Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Unia Europejska przetrwa?

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

Może byście się wybrali kiedyś do tej Europy, a nie z ciemnej piwnicy prowadzili dociekania - skąd.

Znamienne jest, to jak kilku "innych" potrafi spowodować aby oceniać całą UE jako siedlisko zła, rozpusty i zepsucia a całą masę pedofilii i złodziei w czarnych sukienkach pomija się milczeniem i nie rzutują w żaden sposób na obraz instytucji z której się wywodzą. Zadziwiająca obłuda.

iiobłuda

pedofilii i złodziei w czarnych sukienkach pomija się milczeniem

No co ty, wystarczy poczytać na przykład forum

i nie rzutują w żaden sposób na obraz instytucji z której się wywodzą. Zadziwiająca obłuda

jak wyżej

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma.

Pisząc tamten post informacje zaczerpnąłem z: http://showbiznes.wp.tv/i,Conchita-Wurst-ma-meza,mid,1472080,index.html?ticaid=512bb6#m1472080

Wygląda na to, że rzeczywistość jest coraz bardziej fałszywa, jak idee, które mają ją kreować. Znowu okazuje się, że najważniejszy jest pieniądz.

Conchita Wurst jest problemem nie dla światowego społeczeństwa. Jest to problem dla Kościoła Katolickiego i ludzi ślepo reprezentujących te poglądy. Za nim upadnie UE nastąpi upadek tej religii, która ma poważne problemy z własnymi dewiacjami i narzucaniem własnych poglądów. Jeśli nie rozumie się, że Conchita Wurst ma takie same prawa jak każdy inny stworzony przez Boga człowiek to o czym my mówimy? Powiem inaczej. Czy Jezus gdyby żył współcześnie to tak by się zachowywał jak "spatkobiercy" jego nauk? Kościół to niewola umysłowa. A ludziom niewola nie jest potrzebna. Jeśli mamy z takimi jeśli mamy z takimi postawami do czynienia to jak była by reakcja gdyby pojawiła się grupa ET nie przypominająca ludzi? Z jaką nietolerancją byśmy mieli wtedy do czynienia. Również budzili by odrazę? Myślę , że w przypadku osób religijnych jest to jak najbardziej możliwe.Także pani Conchita pomoże swoim występem ludzkości w jej rozwoju świadomości.

unia europejska nie była powołana do promowania gejostwa a do współpracy gospodarczej i swobodnej wymiany towarów i usług a niestety tak nie jest więc sens tego potwora nie ma racji bytu

unia europejska nie była powołana do promowania gejostwa a do współpracy gospodarczej i swobodnej wymiany towarów i usług a niestety tak nie jest więc sens tego potwora nie ma racji bytu

a tak rozmyslajac o roznych dyktatorach ze Stalinem i Hitlerem na czele może europa promując "slabe jednostki" tworzy slabe patologiczne spoleczenstwo żeby nie wytworzyl się nowy stalin? albo żeby nie trzeba było Stalina do kontroli społeczeństwa?

to może miec sens bo hitlery staliny to byly psychole które nie miały tolerancji dla innych i to ich pchalo do takich czynow, widać europa zaczyna ingerować we wszystko w sposób odwrócony jak z czasów komuny (przedtem twarde wychowanie linijka i po lapach teraz głaskanie przedtem pedal do ubicia teraz to bohater)

chwilowy brak działalności w audio.

O promocji mówią tylko katolicy. I dobrze niech przyczyniają się do upadku tej instytucji.

Może tylko katolicy mówią o tym dlatego że dla nas katolików takie "wartości" jak ta kiełbasa, albo grodzkie, są łamaniem jednej z podstawowych zasad którymi się kierujemy czyli rodzina (mężczyzna+kobieta+dzieci).

