Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Unia Europejska przetrwa?

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem pewien, że zrobił to i tyle samo, co zrobiłeś dla zniesienia rezerwatów czyli po europejsku gett Indian w USAmeryce.

Oczywiście, że nic nie zrobiłem, bo i nic zrobić nie mogę. Ale... po pierwsze, nie biegam po forach z krzykiem oburzenia na taki stan, a po drugie absolutnie nie widzę związku pomiędzy TS a sytuacją Indian w USA.

Chyba, że Ty i Tobie podobni chcielibyście podobne getta stworzyć dla ludzi o innej orientacji seksualnej, niż Wy.

Ale powiedz Kubek, co zrobiłeś dla tych biednych ludzi w Indiach, aby znieść system kastowy?

Zrobiłem tyle co mogłem - sprzeciwiam się i nie toleruję, Chodziło mi konkretnie o samo pojęcie "tolerancji". Jeśli dobrem jakaś postawa czy czyn jest czymś co uważam że nie jest szkodliwe - akceptuję. Jeśli jest coś złem - sprzeciwiam się. Prosty wybór logiczny. Tolerancję mogę wykazać wobec osoby Conchity jako człowieka. Ale wobec promowania takiej postawy promowania zmiany płci mówię zdecydowane NIE.

Napewno nie jest to nienawiść.

W trakcie rozmowy zmieniłeś jej ton. Dodatkowo podam najbliższy przykład. Nie wiem czy oglądałeś wczoraj po Wiadomościach na TVP3 Kraśko z Wojciechem Cejrowskim. Dyskusja tyczyła tolerancji. Pan WC w sposób wyraźny jako katolik dał istotny pokaz nienawiści połączony z egzorcyzmem za pomocą soli i dokonał go jak najbardziej serio. Ciężko, naprawdę ciężko uwierzyć w zrozumienia poszanowania praw ludzi odmiennych od nas przeciętnych. Powracając do przykładu pani Wurst już nie zadam pytania kto dał Ci a w zasadzie Kościołowi takie prawo decydowania o odbieraniu praw innych? Odpowiedz po raz kolejny dyskwalifikuje tę instytucję. I niestety nie przekonałeś mnie, że nie mam racji.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oczywiście, że nic nie zrobiłem, bo i nic zrobić nie mogę. Ale... po pierwsze, nie biegam po forach z krzykiem oburzenia na taki stan, a po drugie absolutnie nie widzę związku pomiędzy TS a sytuacją Indian w USA.

Chyba, że Ty i Tobie podobni chcielibyście podobne getta stworzyć dla ludzi o innej orientacji seksualnej, niż Wy.

Nikt nie mówi tu o gettach dla innych orientacji seksualnych. Jednak coś co jest marginesem społecznym i to w dodatku szkodliwym z wielu powodów, nigdy dla dobra społeczeństwa nie powinno być zrównywane w prawach i przywilejach. Margines nie ma i nigdy nie powinien uzyskać pierwszorzędnego znaczenia. Większości społeczeństwa nic nie dają wolności idące w kierunku wyuzdania obyczajowego. Margines ma prawo zachować swoją odrębność, ale nie ma prawa narzucać jej reszcie społeczeństwa swojej odrębności, jako obowiązującej normy. I to jest tolerancja.

Promowanie? Jesteś pewien, że właśnie tego słowa chciałeś użyć? Czy wydaje Ci się, że dzięki temu ktoś "się skusi" i zostatnie transem lub gejem? Jeśli chodzi o epatowanie, to byłbym skłonny uznać fakt, że możesz mieć zastrzeżenia. Choć prymitywna i chamska forma utrudnienia ten proces. Ale promocja? To nie partia polityczna, religia ani nowa marka ciuchów, tylko orientacja seksualna lub niezgodność płciowa umysłu z ciałem. Do tego się nie namawia, to się ma lub nie.

Promowanie? Jesteś pewien, że właśnie tego słowa chciałeś użyć? Czy wydaje Ci się, że dzięki temu ktoś "się skusi" i zostatnie transem lub gejem?

oczywiście że promowanie. W necie już się pojawiły artykuły o nieszczęsnym chłopcu który dopiero jako kobieta zdobył sukces. Epatowanie było w trakcie eurowizji. Promowanie po.

