Skocz do zawartości
IGNORED

WINYL,BRZMIENIE.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

sly, a jeśli to nie tajemnica to z jakiego transportu plików korzystasz?

Bo szukam czegoś porządnego, najchętniej z wlan bo nie chce mi się drutów ciągać po domu a QNAP stoi w innym pomieszczeniu żeby nie hałasował.

Sterowanie koniecznie przez iPad/iPhone.

Używam Linn Akurate DS ale tylko jako transport, nie jako kompletny player mimo że to jest kompletny player.

Z tego DS-a wychodzi dobry kabel cyfrowy do DAC-a a pliki ciągnie z zewnętrznego serwera 6TB z napędem do ripowania CD.

Serwer jest bezgłośny.

Miałem też na próby Aurendera i pięknie wykonany sprzęt, nawet lepiej niż Linn ale u mnie Linn zagrał lepiej i co ciekawe sam Aurender też grał lepiej z mojego

zewnętrznego dysku NAS niż w własnego, wbudowanego HDD 2TB.

Poza tym mam też transport CD który bardzo lubię i gram na zmianę z plikami.

Na gramofon się już nie zdecydowałem choć na vinylu się wychowałem i bardzo podoba mi się Kuzma XL ale za wygodny jestem i tor mam zestawiony pod cyfrę i gra super analogowo.

Ja też nie lubię cyfrowego nalotu w muzyce ale wiesz dobrze że można się go pozbyć przy odpowiednim zestawieniu systemu.

Linna możesz obsługiwać z ipada, iphona, Maka, PC itd i do wyboru masz 6 różnych programów.

Aurendera tylko z ipada i do obsługi tylko 1 program...niestety.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Linna nie specjalnie lubię. Nad Aurenderem poważnie się zastanawiam ale trochę mnie odrzuca brak WLAN w obu urządzeniach.

Oczywiście biorę pod uwagę odtwarzacz jako sam transport bo też korzystam z zewnętrznego przetwornika.

Nie lubisz Linna jako firmy czy ich DS-ów? Bo DS-y mają doskonałe i super dopracowane a obsługa to bajka.

Aurender też fajny,z wyglądu nawet lepszy ale brzmieniowo wolę Linna a jeśli chodzi o komfort obsługi to już w ogóle

nie ma porównania.

A nie może kolega masza1968 utworzyć sobie mini sieć tylko do DS?

Mam na myśli taki układ że w pokoju gdzie ma to grać stoi serwer NAS, od niego kabel sieciowy typ 5 lub 6 do routera WiFI

od routera drugi kabel do odtwarzacza DS a internet przez WiFi miedzy tym routerem a drugim gdzieś tam w innym pokoju

gdzie jest główne wejście internetu do domu.

Wtedy dostęp do okładek, informacji itd byłby przez routery WIFI ale transmisja plików między NAS-em a DS-em po kablu ethernetowym,

bez ograniczeń prędkości.

Trzeba by pogadać z chłopakami z Linna, oni kumaci są i to się chyba da tak zrobić.

Druga opcja to jest możliwość użycia sieci 230V, są takie wkładki i wtedy internet biegnie po instalacji prądowej, nie da się uzyskać(na razie)

prędkości 1000 ale jest już 500 a do przesyłu nawet dużych plików hires to i tak jest za dużo.

Obie opcje są do zastosowania bez rycia ścian i ciągnięcia nowej instalacji.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Druga opcja to jest możliwość użycia sieci 230V, są takie wkładki i wtedy internet biegnie po instalacji prądowej, nie da się uzyskać(na razie)

prędkości 1000 ale jest już 500 a do przesyłu nawet dużych plików hires to i tak jest za dużo.

Obie opcje są do zastosowania bez rycia ścian i ciągnięcia nowej instalacji.

O! O! O! Chyba zapomniałem o takiej opcji! Dzięki za pomysł.

Da się DSa wypożyczyć z Nadarzyna na parę dni?

Chłopaki z Linna są w porządku.

Mają też sprzęt demo i dysk NAS demo też.

Bez problemu się z nimi dogadasz i będziesz zadowolony.

Chciałem do drugiego systemu drugiego DS-a który może korzystać z tego samego zasobu NAS co pierwszy DS.

Tak można,nawet kilka DS-ów w różnych pokojach może korzystać z tego samego 1 serwera NAS.

Wziąłem na próbę Aurendera i mimo że wykonany super to jednak kupię drugiego Linna do drugiego systemu.

To jest po prostu perfekcyjnie dopracowane i super przyjazne użytkowo.

Nie musisz ciągle do tego odpalać kompa, nie musisz się niczym martwić, to działa jak sprzęt audio mimo że jednak

jak każdy sprzęt z działu PC Audio jest trochę komputerowe ale najmniej na tle konkurencji.

Poza tym fajna obsługa ipadem, iphonem czy laptopem.Jak lubisz.

