Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Luxman to znana firma. I ceniona. Znam i cenię. Sformułowanie- i oba ogłoszenia w sumie- są nonszalanckie i...

bez sensu. Nie piszę tego by ci dosrać, tylko, żebyś rzeczywiście któregoś sprzedał.

Nic mnie tak nie wcurwia jak opis sprzedawcy, że nie trzeba nic mówić bo każdy wie o czym mowa. Lubię za to suche dane, pozycjonowanie modelu, w jakmi stanie i jakaś obietnica gwarancji rozruchowej.

Faktycznie, opis nie jest fachowy. Tu się zgodzę. Ale nie napisałem też tego co wszyscy piszą, nawet przy sprzęcie za 200 zeta że to gramofon audiofilski, bardzo uznany i ceniony. Jak nie pójdzie chociaż jeden w tym tygodniu to przygotuję inny opis, teraz dodałem linki do YT, gdzie można oba gramiaki zobaczyć. Kupując na alle to jest najważniejsze. Żeby działały a z tym to różnie bywa. Między innymi opisany tu na forum ten drugi Thorens,

Z gwarancją to było niedopatrzenie. Już edytowałem aukcje. Gwarancja rozruchowa oczywiscie musi być. Co do słonej ceny, w analogowym FAQ jest to cena minimalna, za jaką wystawiłem. A sprzęt naprawdę wygląda bdb, co zresztą widać na filmikach.

Edytowane przez Pilot353

Sformułowanie- i oba ogłoszenia w sumie- są nonszalanckie i...

bez sensu.

Nie sądzisz, że takie porady powinieneś pisać na PW? Szczególnie te odnoszące się do wyceny?

Faktycznie, opis nie jest fachowy. Tu się zgodzę. Ale nie napisałem też tego co wszyscy piszą, nawet przy sprzęcie za 200 zeta że to gramofon audiofilski, bardzo uznany i ceniony. Jak nie pójdzie chociaż jeden w tym tygodniu to przygotuję inny opis, teraz dodałem linki do YT, gdzie można oba gramiaki zobaczyć. Kupując na alle to jest najważniejsze. Żeby działały a z tym to różnie bywa. Między innymi opisany tu na forum ten drugi Thorens,

Z gwarancją to było niedopatrzenie. Już edytowałem aukcje. Gwarancja rozruchowa oczywiscie musi być. Co do słonej ceny, w analogowym FAQ jest to cena minimalna, za jaką wystawiłem. A sprzęt naprawdę wygląda bdb, co zresztą widać na filmikach.

A co to ma wpolnego z tym watkiem ,oprócz tego ,ze kolega chce nabyc AdFontes?

TAd,

p.s mozna jeszcze wystawic tesciowa z gwarancja "rozruchową" musi byc obowiazkowo?

A Ty kolego czemu czepiasz sie mnie i mnie cytujesz a nie osobę, która zaczęła off top w tym wątku? Co jest? Boisz się Frywolnego zacytować? To i ode mnie wio. ;)

Poza tym zgadzam się. To jest wątek o Ad Fontesie i czekamy, czekamy na więcej opini, przechwałek kto ma i jak mu się micha cieszy :)

A Ty kolego czemu czepiasz sie mnie i mnie cytujesz a nie osobę, która zaczęła off top w tym wątku? Co jest? Boisz się Frywolnego zacytować? To i ode mnie wio. ;)

Poza tym zgadzam się. To jest wątek o Ad Fontesie i czekamy, czekamy na więcej opini, przechwałek kto ma i jak mu się micha cieszy :)

ale wcale sie nie czepiam ,jezeli tak to kolega dal sie podpuscic? cyt

Prosze kolegów po raz kolejny o wyluzowanie i to dos poważne wyluzowanie.

Watek nie jest o sprzedaży Luxmanów czy innych pierdół .

Do rzeczy Panowie !

robiz

Oki, oki

To pytanie do SUPER WYLUZOWANYCH i TYCH MNIEJ.... ; )

Co macie atualnie powieszone na Ad Fontkach, chodzi rzecz jasna o wkładki.

Ciekaw jestem czy sytuacja sie zmienia dynamicznie i ludziska przechodzą z " fabrycznych " VMS na cóś innego ?

Ja jako " konserwatywny ortodoks " mam caly czas VMS,a u WAS ?

robiz

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Sumiko Pearl- nic jej podwieszenie na AF nie pomogło. Jak był muł rzeczny, tak został.