Czym to niby jest jak nie promowaniem ? Przecież głos mu się nie zmienił. Występując jako zwykły chłopak nie miałby żadnych szans

Nie wiem czy oglądałeś wczoraj po Wiadomościach na TVP3 Kraśko z Wojciechem Cejrowskim. Powracając do przykładu pani Wurst już nie zadam pytania kto dał Ci a w zasadzie Kościołowi takie prawo decydowania o odbieraniu praw innych?.

Oglądałem. Ciężko mi powiedzieć co WC miał na myśli z tą solą ale w pozostałych sprawach dotyczących unii wg mnie miał dużo racji.

Co do pytania to z tego co wiem to KK nie ma praw ustawodawczych w naszym kraju. Może jedynie publicznie sprzeciw wyrażać.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Promowanie? Jesteś pewien, że właśnie tego słowa chciałeś użyć? Czy wydaje Ci się, że dzięki temu ktoś "się skusi" i zostatnie transem lub gejem? Jeśli chodzi o epatowanie, to byłbym skłonny uznać fakt, że możesz mieć zastrzeżenia. Choć prymitywna i chamska forma utrudnienia ten proces. Ale promocja? To nie partia polityczna, religia ani nowa marka ciuchów, tylko orientacja seksualna lub niezgodność płciowa umysłu z ciałem. Do tego się nie namawia, to się ma lub nie.

To jest też kwestia odpowiedniego wychowania, wzorców osobowościowych, tradycji kulturowej, wiary, światopoglądu, akceptacji środowiskowej, etc. Umysł dziecka to tabula rasa i to wszystko zostawia w nim ślad.

W unijnej Europie promuje się i popiera Islam, LGBTQ, a świadomie ogranicza tradycję i kulturę chrześcijańską.

Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz czy po prostu szukasz "dymu na forum"

Jeśli naprawdę uważasz że można promować jakiekolwiek zachowania będące wrodzonymi, niezależnie czy to homoseksualizm czy transwestytyzm, to uważam że nie mamy o czym gadać.

Równie dobrze można w takim razie promować bycie białym w Etiopii lub krzywe nogi w Mediolanie, może się ktoś skusi. Tak chybione pojęcie leżące u samych podstaw zrozumienia tych zachowań, całkowicie mylne rozumienie słów oraz ich zastosowania w danym kontekście, niestety uniemożliwia jakikolwiek dialog. Dialog bez obrażania, wyszydzania i uwłaczania czyjejś godności, tylko dlatego, że kocha lub ubiera i czuje się inaczej niż my.

Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz czy po prostu szukasz "dymu na forum"

Jeśli naprawdę uważasz że można promować jakiekolwiek zachowania będące wrodzonymi, niezależnie czy to homoseksualizm czy transwestytyzm, to uważam że nie mamy o czym gadać.

Też tak uważam tymbardziej że zupełnie nie rozumiesz tego co piszę.

Umysł dziecka to tabula rasa i to wszystko zostawia w nim ślad.

.

Dlatego powstają unijne programy edukacyjne już w przedszkolach. I to nie żaden mit tylko fakt. Przynajmniej w stołecznych placówkach. Uważaj mnie netboy dalej za wariata. Tylko żebyś za późno się nie obudził z tak wyedukowanym własnym dzieckiem

Oczywiście, że nie rozumiem. Jak mam rozumieć coś, co się kupy nie trzyma już samych fundamentach, czyli używanych słowach oznaczających konkretne działania? Idź do klubu gejowskiego i spróbuj poprzez promocję hetero, zmienić orientację choćby jednej osoby. Nie zapomnij napisać o efektach. Możesz nawet do promocji dołączyć rabat lub jakiś gratis. ;)

A ta conchita jest gejem ? Bo nie rozumiem. Mówię o osobach które mogą mieć problemy z seksualnością lub nie czują się wystarczająco męsko. Nie wiem jak to dokładniej określić żebyś zaraz nie łapał za słowo. Przecież nikt normalny dla kasy nie obetnie sobie genitaliów. Chodzi mi o to że promowana jest postawa dobrowolnej zmiany płci, pisałem o tym kilka postów wyżej i o pomyśle posła Grodzkiej

Ale ja nie pisałem tylko o gejach ale również o transwestytach. Faktycznie w ostatnim poście użyłem homoseksualizm jako przykład, ale wstaw tam sobie klub transwestytów, będzie to samo.

A tak w ogóle, Ty kompletnie nie rozumiesz czym jest niezgodność płciowa czyjegoś umysłu z ciałem, jak również upraszczasz temat, stawiając znak równości, pomiędzy transwestytami a realizacją artystyczną jaką jest Drag Queen.

Oczywiście że nie wiem czym jest taka niezgodność płciowa. Myślę że i Ty nie wiesz chyba że masz taki problem. Skoro obaj nie mamy tego problemu to możemy sobie tylko gdybać. Tylko pomyśl - co jeśli u takiego młodego człowieka jest to problem wynikający np. z dojrzewania lub innych problemów hormonalnych ? Zmiana płci raczej jest tylko w jedną stronę.

Mnie osobiście, faktycznie nie, ale mam znajomych których ten problem dotyczy i zapewniam Cię mijasz się ze zrozumieniem tego o całe mile, dryfując w akwenach pełnych zacietrzewienia i nienawiści... a wystarczyłoby na początek zajrzeć "na mapę" chociaż trochę zapoznając się z tematem.

Zmiana płci faktycznie jest nieodwracalna, tylko czy Ty myślisz, że idąc do klubu, wpadasz po drodze do szpitala na operację, bo tak Ci akurat czapka stanęła?

To nie takie proste. Naprawdę poczytaj, ile kosztuje to wyrzeczeń, czasu, badań psychologicznych, aby potwierdzić, że kwalifikujesz się do tak poważnej zmiany. Nikt, ani w Polsce, ani tutaj na zachodzie, nie podejmie się czegoś takiego bez upewnienia się, że to nie chwilowy kaprys. To naprawdę jest problem dla wszystkich, począwszy od tego biednego człowieka będącego w stanie wojny ciała i umysłu a skończywszy na lekarzach, którzy muszą podjąć ostateczną decyzję wydając werdykt i finalnie robiąc na jego podstawie operację. Właśnie dlatego, że to bilet w jedną stronę.

Tęcza nie jest szpetna. Wpisała się w krajobraz. Jest dla mnie symbolem wolności.

To jest dopiero brak tolerancji wobec estetyki otoczenia i wolności

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To jest też kwestia odpowiedniego wychowania, wzorców osobowościowych, tradycji kulturowej, wiary, światopoglądu, akceptacji środowiskowej, etc. Umysł dziecka to tabula rasa i to wszystko zostawia w nim ślad.

W unijnej Europie promuje się i popiera Islam, LGBTQ, a świadomie ogranicza tradycję i kulturę chrześcijańską.

I tu się mylisz drogi Watsonie. Tacy ludzie byli, są i będą zupełnie niezależnie od tych czynników które raczyłeś wymienić. Jest tylko kwestia czy ze strachu będą się ukrywać i udawać przed wszystkimi oraz samym sobą, że jest inaczej. Finalnie doprowadzając się często do obłędu czy samobójstwa. Choć pewnie dla Ciebie takie rozwiązanie jest lepsze, zawsze to mniej zboczeńców na wystawie.

Znowu ta promocja, czy to naprawdę takie trudne słowo, żeby zrozumieć jego znaczenie? W tej promocji są jakieś gratisy i rabaty? Poza tym naprawdę polecam podjechać do tej Europy i samemu się przekonać, że nie do końca jest tak jak piszesz.

Islam faktycznie jest gdzieniegdzie problemem, podobnie jak każda religia narzucającą swoją wiarę na siłę, żeby daleko nie szukać Kościół Katolicki w niektórych krajach robi prawie to samo. Na szczęście tu gdzie mieszkam mam z tym spokój. Muzułmanie również niczego mi nie narzucają, mimo że jest ich zatrzęsienie. Współpracuję z kilkoma i uwierz mi, to są ludzie jak każdy inny. Fanatyków spotkać można wszędzie w KK również, nawet tu na forum.

z Sadola:

Rok 2050, Europa.

24-letni Katbulu Batete, afrykański imigrant, padł w Londynie ofiarą rasizmu ze strony 77-letniego Johna O'Connora.

- Przewrócił się dopiero po drugim ciosie kastetem w skroń i jeszcze musiałem go kopać na ziemi, żeby oddał portfel! - mówi z oburzeniem Batete. - To rasizm i dyskryminacja! - dodaje.

Premier Kalifatu Brytyjskiego, Ahmed Sallah, wezwał Brytyjczyków by w ramach walki z rasizmem i nierównościami w społeczeństwie oddawali portfel już po pierwszym uderzeniu.

77-letni rasista uniknie kary, gdyż zmarł w wyniku odniesionych obrażeń. Katbulu Batete i reprezentujący go prawnik Ziad Jarrah pozwali rodzinę rasisty o zadośćuczynienie za straty moralne, a także odszkodowanie - od kastetu Batete obtarł sobie naskórek na dłoni. Pierwsza sprawa, prowadzona przez sędziego Rasheeda Abdullaha ibn Nafalema planowana jest po zakończeniu ramadanu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Netboy a powiedz mi czy twoi znajomi zapraszają telewizję, udzielają wywiadów ? Czy po zmianie płci będą obnosić się z tym publicznie ? Myślę że nie, bo traktują to jak choroba a nie okazja do lansu.

tylko dlatego, że kocha lub ubiera i czuje się inaczej niż my.

Rzygać mi się chce na takie teorie... cywilizacja łacińska jest niszczona od podstaw właśnie przez propagowanie takiego punktu widzenia.

"Kochający inaczej" oznacza, że on też kocha, tak samo jak zdrowa reszta, nie ma w tym nic zdrożnego, to tylko ODMIANA NORMY, coś jak rude włosy...

Otóż nie - to nie jest odmiana normy. Normą jest heteroseksualizm a pederaści to są zboczeńcy. Przyjmując jakikolwiek inny pogląd, odchodzimy od dwuwartościowej logiki Arystotelesa, tracimy możliwość odróżniania normy od zboczeń, a - co za tym idzie - dobra od zła.

Wrogowie cywilizacji łacińskiej właśnie tego chcą.

Trzeba otóż jasno określić, że zło i dobro to są wartości OBIEKTYWNE. Nie można poddawać ich pod głosowanie, nie ma nad nimi dyskusji. Zapisano wszystko na kamiennych tablicach i tak zostało. Niezmiennie.

Bo jeśli zaczniemy przy tym grzebać, to cywilizacja łacińska się skończy.

I będzie jak w tym reportażu z Europy powyżej...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Netboy a powiedz mi czy twoi znajomi zapraszają telewizję, udzielają wywiadów ? Czy po zmianie płci będą obnosić się z tym publicznie ? Myślę że nie, bo traktują to jak choroba a nie okazja do lansu.

A widzisz... czyli jednak myślenie o tym jako o chorobie a nie zboczeniu, aż tak bardzo trudne nie jest. Gratuluję progresu w myśleniu.

Czy zapraszają telewizję i obnoszą się z tym publicznie? Nie, oczywiście że nie, ale też nigdzie nie napisałem, że bronię epatowania tym wszędzie.Mi również niektóre działania tych środowisk przeszkadzają, szczególnie jak przeginają co czasami się zdarza, ale uczciwie mówiąc niektóre akcje i zachowania ludzi będących zadeklarowanymi hetero, również. To nie jest problem orientacji ale ludzi bez względu na nią, wszędzie są oszołomy, debile i prostaki. Czasami jak widzę nie zadbaną pannę upodloną alkoholem liżącą się z równie upodlonym jegomościem i macających się po tyłkach w miejscu publicznym, to też mam mieszane uczucia.

Ale proszę nie oceniajmy całego środowiska, a nawet jak poniektórzy całej Europy, po zachowaniu jakiejś grupy idiotów. Jakby oceniać Polskę przez pryzmat niektórych środowisk prawicowych i kościelnych... mogłoby być niespecjalnie z powodami do dumy.

Mi również niektóre działania tych środowisk przeszkadzają, szczególnie jak przeginają co czasami się zdarza

A jednak. A czy do tych przypadków zaliczysz również panią kiełbasę ?

A widzisz... czyli jednak myślenie o tym jako o chorobie a nie zboczeniu, aż tak bardzo trudne nie jest. Gratuluję progresu w myśleniu

Jeśli to choroba to należy ją leczyć - nieprawdaż? :)

Czy po zmianie płci będą obnosić się z tym publicznie ?

