Skocz do zawartości
IGNORED

Sens zmiany z Epos M16 na Paradigm Monitor 9v6

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak wiadomo nikt za nikogo nic nie wybierze:) ale z chęcią przeczytam wszystkie uwagi i sugestie dotyczące tematu. Po prawdzie, to chciałbym trochę ożywić Meridiana 551 zasilanego sygnałem przez Meridiana 508.20.

Zasugerowałem się brzmieniem Paradigma słuchając malutkich Atomów v6. Ile w tych kolumienkach jest żywiołowości i soczystości brzmienia, ogromna dynamika, fajny przekaz perkusji i gitar, jestem pod wrażeniem. Ktoś zapyta dlaczego Monitor 9v6?, po pierwsze odpowiadają mi cenowo,

Monitor 7 trochę za małe, Monitor 11 trochę za duże, "9" byłyby w sam raz. Dziewiątek jeszcze nie słuchałem, oczarowałem się i zaczarowałem brzmieniem powyżej wspomnianych malutkich Atomów v6. Zapomniałem o czymś jeszcze........... te 96dB skuteczności - chyba robi wrażenie.

To że Epos gra zupełnie inaczej już wiesz więc nie będę się rozpisywał na temat dźwięku, bo zapewne będziesz robił odsłuch przed zakupem. Co mogę zasugerować to na 20m spokojnie starczą Tobie Monitor 7 v.6, Osobiście używałem je w 32 metrach i dawały radę, Monitor 9 w 20 metrach mogą się zadusić. Najlepiej jak byś odsłuchał je w pełni wygrzane bo różnica jest ogromna. Ja jak swoje 7 wyjąłem z kartonu to myślałem że się popłaczę ale wiedziałem co te kolumny potrafią i cierpliwie czekałem. Do dziś je miło wspominam. Różnicę między 7 a 9 masz głównie w basie, w 9 jest bardziej obszerny i niższy.

Niestety nie znam Meridiana i nie okresle czy to dobre połączenie.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

EPOS-y są wg mnie równiejszymi kolumnami i generalnie zmiana na Paradigma to może być poza basem krok w tył. Jak już zmieniać to na coś wyraźnie lepszego. Nowa seria Paradigma V7 ma dużo lepszą górę pasma ich posłuchaj najpierw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.