A jeśli chodzi o podejście niezależne od wiary, to ja szczerze mówiąc jak miałbym syna to wolałbym żeby nie miał w przyszłości takiego dylematu czy dziewczyna która mu się spodoba, ma w gaciach ci..ę czy kut...a.

przedtem zyd to podgatunek lichwiarz obibok złodziej kombinator teraz pan i biznesmen... wszystko na odwrot...

do tego mieszanina ras w Europie - nie ma szans to jest celowa polityka żeby konsumować a nie produkować coraz nowsza bron... i walczyc walczyc i walczyc jak w zeszłym wieku...

chwilowy brak działalności w audio.

, są łamaniem jednej z podstawowych zasad którymi się kierujemy czyli rodzina (mężczyzna+kobieta+dzieci).

Kto ustalił te zasady? A czy laureatka tego konkursu nie jest czyimś dzieckiem? Krowa ją wys*ała? To jest takie samo istnienie jak każde inne.

Ma takie same jak każdy z nas prawa. I żadna katolicka czy inna z wdrukowanymi poglądami osoba religijna nie ma prawa ograniczać jej praw. Dość tych nieszczęść się naoglądaliśmy gdy jakiś fanatyk religijny domagał się "swoich" praw.

Kubek. Twoje dzieci będą miały prawo robić co zechcą i tobie nic do tego.

Kto ustalił te zasady? A czy laureatka tego konkursu nie jest czyimś dzieckiem? Krowa ją wys*ała? To jest takie samo istnienie jak każde inne.Ma takie same jak każdy z nas prawa. I żadna katolicka czy inna z wdrukowanymi poglądami osoba religijna nie ma prawa ograniczać jej praw. Dość tych nieszczęść się naoglądaliśmy gdy jakiś fanatyk religijny domagał się "swoich" praw.Kubek. Twoje dzieci będą miały prawo robić co zechcą i tobie nic do tego.

Dopóki moje dziecko jest niepełnoletnie to mam prawo bronić je przed takimi zboczeniami jak to.

Jak doskonale wiesz laureatki konkursu nie wysr.ła żadna krowa tylko została poczęta. Jeśli tego nie rozumiesz to wytłumaczę - ze związku kobiety (z macicą) oraz mężczyzny (z penisem). A nie z modelu jaki się nam prezentuje w tv czyli cholera wie co i z jakimi genitaliami.

A to że wolę kobiety z cyckami i bez brody i fiuta, nie czyni ze mnie fanatyka religijnego

Dopóki moje dziecko jest niepełnoletnie to mam prawo bronić je przed takimi zboczeniami jak to

A kto to ustalił, że są to zboczenia i jakim prawem?

Nic we wszechświecie nie jest tylko czarne lub białe. Tak samo nie istnieją tylko kobiety i mężczyźni. Uczenie tego jest co najmniej wypaczeniem. Katolicy nawet nie wiedzą, że człowiek był kiedyś hemafrodytą. Cóż pospolita ciemnota.

Kiedyś był taki jeden co mu się niektórzy ludzie nie podobali. Hitler się nazywał. Współpracował z nim Pius XII. Jak widać na załączanych tu przykładach katolikom tak pozostało do dziś.

Liczy się wiedza, rozsadek i świadomość.

human-evolution-religion-600x285.jpg

Mylisz pojęcie biologii i ukształtowania człowieka z psychologią i tym co ktoś chce sobie przyszyć i gdzie. Nie mieszaj do tego hitlera. Jesli dla ciebie kobieta z fiutem i brodą to coś normalnego to gratuluję. Ja uważam że to zboczenie i wolę normalne kobiety.

To nie je się mylę. Zwróć uwagę, że nikt Ci nie każe lubić takie kobiety. Nietolerancja jest podobna. Nikt Hitlerowi nie kazał mieć kolegów żydów. Tylko dziś nie ma komór gazowych jest za to kościelna ideologia.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ARTON55 - najwyraźniej masz fobię przed katolikami. Nie przyjmujesz w ogóle pod uwagę, że UE jest w sferze moralnej i światopoglądowej bardzo agresywna, przez co zaczyna przypominać instytucję, która atakujesz.