Z czym wówczas mają się obnosić?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A jednak. A czy do tych przypadków zaliczysz również panią kiełbasę ?

Przeszkadza, nie oznacza nienawiści, braku tolerancji ani pogardy.

Conchita Wurst, to przedewszystkim forma ekspresji artystycznej znanej jako Drag queen. Oczywiście że mi nie przeszkadza, bo niby czemu? Po ulicy mnie nie goni do domu się nie wciska i nie każe mojej kobiecie zapuszczać brody a mi ubierać w jej rajstopy. Dana International, mimo bycia po operacji zmiany płci, nie wywołała aż tylu głosów nietolerancji jak teraz zwykły koleś w kiecce, oznajmiający w ten sposób protest przeciwko dyskryminacji tych "innych". Ona (Dana) również mi nie przeszkadza. Zresztą, jak już pisałem mam znajomych TV i znajome TS już po operacji, więc hipokryzją z mojej strony, byłoby gdybym napisał że mi przeszkadza.

Jeśli to choroba to należy ją leczyć - nieprawdaż? :)

Tak, oczywiście. Jako lekarz, doskonale powinieneś się orientować na czym polegają zaburzenia seksualności i jak się leczy chorych na to zaburzenie. Pierwsza operacja była bodajże w latach 30-tych w Niemczech, więc nie jest to jakaś specjalna nowość dla kogoś z branży.

Z włochatą .... twarzą

Tak się zastanawiam. Czy pisząc w ten sposób, o ludziach którzy nie są tacy jak Ty a często są naprawdę ludźmi nieszczęśliwymi, czujesz się lepiej? Rośnie testosteron i czujesz się bardziej mężczyzną?

Hmm... a może jakbyś "skopał jakiegoś pedała" na ulicy, to nawet by Ci urósł o kilka centymetrów?. ;)

Tak się zastanawiam. Czy pisząc w ten sposób, o ludziach którzy nie są tacy jak Ty a często są naprawdę ludźmi nieszczęśliwymi, czujesz się lepiej? Rośnie testosteron i czujesz się bardziej mężczyzną?

Hmm... a może jakbyś "skopał jakiegoś pedała" na ulicy, to nawet by Ci urósł o kilka centymetrów?. ;)

Nie potrzebuję akurat pomocy tej sprawie.

Nie potrzebuję akurat pomocy tej sprawie.

To dlaczego tak szydzisz z innych? Jednak obstawiam, że choć troszkę pomaga, zresztą nie tylko Tobie. Może już lepiej kup tego Hummera ale zacznij tolerować innych, zresztą z tak wysoka powinno być łatwiej.

Ja wiem, że monitor jest jak tarcza, szydercze słowa jak miecz, tylko aby być rycerzem, trzeba czegoś więcej niż te banalne atrybuty. :)

To dlaczego tak szydzisz z innych? Jednak obstawiam, że choć troszkę pomaga, zresztą nie tylko Tobie. Może już lepiej kup Hummera ale zacznij tolerować innych, zresztą z tak wysoka powinno być łatwiej. Ja wiem, że monitor jest jak tarcza, szydercze słowa jak miecz, tylko że bycie rycerzem, to nie tylko te dwa atrybuty. :)

Rycerz zwykle bronił kobiet. Nie przypominam sobie rycerza broniącego transwestyty. Ale może inne bajki oglądałem :)

A co do kiełbasy to nie muszę z niego szydzić. Sam to zrobił wystarczająco

Tak, oczywiście. Jako lekarz, doskonale powinieneś się orientować na czym polegają zaburzenia seksualności i jak się leczy chorych na to zaburzenie. Pierwsza operacja była bodajże w latach 30-tych w Niemczech, więc nie jest to jakaś specjalna nowość dla kogoś z branży.

Chyba żartujesz!

Weź to na logikę: masz 2 wariatów płci męskiej. Jednemu się wydaje że jest Napoleonem a drugiemu - że jest kobietą.

Jeśli iść Twoim tokiem rozumowania, to w sytuacji, gdy temu co mu się wydaje, że jest kobietą fundujemy operację, to "Napoleonowi" należy zapewnić czapkę-pieróg i jakąś niewielką armię.

Przecież to idiotyzm!

Oczywiście, że obydwaj chorzy psychicznie potrzebują terapii ale przecież na litość Boską - nie takiej!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.