Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Grubo. Podatność 12 powinna dać radę. Jak to gra?

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Graje, ale nie miałem dużo czasu na eksperymenty.

Za mało jestem osłuchany z takimi wkładkami aby coś więcej pisać.

Pre obciąża na 120R.

Z gubszą wersją mocowania wkładki widzę rezonans na 10-11Hz (płyta HiFiNews).

Nie ma wątku "Drapak burzy" :)

Sorki za śmiecenie wpisami ale jak człeka poniesie to pisze. Drapak burzy gra ale na watek nie załuguje. Zasługuje Ad Fontes bo to przemyślana i dopracowana konstrukcja. Słuchałem jej początków i wiem ile pracy wymagało dopracowanie efektu końcowego. Jestem pod wrażeniem tej konstrukcji, która powstała aby cieszyć dźwiękiem. Edytowane przez burza

In statu nascendi... Okleina starannie dobrana do kolumn Vienna Acoustic Mozart. Mistrzostwo! Kolejne informacje w miarę postępu prac:) Jak widać gniazda będą z tyłu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez maciek1

Jako że dzisiaj święto Patrona formowego Nadkonstruktora- wszystkie go najlepszego Andrzeju A . Kolejnych pomysłów i wytrwałości w ich realizacji.

A przy tym oby zdrówka nie zabrakło.I oby ceny surowców na giełdzie nie szalały.

:)

Jako że dzisiaj święto Patrona formowego Nadkonstruktora- wszystkie go najlepszego Andrzeju A . Kolejnych pomysłów i wytrwałości w ich realizacji.

A przy tym oby zdrówka nie zabrakło.I oby ceny surowców na giełdzie nie szalały.

:)

Oczywiście wszystkiego najlepszego!

Dziękuję za pamięć.Fotografie będą w przyszłym tygodniu.Nie mogę dokończyć niczego z braku łożysk!Tak to jest z fachowcami...Andrzej

Nie mogę dokończyć niczego z braku łożysk!

Niech się spokojnie toczą, w swoim tempie, bez pospiechu!:) Najlepszego ponownie!

Szanowny Solenizancie ... właśnie słucham orkiestry Syda Lawrence'a na Fontku ... i ode mnie i od muzyki najlepszego życzę.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

wszystkiego najlepszego -sukcesów i radości z tworzenia -oraz sił i codziennego małego szczęścia -abyś mógł tworzyć w spokoju ku radosci swojej i... naszej.

zisiaj przyszła vms20 :) pewnie w niedzielę zamontuję...

A tak zapytam , źródło zakupu to ebay czy co inszego ?

robiz

Kurde albo miałeś szczęście, ale ja jestem zupełnie ślepy ( bo wiek słuszny ), bo nie widziałem tych wkładeczek na alledrogo.

robiz

była jedna ok 449 za używkę. jeśli to TA .To .449 -pewnie świąteczna promocja :).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ricon

tylko, że konkretnie ta wkładka - prawdopodobnie nie pasuje do Ad Fontesa...

VMS exlusiv -co prawda nie znalazłem konkretnych wiarygodnych danych -ale na forach przewijają się informacje , że ma niską podatność -a więc niezbyt zgrywa się z lekkimi ramionami. W podstawowej -starszej wersji Ad fontes ma lekie ramię -preferuje "miękkie" wkładki. pod vms exlusiv prawdopodobnie trzeba by ramię troszkę dociążać... inną cięższą płytkę główki montować, metalowe śrubki zamiast nylonowych...

to co ja trafiłem -to VMS 20E mk2 -a więc dobrana pod lekkie ramię -podatność 25 :)

-a właśnie zamontowałem i odpaliłem... słucham od 10 minut - chyba lepiej od ortofona 510 :)

Biały gramofon AD FONTES...Pozdrawiam mikołajowo..

Ukryta Zawartość

post-12382-0-40884700-1354814928_thumb.jpg

post-12382-0-56299800-1354814946_thumb.jpg

post-12382-0-62788900-1354814971_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

1.Podoba mi się nowy kształt docisku.

2.To chyba kwestia balansu bieli aparatu fotograficznego, ale na pierwszych trzech zdjęciach elementy metalowe mają złotawy kolor. Passé. Dopiero na ostanim zdjęciu, które jest miniaturowe mamy czyste srebro i jest lepiej. Na moje.

3. Odbarokowienie logo chyba też in minus. Jakakolwiek czcionka- byle nie zimna techniczna.

Maszyna w tym kolorze i tym doborze elementów kojarzy mi się z filmami o inspektorze Poirot. Może czcionka ARCHITECTURE?

http://fonts.radio-electronics.co/font/Architecture/Architecture%20font.htm

- czekam na kolor różowy - w ogóle zauważyłem, że większość uczestników tego forum to ad- fonciarze lub nudziarze :) są też chyba tacy, że zamiast "lub" trzeba by napisać " i " :)

excelvinyl winylmania blog szukaj

- czekam na kolor różowy -

Jak wyłożysz kasę na zaliczkę, to nie sądzę, żeby były jakieś kłopoty

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

AD FONTES to łacińska sentencja oznaczająca- do źródeł.Co lepszego od czcionki romańskiej mogłem wymyślić?Jeśli taka będzie wola zamawiającego,mogę zrobić nawet napisy w piśmie klinowym.....Mnie się podoba...Różowy też mam,ale w buduarze.I ciapetki -różowe króliczki też.A jakie mają ogonki!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi