Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do 1000zł

Michał Kawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do zakupu dwóch kolumn podłogowych, do których w przyszłości dokompletować 5.1

Budżet 1000zł.

Przeznaczenie: głównie muzyka hip-hop, rnb i klasyczna, rzadziej filmy i gry.

Obecnie posiadam amplituner Yamaha Rx-V 465

Kolumny, do które w moim przedziale cenowym najbardziej wpadły mi w oko to Jamo S606

Czy do podanych zastosowań to rozsądny wybór? Czy mój ampli nadaje się do takich kolumn?

https://www.audiostereo.pl/topic/93032-jakie-kolumny-do-1000z%C5%82/

głównie muzyka hip-hop, rnb i klasyczna

Ciekawe zestawienie. Na poczatku pomysłałem o klipsch F1 w zestawie z ampli yamahy i ta muzyka sie sprawdza .Do klasyki jednak nie bardzo.

Jamo 606 podobnie klasyki na nich nie uraczysz. Klipsch to klasa wyzej od 606

Kuknąłem szybko na Allegro, te Klipsch rzeczywiście wydają się dobre, ale 1000zł wołają za jedną kolumnę. Niestety u mnie budżet 1000zł (i tak już mocno naciągnięty) miał dotyczyć zakupu dwóch kolumn :|

Jeśli wybiorę Jamo to jeszcze chwilę zejdzie zanim sobie na nie dozbieram. Dodam może, że przesiadam się z Logitech Z-5500 to dla mnie pewnie i tak będzie kolosalna różnica :)

Jakby ktoś trafił np na Allegro jakieś sensowne używki w nieco mniejszej kwocie to będę wdzięczny za informacje :)

Dodam może, że przesiadam się z Logitech Z-5500 to dla mnie pewnie i tak będzie kolosalna różnica :)

Żebyś się nie zdziwił... :) W logitechu siedzą Tang Bandy za ok 100zł szt w detalu, a takie jamo nie mają wcale lepszych głośników odgrywających średnicę... Góry może być więcej ale czy lepszej jakości? Polemizowałbym... :)

Na Twoim miejscu szukałbym używek lub złożył coś sam-dział diy.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Żebyś się nie zdziwił... :) W logitechu siedzą Tang Bandy za ok 100zł szt w detalu, a takie jamo nie mają wcale lepszych głośników odgrywających średnicę... Góry może być więcej ale czy lepszej jakości? Polemizowałbym... :)

Na Twoim miejscu szukałbym używek lub złożył coś sam-dział diy.

W Z-5500 nie ma nic co mogłoby odgrywać tony średnie. Nie były jakieś tragiczne, szczególnie jeśli chodzi o filmy w DD i DTS. Jeszcze nie zdarzyło mi się przeczytać żadnego dobrego słowa na temat tych logitechów w porównaniu do zestawu z amplitunerem na forach audio :)

Przy okazji jeszcze raz chciałbym prosić o namiar na te 2 kolumny Klipsh w cenie 1100 zł

Bo nie są ciekawe, ale te jamo również, stad też to porównanie... :) Za tysiaka już mozna sobie złożyć ciekawe kolumny albo poszukać diy używek.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Kurcze te Jamo wyglądają fajnie i Jamo to już firma o której słyszałem nawet początkujący ja :P

Słyszalem/czytałem też sporo dobrych opinii na temat kolumn Tonsil.

Czy w moim przypadku np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie byłyby fajnym wyborem? Promocyjna cena, 4-drożne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Klipsche w wyprzedazowych numerach sa do dostania. Np Saturn Kraków. Byłem widzialem Co do jamo koniecznie ich przesluchaj odwiedzając jakiegos media Saturna Mixa innego RTV zwróć uwage na te Jamo i poproś po prostu o ich włączenie

Podpowiem to co znam z autopsji.Jesli pomieszczenie nie jest mocno duze proponuje monitory.Warto posluchac i zbadac jak to dziala.Od jakiegos czasu uzaywam jako frontow i surroundow takich samych monitorow Monitor Audio M2.Powiem,ze uzywalem stereo w momencie sluchania muzy.Kiedy zmienilem tylne na tekie same jak fronty i od tego momentu uzywam w 99% MCH.Stereo.Ktos tam jednak mowil,ze najlepiej jesli przod i tyl sa podobne brzmieniowo,wiec jesli mozna miec takie same??Dla mnie osobiscie rewelacja-tym bardziej ze uzywam ampli z najnizszej polki Denon 1312.Powiem,ze lepiej to gra niz inne drozsze zestawy.Fajne jest tez to,ze za MA M2 zaplacilem 600zl za pare a za cntrln.409zl.Polecam zastanowic sie nad takim rozwiazaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.