Ortofon 2M Red. Tą zawiesiliśmy już u konstruktora, z nią przyjechałem. Takie miłe, przyjemne granie. W porównaniu z VMS - dla mnie- dużo przyjemniejsze granie, acz jeśli ktoś liczy detale- VMS górą. Jak na mój gust zestaw konstruktora grał dla mnie wściekle analitycznie i 2M Red go -nieco ucywilizował, ale sam konstruktor chyba nie był zachwycony :)

Goldring 2500- to miał być skok do troszkę wyższej ligi. Sporo więcej pierdologii z ustawieniem, ale odwdziecza się. Rzeczywiście słychać za co się płaci. Sporo składowych umykało zwyczajnie szlifowi 2M Red. Trzeba było wszystkich winyli posłuchać od początku i na nowo się z nimi poznać :) Może tylko sygnatura dźwięku dla mnie zbyt chłodna.

Edytowane przez frywolny trucht

Polecam

PS

Krótko przede mną był odbierany czarny fortepian i zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie wizualne, ale ja muszę mieć jasny, bo otoczenie ciemne (czarny by "zgasł").

U mnie Fątek będzie na honorowym miejscu - już teraz "wali po gałach" a jak się dołączy uszy...................... :) czekam (nie moge doczekać się) na stolik.

w takim razie widzialem zarowno Twoj bialy, jak i czarny, bo bylem tego dnia troche wczesniej:)

Sumiko Pearl- nic jej podwieszenie na AF nie pomogło. Jak był muł rzeczny, tak został.

Ortofon 2M Red. Tą zawiesiliśmy już u konstruktora, z nią przyjechałem. Takie miłe, przyjemne granie. W porównaniu z VMS - dla mnie- dużo przyjemniejsze granie, acz jeśli ktoś liczy detale- VMS górą. Jak na mój gust zestaw konstruktora grał dla mnie wściekle analitycznie i 2M Red go -nieco ucywilizował, ale sam konstruktor chyba nie był zachwycony :)

Goldring 2500- to miał być skok do troszkę wyższej ligi. Sporo więcej pierdologii z ustawieniem, ale odwdziecza się. Rzeczywiście słychać za co się płaci. Sporo składowych umykało zwyczajnie szlifowi 2M Red. Trzeba było wszystkich winyli posłuchać od początku i na nowo się z nimi poznać :) Może tylko sygnatura dźwięku dla mnie zbyt chłodna.

Co do VMSa Andrzeja i jego upodoban mam podobne zdanie. Jak Goldring za chlodny to sprobuj wysokich MM od Clearaudio. Baaardzo zrownowazone i muzykalne.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

W porównaniu z VMS - dla mnie- dużo przyjemniejsze granie, acz jeśli ktoś liczy detale- VMS górą.

Fakt VMS gra bardziej górą, no co kto lubi.

Jak widze Frywolny, znlazłeś wreście tą jedną - jedyną ; ), fajnie.

Też pewnie za jakis czas wymienię swojego VMS , tylko te Goldringi to " dupnie okrągłe " do usatwianie za okrągłe trochę ..

Ale jak twierdzisz , że dobrze się zgrywaja z Ad Fontkiem , to może warto ?

robiz

Edytowane przez robiz

Też pewnie za jakis czas wymienię swojego VMS , tylko te Goldringi to " dupnie okrągłe " do usatwianie za okrągłe trochę ..

Da się ustawić mimo to. Zaufaj mocy - tak jak Luke Skywalker :) W każdym bądź razie te wkładki dość wyraźnie protestują kiepskim dźwiękiem jak są koślawo ustawione.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yul
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Pozwolę sobie na mała uwagę. W tym gramofonie przydała by się regulacja FTA realizowana za pomocą pokrętła. To by wam bardzo ułatwiło justowanie.Może poprosicie też Stwórcę o dedykowany protrakror do Ad Fontes'a. To był by fajny gadżet i baaaardzo przydatny.

Pozwolę sobie na mała uwagę. W tym gramofonie przydała by się regulacja FTA realizowana za pomocą pokrętła. To by wam bardzo ułatwiło justowanie.Może poprosicie też Stwórcę o dedykowany protrakror do Ad Fontes'a. To był by fajny gadżet i baaaardzo przydatny.

