Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga oszuści - proponują łatwy zarobek!

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Od kilku dni przychodzą do mnie e-maile o tesći:

"Witamy wszystkich!

Poszukujemy współpracowników, którzy gotowi są podjąć się dodatkowej pracy.

Praca zajmie 1-2 godziny w tygodniu i nie wymaga żadnego wkładu pieniężnego.

Istotą pracy jest przetwarzanie napływających z Twojego miasta zamówień.

Jest to prosta praca, której można nauczyć się w ciągu 10 minut i będzie można regularnie wykonywać ją dla naszej firmy.

Za każde przetworzone zamówienie otrzymasz od 200 do 500 EUR.

Opłata – natychmiastowa!

Jeśli tylko zechcesz – będziesz mógł stale zwiększać ilość przetwarzanych zamówień.

Niestety my nie możemy zagwarantować zatrudnienia dla wszystkich chętnych,

dlatego proponujemy od razu wysłać nam swoje zgłoszenie.

Zwiększy to Twoją szansę, aby zostać członkiem naszego zespołu.

Co należy podać w zgłoszeniu:

Imię i nazwisko:

Adres e-mail:

Miasto, w którym mieszkasz:

Wniosek należy wysłać na nasz adres e-mail: [email protected] Odpowiedź otrzymasz w ciągu dwóch dni roboczych.

Z poważaniem,

Kris Bauer" I podonbnej.

W rzeczywistości: http://forum.gazeta.pl/forum/w,168,135378173,135378173,Internetowi_oszusci.html.

Jak ktoś proponuje kupę kasy właściwie nie wiadomo dlaczego akurat Tobie, to należy brać nogi za pas.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Bywa też oferta "przekażnika " Nie wiadomo skąd pieniądze ida na twoje konto , a ty masz je w ramach obslugi klienta ulokować na podanym prze "pracodawcę" koncie.

I tak stajesz sie SZOPEM PRACZEM brudnej kasy. A potem #####

Mnie ciekawi jedna rzecz. Dlaczego pisze się, że zatrudnianie się jest be, że za tzw. "słupa" mozna dostac 8 lat - natomiast dlaczego nikt nie ściga organizatorów takiego precederu? Jeśli zatrudniasz się legalnie i nie masz pojecia, że twoi szefowie działają niezgodnie z prawem, to dlaczego to ty masz siedzieć a nie oni? Przecież to nie jest obowiązek pracownika, by szef przestrzegał praw. Cos tu śmierdzi, problem chyba, że tego typu działalnośc nie jedt do końca zabroniona prawem, tylko inetrpretacja zalezy, kto dokonuje transferów. Bo, np, transfer kasy TPSA do Orange jest już zupełnie zgodny z prawem...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mnie ciągle irytuje nieuczciwość tych, co mają kontakt z moimi danymi - w tym konkretnym przypadku jest to adres e-mailowy. Przykład: zawsze kiedy kończy mi się kończy umowa na internet - składa mi propozycje nowy usługodawca. W sieci poruszam się ostrożnie.

każdy opreator skrzynki mailowej ma w swoim regulaminie zapis o udostępnianiu Twojego konta dla różnej maści spamów.

To ze masz filtr to odcina peryferie,a nie żródło.

Po prostu handluja danymi. _w majestacie prawa w państwie bezprawia.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

każdy opreator skrzynki mailowej ma w swoim regulaminie zapis o udostępnianiu Twojego konta dla różnej maści spamów.

To nie ma nic do rzeczy. Nie każdy korzysta z darmowych skrzynek. A żaden operator nie udostępnia baz danych spamerom i mafii.

Maile - o których mowa - to typowy spam, często podszywający się pod samego nadawcę (dziwne, że część serwerów to jednak przepuszcza) i nie mający nic wspólnego z tzw. mailingiem reklamowym, na który zgadzamy się zakładając darmową skrzynkę np. na wp.pl.

2 zasady:

1/ Za darmo nie dostaje się nawet po twarzy w ciemnej ulicy - dostajesz za głupotę - po coś tam lazł ???

2/ Żeby paść ofiarą oszustwa chciwość musi zagłuszyć zdrowy rozsądek !!!

Jeśli to się nie uda ciężko skroić frajera, cwaniak woli poszukać łatwiejszej ofiary.

To co napisałem jest brutalne, ale w końcu rodzimy się z wyrokiem śmierci - czyż nie ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W dalszym ciągu jest bombardowany takimi ofertami. W treści jednej z nich pojawiło się moje imię i nazwisko. Nie mam wątpliwości, że ktoś wszedł posiadanie moich danych, którymi posługiwałem się przy rejestracji w sklepie internetowym lub w innym miejscu.

Bo w tym piep.. nym kraju wszystko musi mieć kwit. Złożona skarga identyfikuję pokrzywdzonego.WNIOSEK JEST DOWODEM W SPRAWIE.

To na Twój wniosek urzędnik wywiazuje się ze swoich obowiazków.(jak mu się chce), a nie z urzędu wszczyna postepowanie.

Dobrze że nie trzeba uruchamiać notariusza, który potwierdzał by prawdomówność powoda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.