Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka CD

czorny05

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyne co jest w tym interesujące, to to co się dzieje, kiedy dysk główny zapisze jakiś plik niepoprawnie (co nie skutkuje gorszym basikiem, tylko trzaskami albo w ogóle brakiem możliwości odtworzenia.), to czy ten błąd zostanie zmirrorowany na kopię zapasową, czy też stanie się coś innego, a jeśli tak to co?.

Nie ma według mnie takiej opcji. Plik zapisany z błędem zostaje poprawnie odczytany i zapisany na innym dysku - udało Ci się coś takiego kiedyś?

Tych RAID-ów jest coś ponad 10 + rozwiązania własne producentów serwerów, czyżby moda na pisanie o nich znów wróciła?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na początku lat 90 w sieciach hotelowych w USA stosowano masowo macierze RAID 5 jako nośniki przechowujące filmy dla gości hotelowych. Teraz oczywiście dyski są na tyle tanie, źe spokojnie moźna zbudować sobie taką macierz w domu i wykorzystać ją do celow audio. Nawet niektóre płyty główne zawierają w BIOSie obsługę takich macierzy. Nie radzę jednak ich stosowania, bo są to rozwiązania zbyt proste aby mogły być niezawodne. Do celow domowych wystarczy zwykły dysk SATA lub eSATA. Moźna kupić dwa i na jednym trzymać sobie kopię na wypadek awarii pierwszego. Usterki dyskow zdarzają się niestety dość często - ze względu na bardzo duźą gęstość zapisu.

Jak to wygląda praktycznie to już trzy lata temu mi proponowano zrzucić na mój dysk masę muzy; mój komp robił by za kopie bezpieczeństwa :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na początku lat 90 w sieciach hotelowych w USA stosowano masowo macierze RAID 5 jako nośniki przechowujące filmy dla gości hotelowych. Teraz oczywiście dyski są na tyle tanie, źe spokojnie moźna zbudować sobie taką macierz w domu i wykorzystać ją do celow audio. Nawet niektóre płyty główne zawierają w BIOSie obsługę takich macierzy. Nie radzę jednak ich stosowania, bo są to rozwiązania zbyt proste aby mogły być niezawodne. Do celow domowych wystarczy zwykły dysk SATA lub eSATA. Moźna kupić dwa i na jednym trzymać sobie kopię na wypadek awarii pierwszego. Usterki dyskow zdarzają się niestety dość często - ze względu na bardzo duźą gęstość zapisu.

A co to ma wspólnego ze STACJONARNĄ NAGRYWARKĄ CD?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bum1234 niestety rochu ma 100% racji. Większość Twoich wypowiedzi to zwykłe teoretyzowanie pozbawione praktycznego obcowania z tematem. Na temat stacjonarnych nagrywarek audio nie masz nic więcej do powiedzenia poza własnymi domysłami. Pisząc o kablach cyfrowych wychodzisz z punktu widzenia własnego systemu który idealny nie jest. Twoja popularność na forum związana jest z nową falą która tutaj gości od niedawna. Ludzi dla których sama jakość brzmienia pozostaje mało istotna bo nie mają o niej większego pojęcia - liczy się za to cena i bajery. Ogromna większość tych co Ci klaszczą marki takie jak Accuphase Krell Mark Levinson i wiele innych widziała jedynie na obrazkach w sieci z komentarzem w którym była podana wysoka cena. Potem przeczytają to co piszesz i co pisze jeszcze kilka innych osób i dla nich dźwięk Krella Accuphase czy Marka Levinsona będzie jedną wielką marketingową ściemą mimo że nigdy nie zadali sobie trudu żeby tego posłuchać. Pamiętam też kiedyś brylowałem na forum. Miałem Denona PMA 1560 a potem Marantza PM 75 i wydawało mi się że nic lepszego nie wynaleziono. Do czasu. Pierwsza prywatna wizyta w Ancient Audio zaczęła mi pomału otwierać oczy. Potem powstała grupa krakowska. W międzyczasie poznałem kilku doświadczonych kolegów. Wizyta na Śląsku w 2005 roku pokazała ile warte są moje kolumny. W międzyczasie samodzielnie przerzuciłem tony różnego typu klocków. Wyrabianie sobie opinii i umiejętności rzetelnych porównań z odpowiednia wiedzą trwa latami. Młody człowiek kiedy przeczyta co ma do powiedzenia taki "guru" jak Ty zniechęcony do własnych poszukiwań siądzie na laurach. Będzie przekonany że jego amplituner kina domowego to ósme cudo świata a cały ten high-end to jedna wielka ściema. Robisz bardzo złą robotę na forum.