Co do dzieci. Moim zdaniem dzieci mogą robić to co chcą jedynie w rodzinach patologicznych. Tradycja i prawne obowiązki uprawniają rodziców do wychowywania własnego potomstwa wg własnych zasad. Polityka Polskiego państwa w tym zakresie jest niespójna i niezrozumiała. Z jednej strony nie zdejmuje z rodziców prawnej i moralnej odpowiedzialności za wychowanie, nie wspiera należycie polityki rodzinnej niby z powodów finansowych - z drugiej zaś chce nauczać o gender w przedszkolach czy lansuje szkodliwe społecznie i ekonomicznie wzorce zachowań. Dopóki istnieją społeczeństwa nie może być pełnej wolności i jednostka musi się temu podporządkować. Inaczej społeczeństwo straci racje bytu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

UE szykuje kolejny idiotyczny zakaz:

"Do prezydium komisji rolnictwa PE trafił projekt rozporządzenia ograniczający używanie cynamonu. Wszystko za sprawą raportu naukowców, którzy mieli wskazać na szkodliwy wpływ na nasz organizm kumaryny – substancji, która występuje w znacznej ilości w cynamonie." http://biznes.onet.pl/czy-ue-zakaze-uzywania-cynamonu,18566,5637502,1,news-detal

Niedługo okaże się, że należy zakazać używania marchwi bo zawiera karoten albo nie spełnia unijnych norm dla wibratorów. Inwencja europejskich urzędasów jest nieskończona.

Ciekawe co piszesz. Z jednej strony uważasz się za nowoczesnego bo kobieta z fiutem i brodą to przejaw nowoczesności, a z drugiej strony zatrzymałeś się na hiszpańskiej inkwizycji.

No i ciekawego słowa użyłeś : tolerancja. Tolerancja to nic innego jak akceptacja czegoś co nie jest normalne i powszechne. Tylko jest duża różnica między tolerancją dla takich osób a promowaniem ich jako normalne i powszechne.

" Tolerancja nie oznacza akceptacji (por. łac. acceptatio – przyjmować, sprzyjać) czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyichś zachowań lub poglądów, mimo że nam się one nie podobają.

Tolerancja jest postawą, która umożliwia otwartą dyskusję. Bez tej postawy dyskusja zamienia się albo w zwykłą sprzeczkę, albo prowadzi do aktów agresji.

Tolerancja uznawana jest za podstawę społeczeństwa otwartego i demokracji.

Tolerancja ma też granice: dotyczy to postaw, które sprzeciwiają się tolerancji."

Ciekawe co piszesz. Z jednej strony uważasz się za nowoczesnego bo kobieta z fiutem i brodą to przejaw nowoczesności, a z drugiej strony zatrzymałeś się na hiszpańskiej inkwizycji.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy , że wydajesz dzięki takiej wypowiedzi ocenę o sobie i Kościele Katolickim.

Tolerancja to nic innego jak akceptacja czegoś co nie jest normalne i powszechne. Tylko jest duża różnica między tolerancją dla takich osób a promowaniem ich jako normalne i powszechne.

Pytałem się kto i na jakiej podstawie dokonuje takich ocen? Jakim prawem?

>kubek

Ty chyba nie czytasz własnych wpisów?

Nawet nie zdajesz sobie sprawy , że wydajesz dzięki takiej wypowiedzi ocenę o sobie i Kościele Katolickim.

To nie ja porównałem ideologię KK do komór gazowych.

Pytałem się kto i na jakiej podstawie dokonuje takich ocen? Jakim prawem?

Kto ? Chociażby ja. Jakim prawem ? Takim jak ma każdy obywatel, Również do sprzeciwu wobec tego co wg mnie jest niestosowne i zagrażające społeczeństwu. Oczywiście możesz się z moim zdaniem nie zgadzać, masz do tego pełne prawo takie samo jak ja.

