Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Bayerische Motoren Werke (BMW)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz będę kontrolował bagnet i miejsca uszczelek,śrub,kilka dni:) A jeszcze Ci powiem-co pisałeś że 1,7 tyś obrotów i 100kmh masz- u mnie 3 tyś. jest przy tej prędkości. A więc mam dwa razy mniejszy motor ale dwa razy większe obroty i tu by się zgadzało podobne spalanie na setkę:)

Ehh, te dzisiejsze fury wszyskie są eleganckie. Ciekawe czy dotrwają gdy będzie mnie na nie stać.

A tym czasem moja babuszka dochodzi do stanu jako takiej świetnosci:

bfe9d65174fc96315dadc49c61f28e80_1.jpg

522c392e1b18b168aa4fda570f4c8934_1.jpg

bec55b0ff8c9c4ef8ecfffbe32cae61a_1.jpg

2995bb05155328008be4b712fe1d4a48_1.jpg

Jeszcze kilka detali zostało.

Edytowane przez rafal735r

?👈

No nie taka znowu babcia. Brat ma poprzednią - e32 i daje radę, tyle że automat, on to lubi - ja nie

I tu się pochwalę moje e30 na obwodnicy Elbląga 4 osoby i pełny bagażnik i całe 2 złote na liczniku :)

Ładnie wygląda na tych nowych zdjęciach. Jednak spalanie nie do przyjęcia dla mnie. Pooglądałem sobie statystyki spalania e38 728i pali 20% więcej niż e46 z tym samym silnikiem 2.8 (tryb mieszany). e38 740i pali jeszcze 20% wiecej niż 728i, czyli o 44% wiecej niż e46 328i. Wobec tego dla osoby jeżdżącej w mieście, trzeba się liczyć ze spalaniem o 50% większym niż w 328, które i tak jest już do miasta dużym i mało ekonomicznym silnikiem. No i o 100% większym niż jakimś ekonomicznym aucie z silnikiem 1.6. Cena wygody wysoka.

Ale jak sie jedzie E46, a jak E38, nawet po mieście. W E46 zawsze odpychało mnie te wnętrze. W E39 jeszcze jakoś tam ujdzie, podobnie jak E38, ale E46 to juz inny świat. Po zaledwie tygodniu posiadania 740i wsiadłem z kumplem przejechać się E39 528i i po 5 minutach mowie - ty jakoś to nic nie jedzie. Szybko sie człowiek przyzwyczaja do lepszego. Zalezy też kto ile jeździ. Jakbym robił tysiące rocznie to pewnie bym nie kupiłem tego silnika, a jak ja latam wkoło trzepaka i kilka razy w roku gdzieś dalej to co mi tam myslę. Druga rzecz że w takim stanie, bez korozji co jest bolączką E38 myslę że odzyskał bym swój wkład tak czy siak. Tak jak z E34.

?👈

Ładnie wygląda na tych nowych zdjęciach. Jednak spalanie nie do przyjęcia dla mnie. Pooglądałem sobie statystyki spalania e38 728i pali 20% więcej niż e46 z tym samym silnikiem 2.8 (tryb mieszany). e38 740i pali jeszcze 20% wiecej niż 728i, czyli o 44% wiecej niż e46 328i. Wobec tego dla osoby jeżdżącej w mieście, trzeba się liczyć ze spalaniem o 50% większym niż w 328, które i tak jest już do miasta dużym i mało ekonomicznym silnikiem. No i o 100% większym niż jakimś ekonomicznym aucie z silnikiem 1.6. Cena wygody wysoka.

Dzizas - już pisałem chcesz mało palić? kup rower. Zadne tam milionpińcet % Dużo jeździsz - wkładasz instalację podtlenku LPG i cieszysz się jazdą bo o to w tym chodzi

Dzizas - już pisałem chcesz mało palić? kup rower. Zadne tam milionpińcet % Dużo jeździsz - wkładasz instalację podtlenku LPG i cieszysz się jazdą bo o to w tym chodzi

Bzdura. Gaz uwzględniałem. Samochód służy do jeżdżenia, a nie do pojeżdżania wokół trzepaka 2x w miesiącu. Przy aktualnych cenach paliwa marna to przyjemność, nawet dla Niemca, a co dopiero dla Polaka. Gadasz jak Rusek!