Gdybyś miał minimalny poziom inteligencji discomaniac, to potrafiłbyś zrozumieć, że są urządzenia które na dźwięk wpływają i takie które nie wpływają. Wpływają wzmacniacze, wpływają kolumny, wpływają przetworniki DA/AD, natomiast kopie cyfrowe nie wpływają. Niby proste a jednak dla niektórych niewyobrażalne. Dla ciebie zresztą chyba nic nie jest wyobrażalne :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Gdybyś miał minimalny poziom inteligencji discomaniac, to potrafiłbyś zrozumieć, że są urządzenia które na dźwięk wpływają i takie które nie wpływają. Wpływają wzmacniacze, wpływają kolumny, wpływają przetworniki DA/AD, natomiast kopie cyfrowe nie wpływają. Niby proste a jednak dla niektórych niewyobrażalne. Dla ciebie zresztą chyba nic nie jest wyobrażalne :)

Nie ryzykowałbym porównań merytorycznych naszych wypowiedzi. Atak osobisty wychodzi Ci najlepiej.

Masakra :/

Ale co ma zrozumieć ?

Ze on , ja i wiele innych osób słyszy różnice ?

Były propozycje z mojej strony , Disco też zaprasza do siebie.

Przyjedź - posłuchaj i wyciągnij wnioski

Poczytaj ile jest tutaj wątków na temat różnic w kopiach cyfrowych.

Nawet w obrębie PCta i programów jak NERO czy EAC , Feurio.

Czyli co ?

Ci co słyszą to nie słyszą ?

Totalna dziecinada.

Disco , Rochu , Elb - podziwiam Waszą wytrwałość.

Ale to gorsze niż walka z wiatrakami .

Własnie o tych niedoświadczonych mi chodzi

To zakończ swoje wpisy .

Czego tu się dowiedzą?

Żeby jak Ty kupować kable pod kolor.

Że podstawowe znaczenie mają demagnetyzery

Jakie demagnetyzery ?

A słyszałeś o DENSEN De Magic ?

kable grubości węża ogrodowego?

A wiesz że budowa kabla ma wpływ ?

Nie , Ty nie wiesz :)

Na podstawie paplania o wyższym średnim basie i możliwości jego skontrolowania przez jakiś kawałek drutu?

Nie - Ty bardzo mało wiesz .

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Własnie o tych niedoświadczonych mi chodzi. Czego tu się dowiedzą? Że podstawowe znaczenie mają demagnetyzery, podkładki pod sprzęt, ustroje akustyczne wielkości guzika, kable grubości węża ogrodowego? I jak poskładają sobie system? Z plątaniny kabli? Na podstawie paplania o wyższym średnim basie i możliwości jego skontrolowania przez jakiś kawałek drutu?

Zawsze można wyolbrzymiać, każdy argument jest dobry. Nikt na forum nie pisze że ustrój jest ważniejszy od klocka. Jednak przy dobrym systemie ważne jest wszystko.

Zawsze można wyolbrzymiać, każdy argument jest dobry.

Najbardziej nie mogę zrozumieć tego że zarówno tu jak i w wątku o coaxie padły propozycje dla najżarliwszych teoretyków żeby osobiście się o tych zmianach w praktyce przekonali.

A każdy z nich wymija się od tej propozycji zasłaniając się kolejnymi regułkami.

Przecież to dziecinada

A niby są to wersje do nagrywarek stacjonarnych :/

Np.ta jest przystosowana do nagrywania z prędkością 1x-12x

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głownie problem polega na tym że warstwa światłoczuła w popularnych płytach do52x ma za wysoką czułośc i wypalane pity wychodzą za duże, lub po prostu płyta jest wręcz niszczona.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale zrobię wyjątek i odpowiem na takim samym poziomie:

Czy gdzieś starałem się Tobie ubliżyć ?

Czy argumentów zaczyna brakować ?

Jeśli Twoja wiedza jako automatyka jest taka jak o audio, to ja współczuję tym liniom technologicznym, którymi się opiekujesz.

Oj jak Ty mało wiesz...

I dalej próbujesz mi ubliżyć .

Jeżeli już poruszasz temat mojej pracy i kabli to uświadomię Ciebie że akurat pracuje dla jednego z największych koncernów motoryzacyjnych świata.