Do tego są upgrady softu, wyjście cyfrowe BNC puszcza pełen sygnał 24/192, wsparcie z ich strony też jest zawsze.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Kompa do muzyki nie używam bo nie do tego ma służyć :)

Obecnie mam CA Sonata NP-30 i Brystona BDP-1. Szczerze mówiąc tym Brystonem jestem zawiedziony. Kosztuje prawie 5x tyle co NP-30 a różnicy praktycznie nie ma. Do tego interfejs na iPada w porównaniu do Cambridge dużo mniej przyjazny.

A chłopaków z Linna znam. Korzystałem z ich usług przy przeglądach Sendeka (jak go kiedyś miałem).

WLAN jest przy audio kompletnie do du^p i nie dla tego że to niekoszernie, do transmisji z serwera tylko skrętka

Ale wygoda jaka. Ty wiesz ile zapłacę za 20m "audiofilskiej" skrętki? :)

Musimy zwolnić chłopakom ten wątek bo weszliśmy na inny temat a to ich wątek o brzmieniu winyla.

Linn Akurate DS jako transport, dobry kabel cyfrowy no i oczywiście jak najlepszy DAC i wejdziesz na inny poziom.

W razie czego pisz do mnie na priv.

Pozdrawiam

Sly

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Przetwornik to Audio Note na Telefunkenach i z niego nie zrezygnuję bo kocham to brzmienie. Zastanawiam sie tylko czy nie zrobić mu full digital upgrade do 24/96 (koszt idiotycznie śmieszny).

Może poprosimy moderację o wycięcie i przeniesienie naszych wpisów w bardziej adekwatne miejsce.

To już jak uważasz ale powinieneś mieć DAC który obsługuje pełen zakres do 24/192 a nie tylko do 24/96.

Oczywiście 24/96 to już coś i lepiej niż tylko 16/44 ale coraz więcej jest plików 24/192.

Poza tym jeśli masz tak specyficzny DAC to nie wiem jak on obsługuje USB.

Bo Aurender ponoć tylko po USB gra dobrze a po innych wyjściach znacznie gorzej.

Linn nie ma wyjścia USB ale za to ma doskonale dopracowane SPDIF/BNC.

U mnie Akurate DS jako transport po BNC z dysku NAS grał lepiej niż Aurender po USB ze swojego HDD.

AN DAC2 SE w ogóle nie ma USB :)

Tak przypuszczałem ale wolałem tego nie pisać bo zaraz byłbym obrzucony błotem że nie znam tego sprzetu a nie znam bo nie miałem nigdy u siebie ani Kondo ani AN.

Jedynie co z opisów i fotek a to żadna znajomość.

Jeśli nie masz USB to temat Aurendera masz zakończony.

Po SPDIF nic nie gra lepiej niż Linn Acurate DS.

Musimy zwolnić chłopakom ten wątek bo weszliśmy na inny temat a to ich wątek o brzmieniu winyla.

Oj chyba tak... Choć we własne piersi też się biję, że nie jestem bez winy:))) Miłego dnia!

Yulu, z tej listy mam tylko 2 płyty Jana Akkermana, w tym jedną tonpressu - świetnie gra, lubię go :) - przyznam się, że pozostałe nazwiska nic mi nie mówią ale sprawdzę na YT, czy to mnie rajcuje... pzdr.

Excelu najdroższy.

Jakbyś znalazł tą płytę

Bar_Talk.jpg

to kup dla mnie.

OK ?

Excelu najdroższy.

Jakbyś znalazł tą płytę

Bar_Talk.jpg

to kup dla mnie.

OK ?

ok - nie ma sprawy, jak mi sie gdzieś nawinie, okładka dość charakterystyczna... - chociaż teraz wakacje - obowiązkowe wyjazdy, gramofonu się nie zabierze, najbliższe 2 tygodnie bez kupowania, bez słuchania - jakoś to trzeba przetrwać - trochę postu się może przyda - potem będzie jeszcze lepiej smakowało :) Słyszałem, że handlarze ostrzą sobie zęby na jarmark dominikański, nie byłem tam jeszcze. cytat : panie drogo ? ja te płyty szykuję na jarmark, tam się sprzeda dużo drożej...

idą burze - samochody przeparkować.

.http://www.sat24.com/pl?ir=true

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To i ja się podłączę do wantlisty u excela :)

Wszystko wydane przez Harmonia Mundi łykam jak pelikan!!!

idą burze - samochody przeparkować.

Mam nadzieję, że idą. Teraz mam 36st. Ze względu na przepowiadane burze rzuciłem się na koszenie trawnika i spłynęło ze mnie z 5kg :)

masza1968

jeśli jesteś zainteresowany to

Ukryta Zawartość

sprawdzony sprzedawca

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To te najtańsze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Napisz coś o wydaniach Harmonia Mundi.

Nie znam tego.

Ukryta Zawartość

Te też tanio wyjdą.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.