiennik dostepny w UK.

Dziekuje za ewentualne odpowiedzi.

Zmieni się na lepsze. Generalnie zakres zmian zależy od jakości wejścia USB w DAC. Im niższa jest ta jakość tym większa poprawa po zastosowaniu V-Linka. Z moich doświadczeń - ogólne wygładzenie dźwięku. Jednocześnie jest czyściej, bardziej precyzyjnie, o klasę lepiej. Lepsze uporządkowanie sceny. Całkowicie znika "cyfrowość". Jednym słowem: KULTURA brzmienia poprawia się zasadniczo.

Jak dla mnie to było najlepiej wydane 100€ w historii moich zakupów audio. NIGDY tak drobna kwota nie dała mi tak kolosalnej poprawy jakości. MF reklamuje urządzenia serii V jako "High-End myślącego człowieka". :)

Wymaż obiektyw aparatu tłustym palcem i zrób zdjęcie. Potem wyczyść szkło alkoholem izopropylowym. Zrób zdjęcie. Porównaj zdjęcia - to dobrze oddaje różnicę pomiędzy słuchaniem bez konwertera i z konwerterem.

Jasne, że jeśli DAC ma własny układ jitter-killer i wysokiej jakości asynchroniczne wejście USB to poprawa będzie niewielka lub żadna.

Złączkę (oryginalny Viablue) można kupić przez internet w Niemczech lub w Polsce. Nie jest to łatwa sztuka, bo firma już jej nie produkuje i można dostać tylko końcówki magazynowe.

Zamienniki robi na pewno Belkin ale także Profigold z bardziej audiofylskich to Neutrik.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Witam a juz mialem pisac : iL Dottore pomoz ! :) i nawet na priva mialem zapytac ... a tu masz !

Bardzo dziekuje za odpowiedz i licze na innych uzytkownikow.

Mam jeszcze jedno pytanie, co sie stalo z Hawana u szanownego kolegi,bo cos mi sie wydaje, ze kolega juz posiada Stocholma ?

Pozdrawiam.

Nie mam Stockholma.

99% plików mam 16/44.1 więc nie potrzebuję Stockholma na obecnym etapie.

Teraz muszę myśleć o kolumnach, kwestia źródła i wzmacniacza wydaje mi się rozwiązana.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie mam Stockholma.

99% plików mam 16/44.1 więc nie potrzebuję Stockholma na obecnym etapie.

Teraz muszę myśleć o kolumnach, kwestia źródła i wzmacniacza wydaje mi się rozwiązana.

To przepraszam cos mi sie pokrecilo, powodzenia w poszukiwaniu kolumn i dodam ze sledze kolegi wpisy, bardzo ciekawe i inspirujace.

Porównanie z aparatem jest dobre - osobiście używam analogii z okularami (brudne i wyczyszczone).

Dzwiek bedzie gladszy, w znaczącym stopniu zniknie ci szorstkosc na przełomie środka i góry, uspokojeniu ulegną tez sybilanty. Od razu powinieneś tez zauważyć znacznie lepsze oddanie mikrodetali, akustyki sali i głębi.

MF V-link to dobry starting point. Jeżeli budżet pozwoli, to za 320 euro masz JK mk3 który jest jeszcze lepszy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak jesteś zainteresowany, to za jakiś tydzień będę sprzedawał kilka różnych konwerterów po testach, bo kupiłem ich cały stos:

Matrix @ 170zł

V-Link @ 400zł

Halide Bridge @ 800zł

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak jesteś zainteresowany, to za jakiś tydzień będę sprzedawał kilka różnych konwerterów po testach, bo kupiłem ich cały stos:

Matrix @ 170zł

V-Link @ 400zł

Halide Bridge @ 800zł

Bardzo dziekuje za propozycje ale w podobnej cenie V-linka bede kupowal u siebie tzn. w UK wiec odpada klopot przesylek, przekazow, odbiorow ... jeszcze raz dziekuje.

Zaczyna się... :)

• 3 tygodnie później...

Zaczyna się... :)

No i sie zaczelo... V-link dziala ale ... sa takie pykniecia, trzaski a raz po chwili sluchania uslyszalem szum ale po resecie playera bylo ok ale pykniecia i lekkie trzaski sa caly czas. Jesli kolega moglby pomoc w konfiguracjii to bylbym wdzieczny. Lub podeslac linka jak to poprawnie podpiac ( Foobar, ASIO4All).

Co do dzwieku to nie zawiodlem sie, jest super i dziekuje bardzo iL Dottore i Elberoth za dobra podpowiedz !

Co do pykniec to niestety ten typ tak ma. Możesz ewentualnie skontaktować sie z JarekC - przy okazji projektowania swojego przetwornika usb/spdif napisał własny sofy do odbiornika 1020 (taki sam siedzi w v-linku) i działa on znacznie bardziej stabilnie - możliwe ze będzie mógł ci go wygrać do v-linka.

A jak nie to musisz zainwestować np w Halide Bridge - ten konwerter jest jednym z najbardziej dopracowanych (nic nie pyka i nie stuka, nie ma przydzwiekow sieciowych itd).

O tu był ten temat poruszany:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co do pykniec to niestety ten typ tak ma. Możesz ewentualnie skontaktować sie z JarekC - przy okazji projektowania swojego przetwornika usb/spdif napisał własny sofy do odbiornika 1020 (taki sam siedzi w v-linku) i działa on znacznie bardziej stabilnie - możliwe ze będzie mógł ci go wygrać do v-linka.

A jak nie to musisz zainwestować np w Halide Bridge - ten konwerter jest jednym z najbardziej dopracowanych (nic nie pyka i nie stuka, nie ma przydzwiekow sieciowych itd).

O tu był ten temat poruszany:

Ukryta Zawartość

Dziekuje za odpowiedz a to mam jeszcze jedno pytanko: teraz mam DacMagica(£150)+V-linka(£60) i jeszcze przydaloby sie zasilanie(£115) czy jest jakis Dac ktory zastapilby te trzy urzadzenia za te sama lub zblizona cene tzn ok (£325) Powiedzmy 1500-2000 PLN (uzywany) ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.