Kilka lat temu w związku właśnie z problemami przesyłu sygnałów analogowych przez kable napisałem wniosek racjonalizatorski który został zatwierdzony i wdrożony w mojej fabryce i dwóch na zachodzie.

A ja za to dostałem ładną sumkę.

Jeżeli o cyfrę chodzi to na co dzień borykam się z różnymi problemami z tym związanymi.

A założenia też były doskonałe.

Obowiązuje mnie tajemnica służbowa wiec tematu nie będę rozwijał.

Wyświetl postUżytkownik muda44 dnia 01.05.2012 - 11:32 napisał

Żeby jak Ty kupować kable pod kolor.

To będzie najlepszy z możliwych wyborów ;-)))

Widzisz Bum.

Czytałem tutaj i w innych postach Twoje wpisy.

Ba!

Nawet założyłeś swój o wygrzewaniu kabli.

Wniosek nasuwa się prosty - Ty w jakiś sposób posiłkujesz - żywisz się takimi tematami.

Lubisz wbijać kij w mrowisko i sprawia Ci to frajdę.

Nie chcesz zrozumieć pewnych faktów . A może wiesz i znasz.

Ale chcesz być czytany i w kręgu zainteresowania.

Ja się z tego kręgu wypisuję i nie mam już zamiaru niczego udowadniać ani teoretycznie , ani praktycznie w tym in podobnych watkach.

Jeszcze jedno.

Ostatni Twój cytat.

Ośmieszasz się .

W Twoim " o mnie " czytamy ze masz drogie kable Van Den Hula.

Wszędzie twierdzisz i naśmiewasz się z wpływu przewodów na brzmienie systemu.

Zapytany gdzieś na ten temat odpisałeś że Ci się ich kolory podobały.

Nie sądzisz że taka odpowiedź jest żeby Ciebie nie obrazić - dziecinna ?

Takie nowe kable kosztują tyle co cały system wielu tu zaglądających.

Nawet używane sporo kosztują , a Ty twierdzisz że są sobie bo mają fajne kolory.

Przestań :)

Może to " bogato " wygląda w Twoim opisie ?

A może słyszysz ich wpływ a lubisz nakręcać i drążyć tematy będąc w centrum uwagi ?

Tylko Ty jako jedyny którego " znam " z tych niesłyszących trzymasz drogie kable których " nie słyszysz ".

Reszta dawno je posprzedawała z oczywistych względów.

Nie wiem , nie wnikam i nie chcę wiedzieć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki .

A widziałeś takie płyty gdzieś w kraju ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cieszę się, że odnosisz sukcesy zawodowe,

Bum nie p i e r d o l ! w tym kraju nikt się nie cieszy z cudzych sukcesów zawodowych!

discomaniakowi to się nie dziwie, chłopak bez wykształcenia to łatwo go zwieść, ale automatykowi co instaluje audifilskie kable w fabrykach, to się dziwię :D Dziwię się też bo nie zauważyłem żeby automatyk miał coś ciekawego do powiedzenia o cyfrowej transmisji poza banialukami czego to też on nie słyszy i na jakim wypasionym sprzęcie, a wydawałoby się, że jak połowę studiów człowiek analizuje sygnały, to powinien mieć coś konkretniejszego do powiedzenia.

Nie wszyscy słuchacze kabli prezentują aż tak niski poziom i warto poznać ich argumenty, które nie kończą się na stwierdzeniu, że słyszą.

Raczej interesuje mnie techniczna kwestia zagadnienia. Na razie jestem bezpieczny, ale jak kiedyś odniósłbym sukces zawodowy albo wygrał w totka i wszystko wtopił w kable, to by była lipa :)

Nie piszę w tym wątku gdyż się nie znam w kwestii merytorycznej. Postanowiłem jednak wrzucić kilka zdań, gdyż nie można pozostawić bez reakcji "eleganckiego inaczej" sposobu prowadzenia dyskusji w wykonaniu Ujemnego. Obelżywe insynuacje pod adresem innych Dyskutantów wystawiają jednoznacznie UJEMNE świadectwo autorowi takich stwierdzeń.

OK.

Składam publiczną deklarację, że wpłacę 1000 pln na wybraną przez użytkownika forum AS fundację charytatywną, o ile mi pokaże/udowodni, że słyszy różnice pomiędzy np kabelkami usb, sata, czy optycznymi toslink. Pokaz/odsłuch proponuję urządzić w Krakowie, ew innym miejscu do uzgodnienia...

Audiophools - goo.gl/NJkF8

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.