Eee, po co jakieś szablony. Nad wszelkimi Goldringami czuwa wszak Herne - Spirit of Albion.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w takim razie widzialem zarowno Twoj bialy, jak i czarny, bo bylem tego dnia troche wczesniej:)

Ja byłem (z kumplem) w niedzielę 16.06.2013 przed 10 rano, była jakaś Pani z Panem - odbierali czarnego - ale nawet nie odsłuchiwali?

To byłeś Ty?

Wkładka Ortofon 2M Black - bajka :)

PS

nadal czekam na stolik :(

gram na podłodze - gumy, kaweł dechy, Fątek :(

Edytowane przez axiomax

Ja byłem (z kumplem) w niedzielę 16.06.2013 przed 10 rano, była jakaś Pani z Panem - odbierali czarnego - ale nawet nie odsłuchiwali?

To byłeś Ty?

Wkładka Ortofon 2M Black - bajka :)

PS

nadal czekam na stolik :(

gram na podłodze - gumy, kaweł dechy, Fątek :(

nie, my bylismy okolo 16 w sobote, czarny i bialy czekaly na odbiorcow. Ten czarny mial byc odebrany w sobote, jak widac sie nie udalo:)

Zaufaj mocy - tak jak Luke Skywalker :)

Rzecz oczywista, że moc zawsze mile widzana, także im więcej tym lepiej ; )

Odnośnie szablonu dedykowanego , to takowy mozna sobie " zorganizować " samemu z " super tajnego " programiku. Recz jasna znadziemy go po ciemnej strony mocy

robiz

To byłeś Ty?

Witam, czarny był dla mnie, odbierali go znajomi i jechał do Krakowa. Na autostradzie przy 150km/h samochód przejechał po martwym już dziku, całe podwozie na złom, na szczęście wszyscy cali i jakimś cudem gramofon też. Się dopiero poznajemy ale to będzie raczej dobra i długa znajomość.

Na początku miałem trochę problemów z obrotami ale już jest dobrze i bardziej była to raczej moja wina niż sprzętu ;) gra z 1042 i lubię jak gra:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niezłe przygody :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Robią siatki, a słyszę, że jeleń przeskoczył, tutaj dzik. No jak to? Sam widziałem sarne jak pierdykęła w dostawczaka przede mną. Strach się bać. Dziadki suną na autostradzie po prąd. Ogrodzenia nie są dla zwierzaków przeszkodą.

Wysoki ten talerz. Ile waży?

Edytowane przez frywolny trucht

Witam, czarny był dla mnie, odbierali go znajomi i jechał do Krakowa. Na autostradzie przy 150km/h samochód przejechał po martwym już dziku, całe podwozie na złom, na szczęście wszyscy cali i jakimś cudem gramofon też. Się dopiero poznajemy ale to będzie raczej dobra i długa znajomość.

Na początku miałem trochę problemów z obrotami ale już jest dobrze i bardziej była to raczej moja wina niż sprzętu ;) gra z 1042 i lubię jak gra:)

Na mojego tez w domu czeka 1042, wiec pan Andrzej prezentowal akurat wlasnie na Twoim, jak to grac bedzie u mnie:

Robią siatki, a słyszę, że jeleń przeskoczył, tutaj dzik. No jak to? Sam widziałem sarne jak pierdykęła w dostawczaka przede mną. Strach się bać. Dziadki suną na autostradzie po prąd. Ogrodzenia nie są dla zwierzaków przeszkodą.

pelny metalowy to jakies 12kg

Używa ktoś może wkładki AT440 MLa z Fontesem, jak to gra?

Drugie pytanko, jaki talerz jest lepszy, pełny aluminiowy czy aluminiowo akrylowy? Akrylowy zewnętrznie lepiej się prezentuje.

Lite aluminium, grubość 6 cm i 11,5 kg

Drugie pytanko, jaki talerz jest lepszy, pełny aluminiowy czy aluminiowo akrylowy? Akrylowy zewnętrznie lepiej się prezentuje.

Na tak samo zadane pytanie Pan Andrzej powiedział że z trzech konstrukcji delikatne różnice przy dobrej jakości całego toru na korzyść małego talerza ( ale tu dokładnie nie wiem o który chodzi, na drugim miejscu kanapka aluminiowo-akrylowa i na trzecim najbardziej metaliczny z litego aluminium!

Edytowane przez Pigmelito
  • Pokaż nowe odpowiedzi