Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Research VSi60 vs. Unison Research Sinfonia

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Szanowni Koledzy.

Znajomy zakupił przed kilkoma dniami nowe B&W 805D. Chce kopić do nich pasującą integrę. Usiłujemy wybrać pomiędzy VSi60 i Sinfonią. Czy ktoś a Was słuchał powyższych klocków i miał okazję ich porównania?

Jeżeli tak to proszę o opinie.

A może macie inne ciekawsze propozycje (lamp/hybrydy) dla B&W 805D ?

Oczywiście chodzi o podobny przedział cenowy.

Witam, co do Unisona to nie słuchałem,ale VSi 60 miałem w domu na odsłuchach i zrezygnowałem z zakupu.Moim zdaniem jak na lampę to bardzo chłodny wzmacniacz,mój mały Leben który wcale nie jest ciepły w brzmieniu gra dużo przyjemniej i z większym czarem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dzieki za podpowiedż . Trochę jestem zaskoczony tym co napisałeś. Raczej Unison Research uważany jest za typowego lampowca . W testach w Europie i w USA wypadł bardzo pozytywnie w porównaniu do innych wzmacniaczy zintegrowanych w swojej klasie cenowej. Z firmą Leben nigdy się nie spotkałem . Widziałem tylko w necie.

Myślę, że w tym przypadku ważne jest co jest do niego podłączasz. Niemiecki dealer Audio Researcha poleca HD220 + jakiś przedwzmacniacz lampowy np.16.

Dzieki za podpowiedż . Trochę jestem zaskoczony tym co napisałeś. Raczej Unison Research uważany jest za typowego lampowca . W testach w Europie i w USA wypadł bardzo pozytywnie w porównaniu do innych wzmacniaczy zintegrowanych w swojej klasie cenowej. Z firmą Leben nigdy się nie spotkałem . Widziałem tylko w necie.

Myślę, że w tym przypadku ważne jest co jest do niego podłączasz. Niemiecki dealer Audio Researcha poleca HD220 + jakiś przedwzmacniacz lampowy np.16.

zależy jaką szkołę dźwięku preferujesz. UR jest ciepły i średnioszczegółowy, Leben to dźwięk lepki i mało szczegółowy, do tego bieganie do gałki głośnośći bo brak pilota.

ARC to detal, neutralność i doskonały bas, ale jeśli szukasz krainy ciepła, słodyczy i baroku, to w ogóle nie ten adres i zainteresuj się Jadis.

Jeśli masz na myśli audio researcha, to napisałem Ci coś na priv.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Gość intenser

(Konto usunięte)

Leben to dźwięk lepki i mało szczegółowy,

buahaha , a to Ci dobre

jesli wspomniana powyzej 300-tka jest mało szczegółowa proponuję wizytę u laryngologa i to przynajmniej ze dwa seanse

buahaha , a to Ci dobre

jesli wspomniana powyzej 300-tka jest mało szczegółowa proponuję wizytę u laryngologa i to przynajmniej ze dwa seanse

bez osobistych wycieczek pls. Skąd pewność, że Waść dobrze słyszysz? Jakiś autorytet jesteś czy co?

w porownaniu do ARC i UR, Leben jest malo szczegolowy i tyle. Sluchalem go na roznych kolumnach i z roznymi zrodlami, w tym np Focal Diablo III + średni Esoteric - więc raczej nie była to wina reszty toru.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Jeszcze zbyt mało osób jest w posiadaniu nowych 805-ek,a Ci co je posiadają nie zdążyli jeszcze przerobić z nimi wystarczającej liczby wzmacniaczy abyś uzyskał tu namiar na konkretny trop.

Z pojawiających się tu i ówdzie doniesień wynika jednak że należałoby szukać wśród dynamicznych,raczej ekspresyjnych wzmocnień.Audio Research wydaje się być warty przetestowania,na początek.

Najwyższy monitor bowersa kocha prąd,nie toleruje słabeuszy.

Poszukaj też w klubie B&W,ktoś już,zdaje się,coś do nich z dobrym efektem podłączał.

l'enfant sauvage

• Redaktorzy

A ja bym jeszcze proponował wypróbować hybrydowy SoundArt Rock II. Właśnie skończyliśmy testować ten wzmacniacz do Magazynu HiFi i muszę powiedzieć, że jest to bardzo dobrej klasy urządzenie. Testował Gutten i ja, i obaj się z lekka zachwyciliśmy. U Guttena grał z podłogowymi Dynaudio Contour a u mnie z Avcon ARM.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dzięki za podpowiedż. Nie wątpię, że może i gra dobrze ale jakoś nie mam przekonania do sprzętu produkowanego w PRL-u :)

Czekam jeszcze na ofertę z Niemeiec. Zobaczę co mi zaproponują.

Austriacy zaproponowali mi AR VSi60 za dobrą cenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.