Przecież gaz w krowie 4 litry +, to takie same koszty jak mój 1,8 w benzynie. Tyle że gaz to podobno świństwo dla motoru a mój sobie zdrowo pyrka,przesiadł się na pełen syntetyk i nadal chyba nic nie bierze,wycieków rozszczelnień brak. I chodzi już cichutko jak na masełku. Mimo to ciągnie mnie do mocnego a z gazem.

Ale nadal bywa że zgaśnie w pierwszych minutach po rozruchu,kupie mu oryginalny nowy silniczek krokowy wcześniej czy później.

Silniki BMW dobrze znosza gaz. Najlepiej zalozyc samemu tj wybrac części i zamontowac u siebie w miescie. Jak ktos ma choc nikle pojecie o LPG na pewno nikt go w konia nie zrobi. Mamy tez gwar. Nic, tylko jezdzic. Moje byłe BMW, mimo ze tylko 2.0 paliło w mieście 17l LPG i to była norma. Mały silnik, ciężka buda, automat, klima i mamy spalanie jakie mamy. Dlatego jazda takim 4.4 nie wiele jest droższa.

?👈

Bzdura. Gaz uwzględniałem. Samochód służy do jeżdżenia, a nie do pojeżdżania wokół trzepaka 2x w miesiącu. Przy aktualnych cenach paliwa marna to przyjemność, nawet dla Niemca, a co dopiero dla Polaka. Gadasz jak Rusek!

Kompletnie nie rozumiem o co Ci kaman? Jaki trzepak? Mam normalny palnik jak w kuchence + nadmiarowy parownik (czy jak tam się to nazywa) 150KM i złoty dziewięćdziesiąt na liczniku z czterema osobami i pełnym bagażnikiem i nie było do dechy

Kompletnie nie rozumiem o co Ci kaman? Jaki trzepak? Mam normalny palnik jak w kuchence + nadmiarowy parownik (czy jak tam się to nazywa) 150KM i złoty dziewięćdziesiąt na liczniku z czterema osobami i pełnym bagażnikiem i nie było do dechy

A ja nie wiem z kim rozmawiasz i o czym. Ja też jeżdżę na gazie, ale to nie ma związku ze spalaniem w V8. Kolega Rafał tutaj napisał że kupił w przypływie fantazji, a Ty czego chcesz dowieść? Że buty za duże, ale dobre bo się w nich nie chodzi i czyścić nie trzeba?

Nie nasladujmy naszego kolegi na m. Spokojnie :)

Jak narazie E38 zalane pod korek, bo moze wyrusze do Gdyni po weekendzie, ale jeszcze nie wiem. W każdym badz razie będzie miala co kotłowac :D

Edytowane przez rafal735r

?👈

A ja nie wiem z kim rozmawiasz i o czym. Ja też jeżdżę na gazie, ale to nie ma związku ze spalaniem w V8. Kolega Rafał tutaj napisał że kupił w przypływie fantazji, a Ty czego chcesz dowieść? Że buty za duże, ale dobre bo się w nich nie chodzi i czyścić nie trzeba?

Nie pisz więcej w odpowiedzi na moje posty albo zmień dilera

Nie pisz więcej w odpowiedzi na moje posty albo zmień dilera

To polecenie dla mnie? A jak nie to co? Obrazisz się czy popłaczesz? "Nie pisz więcej w odpowiedzi na moje posty". Pierwszy raz widzę tu taką beksę.

• 1 miesiąc później...

Jo :) To, to nic. Fabii pół odpadło :D. Błotki, dwoje drzwi, zderzaki, kołpak. Z czego blotnik i przednie drzwi nawet nie do naprawienia, wymiana - takie pogniecione.

?👈

Oatatnio 3 kafle zainkasowałem jak mi szwagierka w drzwi fabii na podwórku cofnęła.za 500 kupiłem w kolorze i przezbroiłem w 5 godzin. Zostało sporo na czyso :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Oj,biedaczka. Będzie dobrze. One mają za zderzakiem specjalne amory pochłaniające energie.Tak mi się wydaje...ogladając ostatnio Top Gear z 1991 :)

W 91r nie bylo E38, ale wszystkie maja takie odboje. Dlatego zderzak tak sie poddal i trafilo maske, dziwne ze lampa cala, malo brakowało. Trochę szkoda, bo nie tykana była jak większość szrotow na polskich drogach.

?👈

• 2 lata później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.