Skocz do zawartości
IGNORED

Własny ogród , ogródek, ogrodnictwo

Rekomendowane odpowiedzi

No, ale mowa była o myjkach. Co maja lepiej wykonane te z polecanej przez Ciebie firmy?

Zastosowane materiały w pompach.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No to jest najważniejszy element w myjkach.

To z czego są pompy w Alto a z czego w Karcherze?

Jakie mają tłoki, cylindry, pierścienie, To ma znaczenie.

Może Ty tym razem błyśniesz wiedzą i napiszesz co to plastic fantastic?

Rozumiem, że nie wiesz.

Czyli według Twojego stanu wiedzy są lepsze, ale nie wiesz z czego niby ta ,, lepszość'' wynika.

Na zasadzie, no bo są i koniec.

Szanowny kolego jak Wap miał np. tłoki ceramiczne to Karcher był jeszcze głęboko tam. Same rozwiązanie zaworów system odsprzęgania cisnienia też jest bardzo nowoczesny.

Przykro mi ze kolega lubi Karchera ja np. też z innych mocno wylansowanych marek nie lubię Boscha no może poza systemem zapłonowym.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie, nie lubię żadnego Karchera. Ja mam Stihla.

Tylko jak pisałeś, że Alti jest lepiej zrobione, bo ma np. lepsze pompy, to myślałem, że faktycznie masz wiedzę w temacie i czegoś się dowiem. Konkretnego. Niestety nie udało się.

Nie, nie lubię żadnego Karchera. Ja mam Stihla.

Tylko jak pisałeś, że Alti jest lepiej zrobione, bo ma np. lepsze pompy, to myślałem, że faktycznie masz wiedzę w temacie i czegoś się dowiem. Konkretnego. Niestety nie udało się.

O fajnie jak w Stihlu kolega taki dobry to pewnie wie czym się różni od Stigi , to własnie taka adekwatna różnica jak miedzy Karcherem a Nilfisk Alto :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czy ja gdzieś napisałem, że jestem dobry w Stihlu?

Czy ja go proponuję tutaj bo ma lepsze komponenty?

To robiłeś Ty w przypadku Alti, więc myślałem po prostu, że za tą rekomendacją idzie wiedza i chciałem z niej skorzystać.

Edytowane przez HQ150

Czy ja gdzieś napisałem, że jestem dobry w Stihlu?

Czy ja go proponuję tutaj bo ma lepsze komponenty?

To robiłeś Ty w przypadku Alti, więc myślałem po prostu, że za tą rekomendacją idzie wiedza i chciałem z niej skorzystać.

Za rekomendacja idzie moje doświadczenie życiowe brałem udział np. przy przy prototypie szorowarki Karchera BR 1000. Dwa trzy miesiące pracy, wysyłka do Niemiec zwrot 150-200 uwag co poprawić. Kolejne prace znów wysyłka i.t.d. Kolega serwisant Karchera z którym pracowałem to np.Józek Małek. Jak te wcześniejsze informacje są mało wiarygodne to proszę sobie poszukać innego prelegenta mamy wolny rynek.

PA

Nie sposób ocenić wiarygodność tych informacji, bo nie ma w nich żadnych konkretów.

pier**l się!

Możesz to zgłosić moderacji

Edit mod

Stało się dokładnie jak Kolega [email protected] przewidział w kwestii zgłoszenia. Co oznacza, że tekst był z pełną świadomością co do możliwych konsekwencji. I zostały one wkalkulowane w demonstrację jak wyżej.

Cóż, wyboru wielkiego więc nie mamy, reakcja jest wymagana.

3 dni urlopu od pisania postów.

Edytowane przez ASURA

Sporadycznie 12 h na dobę?

Nie potrzebuję nic wypasionego, i co będzie działać 12h

na dobę.

Dzięki za pomoc.:)

Ta za 450zł była by już z ciśnieniem 120Bar optymalna

Wielkie dzięki, przeanalizuję ofertę tej firmy. :)

Nie wiedziałem, Panowie, że z tego pytania o myjkę wyniknie taka wojna, z miłym zakończeniem.

Przepraszam za pytanie !! :) :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Wielkie dzięki, przeanalizuję ofertę tej firmy. :)

Przepraszam za pytanie !! :) :)

Nic się nie stało umiejętność słuchania , czytania to jednak nie jest taka prosta rzecz :) Poza tym nie wiadomo co prelegent spożywa za klawiaturą lub na kim chce się za swoje niepowodzenia życiowe wyładować :) Ja polecam squash a z braku laku siekierę i pójście do lasu wycinać choinki.