Dużo padło tu słów o tolerancji. Osobiście nie lubię tego słowa. Co w przypadkach gdy np w Indiach ludzie są podzieleni na kasty i traktowani jak podludzie ? Co w przypadku gdy muzułmanin bierze sobie 8 letnie dziecko za żonę i gwałci ją ? Co z pedofilami ? Też będziesz używał słowa tolerancja wobec takich osób ? Nie porównuję tu pani kiełbasy do tych przypadków, chodzi mi tylko o "tolerancję". Przecież oni też mają swoje poglądy. Powinieneś ich prawa również szanować.?

To nie ja porównałem ideologię KK do komór gazowych.

No dobra. Chcesz to możemy pogadać? Wesz co to były wyprawy krzyżowe i ile osób zginęło? Wiesz co to święta inkwizycja i ile "dobra" ludziom przyniosła? Wiesz jak Kościół z za II wojny światowej sprzeciwiał się temu ludobójstwu?

Czy Twoje teksty o przyszywanych fiutach nie są co najmniej prostackie? Ty widzisz fiuta a ja człowieka. Dostrzegasz różnicę? Czy Jezus tak się kiedykolwiek wypowiadał i zachowywał. Ano nie. Więc dla czego Kościół szerzy taką ideologię? Bo całkowicie odszedł od nauk Jezusa. Bo to największa mafia w EU i powinna zostać zdelegalizowana. Kościół nie służy człowiekowi. Zatrzymuje rozwój duchowy i świadomościowy. Takie teksty są jak dogmaty faktycznie pozbawione argumentacji. To przynosi hańbę człowiekowi. Bo to brak myślenia. Wielokrotnie się pytałem kto dał Kościołowi takie prawo? A to przykład, że tam się nie myśli. Mamy XXI wiek. Mnie jest wstyd za ludzi którzy padają na kolana i ślepo wykonują nakazy takich nauk. Jezus gdyby żył kazał by z całą pewnością zamknąć tę wrogą człowiekowi instytucję.

Dużo padło tu słów o tolerancji. Osobiście nie lubię tego słowa. Co w przypadkach gdy np w Indiach ludzie są podzieleni na kasty i traktowani jak podludzie ? Co w przypadku gdy muzułmanin bierze sobie 8 letnie dziecko za żonę i gwałci ją ? Co z pedofilami ? Też będziesz używał słowa tolerancja wobec takich osób ? Nie porównuję tu pani kiełbasy do tych przypadków, chodzi mi tylko o "tolerancję". Przecież oni też mają swoje poglądy. Powinieneś ich prawa również szanować.?

Gdybyś otworzył oczy i przejrzał na nie to byś zobaczył , że to wszystko są religie. Wszystkie one szkodzą człowiekowi. Tylko każda nie inaczej.

lightagendalogolarge.png

Czy Twoje teksty o przyszywanych fiutach nie są co najmniej prostackie? Ty widzisz fiuta a ja człowieka.

Oglądamy widać tą sprawę z dwóch różnych stron. Ja tu nie widzę problemu człowieka tylko jego świadomy wybór. Do samego człowieka - pani Kiełbasy nie mam nic. Jeśli to byłoby jego kalectwo, to bym się za niego pomodlił. Ale wybór był świadomy - to jego ciało, może sobie robić co chce. Żebym znów nie wyszedł na prostaka to odpowiem że może sobie przeszczepić dowolną część ciała - to jego wybór i mi nic do tego.

Problem natomiast którego się czepiam polega na tym że przekazuje się nam się to jako "wartości" i przejaw nowoczesności. Przypominam Ci że jakiś czas temu poseł/posłanka bo nie wiem jak nazwać, Grodzka, zaproponowała żeby dzieci pow.13 lat mogły same wybrać sobie płeć. Tu mamy przez eurowizję kolejny przekaz że taka osoba jest wzorem do naśladowania.

Co do religii i KK, zauważ że to ludzie stanowią kościół. Ty w nim widzisz tylko zło, ja wady. Tak samo jak ludzie którzy go stanowią. Jedni są wzorem do naśladowania, inni potępienia. Ale odwróciłeś kota ogonem i nie odpowiedziałeś na pytanie - skoro tak czepiasz się tolerancji wobec gwiazdy eurowizji, czy również będziesz tak bronił tolerancji w przypadkach które opisałem.

Gwałt i pedofilia są zabronione prawem, wykraczają poza wszelkie normy etyczne i moralne. Tu nie ma o czym dyskutować i porównywać. Transwestyta czy homoseksualista nie robi nikomu krzywdy i nie łamie żadnego prawa. Argument totalnie chybiony.

Ale powiedz Kubek, co zrobiłeś dla tych biednych ludzi w Indiach, aby znieść system kastowy?

O. Już trochę lepiej. Zdanie możesz mieć inne. Natomiast nie masz prawa takim człowiekowi odbierając jego praw a faktycznie to robisz choć się do tego nie przyznajesz. Wiedz, że nie oceniałbym Cię gdybyś wyraźnie nie toczył ze mną rozmowy. Pamiętaj wszystko zależy od punktu widzenia. Do tej pory o tych ludziach się nie mówiło i to było łamanie ich praw. Teraz gdy się mówi, gdy wyszli z ukrycia to kościół zrobił nagonkę. Napisz wyraź dużymi literami NIE REPREZĘTUJĘ W TEJ MATERI POSTAWAY KOSCIOŁA.

Wypaczenia Kościoła? Kiedyś za komuny mówiło się o wypaczeniach Partii. To jest dokładnie to samo i z tą instytucją stanie się to samo. Gdyby miały zajść w niej pozytywne zmiany to by już zaszły.Nie uczynił on i nie uczyni żadnego dobra. I nie uczyni bo nie po to Kościół istnieje. Kościół to kontrola umysłów i współczesne niewolnictwo.O wypaczeniach mogą mówić tylko ci co nie chcą dostrzegać jej wad. Czyli powiedzmy jasno zaślepieni.

Powinieneś ich prawa również szanować.?

Nie szanuję bandytów i odbierających wolności obywatelskie. Co do religii to jestem stanowczo wszystkim przeciwny. Żadne ale to żadne nie poczyniły dobra na Ziemi. Szkód za to mnóstwo.

Wracając do pani Wust. Odpowiedz sobie sam i szczerze o co w tym chodzi i gdzie jest prawda. Czy w tej materii reprezentowana jest przez katolików tolerancja? Czy niechęć? Czy nienawiść?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gwałt i pedofilia są zabronione prawem, wykraczają poza wszelkie normy etyczne i moralne. Tu nie ma o czym dyskutować i porównywać. Transwestyta czy homoseksualista nie robi nikomu krzywdy i nie łamie żadnego prawa. Argument totalnie chybiony.

(...)

I tu się mylisz, kiedyś specjaliści od kryminologii i kryminalistyki twierdzili, że istnieje korelacja miedzy homoseksualizmem i pedofilią. Teraz jest to oczywiście niesłuszny pogląd.

(...)

Ale powiedz Kubek, co zrobiłeś dla tych biednych ludzi w Indiach, aby znieść system kastowy?

Jestem pewien, że zrobił to i tyle samo, co zrobiłeś dla zniesienia rezerwatów czyli po europejsku gett Indian w USAmeryce.

Jaki jest prawdziwy powód takiej postawy?!

Napewno nie jest to nienawiść. To zwykła obawa o to, że osoby takie jak pani Kiełbasa są celowo lansowane w tv w celu przekonywania społeczeństwa że transwestyta to coś zupełnie normalnego a wręcz jest to osoba która po zmianie płci jest ikoną popularności. Potem przyjdą zmiany w prawie takie jak już proponował poseł Grodzka. Obrzydzenie to druga sprawa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.