Nie jestem w jakikolwiek sposób obecnie od paru lat powiązany z obiema w/wymienianymi firmami może jednak dla bezpieczeństwa i z zamkniętymi oczami kup coś co ma 120BAR :)

Widzę hormony buzują na wiosnę ;)

Panowie, tniecie już róże, czy za wcześnie? U mnie wegetacja zdaje się szybciej zaczynać: kamelia w pełni kwitnienia, wrzosowce już od miesiąca, ruszają rododendrony, robi się kolorowo. Winogrona już przycięte, teraz tylko nad tymi różami myślę. Ale przymrozków już chyba nie będzie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Dwa dni temu u mnie były.

Zdążyłem zarzucić coś na magnolie, żeby pąki nie przemarzły.

W weekend chyba wszystko już uwolnię od ubranek.

Chociaż zapowiadają zimę :(

Ja niczego nie okrywam- bo za dużo mam badziewia które by tego wymagało.

Magnolie cztery, hortensji kilkanaście, rododendronów mrowie itp/itd :(

Róże- zaraz będą kwitły u mnie :), pąki po 2-3cm

Muszą sobie radzić roślinki.

To u OnionSkin te róże.

U mnie jeszcze pąków (kwiatowych) zdecydowanie nie ma.

A co do Szczecina i krokusów to wygląda to obecnie tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W ogóle nie ciąć, tzn:

Odciąć pędy przemarznięte albo uszkodzone od miejsca gdzie jeszcze są "żywe".

Wyciąć pędy, które psują pokrój (krzyżujące się, krzywe...).

Z pędów zeszłorocznych z każdego "oczka" wyrosną krótkie pędy kwiatowe.

Nieco później zaczną rosnąć pędy "nośne" (te długie) z reguły od dołu krzaka aby w przyszłym roku być szkieletem dla pędów kwiatowych (mogą również zakwitnąć w tym sezonie).

Co jakiś czas warto wycinać najstarsze pędy "nośne".

Po następnym sezonie będziesz wiedział co jest grane.

Im bardziej przytniesz tym mniej kwiatów a dłuższe nowe pędy "nośne".

Można.

Wg. mnie stracą wówczas pokrój...

No i kwitnie na pędach zeszłorocznych.

Jak już to ciąć po kwitnieniu chyba, że przez pierwsze sezony pracujesz nad formowaniem.

Serio. Najlepiej Weigele wyglądają naturalnie. Mam dwie ponad 10 letnie. Tnę tak aby pozostawić główne pędy. Nie rośnie wyżej jak 2,5-3m.

Co jakiś czas zastępuje się jakiś stary pęd nowym.

Edytowane przez Grzegorz7

Pierwsze Koszenie Trawnika - gdybym był Scorsesem to nakręciłbym o tym 2 godzinny dramat psychologiczny. Poza tym czas teraz na taras. Miały być płytki, siakieś gresy, ale sprawa się rypła zanim zaczęła, bo dostałem modrzew w bardzo dobrej cenie. Miał być skręcany na jesień, ale nie chciało mi się, więc przełożyłem na wiosnę, a drewno się sezonowało i nawet nie poskręcało. Kupić kołki, wkręty i do dzieła w weekend. Potem naoleić, żeby drewno nie skrzypiało i voila :)

• 3 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

U mnie taras niby zakończony. To znaczy część drewniana, modrzewiowa gotowa. Wykonane też są nowe ścieżki kamienne, bo oczywiście nowy taras wlazł na stare. Czekam na powrót balustrad z cynkowni. Może przed świętami mi jeszcze pomalowane przykręcą. No i pozostał montaż markizy. Muszę jeszcze prąd do niej dociągnąć. Teraz taras wydaje mi się ogromny.

Ważne, że trawnik po ich pracach już się odrodził i też pierwsze koszenie mam za sobą.

Walczę jak co roku o tej porze z mączniakiem na jabłoniach. Mam niby żywopłot, szpaler z nich wykonany i niestety kupiłem chyba jakieś chore drzewka. W ubiegłym roku jakoś z racji aury i innych zajęć, walkę zaniedbałem i widzę, że znowu niektóre pąki są porażone. W sobotę zrobiłem pierwszy oprysk. Muszę jeszcze parę razy powtórzyć. Łagodna zima nie poczyniła żadnych szkód w trawniku i reszcie zieleni. Winogrona w ogóle nie pomarzły i pięknie wypuszczają liście.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.